Oldalak: 1 ... 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 [487] 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 644480 alkalommal)
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9517


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7290 Dátum: 2017. Február 08. - 18:31:12 »

A szezonban talán utoljára...

Mármint utoljára kaptál tányérból enni?  Vállat von
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 11246


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7291 Dátum: 2017. Február 08. - 18:47:49 »

Langyos időben már nem szeretem a savanyú káposztát. Ha tavasz lesz végre,akkor már nem jár a téli kaja.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #7292 Dátum: 2017. Február 08. - 20:10:38 »

Ez volt az Astoriánál ?  Három jó helyet tudtunk Budapesten de a nevekre már nem emlékszem .   Emelem

Margit híd budai oldal sarokház pince söröző.
Naplózva
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #7293 Dátum: 2017. Február 08. - 20:59:54 »

Langyos időben már nem szeretem a savanyú káposztát. Ha tavasz lesz végre,akkor már nem jár a téli kaja.


Hali Batya!
Hat, nalunk meg eleg sokaig tel lessz  Rííí
Megmondanad hogy milyen kaja ez a teli? ...... es mibol keszul, ....... es hogyan keszul ?
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7294 Dátum: 2017. Február 08. - 21:22:56 »

Ez volt az Astoriánál ?  Három jó helyet tudtunk Budapesten de a nevekre már nem emlékszem .   Emelem

Nagyon jó tatárbifsztek volt a Svejk-ben (Király utca) és a Aranyszarvasban (Tabánban!)  A legjobb sült hús zsíros kenyeret lila hagymával pedig Óbudán a Lajos utcában a Vidocq borozóban lehetett enni. Halat, halászlét a Paksi Halászcsárdában (Margit krt) csülk ételeket  meg a Bécsi úton a Csülökben kajáltuk! Ennek is van vagy 40 éve, azt sem tudom léteznek e még.
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #7295 Dátum: 2017. Február 08. - 21:34:12 »

Nagyon jó tatárbifsztek volt a Svejk-ben (Király utca) és a Aranyszarvasban (Tabánban!)  A legjobb sült hús zsíros kenyeret lila hagymával pedig Óbudán a Lajos utcában a Vidocq borozóban lehetett enni. Halat, halászlét a Paksi Halászcsárdában (Margit krt) csülk ételeket  meg a Bécsi úton a Csülökben kajáltuk! Ennek is van vagy 40 éve, azt sem tudom léteznek e még.

A legjobb tatárbifsztekes hely az Erzsébet söröző volt a Lenin körúton, a másik a Rákóczi úton az éjjel-nappal mellett, de annak nem jut eszembe a neve.
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 11246


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7296 Dátum: 2017. Február 08. - 21:48:16 »



Hali Batya!
Hat, nalunk meg eleg sokaig tel lessz  Rííí
Megmondanad hogy milyen kaja ez a teli? ...... es mibol keszul, ....... es hogyan keszul ?
Ahogy én szeretem: házi savanyú káposzta,dupla mennyiségűre kiegészítve vízzel (0,5 kg káposzta 1 liter vízzel-0,75 kg káposzta 1,5 liter vízzel) 1 közepes fej vöröshagyma, 5-6 darab ujjnyi hosszú füstöltkolbász, és/vagy füstölt sonka.
A káposztát csak egyszer öblítem le,de ez ízlés dolga: ÉN savanyúnak szeretem. Felteszem a káposztát főni,beleteszem a hagymát egészben,illetve a kolbászdarabkákat. Egy órát főzöm,ezután kap egy rántást (3 evőkanál olaj,2-3 evőkanál liszt -ki milyen sűrűn szereti) a rántásba egy teáskanálnyi paprikát teszek,hogy legyen egy kis színe a dolognak... Levesből kiszedve két szedőkanálnyi lével elkeverem a rántást,hozzákeverem a leveshez. Pár percig még főzöm.Ízlés szerint sózom. Ha csípős a kolbász,az kifejezetten jót tesz az ízének. (Fokhagymát is elbír,de ha megfelelően fűszeres a kolbász,akkor ez kimaradhat. Krumpli lángossal az igazi.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
bferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1024


« Új üzenet #7297 Dátum: 2017. Február 08. - 21:52:15 »



Hali Batya!
Hat, nalunk meg eleg sokaig tel lessz  Rííí
Megmondanad hogy milyen kaja ez a teli? ...... es mibol keszul, ....... es hogyan keszul ?

A neve lemaradt. Korhelyleves.
Naplózva

-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram?
-Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 11246


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7298 Dátum: 2017. Február 08. - 22:00:37 »

A neve lemaradt. Korhelyleves.
Csak ebbe nem teszek tejfölt. Wave
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #7299 Dátum: 2017. Február 09. - 20:04:00 »




 Wave
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #7300 Dátum: 2017. Február 11. - 15:39:33 »

 Emelem
Mai ebéd:
fácánleves

dámborjú vadas zsemlegombóccal
Utána meg vörösbor.
 Wave
Naplózva

Üdv Chris
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #7301 Dátum: 2017. Február 11. - 16:13:41 »

Mai ebéd:

Szép, de a bort nem látom a fotókon.  Kacsint
 Emelem
Naplózva
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #7302 Dátum: 2017. Február 11. - 19:03:07 »

A felvételi szög miatt, a pohár kilógott a képből. Megnyugtatlak, a vadas rendesen meg lett öntözve Piál 
Naplózva

Üdv Chris
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16586



« Új üzenet #7303 Dátum: 2017. Február 13. - 13:41:13 »

Ha valakinek van némi tapasztalata a vákumozó gépekkel, ne tartsa magában...
Melyik az, amit már érdemes megvenni?
Mennyi ideig áll el a kolbász, sonka ha le van vákumozva de nincs fagyasztva?
Hiába a családi ház meg mindenféle melléképület, nincs olyan helyem ahol minőségromlás nélkül tudnám a disznóságokat tárolni. Az utóbbi években ráadásul minden megpenészedik a spájzban. Arra gondoltam, hogy kiporciózva vákumozom oszt úgy tárolom de ha nem muszáj, nem fagyasztanám.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7304 Dátum: 2017. Február 13. - 14:02:02 »

Évek óta folpackba tekerve lefagyasztom, mert nálam is hasonló a helyzet.  Pont tegnap érdeklődtem egy barátomnál a vákuumozóról, de elkeserített. Azt mondta, hogy ezek a 20-40 forintért kapható háztartási vákuumozók, nem hosszú életűek,  a hozzá kapható zacskók áteresztik idővel a levegőt, és sokáig így sem tartható el semmi. Ami már jók, azok  a tömlős nejlonos ipariak, de azok qrva drágák! Ezek egy háztartásban sem igen térülnek meg.    Fejvakarás Vállat von

Én is  Türelmetlen , kíváncsian várom a véleményeket!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Oldalak: 1 ... 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 [487] 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: