pnorbi
|
|
« Új üzenet #30 Dátum: 2010. November 11. - 19:44:18 » |
|
Kattints rá a szövegre, és találsz egy csomó forralt bor receptet! Attila! Nagysas úgy érti, nem tudjuk megnyitni, mivel jelszavas védelem alatt van az oldal, amit megadtál. Legalábbis én úgy látom.
|
|
|
Naplózva
|
Rohantok széles országútakon. Én a hegyek ösvényeit szerettem. Szépségek mellett futtok el vakon, de ormok fényesedtek meg felettem.
Áprily Lajos
|
|
|
Kun Gábor (Gaben85)
|
|
« Új üzenet #31 Dátum: 2010. November 11. - 20:14:33 » |
|
Ne linkeld közvetlen a gmailről! Töltsd le, tedd fel valahova és úgy linkeld, vagy küldd el Nekem és megcsinálom!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #32 Dátum: 2010. November 11. - 21:12:27 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #33 Dátum: 2011. Január 09. - 19:19:24 » |
|
Sziasztok! Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet. Valaki tudna segíteni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9519
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #34 Dátum: 2011. Január 09. - 19:59:58 » |
|
Sziasztok! Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet. Valaki tudna segíteni?
Annyira szar a pálinkád? Ha nem, akkor ne rongáld el azzal a meggyel, meg semmi ágyazással.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 09. - 22:17:12 írta Voldemort »
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #35 Dátum: 2011. Január 09. - 21:55:17 » |
|
Sziasztok! Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet. Valaki tudna segíteni?
Az asszony süssön egy meggyes pitét, a pálinkát meg hozd el a következő fórum találkozóra, oszt ott majd megágyazunk neki.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #36 Dátum: 2011. Január 10. - 07:47:45 » |
|
Több ágyas pálinkát kipróbáltam idén én is. Ami viszonylag elfogadható lett, az a vilmoskörte. Literenként két érett körtét félbevágtam, ezen állt a pálinka 3 hétig dunsztos üvegben. Ez aránylag jó lett, bár kevesebb körte is elég lett volna, így egy kicsit tolakodó a körteíz, olyan "csinált" jelleget kölcsönöz neki.
A sárgabarack egy részét (szerencsére kisebb részét) aszalt kajszin ágyaztam. Ez nem lett jó. A színe szép, de illata, íze az elromlott. Olyan mint amikor a ronda nőre azt mondjuk, hogy érdekes arca van. Valami botrányos, meghatározhatatlan aroma került bele, és az idő múlásával egyre rosszabb lesz.
Felvidéki haverom hozott a nyáron meggyágyast. Törköly volt az alap. Az egyébként iható törkölyből egy kutyulmány lett.
Összefoglalva: a jó pálinkának szerintem nincs szüksége semmilyen biokémiára. Csak ront rajta az ágyazás. A rosszból meg nem csinál jót, mert a kellemetlen ízt nem tompítja, esetenként felerősíti más mellékízzel.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #37 Dátum: 2011. Január 10. - 08:35:57 » |
|
Én szőlőpálinkát készítettem (nem törköly) ágyast úgy, hogy egy 7 decis borosüvegbe fél-1cm vastagon tettem mazsolát és erre jött a pálinka. Egy hónap után a szép barnás színe lett, illata nem sokat változott, de az íze... igazi asszonyfektető lett
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
feketeerdö
|
|
« Új üzenet #38 Dátum: 2011. Január 26. - 21:18:41 » |
|
Búzasör bowle 1l édes fehér bor 10 nem permetezett citrom 10 üveg kristallweizenbier esetleg egy kevés citromos limonádé A 10 citromot vékony karikára vágod, leöntöd a borral, be a hütöbe, egy két órára. Tálalás elött bele a sört ( jó hidegen) Nagy melegben lehet citromos limoval higitani, ne menjen rögtön a fejbe.
|
|
|
Naplózva
|
Don´t eat yellow snow
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #39 Dátum: 2011. Június 20. - 15:32:04 » |
|
Itt az ideje a diópálinka készítésnek!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
stukker
|
|
« Új üzenet #40 Dátum: 2011. Június 20. - 18:24:14 » |
|
Igaz elvirágzott már a bodza, de csak most jutottam el a kóstolásáig. Öcsém bodza virág pezsgőt készített, ami nagyon finomra sikeredett.Ajánlom mindenkinek aki szereti a gyengébb italokat. Egyszerű az elkészítése is. A nyitásnál tessék vigyázni mert gyorsan kifut Recept ha érdekel valakit szívesen leírom. Kóstolót már senki ne kérjen. Esetleg jövőre
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #41 Dátum: 2011. Június 20. - 19:23:35 » |
|
Üdv! Már hogyne érdekelne a recept! Szomszéd engem is megkínált bodza pezsgővel, de a receptet azóta is adja! Tessék leírni a receptgyűjteménybe!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #42 Dátum: 2011. Július 13. - 16:45:49 » |
|
Testvéreim az Úrban! Jó kis könyv és hasznos!!!!! De PDF változatban is meg van. Pálinkafőzés Takarmányozás- és Konzervgyártás Írta DR Kopper Adolf Budapest 1918 Pátria Irodalmi vállalat és Nyomdai RT
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #43 Dátum: 2011. Július 13. - 16:56:36 » |
|
Bocsánat de már csak volt, PDF-ben. De algyői kollégámtól SOS-ben meg szerzem.
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #44 Dátum: 2011. Július 14. - 10:02:17 » |
|
Tegnapelőtt leszürtem és elkészítettem a diópálinkát Soma receptje alapján. Az első meglepetés akkor ért amikor megmértem a szezszfokát, a dióról leszűrt italnak. Az 52 fokos páleszből gyenge 30-as lett. Megitta a dió! Azt csináltam, hogy tettem hozzá annyit páleszt , hogy kb.40 fokos legyen, és akkor tettem hozzá a mézet.
Pont nálunk volt az anyós, és megkértem a kóstolásra. Furcsán nézte az érdekes illatú-színű folyadékot, de megnyugtattam, hogy ez az örök élet elixírje. Teljesen jónak találta, azt mondta, hogy arra a gömbölyű üvegben árult italra hasonlít, de ez jobb!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|