Oldalak: 1 ... 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 [479] 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645066 alkalommal)
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7170 Dátum: 2016. Október 08. - 22:16:40 »

A kis késit, "victorinox" made in usa , kovászos ubi ilyenkor??? Vigyorog Wave
Van téli tartós változata is,ami annyira nem is rossz.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #7171 Dátum: 2016. Október 08. - 22:38:19 »

Van téli tartós változata is,ami annyira nem is rossz.
Bátya, szatmári vagyok persze, hogy ismerem,de még a szagától is rosszul vagyok, ha téli-nyári egyaránt.....(másokat cinkelni azért jó Ördög)
Naplózva
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7172 Dátum: 2016. Október 09. - 02:31:02 »

....a kis kes Wenger... Mosolyog Wave.

PS

Hogyan lehetsz rosszul az uborka szagatol ? Ebbe amugy nincs kovasz (kenyer) csak sos vizbe van (azelott felforralt) es bele kapor, torma, jo sok fokhagyma es nehany ribizli, vagy tolgyfa level  (a csersavert ami ropogosan tartja az uborkat, es az is) es kb. egy het szoba homersekleten, utana kesz es be a hutobe. Nagyon finom.   
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7173 Dátum: 2016. Október 10. - 08:45:00 »

....a kis kes Wenger... Mosolyog Wave.

PS

Hogyan lehetsz rosszul az uborka szagatol ? Ebbe amugy nincs kovasz (kenyer) csak sos vizbe van (azelott felforralt) es bele kapor, torma, jo sok fokhagyma es nehany ribizli, vagy tolgyfa level  (a csersavert ami ropogosan tartja az uborkat, es az is) es kb. egy het szoba homersekleten, utana kesz es be a hutobe. Nagyon finom.   
"... nehany ribizli, vagy tolgyfa level..."
Milyen érdekes, hogy felénk is van tölgyfa és mégsem hallottam, hogy a füstölésen és hordókészítésen kívül másra is használnánk, pedig logikus lenne. Rá kell jönnön ismét, hogy mindig van mit tanulni! Bion
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7174 Dátum: 2016. Október 10. - 10:41:33 »

Rozspirítós,törtbab,hagymás zsír. Kis vidéki reggeli.  Vigyorog
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #7175 Dátum: 2016. Október 10. - 17:23:36 »

....a kis kes Wenger... Mosolyog Wave.

PS

Hogyan lehetsz rosszul az uborka szagatol ? Ebbe amugy nincs kovasz (kenyer) csak sos vizbe van (azelott felforralt) es bele kapor, torma, jo sok fokhagyma es nehany ribizli, vagy tolgyfa level  (a csersavert ami ropogosan tartja az uborkat, es az is) es kb. egy het szoba homersekleten, utana kesz es be a hutobe. Nagyon finom.   
Kifogom próbálni ezt a receptet, csak a kovászos uborkának nem állom a szagát.
Naplózva
Topi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 475



« Új üzenet #7176 Dátum: 2016. Október 10. - 18:09:33 »

Rozspirítós,törtbab,hagymás zsír. Kis vidéki reggeli.  Vigyorog

Nagyon finom! Vacsorára kell enni és akkor vissza lehet venni a fűtést!!!  Ördög Röhög
Naplózva

Szeretnék olyan jó ember lenni, mint amilyennek hisz a kutyám.........
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #7177 Dátum: 2016. Október 23. - 14:46:41 »

 Emelem

Malac oldalas Tünde módra, sűltpaprika savanyúsággal
Naplózva

Üdv Chris
Bentshaft
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2128


vadaszijasz


« Új üzenet #7178 Dátum: 2016. Október 23. - 14:59:23 »

Szep, imadom a sult paprikat ecetes, olajas lebe nemregen egy halommal sutottem a BBQ- n. A kedvencem.
Naplózva

I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #7179 Dátum: 2016. Október 23. - 16:37:34 »

 Emelem
Délelőtt, k.b. 4 kg paprikát sütöttem az udvaron, most fogom olajos-ecetes lében üvegekbe tenni télire. Nálunk nagyon kedvelt savanyúság. Kicsit macerás az elkészítése, de megéri  Kajat
 Wave
Naplózva

