Oldalak: 1 ... 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 [518] 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645580 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7755 Dátum: 2020. Augusztus 07. - 08:36:06 »

A telített zsírsavak szilárdak szobahőmérsékleten, a telítetlenek folynak (olajak). Ez a tiszta anyagokra igaz, de mivel a disznózsír nagyon nagyot hunyorítva sem az, ott lehetnek egyéb befojásoló tényezők, de azokat szerves kémiából nem tanították anno.....
Kettőnk állítása csak erősíti egymást...  Kacsint
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #7756 Dátum: 2020. Augusztus 07. - 11:12:21 »

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem a tőlem tapasztaltabbakhoz, hogy miért van az, hogy néha a kisült disznózsír nem alszik meg, nem lesz szilárd? Vaddisznónál is jártam már úgy, hogy az egyik disznó zsírja nagyon jó, szinte kemény lett, a másiké pedig még hűvös helyen sem dermedt meg. Mind kettő kihízott, nagy koca volt. Előre is köszönöm a segítséget! Kacsint

Házi disznónál tapasztaltam az alábbiakat. /minden évben nevelek 8-10 db 200-250 kilósat/
Saját magam termelem a szükséges takarmányt és én állítom össze a receptúrát, amelyben van 10 % napraforgó.
Ha a napraforgót bekeverését nem hagyom abba a levágás előtt 2-3 hónappal, akkor tapasztaltam, hogy nem dermedt meg a zsír.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #7757 Dátum: 2020. Augusztus 07. - 13:21:52 »

Minden évben veszek kb 15kg vastag mangalica zsírszalonnát és lövök zsírnak egy 100+ os vaddisznó kocát.
A mangalicának soha a vd-nak többnyire nem dermed meg szobahőmérsékleten a zsírja.
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Fegbock
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1487


« Új üzenet #7758 Dátum: 2020. Augusztus 08. - 06:28:40 »

Minden évben veszek kb 15kg vastag mangalica zsírszalonnát és lövök zsírnak egy 100+ os vaddisznó kocát.
A mangalicának soha a vd-nak többnyire nem dermed meg szobahőmérsékleten a zsírja.

Párszor sütöttünk ki nagy kocából (általában kukoricaaratás után, mikor jól ki van hízva), de nekem a kamrában két nap alatt olyan lett, mint régen, mikor még otthon vágtunk és dolgoztunk fel hízót. Úgy megdermedt, hogy az edényt fejreállítva nem jött ki belőle!
Naplózva

Minden lövésem, amely talál, azonnal öljön! De ha nem öl, akkor ne ejtsen sebet!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7759 Dátum: 2020. Szeptember 23. - 14:33:57 »

Tegnap találtam pár kg extra friss gévagombát (fűzfagombát). Egy részéből szalonnát-gombás rántotta lett vacsira, de még így is a java megmaradt télire. Ez elég lesz nekem a pár hónapra! (Úgyis jön még a gyapjas tintagomba, a rizike és a fenyőtinórú) Figyelmes olvasás
Ahhoz képest, hogy nem rajongok annyira a gombákért, ilyenkor mindig bespájzolok és valahogy el is fogy! Bion





Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7760 Dátum: 2020. Szeptember 23. - 14:44:49 »

(Úgyis jön még a gyapjas tintagomba, a rizike és a fenyőtinórú) Figyelmes olvasás

A fenyőtinórút hogyan használod fel?
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7761 Dátum: 2020. Szeptember 23. - 14:49:38 »

A fenyőtinórút hogyan használod fel?
Ami nem lesz frissen felhasználva ( a bőre lehúzása után én levesbe teszem vagy pici sózás után egyszerűen megsütöm füstölt szalonnával valamilyen köret mellé pluszba, a feleségem pedig gombamártást szokott készíteni belőle sült húshoz), azt kiszárítjuk és fűszerként használjuk fel gombás ételekhez, vagy más gombából készített mártáshoz kiegészítésként.

De volt márt, hogy abból készítettünk bakonyi ragut halhoz vagy vadhoz és nagyon jó lett!

De a öregeb tinórúk bőrét és a szivacsos részét le szoktuk szedni, mert az előbbi nyálkássá teszi az ételt, az utóbbi meg 10-ből 11-szer kukacos már.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #7762 Dátum: 2020. Október 23. - 15:16:46 »

Tudtok valami jó muflon receptet? Van egy fiatal jerke combom. Vendégek jönnek,hogy készítsem el?
Naplózva

Jó szelet!
Jager74
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #7763 Dátum: 2020. Október 23. - 17:18:55 »

Tudtok valami jó muflon receptet? Van egy fiatal jerke combom. Vendégek jönnek,hogy készítsem el?
Vadasnak krumplifánkkal!
Naplózva
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #7764 Dátum: 2020. Október 23. - 23:03:12 »

Vadasnak krumplifánkkal!

Köszi Igen
Naplózva

Jó szelet!
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #7765 Dátum: 2020. November 07. - 00:12:30 »


Egy kis  vargányás vaddisznótarja, így lefekvés előtt...  Ördög

Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7766 Dátum: 2020. November 19. - 07:19:09 »

Elérkezett újra a disznóvágások ideje. De alakul az utánpótlás is:



Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #7767 Dátum: 2020. November 25. - 19:14:14 »

Sous vide őrület van.  Vigyorog Első próbálkozások. Baromira tetszik.
Szerintem az emberiség 3. legnagyobb találmánya. Közvetlenűl a kerék, és az orális szex után következik.. Ördög



















Omlós, szaftos, ízletes,nem lehet elb@szni. Igen
Naplózva

Jó szelet!
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7768 Dátum: 2020. November 25. - 19:28:30 »

Sous vide őrület van.  Vigyorog Első próbálkozások. Baromira tetszik.
Szerintem az emberiség 3. legnagyobb találmánya. Közvetlenűl a kerék, és az orális szex után következik.. Ördög

Omlós, szaftos, ízletes,nem lehet elb@szni. Igen


Mi nagyon tehetségesek vagyunk ám!

Tessék bővebben kifejteni a módszert, meg az utána való sütési technikát.

Most mintha láttam volna akcióban a készüléket.

https://www.lidl.hu/hu/p/konyhai-ajanlatok/sous-vide-rud/p81170

« Utoljára szerkesztve: 2020. November 25. - 20:57:44 írta Voldi » Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #7769 Dátum: 2020. November 25. - 20:08:14 »

Értem én ezt a szuvájdolást!
Nyüglődünk órákon keresztül aztán amit elb...tunk, hogy mentsük a menthetőt, kicsit megégetjük.
 Röhög
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Oldalak: 1 ... 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 [518] 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: