Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #8010 Dátum: 2022. Február 13. - 15:10:52 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #8011 Dátum: 2022. Február 13. - 17:09:19 » |
|
... és a májat már az elején megsózta. : Kereskedelmi forgalomból származó disznómájat majdnem mindegy mikor sózza az ember, mert abból ehető resztelt máj így sem, úgysem lesz. Kukoricán, moslékon nevelt háztáji disznóból igen, főleg, ha már tízóraira feltálalják, vagyis még gőzöl, amikor felaprítják.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #8012 Dátum: 2022. Február 13. - 17:32:54 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #8013 Dátum: 2022. Február 13. - 17:56:04 » |
|
Azt nem írják, hogy szabad-e áztatni illetve főzés előtt vagy után kell sózni
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7949
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #8014 Dátum: 2022. Február 13. - 18:07:46 » |
|
Azt nem írják, hogy szabad-e áztatni illetve főzés előtt vagy után kell sózni 10 szarvasvelőbe 1-2 szem, nem lehet az rossz….
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #8015 Dátum: 2022. Február 13. - 18:20:21 » |
|
10 szarvasvelőbe 1-2 szem, nem lehet az rossz….
A szarvasvelőbe garatbagócs kell...ha nincs, de csak ha tényleg nincs, akkor bőrbagócs... Azért elképzelem, hogy akik a paradicsom héja miatt finyákolnal, mit szólnának hozzá amikor a pirított tücsök lábait kell kipiszkálni a fogaik közül...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #8016 Dátum: 2022. Február 13. - 18:26:52 » |
|
Azt nem írják, hogy szabad-e áztatni illetve főzés előtt vagy után kell sózni Tipikus látványkonyha étel! Főleg nagy társaságú partikon érdemes készíteni. 48 órával előre sós vízben áztatni, papirtőrlőn gondosan leszárítani. Tüz forró olajban, kevés borsal ropogósra sütmi és bőséges szójaszósszal meglocsolni. Aztán, látványosan ki b..ni a p..csába és elővenni az előzőleg elkészített csülkös pacalt.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #8017 Dátum: 2022. Február 13. - 19:14:17 » |
|
Aztán, látványosan ki b..ni a p..csába és elővenni az előzőleg elkészített csülkös pacalt.
Géza! Te nem is szereted a csülköt a pacalban
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #8018 Dátum: 2022. Február 13. - 19:36:06 » |
|
Géza! Te nem is szereted a csülköt a pacalban Ez tény, azért ha a csülkös pacal és a ropogós tücsök között lehet választani.........................
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #8019 Dátum: 2022. Február 13. - 23:04:29 » |
|
Ez tény, azért ha a csülkös pacal és a ropogós tücsök között lehet választani.........................
Ja, hát nagy dilemma. A csülöknek lábszaga van(szerinted ), a tücsöknek meg sok lába...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11253
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #8020 Dátum: 2022. Február 14. - 23:04:17 » |
|
Hát ez BORZ asztó!
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
vegeza
|
|
« Új üzenet #8021 Dátum: 2022. Február 21. - 14:05:24 » |
|
Uraim! Szarvas biltong vagy jerky recept érdekelne, ha készített már valaki.
|
|
|
Naplózva
|
"Sors bona, nihil aliud" Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül..... A realista meg lőni!
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7949
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #8022 Dátum: 2022. Február 21. - 14:13:06 » |
|
A szarvasvelőbe garatbagócs kell...ha nincs, de csak ha tényleg nincs, akkor bőrbagócs... Azért elképzelem, hogy akik a paradicsom héja miatt finyákolnal, mit szólnának hozzá amikor a pirított tücsök lábait kell kipiszkálni a fogaik közül... Az-az! Amikor a nyári bak fejét berakod este a vadhűtőbe, hogy majd holnap lesz vele valami, na amik reggelre abból kiesnek, az a finom árú…
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #8023 Dátum: 2022. Február 21. - 14:32:58 » |
|
Az-az! Amikor a nyári bak fejét berakod este a vadhűtőbe, hogy majd holnap lesz vele valami, na amik reggelre abból kiesnek, az a finom árú… Bedobod szárazon a serpenyőbe, pár pillanatig pirítod...belül krémes, kívül ropogós...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #8024 Dátum: 2022. Február 22. - 07:51:26 » |
|
Uraim! Szarvas biltong vagy jerky recept érdekelne, ha készített már valaki. Kiindulásnak jó lehet ez is: (Sok videó van fent, érdemes nézegetni őket!) Én több verziót csináltam hasonlóképpen. Volt, hogy csak Worcester-szósszal és sóval pácoltam, volt, csak szójaszósz, só, csípős paprika és egy kevés zúzott fokhagyma került a pácba és csináltam már olyat is, hogy a Worcester-szósz mellé ment fokhagyma és whisky is. De lehet olyat is csinálni-ha nincs hátszínünk vagy bélszínünk hozzá, hogy pl. a rostélyost kiinazzuk, lehártyázzuk, aprólyukú darálón átnyomjuk, fűszerezzük, majd szilikonos sütőpapírok között kilapítod 2-3mm vastagságra, kiszárítod, majd utána ollóval a szükséges méretre vágod.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|