Oldalak: 1 ... 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 [513] 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645489 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7680 Dátum: 2019. November 28. - 16:50:58 »

Én kb 20 éve csinálok őzsonkát.
 Nagyon szeretjük, és aki eddig megkóstolta mindenkinek nagyon ízlett!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7681 Dátum: 2019. November 28. - 22:03:33 »

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani jó pác receptet őzsonkához? A terv az, hogy beleforgatom száraz fűszerkeverékbe, vákuumfóliázva elteszem 2-3 hétre hűvös helyre majd megy fel a füstre.
Ha van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, kérlek osszátok meg. Köszi!
 Emelem

Nem rossz az az őzsonka... mi is csináltunk már párszor! 3-4 nap sóban -ahogy Kama is írta-, majd egy jó kis pác-ízlés szerint, de valóban kell valami savas is bele- és füstölés, érlelés után fogyasztható.
Szerintem ínyencség, de ha túlságosan hagyod kiszáradni, akkor akár kést is élezhetsz rajta, olyan kemény lesz!
Optimális állapotban  hajszálvékonyra szeletelve fenomenális!Főleg valamilyen gyümölccsel, esetleg érettebb sajttal(nekem a kékpenészes jött be hozzá) párosítva!

Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7682 Dátum: 2019. November 28. - 22:56:46 »

Nem rossz az az őzsonka... mi is csináltunk már párszor! 3-4 nap sóban -ahogy Kama is írta-, majd egy jó kis pác-ízlés szerint, de valóban kell valami savas is bele- és füstölés, érlelés után fogyasztható.
Szerintem ínyencség, de ha túlságosan hagyod kiszáradni, akkor akár kést is élezhetsz rajta, olyan kemény lesz!
Optimális állapotban  hajszálvékonyra szeletelve fenomenális!Főleg valamilyen gyümölccsel, esetleg érettebb sajttal(nekem a kékpenészes jött be hozzá) párosítva!

Wave

Nálunk még soha nem tudott kiszáradni! Mosolyog
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7683 Dátum: 2019. November 29. - 07:36:56 »

Nálunk még soha nem tudott kiszáradni! Mosolyog
Nekem már sikerült addig òvni, vigyázni a sok kóstolgatástól, hogy a vége az lett, hogy vonatkozott rá a fegyverembargó... igaz, két nap áztatás után a bablevest még fel lehetett vele tunningolni Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
zajandras
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 940


« Új üzenet #7684 Dátum: 2019. November 29. - 10:48:41 »

Köszönöm szépen a tanácsokat!
Remélem hamarosan lesz hozzá alapanyagom is.  Táncol
 Emelem
Naplózva

"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #7685 Dátum: 2019. November 29. - 11:36:00 »

Én dámból csináltam, hagyományosan sóztam, majd pácoltam, füstöltem. Nekem nem lett jó. Nagyon száraz volt, hiányzott a zsiradék. Azért elfogyott... Megbántam, mert a pörkölt, vagy sűlt, jobb belőle. Emelem
Naplózva

Jó szelet!
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #7686 Dátum: 2019. November 29. - 11:44:07 »

Ami régen motoszkál a fejembe, az az "ördögsonka"  (Vaddisznó sonka szőrösen füstölve) Természetesen csak bevizsgáltatott disznóból. A megvalósításig még nem jutottam el.
Egyik ismerősöm ugyanúgy dolgozza fel a disznót mint a házit. Pörzsöli stb. Parádés!!! Különösen a kolozsvári szalonnája.
Naplózva

Jó szelet!
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7687 Dátum: 2019. November 29. - 11:51:01 »

Ami régen motoszkál a fejembe, az az "ördögsonka"  (Vaddisznó sonka szőrösen füstölve) Természetesen csak bevizsgáltatott disznóból. A megvalósításig még nem jutottam el.
Egyik ismerősöm ugyanúgy dolgozza fel a disznót mint a házit. Pörzsöli stb. Parádés!!! Különösen a kolozsvári szalonnája.
Egy jó vadászbarátom készít rátermett kocákból szuvidálva olyan szalonnát,hogy mióta megkóstoltam,csak azt várom,hogy újra legyen. Vigyorog
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #7688 Dátum: 2019. November 29. - 11:55:48 »

Ami régen motoszkál a fejembe, az az "ördögsonka"  (Vaddisznó sonka szőrösen füstölve) Természetesen csak bevizsgáltatott disznóból. A megvalósításig még nem jutottam el.
Egyik ismerősöm ugyanúgy dolgozza fel a disznót mint a házit. Pörzsöli stb. Parádés!!! Különösen a kolozsvári szalonnája.
Sakac öcsköse  varázsolt ilyeneket, ránézésre azt mondtam, hogy hiha, de biztos jó...
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7689 Dátum: 2019. November 29. - 15:28:13 »

Ami régen motoszkál a fejembe, az az "ördögsonka"  (Vaddisznó sonka szőrösen füstölve) Természetesen csak bevizsgáltatott disznóból. A megvalósításig még nem jutottam el.
Egyik ismerősöm ugyanúgy dolgozza fel a disznót mint a házit. Pörzsöli stb. Parádés!!! Különösen a kolozsvári szalonnája.

Volt már részem benne... azért 2+4 palack kiürült (gáz+furmint) mire megperzseltük, de meglett!  Piál  Kacsint
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3606


« Új üzenet #7690 Dátum: 2019. December 01. - 18:11:50 »

Nem rossz az az őzsonka...

Én nem mondtam, hogy rossz lenne!

De:
1., Az őzhús harmadával drágább, mint a szarvas
2., Ha a javahúsokat kiformázod, aztán összemennek feleakkorára, meg még szikkad is - szóval lesz belőle egy kolbászvastagságú (  Stoel félf@szomnyi   Vigyorog Stoel ) "sonka"
3., Én spec nem szeretem az őzhúst.  Vállat von De ízlésről nem vitatkozunk.
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
zajandras
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 940


« Új üzenet #7691 Dátum: 2019. December 01. - 19:18:13 »

Én nem mondtam, hogy rossz lenne!

De:
1., Az őzhús harmadával drágább, mint a szarvas
2., Ha a javahúsokat kiformázod, aztán összemennek feleakkorára, meg még szikkad is - szóval lesz belőle egy kolbászvastagságú (  Stoel félf@szomnyi   Vigyorog Stoel ) "sonka"
3., Én spec nem szeretem az őzhúst.  Vállat von De ízlésről nem vitatkozunk.

A kocka mostmár el van vetve.  Vigyorog
A sonka már tegnap óta pihen a só-bors-boróka keverékben.
Egy hét múlva megy a füstre.

Naplózva

"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #7692 Dátum: 2020. Január 17. - 20:29:27 »

 Emelem
Vadliba római tálban, zöldség ágyon, kolozsvári szalonnával betakarva

 
Naplózva

Üdv Chris
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7693 Dátum: 2020. Január 17. - 21:23:54 »

Emelem
Vadliba római tálban, zöldség ágyon, kolozsvári szalonnával betakarva

 

Egy csülökkel kiegészítve zöldségágy nélkül...meg egy kis zserbó,bejgli... Röhög
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #7694 Dátum: 2020. Január 18. - 15:06:31 »

Egy csülökkel kiegészítve zöldségágy nélkül...meg egy kis zserbó,bejgli... Röhög

Meg egy kis ...  'Girl
Naplózva

Üdv Chris
Oldalak: 1 ... 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 [513] 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: