Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7890 Dátum: 2020. December 30. - 16:55:31 » |
|
Oszt néhány szép sertésnyelvet hány fokon szuvidálnátok és meddig?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7891 Dátum: 2020. December 30. - 19:54:12 » |
|
Oszt néhány szép sertésnyelvet hány fokon szuvidálnátok és meddig?
Semeddig, egyszerűen főzőm. Azokat szuvidálom, amit utána vagy sütöben, vagy serpenyőben körbe kívánok sütni, kérgezni. De sertésnyelvet úgy nem csinálnék.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7892 Dátum: 2020. December 30. - 20:12:32 » |
|
Semeddig, egyszerűen főzőm. Azokat szuvidálom, amit utána vagy sütöben, vagy serpenyőben körbe kívánok sütni, kérgezni. De sertésnyelvet úgy nem csinálnék. Pedig a sült nyelv egy király kaja... A kaposvári piacon a pecsenyesütő árulja, meg ha jól emlékszem, Barcson is. Először persze megfőzik aztán forró zsírban(olajban?) átsütik. Puha, ragacsos, nagggyon finom...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7893 Dátum: 2020. December 30. - 20:16:19 » |
|
Pedig a sült nyelv egy király kaja... A kaposvári piacon a pecsenyesütő árulja, meg ha jól emlékszem, Barcson is. Először persze megfőzik aztán forró zsírban(olajban?) átsütik. Puha, ragacsos, nagggyon finom... Jól hangzik, de én most most találkozom először ezzel. Ha majd eccer úgy adódik, megmutathatnád élesben....
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7894 Dátum: 2020. December 30. - 20:21:24 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #7895 Dátum: 2020. December 30. - 22:12:50 » |
|
Az anyóssoméból egy teljes fórumtali jóllakna.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
Jager74
|
|
« Új üzenet #7896 Dátum: 2020. December 31. - 06:28:34 » |
|
Az anyóssoméból egy teljes fórumtali jóllakna. Nem mindenki szereti a csípőset!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7897 Dátum: 2020. December 31. - 10:57:35 » |
|
Nem mindenki szereti a csípőset!
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7898 Dátum: 2020. December 31. - 12:47:08 » |
|
Szuvájd forevör!
Karácsonyi szabadságom nagy részét arra áldoztam, hogy kitapasztaljam a vízivad szuvidálását. Most, hogy végre kocsonyát főzök, van egy kis idöm leírni a tapasztalatokat: A szezonban eddig lőtt összes kacsám és libám erre a sorsra jutott (ha jól emlékszem, szám szerint 17). Kipróbáltam 57C foktól 63-ig és 3órától 9 óráig szinte mindenféle variációt, narancsos-gyömbéres-majorannás fűszerezéssel, hogy a sav még puhítson rajta. Szuvidálás után sütőben, légkeveréssel, 200C fokon pirítottam még 10 percig, hogy legyen egy kis pörk íze is. Az eredmény az lett, hogy jó-jó a szuvidolt vadkacsa és -liba, de nekem nem lett az igazi. Konfitálással sokkal élvezhetőbb lett! Ezt úgy szoktam csinálni, hogy fűszerezés után egy félbevágott almát vagy pucolt narancsot teszek a hasüregbe, majd egy kizsírozott jénai tálba teszem a madara(ka)t. Öntök rá még 1-1,5dl húsleves lét, egy feles jófajta gyümölcspálinkát, ráteszem a jénai tetejét és légkeverés nélkül, 100C fokon sütöm 7-8 órát. Ekkor leveszem a fedőt és a légkeverést bekapcsolva, 160fokra felvéve a hőmérsékletet, sütöm még kb. negyed órát. Naspolya mártással, sült burgonyával vagy krokettel isteni!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Harka Csaba
|
|
« Új üzenet #7899 Dátum: 2020. December 31. - 13:58:15 » |
|
Konfitálással sokkal élvezhetőbb lett! Ezt úgy szoktam csinálni, hogy fűszerezés után egy félbevágott almát vagy pucolt narancsot teszek a hasüregbe, majd egy kizsírozott jénai tálba teszem a madara(ka)t. Öntök rá még 1-1,5dl húsleves lét, egy feles jófajta gyümölcspálinkát, ráteszem a jénai tetejét és légkeverés nélkül, 100C fokon sütöm 7-8 órát. Ekkor leveszem a fedőt és a légkeverést bekapcsolva, 160fokra felvéve a hőmérsékletet, sütöm még kb. negyed órát. Naspolya mártással, sült burgonyával vagy krokettel isteni!
Azt elhiszem, hogy ez így nagyon finom lett, de ez nem konfitálás. A konfitálásnál ellepi a zsiradék a húst.
|
|
|
Naplózva
|
Jó szelet!
|
|
|
Borzgróf
|
|
« Új üzenet #7900 Dátum: 2020. December 31. - 14:32:20 » |
|
Ezt úgy szoktam csinálni, hogy fűszerezés után egy félbevágott almát vagy pucolt narancsot teszek a hasüregbe, majd egy kizsírozott jénai tálba teszem a madara(ka)t. Öntök rá még 1-1,5dl húsleves lét, egy feles jófajta gyümölcspálinkát, ráteszem a jénai tetejét és légkeverés nélkül, 100C fokon sütöm 7-8 órát.
Ez inkább a "slow cooker" módszerre emlékeztet, azok dolgoznak hasonló módon. Az ötlet nagyon jó, ha kerül vizimadár legközelebb kipróbálom.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7901 Dátum: 2020. December 31. - 14:56:26 » |
|
Azt elhiszem, hogy ez így nagyon finom lett, de ez nem konfitálás. A konfitálásnál ellepi a zsiradék a húst. Így van.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7902 Dátum: 2020. December 31. - 15:14:47 » |
|
Jogos!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7903 Dátum: 2020. December 31. - 15:16:57 » |
|
Alakul ez is:
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7904 Dátum: 2020. December 31. - 15:20:29 » |
|
Az ötlet nagyon jó, ha kerül vizimadár legközelebb kipróbálom.
Jó lesz, hidd el! Èn sok mindent sütök így (pl. most épp vaddisznó oldalas készül reggel 7 óta. Lassan kész! )Teljesen más dimenziók nyílnak meg ízben, állagban...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|