galoscsabus
|
|
« Új üzenet #7425 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 20:32:31 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #7426 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 20:37:22 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7427 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 20:40:06 » |
|
Derék. Bótba' olyan 300ért adnak ilyet. Mondjuk csöndbe is maradok én is beszoptam a barkácsáruházit. Legalább kiderült, hogy finom a végeredmény...
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #7428 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 21:15:11 » |
|
Árnyalnám. Amint a barkácsáruházi barrellnek lefő a kávé, már rendelem is. Ebben azért könnyebb feladat a hőfok tartás https://www.benkelgrill.hu/?site=10&l=2A smallt. 12 kiló hús szerintem elég egyszerre.... Doki! Ez nagyon karaj szerszámnak tűnik Van belőle balkezes kivitel?
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7429 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 21:29:36 » |
|
Doki! Ez nagyon karaj szerszámnak tűnik Van belőle balkezes kivitel? Szögtízes kérdés Komolyra fordítva, ez szigetelt. Aszongyák májerék' akik reggelire is Bbq parízeleszsömlén élnek, hogy, ez jó. Meghogy nem olcsó de jó. A minap egyébként láttam olyan kaszinótojást is. Füstölni füstölt, benne minden is. Tudomány ez na. Meg kell tanulni.
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Sanyooo
Vendég
|
|
« Új üzenet #7430 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 21:38:42 » |
|
Régi horgász újságban volt egy nagy cikk a "Halas füstös" címmel, Az a "mozdony" háromrészes volt, a kéményében füstölni lehetett, egyebek mellett. Sajnos nem találom a cikket.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #7431 Dátum: 2017. Augusztus 01. - 21:47:14 » |
|
http://www.horizonbbqsmokers.com/backyard-smokers-1/16-ranger-smokerIlyesmi? Tudnak kereskedni ezek a nyugatlengyelek, 1600 $ Mondjuk 650 font. Az itt, a modern keleten is 3 mázsa. Vagy mennyi...
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7432 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 04:29:54 » |
|
Van BBQ smoker vagy csak "szmokernek" nevezik es van BBQ grill de mindketto grill. A grill az csak egy osszefoglalo szo. Minden outdoor grill az egy BBQ. Es mindkettobol tobb fajta van.....Ezekrol amugy beszeltem mar 2009 -be. Nezelodj itt, ezen a linken, bokjel vagy kattints a " charcoal grill"- re vagy lejjebb a" smoker " linkre are es ott lesznek a szmokerek. Ha veszed eszre nem nevezi oket BBQ - nek hanem csak " smoker"- nek. A szmoker barbecuezes is egy fajta grillezes. A Csaba amit feltett azok mind szmokerek tehat " low and slow" sutes. Itt sokunknak van mindketto szmoker es BBQ de mindketto grill es mind BBQ. A Mariusz semmi ujat nem mondott nekem. https://www.wayfair.ca/outdoor/cat/outdoor-cooking-and-grills-c215946.html?rtype=9&redir=outdoor+cooking+and+grills
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7434 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 09:01:54 » |
|
Egy ismerősnek is bemart a BBQ hülyebogár az agyalapi mirigyébe. Mivel vasas szaki volt világ életében, röhögőgörcsöt kapott az obis kínálat anyagminőségét látva. Így hajtogatott szabadidejébe egy kicsit, hegesztgetett, eldörzsölt pár korongot, de a részeredmény egész pofás. Ha elkészül, ezt nem kell félteni, hogy egyhamar megeszi a gonosz Ránézésből van vagy 80 kiló Ezekben a mozdonyokban az a vicc, hogy téglából egy sokkal univerzálisabb füstölő-sütő "berendezést" lehetne csinálni, külső tűztérrel, változtatható füstcső hosszal stb. Mondjuk gurítani nem lehet...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Gergusz
|
|
« Új üzenet #7435 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 09:49:33 » |
|
Van BBQ smoker vagy csak "szmokernek" nevezik es van BBQ grill de mindketto grill. A grill az csak egy osszefoglalo szo. Minden outdoor grill az egy BBQ. Es mindkettobol tobb fajta van.....Ezekrol amugy beszeltem mar 2009 -be. Nezelodj itt, ezen a linken, bokjel vagy kattints a " charcoal grill"- re vagy lejjebb a" smoker " linkre are es ott lesznek a szmokerek. Ha veszed eszre nem nevezi oket BBQ - nek hanem csak " smoker"- nek. A szmoker barbecuezes is egy fajta grillezes. A Csaba amit feltett azok mind szmokerek tehat " low and slow" sutes. Itt sokunknak van mindketto szmoker es BBQ de mindketto grill es mind BBQ. A Mariusz semmi ujat nem mondott nekem. https://www.wayfair.ca/outdoor/cat/outdoor-cooking-and-grills-c215946.html?rtype=9&redir=outdoor+cooking+and+grillsSzia Bentshaft! Oké, szerintem egyről beszélünk, nálunk egy dolog miatt kell árnyalni ezt a kérdést. A szmokerben low and slow technikával sütés nemrég jött be Magyarországra, ami jelenleg majdnem a fine dining alsó szegmensébe helyezkedik el. Nálatok meg a leghétköznapibb, hétvégi elfoglaltsága minden férfi embernek. A magyar ember eddig a szalonnasütést, a parázs/tűz felett rácson vagy tárcsán sütést( jellemzően nyitott tűztérrel ) és a bográcsozást ismerte. A pit boxok, offszet szmókerek, töltény szmókerek, kamadó sütők világa még mindig sokaknak ismeretlen, pláne, a 110-120 fokos low and slow technika, a BBQ Rub, injektálás és még sorolhatnám. Szóval nálunk érdemes és kell is külön választani a BBQ és grill műfajt, hiába egy család.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 02. - 10:03:49 írta Sakac »
|
Naplózva
|
"Mert a békét nem lehet csinálni. Az van, s azt csupán megtalálni lehet."
|
|
|
Gergusz
|
|
« Új üzenet #7436 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 09:50:17 » |
|
Ezekben a mozdonyokban az a vicc, hogy téglából egy sokkal univerzálisabb füstölő-sütő "berendezést" lehetne csinálni, külső tűztérrel, változtatható füstcső hosszal stb. Mondjuk gurítani nem lehet... Tökéletesen igazad van!
|
|
|
Naplózva
|
"Mert a békét nem lehet csinálni. Az van, s azt csupán megtalálni lehet."
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7437 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 10:14:32 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7438 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 10:25:09 » |
|
A magyar ember eddig a szalonnasütést, a parázs/tűz felett rácson vagy tárcsán sütést( jellemzően nyitott tűztérrel ) és a bográcsozást ismerte.
A világ nagy részén a grillezés még mindig a rácson sütögetés nyílt tűztéren vagy parázson. A jenkik eltanulták a rabszolgáktól a lassú sütögetést, iparág épült rá és az európai sznobok meg rárepültek a témára. A készülékek egyre hülyebiztosabbak, a receptek tökölősek de nem nehezek...oszt a sok barom meg adományozza magának a grillkirály címet noha egy szelet szalonnát nem lenne képes megsütni a nyárson... A nyárspolgár blogon meg az indexes szaktopicban is megjelentek a sznob seggfejek akik szerint a nyílt tűzön/parázson sütögetés az a prolik igénytelensége és véget ér a szarrápácolt tarjánál meg az agyonszárított csirkemellnél. Az ilyenekkel szemben nem érzem szükségét a kulturált véleménynyílvánításnak...magyarán el szoktam őket küldeni az anyjukba. Ha feldobsz egy két-három centi vastag marhaszeletet a rácsra, azt el lehet cseszni. Ott egy-két perc a különbség a tökéletes és a cipőtalp között. A smokerben 110 fokon a kutya sem fogja észrevenni, hogy 10 vagy 11 órát volt bent a cucc. Lehet persze misztifikálni, csinálják is mert azzal lehet eladni az újabb és újabb vackokat, de a lényeg nem változik, ezeréves technológia új köntösben.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Eb
|
|
« Új üzenet #7439 Dátum: 2017. Augusztus 02. - 11:41:01 » |
|
Elvetted a kedvem. Pedig már beindult a hülyebogár. Van egy 300 literes henger alakú üzemanyag tartályom, gondoltam szétvágom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|