Oldalak: 1 ... 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 [517] 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 645532 alkalommal)
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #7740 Dátum: 2020. Május 19. - 14:13:24 »

Közöttük volt a virsli?
Sajnos, nem!
 Rííí
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7947


Generalbakter


« Új üzenet #7741 Dátum: 2020. Május 19. - 15:13:34 »

Jól néz ki! Receptúra? Mindkettőre!
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
Corbett
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 413


« Új üzenet #7742 Dátum: 2020. Május 19. - 16:13:59 »

Ahogy írtam, Karlovy Vary-ban 5 Becherovka és 6 korsó sör után. Csak a csaplárosné  'Girl gigantikus cickóiról van halvány emlékem.
 Röhög

Lehet, hogy így próbálták elterelni a vendégek figyelmét a helyi ételspecialitásról Mosolyog. Láthatóan sikerrel Mosolyog
Naplózva
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #7743 Dátum: 2020. Május 19. - 16:39:32 »

Jól néz ki! Receptúra? Mindkettőre!
A vizihullájét nem tudom, a másik 150 Euro.
 Ördög Stoel
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #7744 Dátum: 2020. Május 19. - 19:21:05 »

Szerintem ezt a hagymás virslis kaját itthon úgy hívják, hogy virslisaláta, csak nálunk a virsli fel van szeletelve.
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #7745 Dátum: 2020. Május 19. - 20:20:10 »

Hát emmeg mi? Vállat von Fejvakarás

Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa. Csehországban egy valamirevaló kocsmában mindig van belőle. Sörkorcsolyaként és másnaposság ellen fogyasztják.

« Utoljára szerkesztve: 2020. Május 19. - 21:56:34 írta Voldi » Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #7746 Dátum: 2020. Május 20. - 13:09:10 »

Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa. Csehországban egy valamirevaló kocsmában mindig van belőle. Sörkorcsolyaként és másnaposság ellen fogyasztják.



Ez nem jó! Mer’ ebbe nincs benne Nagyesznak a fogsora!  Röhög Röhög
😉
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9916



« Új üzenet #7747 Dátum: 2020. Május 29. - 10:02:58 »

Neki álltam pörköltet főzni... valami oknál fogva babgulyás lett. Pedig az Éva tarhonyás húsra gondolt... Ördög Stoel
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #7748 Dátum: 2020. Május 29. - 10:07:40 »

Neki álltam pörköltet főzni... valami oknál fogva babgulyás lett. Pedig az Éva tarhonyás húsra gondolt... Ördög Stoel
Kicsit tovább főzöd és még az is lehet. Ördög
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
táborilelkész
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3506



« Új üzenet #7749 Dátum: 2020. Május 29. - 10:38:17 »

Kitűnő, enyhén pikáns, töltött prágai pácolt virsli - a cseh hideg konyha klasszikusa. Csehországban egy valamirevaló kocsmában mindig van belőle. Sörkorcsolyaként és másnaposság ellen fogyasztják.



Ehhez hasonló pácolt virslit lehetett enni főiskolás koromban a Veron kocsmában az Iskolakert utcájában. Nagyon jó csúszott rá a csapolt sör. Is. Meg minden más. Olyan volt, mint a ruszli, csak virslivel hal helyett. Most úgy elmerengtem, hogy jó volt-e, milyen íze volt, de ...  Vállat von Gőzöm sincs. Nem emlékszem. És ezt nem az elmúlt évtizedek koptatták el a fejemből. Alapvetően nem enni jártunk oda. Sőt nem is ott kezdtünk, de ott fejeztük be, mert az volt a legközelebb a Bagolyvárhoz (a kolink). Onnan még haza tudtunk botorkálni, vagy viszonylag kis erőbefektetéssel hazahúzhatóak voltunk. Vigyorog
Naplózva

Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7750 Dátum: 2020. Június 02. - 23:08:37 »

Ehhez hasonló pácolt virslit lehetett enni főiskolás koromban a Veron kocsmában az Iskolakert utcájában. Nagyon jó csúszott rá a csapolt sör. Is. Meg minden más. Olyan volt, mint a ruszli, csak virslivel hal helyett. Most úgy elmerengtem, hogy jó volt-e, milyen íze volt, de ...  Vállat von Gőzöm sincs. Nem emlékszem. És ezt nem az elmúlt évtizedek koptatták el a fejemből. Alapvetően nem enni jártunk oda. Sőt nem is ott kezdtünk, de ott fejeztük be, mert az volt a legközelebb a Bagolyvárhoz (a kolink). Onnan még haza tudtunk botorkálni, vagy viszonylag kis erőbefektetéssel hazahúzhatóak voltunk. Vigyorog

Bagolyvár?Csak nem Óvári Gazdász vagy?
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
HunterDave
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 591



« Új üzenet #7751 Dátum: 2020. Augusztus 05. - 19:32:36 »

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem a tőlem tapasztaltabbakhoz, hogy miért van az, hogy néha a kisült disznózsír nem alszik meg, nem lesz szilárd? Vaddisznónál is jártam már úgy, hogy az egyik disznó zsírja nagyon jó, szinte kemény lett, a másiké pedig még hűvös helyen sem dermedt meg. Mind kettő kihízott, nagy koca volt. Előre is köszönöm a segítséget! Kacsint
Naplózva
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #7752 Dátum: 2020. Augusztus 05. - 19:49:03 »

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem a tőlem tapasztaltabbakhoz, hogy miért van az, hogy néha a kisült disznózsír nem alszik meg, nem lesz szilárd? Vaddisznónál is jártam már úgy, hogy az egyik disznó zsírja nagyon jó, szinte kemény lett, a másiké pedig még hűvös helyen sem dermedt meg. Mind kettő kihízott, nagy koca volt. Előre is köszönöm a segítséget! Kacsint
Akkor végre sikerült egy tuti jó zsírt sütnöd.
 Emelem
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #7753 Dátum: 2020. Augusztus 05. - 21:46:36 »

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem a tőlem tapasztaltabbakhoz, hogy miért van az, hogy néha a kisült disznózsír nem alszik meg, nem lesz szilárd? Vaddisznónál is jártam már úgy, hogy az egyik disznó zsírja nagyon jó, szinte kemény lett, a másiké pedig még hűvös helyen sem dermedt meg. Mind kettő kihízott, nagy koca volt. Előre is köszönöm a segítséget! Kacsint

Ha jól emlékszem az egyetemi tanulmányaimra, akkor elsősorban fajtafüggő a dolog és az befolyásolja, hogy milyen arányban találhatóak benne a többszörösen telített, telített és telítetlen zsírsavak. Az ősibb fajták egyedeinek zsírja -mint a mangalica is- több telítetlen zsírsavat tartalmaznak, ezért egészségesebbek és lágyabbak. A vaddisznók az idők folyamán össze-vissza kereszteződtek a különböző házi sertés fajtákkal és emiatt már nem lehet tudni, hogy mely gének, hogyan öröklődtek bennük.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Borzgróf
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 673


« Új üzenet #7754 Dátum: 2020. Augusztus 06. - 19:23:20 »

Ha jól emlékszem az egyetemi tanulmányaimra, akkor elsősorban fajtafüggő a dolog és az befolyásolja, hogy milyen arányban találhatóak benne a többszörösen telített, telített és telítetlen zsírsavak. Az ősibb fajták egyedeinek zsírja -mint a mangalica is- több telítetlen zsírsavat tartalmaznak, ezért egészségesebbek és lágyabbak. A vaddisznók az idők folyamán össze-vissza kereszteződtek a különböző házi sertés fajtákkal és emiatt már nem lehet tudni, hogy mely gének, hogyan öröklődtek bennük.
A telített zsírsavak szilárdak szobahőmérsékleten, a telítetlenek folynak (olajak). Ez a tiszta anyagokra igaz, de mivel a disznózsír nagyon nagyot hunyorítva sem az, ott lehetnek egyéb befojásoló tényezők, de azokat szerves kémiából nem tanították anno.....
Naplózva
Oldalak: 1 ... 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 [517] 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: