Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Koccintó  (Megtekintve 58281 alkalommal)
pnorbi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1948

Majdnem vadász


« Új üzenet #30 Dátum: 2010. November 11. - 19:44:18 »

Kattints rá a szövegre, és találsz egy csomó forralt bor receptet! Koccint
Attila! Nagysas úgy érti, nem tudjuk megnyitni, mivel jelszavas védelem alatt van az oldal, amit megadtál. Legalábbis én úgy látom. Emelem
Naplózva

Rohantok széles országútakon.
Én a hegyek ösvényeit szerettem.
Szépségek mellett futtok el vakon,
de ormok fényesedtek meg felettem.

                                 Áprily Lajos
Kun Gábor (Gaben85)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 806


« Új üzenet #31 Dátum: 2010. November 11. - 20:14:33 »


Ne linkeld közvetlen a gmailről! Töltsd le, tedd fel valahova és úgy linkeld, vagy küldd el Nekem és megcsinálom!  Wave
Naplózva
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #32 Dátum: 2010. November 11. - 21:12:27 »

Ez az én gépes tudásomat már meghaladja! Rííí Rííí Rííí
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #33 Dátum: 2011. Január 09. - 19:19:24 »

Sziasztok!
Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet.
Valaki tudna segíteni?
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9519


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #34 Dátum: 2011. Január 09. - 19:59:58 »

Sziasztok!
Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet.
Valaki tudna segíteni?

Annyira szar a pálinkád?  Ha nem, akkor ne rongáld el azzal a meggyel, meg semmi ágyazással.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 09. - 22:17:12 írta Voldemort » Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #35 Dátum: 2011. Január 09. - 21:55:17 »

Sziasztok!
Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet.
Valaki tudna segíteni?
Az asszony süssön egy meggyes pitét, a pálinkát meg hozd el a következő fórum találkozóra, oszt ott majd megágyazunk neki. Piál Ördög
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #36 Dátum: 2011. Január 10. - 07:47:45 »

Több ágyas pálinkát kipróbáltam idén én is.
Ami viszonylag elfogadható lett, az a vilmoskörte.
Literenként két érett körtét félbevágtam, ezen állt a pálinka 3 hétig dunsztos üvegben.
Ez aránylag jó lett, bár kevesebb körte is elég lett volna, így egy kicsit tolakodó a körteíz, olyan "csinált" jelleget kölcsönöz neki.

A sárgabarack egy részét (szerencsére kisebb részét) aszalt kajszin ágyaztam. Ez nem lett jó. A színe szép, de illata, íze az elromlott.
Olyan mint amikor a ronda nőre azt mondjuk, hogy érdekes arca van. Valami botrányos, meghatározhatatlan aroma került bele, és az idő múlásával egyre rosszabb lesz.

Felvidéki haverom hozott a nyáron meggyágyast. Törköly volt az alap. Az egyébként iható törkölyből egy kutyulmány lett.

Összefoglalva: a jó pálinkának szerintem nincs szüksége semmilyen biokémiára. Csak ront rajta az ágyazás.
A rosszból meg nem csinál jót, mert a kellemetlen ízt nem tompítja, esetenként felerősíti más mellékízzel.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #37 Dátum: 2011. Január 10. - 08:35:57 »

Én szőlőpálinkát készítettem (nem törköly) ágyast úgy, hogy egy 7 decis borosüvegbe fél-1cm vastagon tettem mazsolát és erre jött a pálinka. Egy hónap után a szép barnás színe lett, illata nem sokat változott, de az íze... igazi asszonyfektető lett Ördög
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
feketeerdö
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 1967



« Új üzenet #38 Dátum: 2011. Január 26. - 21:18:41 »

Búzasör bowle


1l édes fehér bor
10 nem permetezett citrom
10 üveg kristallweizenbier
esetleg egy kevés citromos limonádé

A 10 citromot vékony karikára vágod, leöntöd a borral, be a hütöbe, egy két órára.
Tálalás elött bele a sört ( jó hidegen)
Nagy melegben lehet citromos limoval higitani, ne menjen rögtön a fejbe.
 Piál
Naplózva

Don´t eat yellow snow
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #39 Dátum: 2011. Június 20. - 15:32:04 »

Itt az ideje a diópálinka készítésnek! Foez

Naplózva
stukker
Liget
***
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16


« Új üzenet #40 Dátum: 2011. Június 20. - 18:24:14 »

Igaz elvirágzott már a bodza, de csak most jutottam el a kóstolásáig.
Öcsém bodza virág pezsgőt készített, ami nagyon finomra sikeredett.Ajánlom mindenkinek aki szereti a gyengébb italokat. Egyszerű az elkészítése is. A nyitásnál tessék vigyázni mert gyorsan kifut  Mosolyog

Recept ha érdekel valakit szívesen leírom. Kóstolót már senki ne kérjen. Esetleg jövőre  Vigyorog
Naplózva
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #41 Dátum: 2011. Június 20. - 19:23:35 »

Üdv!

Már hogyne érdekelne a recept!  Tasli Ördög
Szomszéd engem is megkínált bodza pezsgővel, de a receptet azóta is adja! 
Tessék leírni a receptgyűjteménybe!   Kacsint Emelem
Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2659


« Új üzenet #42 Dátum: 2011. Július 13. - 16:45:49 »

Testvéreim az Úrban!
Jó kis könyv és hasznos!!!!! De PDF változatban is meg van.
Pálinkafőzés Takarmányozás- és Konzervgyártás
Írta DR Kopper Adolf
Budapest 1918
Pátria Irodalmi vállalat és Nyomdai RT
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2659


« Új üzenet #43 Dátum: 2011. Július 13. - 16:56:36 »

Bocsánat de már csak volt, PDF-ben.  Stoel De algyői kollégámtól SOS-ben meg szerzem.
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #44 Dátum: 2011. Július 14. - 10:02:17 »

Tegnapelőtt  leszürtem és elkészítettem a diópálinkát Soma receptje alapján.
Az első meglepetés akkor ért amikor megmértem a szezszfokát, a dióról leszűrt italnak. Az 52 fokos páleszből gyenge 30-as lett. Megitta a dió!
Azt csináltam, hogy tettem hozzá annyit páleszt , hogy kb.40 fokos legyen, és akkor tettem hozzá a mézet.

Pont nálunk volt az anyós, és megkértem a kóstolásra. Furcsán nézte az érdekes illatú-színű folyadékot, de megnyugtattam, hogy ez az örök élet elixírje. Teljesen jónak találta, azt mondta, hogy arra a gömbölyű üvegben árult italra hasonlít, de ez jobb!
Naplózva
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: