Oldalak: 1 ... 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 [504] 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645530 alkalommal)
Stefi
Vendég
« Új üzenet #7545 Dátum: 2018. November 14. - 12:50:39 »


Ez valóságos merénylet , csorog a nyálam !   Nyálcsorog
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9916



« Új üzenet #7546 Dátum: 2018. December 19. - 13:46:36 »

Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7547 Dátum: 2018. December 25. - 20:33:11 »

Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7548 Dátum: 2018. December 25. - 22:13:36 »



 Igen

Pont ma néztem tök' véletlenül. Már az elkészítés mikéntje okán megenném bármelyik japán street foodot.
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7549 Dátum: 2018. December 25. - 22:29:43 »



Hát tudja a fene, nekem egy jó vaddisznósült gombamártással, vagy áfonyaszósszal valahogy jobban tetszik!  Azt a rizses  angolnát szívesen megkóstolnám, csak az a fránya édes melasz (vagy mi a fene) ne lenne rajta.
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #7550 Dátum: 2018. December 25. - 23:11:30 »


Az angolna tisztítás, zseniális. A végeregmény nálam is hasonló volt, csak kb. 10x ennyi időbe került.
Viszont 3 szép angolnából és egy szép csontozott mangalica karajból ( mert szrintem ez az), magyar gyomornak sokkal jobb kaját készítettem volna, sokkal kevesebb idő alatt.
 Grill
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7551 Dátum: 2018. December 26. - 10:42:23 »

A karajnál azzal kezdeném, hogy szépen levágom a zsír 80%-át és kisütöm töpörtyűnek.
Az angolnán szerintem rajt maradt a bőre...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7552 Dátum: 2018. December 26. - 11:48:17 »


Viszont 3 szép angolnából és egy szép csontozott mangalica karajból ( mert szrintem ez az), magyar gyomornak sokkal jobb kaját készítettem volna, sokkal kevesebb idő alatt.
 Grill
Egyébként a parázson sült angolna nagyon finom. Mivel zsíros, frankón felveszi a füstízt. De én ott be is fejezném a folyamatot, onnantól rontják el a japánok... Vigyorog
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #7553 Dátum: 2018. December 26. - 12:13:12 »

Egyébként a parázson sült angolna nagyon finom. Mivel zsíros, frankón felveszi a füstízt. De én ott be is fejezném a folyamatot, onnantól rontják el a japánok... Vigyorog
Igen
Kicsit felemelni a rácsot, hogy legyen ideje füstölődni is ne csak süljön.
Semmi pác, csak só.
Esetleg a parázsra fél marék borókabogyó.
 Stoel
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7554 Dátum: 2018. December 26. - 12:24:31 »

Egyébként a parázson sült angolna nagyon finom. Mivel zsíros, frankón felveszi a füstízt. De én ott be is fejezném a folyamatot, onnantól rontják el a japánok... Vigyorog

Finom bizony!  valamikor Balatonmáriafürdőn szabad tűzön sült angolnát ettünk éjszakánként. A Birkacsárdában dolgoztam éjfélig, utána irány a part és sütöttük a halat. Szerencsére az angolnától a csajok viszolyogtak, így az mindég megmaradt nekem.  Rég volt (1969) azóta talán egy angolnát  fogtam összesen.
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7555 Dátum: 2018. December 26. - 12:36:38 »

Megihletett az a videó. Meg kedvem is támadt a konyhához, habár ez “csak” bárány:

Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7556 Dátum: 2018. December 26. - 13:25:41 »

Megihletett az a videó. Meg kedvem is támadt a konyhához, habár ez “csak” bárány:


Két bordára hagytad?
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #7557 Dátum: 2018. December 26. - 13:31:19 »

Két bordára hagytad?

Igen, finom szaftos maradt. Egyben kezdtem sütni, mint a steaket. Kéreg mindkét oldalra majd a tányéron fúszereztem: só, bors, rozmaring. Nem volt rossz, de Adri még kérte sütni érthető okokból. Így jött a dupla borda. Kapott körbe kérget, majd rövid utánfűszerezést üvegtál alatt történő pihentetéssel. Jó lett, most a rostélyos várja a serpenyőt, de esélye sem lesz a bárányborda után.
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7558 Dátum: 2018. December 26. - 13:31:57 »

Finom bizony!  valamikor Balatonmáriafürdőn szabad tűzön sült angolnát ettünk éjszakánként. A Birkacsárdában dolgoztam éjfélig, utána irány a part és sütöttük a halat. Szerencsére az angolnától a csajok viszolyogtak, így az mindég megmaradt nekem.  Rég volt (1969) azóta talán egy angolnát  fogtam összesen.
Egyetemista koromban fogtunk pár angolnát a Fertőn de javarészt a halászoktól vettem. Amikor beindult a szezon, megjelent az olasz hűtőkamion a parton és ott dekkoltak amíg bőven jött a hal. De ők csak egy bizonyos méretig vették át, az igazán nagyok nem kellettek nekik, így azokat bagóért meg tudtuk venni a halászoktól. Aztán hol pörkölt, hol rántott, hol parázson sült angolna lett belőle. Rántva mondjuk nem volt valami jó, ezek az óriások túl zsírosak voltak.
Egyszer kiszökött egy pecázott példány a szatyorból és elbújt a kölcsönlada csomagtartójában. Számolgattuk, hogy mintha kevesebb lenne de aztán túltettük magunkat a dolgon. Aztán jött egy meleg, nyáreleji hétvége... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #7559 Dátum: 2018. December 26. - 13:35:32 »

Igen, finom szaftos maradt. Egyben kezdtem sütni, mint a steaket. Kéreg mindkét oldalra majd a tányéron fúszereztem: só, bors, rozmaring. Nem volt rossz, de Adri még kérte sütni érthető okokból. Így jött a dupla borda. Kapott körbe kérget, majd rövid utánfűszerezést üvegtál alatt történő pihentetéssel. Jó lett, most a rostélyos várja a serpenyőt, de esélye sem lesz a bárányborda után.
Két, olyan félkiló körüli érlelt rostélyos szelet nálam is pihen a hűtőben de most nincs indíttatásom megsütni, majd szilveszterre. Amúgy is eleget bénáztam, amit egy halászléfőzésnél el lehet cseszni azt én elcsesztem. Amikor kész lett, legszívesebben kiborítottam volna a francba mert semmi ízét nem éreztem de most már azért ízlik.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Oldalak: 1 ... 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 [504] 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: