VadászFórum

Gasztronómia => Halat, vadat, s mi jó falat... => A témát indította: meles - 2009. December 01. - 20:32:40



Cím: Koccintó
Írta: meles - 2009. December 01. - 20:32:40
Ezt a témát azért nyitottam, hogy itt emlékezhessünk meg mindenféle folyékony jóról (legyen az barack, gumicsizma, aszfalt stb.  :nyes )! Jöhet ide bor, pálinka,  a természet "kincsei" (bodza, nyírfa...) és minden ami a pohárba való!


Cím: Re: Koccintó
Írta: Voldi - 2009. December 01. - 20:40:57
Ezt a témát azért nyitottam, hogy itt emlékezhessünk meg mindenféle folyékony jóról (legyen az barack, gumicsizma, aszfalt stb.  :nyes )! Jöhet ide bor, pálinka,  a természet "kincsei" (bodza, nyírfa...) és minden ami a pohárba való!

Legyünk korrektek, az az aszfalt helyesen: bitumenes!

Ugye Lehel?


Cím: Re: Koccintó
Írta: Soma - 2009. December 01. - 20:44:21
Na végre valami értelmes topik! :PP


Cím: Re: Koccintó
Írta: wetzlar - 2009. December 01. - 20:50:09
Tisztán a cserszegi fűszeres, fröccsnek a jó hazai kövidinka! :OKO :NYAMI


Cím: Re: Koccintó
Írta: Sakac - 2009. December 01. - 21:05:35
Egy picike Donfelder vagy Cabernet Sauvignon   :PP


Cím: Re: Koccintó
Írta: CID - 2009. December 01. - 21:27:26
Sziasztok!
A hétvégén gyerekzsúron voltunk, jól érezték magukat a srácok, de azért az idősebbeknek is került valami említésre méltó itóka a pohárba! Dió pálinka!  :OKO
Nem is volt rossz, bár olyan édes volt, hogy inkább valami körömlakkra hasonlított, ettől függetlenül az íze nekem tetszett.


Cím: Re: Koccintó
Írta: CID - 2009. December 01. - 21:37:49
A borokhoz annyit, nekem a nagy kedvencem az Irsai Olivér a Neszmélyi Hilltop borháztól. Ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg.


Cím: Re: Koccintó
Írta: meles - 2009. December 02. - 03:47:38
Sziasztok!
A hétvégén gyerekzsúron voltunk, jól érezték magukat a srácok, de azért az idősebbeknek is került valami említésre méltó itóka a pohárba! Dió pálinka!  :OKO
Nem is volt rossz, bár olyan édes volt, hogy inkább valami körömlakkra hasonlított, ettől függetlenül az íze nekem tetszett.

A diópálinka nem rossz, sőt kifejezetten jó szerintem! Receptet sajna nem tudok, pedig szokott főzni a rokon, csak annyit árult el, hogy zöld diót kell leszedn, az megy cefrének különböző fűszerekel :) Gondolom cukor is kell bele, a zöld dió nem hiszem, hogy csak úgy magától megerjedne  :fejv


Cím: Re: Koccintó
Írta: Troja - 2009. December 02. - 05:24:13
A diópálinka nem rossz, sőt kifejezetten jó szerintem! Receptet sajna nem tudok, pedig szokott főzni a rokon, csak annyit árult el, hogy zöld diót kell leszedn, az megy cefrének különböző fűszerekel :) Gondolom cukor is kell bele, a zöld dió nem hiszem, hogy csak úgy magától megerjedne  :fejv

A diópálikát nem diódól főzik! Itt a recept:
http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5020&Itemid=26


Cím: Re: Koccintó
Írta: Troja - 2009. December 02. - 05:27:46
A diópálikát nem diódól főzik! Itt a recept:http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5020&Itemid=26

Még annyit tennék hozzá,hogy akkor kell a zöld diót leszedni amikor még tűvel át lehet szúrni,de egyesek szerint a pontos dátum junius 10.
Én nem iszom ,de azért :PP


Cím: Re: Koccintó
Írta: Pyrus - 2009. December 02. - 07:44:31
Nyáron a Tamás-féle recept alapján csináltam diópálinkát körtepálinka alapból.
Jól sikerült! Már rég elfogyott volna, ha nem dugtam volna el egy üveggel karácsonyra!  ::)


Cím: Re: Koccintó
Írta: CID - 2009. December 02. - 09:23:54
Szia Pyrus!
Szívesen elmennék hozzátok a ház elé karácsonyi dalokat énekelni,hátha kapok egy kis dió pálinkát. :Q
Bár eddíg csak a "Paff a bűvös sárkány"-t próbáltam elénekelni, de mindenki paff lett tőle. (Ford Fairlane nyomán)  :nyes


Cím: Re: Koccintó
Írta: CID - 2009. December 02. - 09:38:25
Úgy látom van még itt pár "FF" rajongó.
Na de térjünk vissza a témához :PP mert a makkunkra koppintanak a moderátorok.  :nyes
Az idei "Harry Potter"  főzetünk ringlóból és sárgabarackból készült vegyesen, hát mit mondjak viszik mint a cukrot.


Cím: Re: Koccintó
Írta: Pyrus - 2009. December 02. - 09:44:23
Szia Pyrus!
Szívesen elmennék hozzátok a ház elé karácsonyi dalokat énekelni,hátha kapok egy kis dió pálinkát. :Q
Bár eddíg csak a "Paff a bűvös sárkány"-t próbáltam elénekelni, de mindenki paff lett tőle. (Ford Fairlane nyomán)  :nyes

Rendben!
Ha csöndben maradsz, kapsz egy felest!  :nyes


Cím: Re: Koccintó
Írta: CID - 2009. December 02. - 09:52:20
Mondd a címet! :nyes


Cím: Re: Koccintó
Írta: nagysas - 2009. December 02. - 12:48:34
A borokhoz annyit, nekem a nagy kedvencem az Irsai Olivér a Neszmélyi Hilltop borháztól. Ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg.

Cserszegi Fűszeres!  ;)  :OKO Itt van a szomszédban  ;D De ha jól sandítom CSászár tőled sincs messze  ;D


Cím: Re: Koccintó
Írta: CID - 2009. December 02. - 17:50:33
Az is finom.  :WA
Persze itt van a közelben, de a CBA-áruház még közelebb van, és ott kapható a kedvencem. :nyes


Cím: Re: Koccintó
Írta: Voldi - 2009. December 09. - 20:31:08
http://www.youtube.com/watch?v=mzIj99_qcxE&feature=related


Cím: Re: Koccintó
Írta: BErik - 2009. December 24. - 15:04:58
A diópálinka nem rossz, sőt kifejezetten jó szerintem! Receptet sajna nem tudok, pedig szokott főzni a rokon, csak annyit árult el, hogy zöld diót kell leszedn, az megy cefrének különböző fűszerekel :) Gondolom cukor is kell bele, a zöld dió nem hiszem, hogy csak úgy magától megerjedne  :fejv

"Valaki úgy csinálja hogy" törkölypálinkába bele a zöld diót, hozzá egy kis szegfűszeg, ánizs és  :PP


Cím: Re: Koccintó
Írta: Topi - 2009. December 24. - 15:53:18
Szia!
Tamás fórumtársunknak van receptje! Egy baja van, hogy igen gyorsan elfogy! :Q


Cím: Re: Koccintó
Írta: BErik - 2009. December 24. - 16:57:06
Pár éve már ismerem eme nedűt igen közelről.  ;D


Cím: Re: Koccintó
Írta: Guszti - 2010. április 19. - 20:23:58
Közzé teszem a Kittenberger Kálmán-féle diópálinka receptjét (én is ez alapján szoktam elkészíteni):

2 liter pálinkát (én törkölyből csinálom) beletöltünk egy ötliteres szélesszájú üvegbe, 35 dkg négyfelé vágott, még "lágy" zölddiót teszünk hozzá. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni a napon 3 hétig (macskára vigyázni, nem lelökni!). Ezután tegyünk bele 35 dkg kristálycukrot (vagy mézet), 0,85 dkg egész fahéjat, 0,4 dkg szegfűszeget, zárjuk vissza az üveget, és hagyjuk újabb 3 hétig, naponta rázzuk fel. 3 hét után leszűrjük (mi többszörös kávéfilteren) és üvegbe töltjük. ( jóízűen elfogyasztjuk)  :PP
2 literrel nem érdemes vesződni, mert bizony hamar elfogy.  ;D


