Oldalak: 1 ... 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 [512] 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645550 alkalommal)
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7665 Dátum: 2019. Augusztus 27. - 18:17:10 »

Ilyen egy Eukomform  tábori konyha .  Röhög





Tetszik Stefi.. Igen. A medvehussal igazad van csak en epp nem vagyok nagy rajongoja.
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
Harka Csaba
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #7666 Dátum: 2019. Augusztus 27. - 19:07:31 »

Pedig finom a medvehús . Pörköltet én főztem magyarosan - így igaz , édesebb de én úgy gondolom hogy íze a disznóéra hasonlít a hús állaga meg a marháéra .
A helyiek főztek ill. pároltak is medvehúst gőzben hagymásan . Nagyon finom volt az is főleg a sok birka - birkával után . Mondjuk az a maci kb 70 kilós volt és az egyik pásztor lőtte le . Az öregebbekből nem próbáltuk a főzést de a helyiek szépen elosztották és 10-15 kilós csomagot vittek haza fejenként .

Meglőtte a macit - macikat és senki nem ángált ellene mert ott nem lehetőség volt hogy ki kell lőni 14 medvét hanem kötelező  mer nagy károkat okoztak .



Minden pásztornál van valami "ócska" puska . Na nem távcsöves .



Farkaslaka. A falutól kb 2km-re van egy medve etető. Az egész falu, és a vendéglátósok  oda hordják az ételmaradékot. Azért, hogy ne jöjjenek be a faluba. Na meg azért mert a túristákat oda viszik esténként medvelesre. Kb 50 medve látogatja állítólag rendszeresen. A helyiek nagyon nem szeretik őket.
Irigyellek az átéltekért, úgy látom Te jobban meg tudtad tapasztalni az ottani valóságot mint én túristaként. Az a tábori konyha odabasz.  Igen  De miért is kellene ennél jobb, több?!

A piros a medveetető:

Naplózva

Jó szelet!
Harka Csaba
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #7667 Dátum: 2019. Augusztus 27. - 19:08:17 »

Brit tejelő juhot keress, pont ilyen. Én legutoljára Biatorbágyon vettem.

Köszönöm sokat segítettél Igen
Naplózva

Jó szelet!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7668 Dátum: 2019. Szeptember 14. - 21:48:06 »

Az egyik kedvenc őszi nassolnivalónk a sült alma. Ez itt pl. mézzel, fahéjjal és egy csipet csillagánizzsal készült és egy kis csokival tuningoltam.




Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7669 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 10:49:12 »

Csülkös káposzta szilvával, Hári-hegy módra.

Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #7670 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 10:54:08 »

Ez  elött és utána is jöhetne a Girgi féle sült alma.... Kacsint
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7671 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 10:54:25 »

Csülkös káposzta szilvával, Hári-hegy módra.

Nagyon durva!   Nyálcsorog Nyálcsorog Nyálcsorog
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #7672 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 10:59:27 »

Az a nagy igazság, hogy öregebbek lettünk egy évvel. Nyáron nem nagyon bírom a káposztás kajákat, de ahogy hűlnek az esték...bőgő bika hangja mellett... nincs jobb. Igen
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7673 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 11:15:23 »

Az a nagy igazság, hogy öregebbek lettünk egy évvel. Nyáron nem nagyon bírom a káposztás kajákat, de ahogy hűlnek az esték...bőgő bika hangja mellett... nincs jobb. Igen

Hát, most bőgtek rendesen. A ház körül 7 bika bőgött, de amelyiket vártuk az nem mutatta meg magát. Tegnap este egy vadásztárs kiült arra a lesre amelyiken napokig ültem, és ahol egy "néma" bika mozgott a sűrűben, de nem jött ki. Igazán nem volt néma, csak néha néha morgott egyet. Neki kijött egy akkora bika amilyet még Somogyban nem látott. Ő nem lőhette, mert csak 5 kilóig lőhet tagi bikát, de a Barátom nagy valószínűséggel ezt próbálja meglőni két éve.  Na de majd ma este! Mosolyog
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7674 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 14:57:19 »

Ez inkább káposztás csülöknek néz ki.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7675 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 17:38:12 »

Ez inkább káposztás csülöknek néz ki.


Igazságod vagyon.  kevesebb mint egy kiló káposzta, és csont nélkül 1,6 kg a csülök. A füstölt léből előző nap egy szabolcsi bableves készült.   :Mosolyog
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7676 Dátum: 2019. Szeptember 15. - 18:06:19 »

Igazságod vagyon.  kevesebb mint egy kiló káposzta, és csont nélkül 1,6 kg a csülök. A füstölt léből előző nap egy szabolcsi bableves készült.   :Mosolyog
Csülök és káposzta bármilyen kombóban jöhet. Szilveszterkor pataki tálban az év eseménye. Vigyorog
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7677 Dátum: 2019. November 18. - 19:38:45 »

A tegnapi peca végeredménye:
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
zajandras
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 940


« Új üzenet #7678 Dátum: 2019. November 28. - 16:13:12 »

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani jó pác receptet őzsonkához? A terv az, hogy beleforgatom száraz fűszerkeverékbe, vákuumfóliázva elteszem 2-3 hétre hűvös helyre majd megy fel a füstre.
Ha van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, kérlek osszátok meg. Köszi!
 Emelem
Naplózva

"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #7679 Dátum: 2019. November 28. - 16:45:18 »

Én őzből nem csinálnék, de te tudod...

Szarvasból csináltam, az jó lett.

A java húsokat (gerinc, combból a java darabok) lehártyáztam, és vastagon bedörzsöltem sóval.
Ezután olyan helyre kerültek, hogy a sótól kieresztett véres lé elfolyjon alóluk, ne abban álljanak.
Így álltak 2-3 napot. (Ezalatt összemennek az eredeti 2/3-ára - felére. Ezért nem csinálnám őzből...)

Utána leöblítettem, és egy vörösboros pácba kerültek 2-3 hétre.
Annyi vörösbor, hogy ellepje a húsokat, bele hagyma, fokhagyma, bors, borókabogyó, fenyőmag, babérlevél, esetleg óvatosan kakukkfű. Ez már ízlés szerint.
Közbe-közbe át kell forgatni.

Utána leöblíteni, szikkasztani, és mehet a füstre.

Utána az érlelésénél kell odafigyelni, mert hamar szárad.
Akkor jó, ha a külseje már száraz (már megijedtél hogy hűb@sszameg túlszáradt), aztán elvágod és a közepe meg még szinte nyers.
Ezt a mélyhűtő (pláne ha vákumozod) f@szán kiegyenlíti.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Oldalak: 1 ... 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 [512] 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: