Oldalak: 1 ... 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 [484] 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645187 alkalommal)
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #7245 Dátum: 2016. December 19. - 23:26:36 »

Bográcsom nincs ... tudom Feri  Stoel
De próbálkozásnak talán nem lesz rossz...

Mákos tésztának megy kicsit paprikás, de amúgy ízlésekről nem vitatkozunk ugyebár...  Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Kapszli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 759



« Új üzenet #7246 Dátum: 2016. December 20. - 15:28:40 »

Kérem szépen a hozzáértőktől, hogy írják le a bajai hallét hogyan kell elkészíteni! Mi itt a Tisza mellett nem ismerjük! Ördög És karácsonyra ezt kérték...
Naplózva

Üdv:Kapszli
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9915



« Új üzenet #7247 Dátum: 2016. December 21. - 12:36:44 »


Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #7248 Dátum: 2016. December 21. - 19:39:13 »




Jól néz ki  Igen hiába a bajai halászlé.....  Vigyorog
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #7249 Dátum: 2016. December 24. - 05:55:26 »

Kérem szépen a hozzáértőktől, hogy írják le a bajai hallét hogyan kell elkészíteni! Mi itt a Tisza mellett nem ismerjük! Ördög És karácsonyra ezt kérték...

Lehet hogy még késeket is fogunk dobálni a virtuális térben .    Ördög     Stoel

A pontyot szép szeletekre vágod , egy órával a főzés előtt megsózod . Ahány kiló hal annyi közepes fej vöröshagyma apró kockákra vágva . A hagymát bő vízben előfőzöd majd beleteszed a halat.
(  a hal alatti sós levet főleg ha jól megsóztad ne tedd bele , a hal hús csak annyi sót vesz csak fel hogy nem tudod elsózni  ) Amikor az egész jól forrni kezd ( mert erős tűz kell alá ) beleteszed a hal kilójaként 1 evőkanál édes őrölt paprikát . kb. 20-25 percet forralod nagy lángon, beállítod a sósságát . Lehet beletenni 2 dl. vörösbort vagy paradicsomot . Egyesek kevés borsot , kevés fokhagymát is tesznek bele .
Szigorúan gyufatésztával amit külön főzöl , tálalod .

Most jöhet a késelés mert láttam már halfőző tudorokat azon összeveszni hogy 22 vagy 25 percet kell főzni .   Emelem         

Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9519


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7250 Dátum: 2016. December 24. - 07:19:38 »

Kérem szépen a hozzáértőktől, hogy írják le a bajai hallét hogyan kell elkészíteni! Mi itt a Tisza mellett nem ismerjük! Ördög És karácsonyra ezt kérték...

Ha még nem késő:

Ennél az akciónál személyes jelenlétemmel tanúsíthatom, (2:19-nél, 5:08-nál  pl.) hogy igen kiváló lett a lé, és valljuk be megfelelően autentikus is!

Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7251 Dátum: 2016. December 24. - 08:00:53 »

Stefi! Emelem

" a hal hús csak annyi sót vesz csak fel hogy nem tudod elsózni "
 Na, azért  a püspökladányi találkozó résztvevői tudnának egy kicsit mesélni arról, hogy sült hal kaja utáni reggelre miért fehéredett ki mindenkinek a szeme! Röhög
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9915



« Új üzenet #7252 Dátum: 2016. December 24. - 15:48:12 »

Kérem szépen a hozzáértőktől, hogy írják le a bajai hallét hogyan kell elkészíteni! Mi itt a Tisza mellett nem ismerjük! Ördög És karácsonyra ezt kérték...

http://index.hu/kultur/2016/12/22/honnan_erkezik_a_karacsonyi_hal
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Lorka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1671


Koma


« Új üzenet #7253 Dátum: 2016. December 24. - 18:25:51 »

Ma esti menü:
Szalonnás krumplileves

Vaddisznó oldalas
Krumplipüré
Párolt gomba
Pároltzöldséges petrezselymes szósz

Tiramisu (aka: Tira Misi)

Előtte biztonság kedvéért bevertem 2 stampo diópálinkát.

 S.Peti
Naplózva

Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
ingerelt
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1315



« Új üzenet #7254 Dátum: 2016. December 25. - 01:36:48 »

Stefi! Emelem

" a hal hús csak annyi sót vesz csak fel hogy nem tudod elsózni "
 Na, azért  a püspökladányi találkozó résztvevői tudnának egy kicsit mesélni arról, hogy sült hal kaja utáni reggelre miért fehéredett ki mindenkinek a szeme! Röhög
 
Attila, en egyet ertek Stefivel!
A hal csak annyi sot vesz fel amannyi az neki kell! a nyers hal!
Aztan hogy, a haleteleket el lehet sozni, az egy mas teszta. Táncol hogy ennek voltal a tanuja ano: a püspökladányi találkozó résztvevői-kent - az mar biztos Foez
Naplózva

Az élet szép, csak igyekezz kihasználni embertársaidnak!
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #7255 Dátum: 2016. December 25. - 12:19:57 »

Lehet hogy még késeket is fogunk dobálni a virtuális térben .    Ördög     Stoel

A pontyot szép szeletekre vágod , egy órával a főzés előtt megsózod . Ahány kiló hal annyi közepes fej vöröshagyma apró kockákra vágva . A hagymát bő vízben előfőzöd majd beleteszed a halat.
(  a hal alatti sós levet főleg ha jól megsóztad ne tedd bele , a hal hús csak annyi sót vesz csak fel hogy nem tudod elsózni  ) Amikor az egész jól forrni kezd ( mert erős tűz kell alá ) beleteszed a hal kilójaként 1 evőkanál édes őrölt paprikát . kb. 20-25 percet forralod nagy lángon, beállítod a sósságát . Lehet beletenni 2 dl. vörösbort vagy paradicsomot . Egyesek kevés borsot , kevés fokhagymát is tesznek bele .
Szigorúan gyufatésztával amit külön főzöl , tálalod .

Most jöhet a késelés mert láttam már halfőző tudorokat azon összeveszni hogy 22 vagy 25 percet kell főzni .   Emelem        


Késelés nem lesz, de a hagyma előfőzése az már nem a bajai módi(amúgy meg felesleges buziskodás Ördög)
A halat lesózzuk, nagyjából mintha sütni akarnánk. Ha jól eltaláljuk, a lébe már nem kell só. A hagymát tehetségünk szerint a legapróbbra vágjuk, egy kiló halhoz egy fej hagyma dukál. Berakjuk a bográcsba, érdemes a hosszában kettévágott fejeket a csontos felükkel lefelé a bogrács aljára tenni mert az nehezen kap oda amikor még nem indult meg a forrás. Egy kiló halhoz egy liter víz kell. Paksi ismerősök hét decit emlegettek de abból már kilóg a hal. Ha nem akarunk méricskélni, lerakjuk a szeleteket a bográcsba majd addig töltjük vízzel, hogy a halra fektetett tenyerünket ellepje. Erős tűzön felforraljuk, itt szokott elszállni a dolog mert ha nagy a szél vagy egyéb okból nem tudunk elég erősen tüzelni alatta és soká forr fel, szétázik a hal. Ha leülepszik a habja(figyelem, ez nem tyúkhúsleves, nem merjük le a habot!), mehet bele a paprika, kiló halanként egy jó evőkanálnyi. Előbb nem érdemes paprikázni mert a hab kirakja a bogrács falára. Forrástól számítva fél óráig főzzük. Félfövésben valamivel savasítunk, hogy összekapja a halhúst, paradicsom vagy lottyintásnyi vörösbor mehet bele.
Fokhagyma nem illik bele de ha nagyon iszapízű volt a hal, egy gerezdel lehet tompítani. Aki borsot rak bele, annak ki kellene tépni a kezét és a hátába szúrni
A sós léről amit stefi emlegetett, nekem más a meglátásom, bele szoktam tenni a bográcsba illetve lehetőség szerint már eleve a bográcsba sózom a halat. Ha hideg halból dolgozunk, amúgy sem árt neki az az egy óra amíg a sóban áll, melegszik egy kicsit, könnyebben forr majd fel a lé.
Egy nem túl jó fotó egy elég jól sikerült halászléről, szerdán követtem el cca. tíz kiló halból:


« Utoljára szerkesztve: 2016. December 25. - 18:23:22 írta Boar » Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
rezső73
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 46



« Új üzenet #7256 Dátum: 2016. December 25. - 17:59:53 »

Hamarosan kiprobálom!Mennyi paradicsom vagy bor megy 10kg halra?
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #7257 Dátum: 2016. December 25. - 18:19:44 »

Hamarosan kiprobálom!Mennyi paradicsom vagy bor megy 10kg halra?
Paradicsomból két-három darab mehet bele, a bort csak úgy érzésre szoktam löttyinteni...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #7258 Dátum: 2016. December 25. - 18:21:09 »

Paradicsomból két-három darab mehet bele, a bort csak úgy érzésre szoktam löttyinteni...
De a tíz kiló halhoz már kell egy huszonöt literes bogrács...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
rezső73
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 46



« Új üzenet #7259 Dátum: 2016. December 25. - 20:17:28 »

Köszönőm szépen!
Naplózva
Oldalak: 1 ... 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 [484] 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: