Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11250
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7170 Dátum: 2016. Október 08. - 22:16:40 » |
|
A kis késit, "victorinox" made in usa , kovászos ubi ilyenkor??? Van téli tartós változata is,ami annyira nem is rossz.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #7171 Dátum: 2016. Október 08. - 22:38:19 » |
|
Van téli tartós változata is,ami annyira nem is rossz.
Bátya, szatmári vagyok persze, hogy ismerem,de még a szagától is rosszul vagyok, ha téli-nyári egyaránt.....(másokat cinkelni azért jó )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7172 Dátum: 2016. Október 09. - 02:31:02 » |
|
....a kis kes Wenger... . PS Hogyan lehetsz rosszul az uborka szagatol ? Ebbe amugy nincs kovasz (kenyer) csak sos vizbe van (azelott felforralt) es bele kapor, torma, jo sok fokhagyma es nehany ribizli, vagy tolgyfa level (a csersavert ami ropogosan tartja az uborkat, es az is) es kb. egy het szoba homersekleten, utana kesz es be a hutobe. Nagyon finom.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7173 Dátum: 2016. Október 10. - 08:45:00 » |
|
....a kis kes Wenger... . PS Hogyan lehetsz rosszul az uborka szagatol ? Ebbe amugy nincs kovasz (kenyer) csak sos vizbe van (azelott felforralt) es bele kapor, torma, jo sok fokhagyma es nehany ribizli, vagy tolgyfa level (a csersavert ami ropogosan tartja az uborkat, es az is) es kb. egy het szoba homersekleten, utana kesz es be a hutobe. Nagyon finom. "... nehany ribizli, vagy tolgyfa level..." Milyen érdekes, hogy felénk is van tölgyfa és mégsem hallottam, hogy a füstölésen és hordókészítésen kívül másra is használnánk, pedig logikus lenne. Rá kell jönnön ismét, hogy mindig van mit tanulni!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11250
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7174 Dátum: 2016. Október 10. - 10:41:33 » |
|
Rozspirítós,törtbab,hagymás zsír. Kis vidéki reggeli.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #7175 Dátum: 2016. Október 10. - 17:23:36 » |
|
....a kis kes Wenger... . PS Hogyan lehetsz rosszul az uborka szagatol ? Ebbe amugy nincs kovasz (kenyer) csak sos vizbe van (azelott felforralt) es bele kapor, torma, jo sok fokhagyma es nehany ribizli, vagy tolgyfa level (a csersavert ami ropogosan tartja az uborkat, es az is) es kb. egy het szoba homersekleten, utana kesz es be a hutobe. Nagyon finom. Kifogom próbálni ezt a receptet, csak a kovászos uborkának nem állom a szagát.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Topi
|
|
« Új üzenet #7176 Dátum: 2016. Október 10. - 18:09:33 » |
|
Rozspirítós,törtbab,hagymás zsír. Kis vidéki reggeli. Nagyon finom! Vacsorára kell enni és akkor vissza lehet venni a fűtést!!!
|
|
|
Naplózva
|
Szeretnék olyan jó ember lenni, mint amilyennek hisz a kutyám.........
|
|
|
chris
|
|
« Új üzenet #7177 Dátum: 2016. Október 23. - 14:46:41 » |
|
Malac oldalas Tünde módra, sűltpaprika savanyúsággal
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Chris
|
|
|
Bentshaft
|
|
« Új üzenet #7178 Dátum: 2016. Október 23. - 14:59:23 » |
|
Szep, imadom a sult paprikat ecetes, olajas lebe nemregen egy halommal sutottem a BBQ- n. A kedvencem.
|
|
|
Naplózva
|
I don't hunt in order to kill, I kill in order to have hunted.
|
|
|
chris
|
|
« Új üzenet #7179 Dátum: 2016. Október 23. - 16:37:34 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Chris
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11250
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #7180 Dátum: 2016. Október 23. - 17:40:09 » |
|
Írj már egy rövid receptet...légyszi!
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #7181 Dátum: 2016. Október 23. - 18:46:07 » |
|
Írj már egy rövid receptet...légyszi! Úgy bíz a! Köszönjük!
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
chris
|
|
« Új üzenet #7182 Dátum: 2016. Október 23. - 18:48:17 » |
|
A paprikákat (vastag húsú, lehetőleg érett, piros, de finom a kápia is), egy fémlapon, tűz fölött, megsütjük az összes oldalait, majdnem hogy megégetjük. A paprikákat, ahogy sülnek, egy edénybe tesszük, enyhén sózzuk és lefedjük. Ha az összes paprika megsült, a lefedett edényben hagyjuk kihűlni, annyira hogy tudjuk megtisztítani. A tisztítás abból ál, hogy a megégett héjat le fejtsük a paprikákról. A megtisztított paprikákat tálkába rakjuk, ízlés szerint ecetes olajjal leöntjük, hagyjuk pár órát állni, aztán lehet fogyasztani. Ha télire akarod tenni, a megtisztított paprikákból kiveszed a csutkát meg a magokat. Steril üvegbe, öntől egy gondolatnyi 50 ecetet, majd a paprika szeleteket ugyan ilyen erejű ecetbe mártva, berakod az üvegbe. A megtelt üvegbe öntetett töltől, jól megnyomkodod hogy mindenhova kerüljön a lőty, majd lezárod. Az öntett 3 kg paprikához: - 50 ml 50 ecetet - 120 ml olaj - 1.5 kiskanál só - oregánó, koreánder, meg olyan fűszer amit gondolsz Ilyen formába 1-2 hónapig eláll a hűtőbe. Ha több ideig akarod tartani, dunsztolni kell.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Chris
|
|
|
chris
|
|
« Új üzenet #7183 Dátum: 2016. Október 23. - 18:51:38 » |
|
Látom a fokot nem vitte át , 5 fokos ecet, nem ötven.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Chris
|
|
|
ingerelt
|
|
« Új üzenet #7184 Dátum: 2016. Október 23. - 19:12:13 » |
|
A paprikákat (vastag húsú, lehetőleg érett, piros, de finom a kápia is), egy fémlapon, tűz fölött, megsütjük az összes oldalait, majdnem hogy megégetjük. A paprikákat, ahogy sülnek, egy edénybe tesszük, enyhén sózzuk és lefedjük. Ha az összes paprika megsült, a lefedett edényben hagyjuk kihűlni, annyira hogy tudjuk megtisztítani. A tisztítás abból ál, hogy a megégett héjat le fejtsük a paprikákról. A megtisztított paprikákat tálkába rakjuk, ízlés szerint ecetes olajjal leöntjük, hagyjuk pár órát állni, aztán lehet fogyasztani. Ha télire akarod tenni, a megtisztított paprikákból kiveszed a csutkát meg a magokat. Steril üvegbe, öntől egy gondolatnyi 50 ecetet, majd a paprika szeleteket ugyan ilyen erejű ecetbe mártva, berakod az üvegbe. A megtelt üvegbe öntetett töltől, jól megnyomkodod hogy mindenhova kerüljön a lőty, majd lezárod. Az öntett 3 kg paprikához: - 50 ml 50 ecetet - 120 ml olaj - 1.5 kiskanál só - oregánó, koreánder, meg olyan fűszer amit gondolsz Ilyen formába 1-2 hónapig eláll a hűtőbe. Ha több ideig akarod tartani, dunsztolni kell. Kosz chris! Marha jo hangzik
|
|
|
Naplózva
|
Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
|
|
|
|