Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4591
|
|
« Új üzenet #7965 Dátum: 2022. Február 09. - 11:23:43 » |
|
Úgy kezdődik, hogy kell hozzá egy nyúl vagy legalábbis egy macska... Az megvan, azért is kértem a receptet. De ha nem lesz jó, jöhet a macska.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7966 Dátum: 2022. Február 09. - 15:55:49 » |
|
Méltóságos tiszteletem! A nyúl hússal én is hadilábon álltam, mind addig amíg egy kedves Barátomtól nem kaptam Nyúl pástétom receptet! Na azóta nem tudok elég nyúl húst szerezni, mert fél óra alatt elfogy akármennyit készítek!. Erről jutott eszembe, Édesanyám anno a mezeiből sokszor készített Stefánia vagdaltat és az tényleg finom volt!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2022. Február 09. - 16:27:26 írta St.Girgesz »
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #7967 Dátum: 2022. Február 09. - 17:45:29 » |
|
De ha nem lesz jó, jöhet a macska. Una mattina...
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
bird0
|
|
« Új üzenet #7968 Dátum: 2022. Február 09. - 18:32:32 » |
|
Sziasztok! Tehát a Nyúlpástétom recept: 50 dkg kicsontozott nyúlhús 2 db tojás sárgája 1 dl főzőtejszín 1 evőkanál konyak szeletelt húsos szalonna 50 gr fenyőmag 50 gr aszalt szilva 50 gr aszalt áfonya A hús felét nyersen 2x ledarálom, a másik felét felszeletelem, só+bors, forró zsírba kérget sütök rá. Sütés után ha egy kicsit meghűlt, akkor 1 x 1 cm darabokra (vagy ahogy sikerül) vágom. A tojás sárgáját, tejszínnel, konyakkal, fenyőmaggal és az összevágott aszalt gyümölcsökkel összekeverem, majd ezt az egészet a darált hússal légvégül a darabolt sült húst keverem bele. Őzgerinc formát kibélelek alufóliával, majd azt sűrűn a húsos szalonnával, úgy hogy kilógjon az oldalán, amit majd a tetejére rá tudok hajtani. A szalonnával kibélelt formát megtöltöm a masszával, majd ráhajtom a szalonnát, majd az alufóliát is. Az egészet alufóliába még egyszer becsomagolom, 180 C' sütőbe 40 perc alatt megsütöm, majd kicsomagolom és a szalonnát megpirítom. Pihentetés után felszeletelem, ééééééés..... már el is fogyott. Nagyon jó étvágyat hozzá... Ui.: Egyébként biztos macskából is.... kifogástalan lehet. Legközelebb nem pörkűtöt csinyákolok belűle, hanem ezt a verziót Laci
|
|
|
Naplózva
|
"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
|
|
|
táborilelkész
|
|
« Új üzenet #7969 Dátum: 2022. Február 09. - 20:57:35 » |
|
Gyerekkoromban felénk az öreg vadászok azt mondták, hogy a lőtt nyulat ki kell akasztani a budiba és addig otthagyni míg meg nem zöldül a hasa. Akkor lesz jóízű, porhanyós a húsa.
|
|
|
Naplózva
|
Engedd Uram,hogy tisztán lőjek, tisztán öljek és,ha nem lőnék tisztán, engedd Uram,hogy tisztán hibázzak.
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7970 Dátum: 2022. Február 09. - 21:20:11 » |
|
Gyerekkoromban felénk az öreg vadászok azt mondták, hogy a lőtt nyulat ki kell akasztani a budiba és addig otthagyni míg meg nem zöldül a hasa. Akkor lesz jóízű, porhanyós a húsa.
Csak előtte a belsőséget kiszedték belőle.... (Különben már másnapra zöld lesz ) A fácánnak is használ az érlelés, csak ott is a zsigerelést felejtik el megemlíteni! (A nagypapám egy direkt erre faragott, horog-szerű fapálcával kihúzta a beleket belőle úgy, hogy kívülről alig látszódott a művelet. Kár, hogy meghalt, mire eltanulhattam volna a technikát! )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #7971 Dátum: 2022. Február 09. - 22:29:48 » |
|
Csak előtte a belsőséget kiszedték belőle.... (Különben már másnapra zöld lesz ) A fácánnak is használ az érlelés, csak ott is a zsigerelést felejtik el megemlíteni! (A nagypapám egy direkt erre faragott, horog-szerű fapálcával kihúzta a beleket belőle úgy, hogy kívülről alig látszódott a művelet. Kár, hogy meghalt, mire eltanulhattam volna a technikát! ) Nagyon egyszerű! Ezt csináljuk mi is a nyáron elejtett tőkésekkel!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7972 Dátum: 2022. Február 10. - 07:19:00 » |
|
Nagyon egyszerű! Ezt csináljuk mi is a nyáron elejtett tőkésekkel!
Na, akkor nincs màs hátra, tőled kell majd eltanulnom ezt a módszert!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #7973 Dátum: 2022. Február 10. - 07:24:36 » |
|
Na, akkor nincs màs hátra, tőled kell majd eltanulnom ezt a módszert! Kezdésnek kell építeni egy budit! Bejáratni, és akkor működni fog!
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #7974 Dátum: 2022. Február 10. - 07:40:45 » |
|
Kezdésnek kell építeni egy budit! Bejáratni, és akkor működni fog! A budi már megvan a kert végében, de ez béllel együtt érlelés nem jön be...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Borzgróf
|
|
« Új üzenet #7975 Dátum: 2022. Február 10. - 09:07:09 » |
|
Sziasztok! Tehát a Nyúlpástétom recept: 50 dkg kicsontozott nyúlhús 2 db tojás sárgája 1 dl főzőtejszín 1 evőkanál konyak szeletelt húsos szalonna 50 gr fenyőmag 50 gr aszalt szilva 50 gr aszalt áfonya A hús felét nyersen 2x ledarálom, a másik felét felszeletelem, só+bors, forró zsírba kérget sütök rá. Sütés után ha egy kicsit meghűlt, akkor 1 x 1 cm darabokra (vagy ahogy sikerül) vágom. A tojás sárgáját, tejszínnel, konyakkal, fenyőmaggal és az összevágott aszalt gyümölcsökkel összekeverem, majd ezt az egészet a darált hússal légvégül a darabolt sült húst keverem bele. Őzgerinc formát kibélelek alufóliával, majd azt sűrűn a húsos szalonnával, úgy hogy kilógjon az oldalán, amit majd a tetejére rá tudok hajtani. A szalonnával kibélelt formát megtöltöm a masszával, majd ráhajtom a szalonnát, majd az alufóliát is. Az egészet alufóliába még egyszer becsomagolom, 180 C' sütőbe 40 perc alatt megsütöm, majd kicsomagolom és a szalonnát megpirítom. Pihentetés után felszeletelem, ééééééés..... már el is fogyott. Nagyon jó étvágyat hozzá... Ui.: Egyébként biztos macskából is.... kifogástalan lehet. Legközelebb nem pörkűtöt csinyákolok belűle, hanem ezt a verziót Laci Lenne pár kérdésem: A szalonna füstölt? vagy nyers? A fenyőmagot lepirítod vagy nyersen megy bele?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Snipe
|
|
« Új üzenet #7976 Dátum: 2022. Február 10. - 11:14:43 » |
|
Gyerekkoromban felénk az öreg vadászok azt mondták, hogy a lőtt nyulat ki kell akasztani a budiba és addig otthagyni míg meg nem zöldül a hasa. Akkor lesz jóízű, porhanyós a húsa.
Öreg vadászoktól hallottam, hogy egy ehhez hasonló módszert fácánnál is használtak az érleléshez. A zsigerelt fácánkakast az egyik faroktollánál fogva felfüggesztették a kamrában, és akkor lett jó, és konyhakész, ha leesve találták.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #7977 Dátum: 2022. Február 10. - 11:23:34 » |
|
Öreg vadászoktól hallottam, hogy egy ehhez hasonló módszert fácánnál is használtak az érleléshez. A zsigerelt fácánkakast az egyik faroktollánál fogva felfüggesztették a kamrában, és akkor lett jó, és konyhakész, ha leesve találták. Ez egy elterjedt babona. Valószínűleg így akarták megszívatni a fiatal vadászokat...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Snipe
|
|
« Új üzenet #7978 Dátum: 2022. Február 10. - 11:36:32 » |
|
Ez egy elterjedt babona. Valószínűleg így akarták megszívatni a fiatal vadászokat... Lehet. A nyúllal kapcsolatban a pörzsölést is ajánlották...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #7979 Dátum: 2022. Február 10. - 11:52:18 » |
|
Ez egy elterjedt babona. Valószínűleg így akarták megszívatni a fiatal vadászokat... Meg látta a Shogun című filmet-sorozatot….
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
|