Nem fogod megbánni! A dám hátszin is lehet hogy az is zsírhiányos lesz egy kicsit. De biztos vagyok benne, hogy nem fog annyira kiszáradni, mint hagyományosan. A zsírosabb husoknál mutatja meg igazán magát, pl bőrös császár, csülök egybe stb. Bár a képen nem látszik igazán de az a steak 5cm vastag. Ez az óriási előnye, hogy teljes keresztmetszetében homogén még egy ekkora hús is. Várjuk a képeket!
Képek nincsenek, de tegnap este óta már nem vagyok szuvid-szűz
Leülni még nem nagyon tudok.....
Szóval elkövettem egy "rozé" kacsamellet.
A rozésága végül nekem nem lett az igazi, de feleség meg volt elégedve az eredménnyel.....és az is valami
Nem cifráztam túl: só, frissen őrült rózsabors, pár szelet fokhagyma, apró rozmaring hajtásvég a tasakba, majd
56 °C-on kapott 4 órát.
A végén a tasakból bontva, serpenyőben, közepes lang felett hevített kacsazsírban átforgattam, míg a beirdalt bőrös fele jó barnásra nem pirult.
A végeredmény nem lett rossz, de még nem az igazi. Mondjuk még így is, a legjobb kacsamell lett, amit valaha elkövettem
Krumlpipürével és lilahagymával olyan gyorsan elfogyott, hogy mire eszembe jutott a fotózás, már csak a romok voltak előttünk.
De jó lenne tudni, hogy miket hibáztam közben?
1. Magas volt az 56 °C? (Néztem az imént egy filmet, ott 55 volt az ajánlott) számíthat sokat +/- 1 °C ???
2. Hosszú lehetett a 4 óra? (a videóban 3 órát javasoltak)
3. Várni kellett volna a pirítással, míg lehülnek a húsok szobahőmérsékletre?
4. Még magasabb hőn, de rövidebb idő alatt kellett volna megkérgelni a serpenyőben?
5. Mentem volna inkább egy étterembe?
6. Vegyem fel a vegán vallást, és legejek füvet az árokparton?
Az a csülök egészben az nagyon izgatja a fantáziámat! (Na, ennyit a vegánságról
)
Annak milyen instrukciókkal vágjak neki?
Szó szerint és képletesen is "nagy falat"..... milyen hőfok, hány óra????
Kezd ez az egész erősen hasonlítani a "Szerintetek milyen lőszert hord jól a puskám?" című fingfűrészeléshez....
Amikor kikerül a tasakból, akkor vastag szeletekre vágjam, és úgy pirítsam le?
Vagy eleve szedjem szét? De akkor meg már nem egyben-csülök az eredmény....
Mennyi probléma....