Üdv Chris
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7180 Dátum: 2016. Október 23. - 17:40:09 »

Emelem
Délelőtt, k.b. 4 kg paprikát sütöttem az udvaron, most fogom olajos-ecetes lében üvegekbe tenni télire. Nálunk nagyon kedvelt savanyúság. Kicsit macerás az elkészítése, de megéri  Kajat
 Wave
Írj már egy rövid receptet...légyszi! Wave
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2659


« Új üzenet #7181 Dátum: 2016. Október 23. - 18:46:07 »

Írj már egy rövid receptet...légyszi! Wave
Úgy bíz a!  Igen Köszönjük!  Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #7182 Dátum: 2016. Október 23. - 18:48:17 »

A paprikákat (vastag húsú, lehetőleg érett, piros, de finom a kápia is), egy fémlapon, tűz fölött, megsütjük az összes oldalait, majdnem hogy megégetjük.  A paprikákat, ahogy sülnek, egy edénybe tesszük, enyhén sózzuk és lefedjük. Ha az összes paprika megsült, a lefedett edényben hagyjuk kihűlni, annyira hogy tudjuk megtisztítani. A tisztítás abból ál, hogy a megégett héjat le fejtsük a paprikákról. A megtisztított paprikákat tálkába rakjuk, ízlés szerint ecetes olajjal leöntjük, hagyjuk pár órát állni, aztán lehet fogyasztani.
Ha télire akarod tenni, a megtisztított paprikákból kiveszed a csutkát meg a magokat. Steril üvegbe, öntől egy gondolatnyi 50  ecetet, majd a paprika szeleteket ugyan ilyen erejű ecetbe mártva, berakod az üvegbe. A megtelt üvegbe öntetett töltől, jól megnyomkodod hogy mindenhova kerüljön a lőty, majd lezárod.
Az öntett 3 kg paprikához:
- 50 ml 50  ecetet
- 120 ml olaj
- 1.5 kiskanál só
- oregánó, koreánder, meg olyan fűszer amit gondolsz

Ilyen formába 1-2 hónapig eláll a hűtőbe. Ha több ideig akarod tartani, dunsztolni kell.
 Wave
Naplózva

Üdv Chris
chris
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 874



« Új üzenet #7183 Dátum: 2016. Október 23. - 18:51:38 »

Látom a fokot nem vitte át Vállat von, 5 fokos ecet, nem ötven.
Naplózva

Üdv Chris
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #7184 Dátum: 2016. Október 23. - 19:12:13 »

A paprikákat (vastag húsú, lehetőleg érett, piros, de finom a kápia is), egy fémlapon, tűz fölött, megsütjük az összes oldalait, majdnem hogy megégetjük.  A paprikákat, ahogy sülnek, egy edénybe tesszük, enyhén sózzuk és lefedjük. Ha az összes paprika megsült, a lefedett edényben hagyjuk kihűlni, annyira hogy tudjuk megtisztítani. A tisztítás abból ál, hogy a megégett héjat le fejtsük a paprikákról. A megtisztított paprikákat tálkába rakjuk, ízlés szerint ecetes olajjal leöntjük, hagyjuk pár órát állni, aztán lehet fogyasztani.
Ha télire akarod tenni, a megtisztított paprikákból kiveszed a csutkát meg a magokat. Steril üvegbe, öntől egy gondolatnyi 50  ecetet, majd a paprika szeleteket ugyan ilyen erejű ecetbe mártva, berakod az üvegbe. A megtelt üvegbe öntetett töltől, jól megnyomkodod hogy mindenhova kerüljön a lőty, majd lezárod.
Az öntett 3 kg paprikához:
- 50 ml 50  ecetet
- 120 ml olaj
- 1.5 kiskanál só
- oregánó, koreánder, meg olyan fűszer amit gondolsz

Ilyen formába 1-2 hónapig eláll a hűtőbe. Ha több ideig akarod tartani, dunsztolni kell.
 Wave


Kosz chris!  Marha jo hangzik Igen
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Oldalak: 1 ... 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 [479] 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: