nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #15 Dátum: 2009. December 02. - 12:48:34 » |
|
A borokhoz annyit, nekem a nagy kedvencem az Irsai Olivér a Neszmélyi Hilltop borháztól. Ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg.
Cserszegi Fűszeres! Itt van a szomszédban De ha jól sandítom CSászár tőled sincs messze
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #16 Dátum: 2009. December 02. - 17:50:33 » |
|
Az is finom. Persze itt van a közelben, de a CBA-áruház még közelebb van, és ott kapható a kedvencem.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #17 Dátum: 2009. December 09. - 20:31:08 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
BErik
|
|
« Új üzenet #18 Dátum: 2009. December 24. - 15:04:58 » |
|
A diópálinka nem rossz, sőt kifejezetten jó szerintem! Receptet sajna nem tudok, pedig szokott főzni a rokon, csak annyit árult el, hogy zöld diót kell leszedn, az megy cefrének különböző fűszerekel Gondolom cukor is kell bele, a zöld dió nem hiszem, hogy csak úgy magától megerjedne "Valaki úgy csinálja hogy" törkölypálinkába bele a zöld diót, hozzá egy kis szegfűszeg, ánizs és
|
|
|
Naplózva
|
"Amit csinálunk, ahhoz érteni kell. Amit mondunk, abban hinni kell. És akivel beszélünk -akit tanítunk- azt egyrészt szeretni kell, másrészt komolyan kell venni." Sz.L.
|
|
|
Topi
|
|
« Új üzenet #19 Dátum: 2009. December 24. - 15:53:18 » |
|
Szia! Tamás fórumtársunknak van receptje! Egy baja van, hogy igen gyorsan elfogy!
|
|
|
Naplózva
|
Szeretnék olyan jó ember lenni, mint amilyennek hisz a kutyám.........
|
|
|
BErik
|
|
« Új üzenet #20 Dátum: 2009. December 24. - 16:57:06 » |
|
Pár éve már ismerem eme nedűt igen közelről.
|
|
|
Naplózva
|
"Amit csinálunk, ahhoz érteni kell. Amit mondunk, abban hinni kell. És akivel beszélünk -akit tanítunk- azt egyrészt szeretni kell, másrészt komolyan kell venni." Sz.L.
|
|
|
Guszti
|
|
« Új üzenet #21 Dátum: 2010. április 19. - 20:23:58 » |
|
Közzé teszem a Kittenberger Kálmán-féle diópálinka receptjét (én is ez alapján szoktam elkészíteni): 2 liter pálinkát (én törkölyből csinálom) beletöltünk egy ötliteres szélesszájú üvegbe, 35 dkg négyfelé vágott, még "lágy" zölddiót teszünk hozzá. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni a napon 3 hétig (macskára vigyázni, nem lelökni!). Ezután tegyünk bele 35 dkg kristálycukrot (vagy mézet), 0,85 dkg egész fahéjat, 0,4 dkg szegfűszeget, zárjuk vissza az üveget, és hagyjuk újabb 3 hétig, naponta rázzuk fel. 3 hét után leszűrjük (mi többszörös kávéfilteren) és üvegbe töltjük. ( jóízűen elfogyasztjuk) 2 literrel nem érdemes vesződni, mert bizony hamar elfogy.
|
|
|
Naplózva
|
"Szorgalmasan gyűjtögessed a hajnalpír melegét, hogy életed hűvösödő alkonyára is elég legyen."
|
|
|
danikutya
|
|
« Új üzenet #22 Dátum: 2010. Május 31. - 18:16:11 » |
|
Közzé teszem a Kittenberger Kálmán-féle diópálinka receptjét (én is ez alapján szoktam elkészíteni): 2 liter pálinkát (én törkölyből csinálom) beletöltünk egy ötliteres szélesszájú üvegbe, 35 dkg négyfelé vágott, még "lágy" zölddiót teszünk hozzá. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni a napon 3 hétig (macskára vigyázni, nem lelökni!). Ezután tegyünk bele 35 dkg kristálycukrot (vagy mézet), 0,85 dkg egész fahéjat, 0,4 dkg szegfűszeget, zárjuk vissza az üveget, és hagyjuk újabb 3 hétig, naponta rázzuk fel. 3 hét után leszűrjük (mi többszörös kávéfilteren) és üvegbe töltjük. ( jóízűen elfogyasztjuk) 2 literrel nem érdemes vesződni, mert bizony hamar elfogy.
|
|
|
Naplózva
|
Eb a vadász, kutya nélkül!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #23 Dátum: 2010. Június 02. - 07:46:51 » |
|
Soma diópálinkájának (likőrjének) receptje a Segítsünk egymásnak rovatból: "Hozzávalók: -2 liter almapálinka, -30 szem zöld dió, -egy evôkanál kálmos gyökér, -fél szerecsen dió, -5 szem szegfûszeg, -egy k.k. ánizs, -egy k.k. fahéj, -egy k.k. kardamom , -fél kilogramm méz, -1 narancs héja feldarabolva. Elkészítése: a zöld diókat felszeleteljük, egy uborkásüvegbe tesszük és ráöntjük a pálinkát. A fûszereket kissé megtörve belérakjuk. Három hétig meleg helyen tartjuk, és naponta vagy kétnaponként megkavarjuk, majd leszûrjük. . A mézet 2-3dl vízzel felforraljuk, majd lehűtjük, és a leszûrt diókivonathoz keverjük. Ízlés szerint állítjuk be a szesz erôsségét.Üvegekbe szûrjük és legalább egy hónapig tovább érleljük, ha elállna, egy év után az igazi. Méz helyett a bátrabbak cukorral is csinálhatják, de juhar sziruppal is jó lehet. Elképzelheted, hogy milyen jó lehet ez a recept, ha ebből nem küldtem a fórum találkozóra."
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Kun Gábor (Gaben85)
|
|
« Új üzenet #24 Dátum: 2010. Július 19. - 12:20:48 » |
|
Legkevésbé se reklám akar lenni lévén semmi közöm a borászathoz, hanem inkább ajánlás egy felhasználótól. www.regeloborhaz.huA Cabernet 400 forint/liter és rendkííííííííívül finom. Barátokkal rendszeresen vesszük és ha már ott vagyunk nem kis tételben hanem 5 literenként. Legutóbb vagy 50 liter bort tuszkoltam be a kocsimba. Ha valakit érdekel a környékemről (gödöllő) akkor neki is hozok ha megyek borért legközelebb. Vagy akár csatlakozhat hozzám és kóstolgathatja a felhozatalt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #25 Dátum: 2010. Július 19. - 12:23:03 » |
|
Legutóbb vagy 50 liter bort tuszkoltam be a kocsimba.
Az már tele tank. Hová tetted a benzint?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Kun Gábor (Gaben85)
|
|
« Új üzenet #26 Dátum: 2010. Július 19. - 12:30:05 » |
|
Az már tele tank. Hová tetted a benzint? Na várj! Lehet logiszikai probléma történt... na mindegy! Majd mondom a srácoknak, hogy ne gyújtsanak rá ivás közben.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #27 Dátum: 2010. November 11. - 18:41:18 » |
|
https://viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12c3a78b3fc7bec2&mt=application/msword&url=
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. November 12. - 22:51:28 írta Erdojaro (Molnár Attila) »
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #28 Dátum: 2010. November 11. - 19:33:41 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #29 Dátum: 2010. November 11. - 19:42:44 » |
|
Kattints rá a szövegre, és találsz egy csomó forralt bor receptet!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
|