Cím: Re: Koccintó
Írta: danikutya - 2010. Május 31. - 18:16:11
Közzé teszem a Kittenberger Kálmán-féle diópálinka receptjét (én is ez alapján szoktam elkészíteni):

2 liter pálinkát (én törkölyből csinálom) beletöltünk egy ötliteres szélesszájú üvegbe, 35 dkg négyfelé vágott, még "lágy" zölddiót teszünk hozzá. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni a napon 3 hétig (macskára vigyázni, nem lelökni!). Ezután tegyünk bele 35 dkg kristálycukrot (vagy mézet), 0,85 dkg egész fahéjat, 0,4 dkg szegfűszeget, zárjuk vissza az üveget, és hagyjuk újabb 3 hétig, naponta rázzuk fel. 3 hét után leszűrjük (mi többszörös kávéfilteren) és üvegbe töltjük. ( jóízűen elfogyasztjuk)  :PP
2 literrel nem érdemes vesződni, mert bizony hamar elfogy.  ;D

:MEGH :MEGH :NYAMI :PP


Cím: Re: Koccintó
Írta: St.Girgesz - 2010. Június 02. - 07:46:51
Soma diópálinkájának (likőrjének) receptje a Segítsünk egymásnak rovatból:
"Hozzávalók:
-2 liter almapálinka,
-30 szem zöld dió,
-egy evôkanál kálmos gyökér,
-fél szerecsen dió,
-5 szem szegfûszeg,
-egy k.k. ánizs,
-egy k.k. fahéj,
-egy k.k. kardamom ,
-fél kilogramm méz,
-1 narancs héja feldarabolva.
Elkészítése: a zöld diókat felszeleteljük, egy uborkásüvegbe tesszük és ráöntjük a pálinkát. A fûszereket kissé megtörve belérakjuk. Három hétig meleg helyen tartjuk, és naponta vagy kétnaponként megkavarjuk, majd leszûrjük. . A mézet 2-3dl vízzel felforraljuk, majd lehűtjük, és a leszûrt diókivonathoz keverjük. Ízlés szerint állítjuk be a szesz erôsségét.Üvegekbe szûrjük és legalább egy hónapig tovább érleljük, ha elállna, egy év után az igazi. Méz helyett a bátrabbak cukorral is csinálhatják, de juhar sziruppal is jó lehet. Elképzelheted, hogy milyen jó lehet ez a recept, ha ebből nem küldtem a fórum találkozóra."


Cím: Re: Koccintó
Írta: Kun Gábor (Gaben85) - 2010. Július 19. - 12:20:48
Legkevésbé se reklám akar lenni lévén semmi közöm a borászathoz, hanem inkább ajánlás egy felhasználótól.

www.regeloborhaz.hu (http://www.regeloborhaz.hu)

A Cabernet 400 forint/liter és rendkííííííííívül finom. Barátokkal rendszeresen vesszük és ha már ott vagyunk nem kis tételben hanem 5 literenként. Legutóbb vagy 50 liter bort tuszkoltam be a kocsimba.

Ha valakit érdekel a környékemről (gödöllő) akkor neki is hozok ha megyek borért legközelebb. Vagy akár csatlakozhat hozzám és kóstolgathatja a felhozatalt.  :)


Cím: Re: Koccintó
Írta: Boar - 2010. Július 19. - 12:23:03
Legutóbb vagy 50 liter bort tuszkoltam be a kocsimba.


Az már tele tank. Hová tetted a benzint? :Q


Cím: Re: Koccintó
Írta: Kun Gábor (Gaben85) - 2010. Július 19. - 12:30:05
Az már tele tank. Hová tetted a benzint? :Q


Na várj! Lehet logiszikai probléma történt... na mindegy! Majd mondom a srácoknak, hogy ne gyújtsanak rá ivás közben.  :Q


Cím: Re:Koccintó
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2010. November 11. - 18:41:18
https://viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12c3a78b3fc7bec2&mt=application/msword&url=

 :PP


Cím: Re:Koccintó
Írta: nagysas - 2010. November 11. - 19:33:41
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12c3a78b3fc7bec2&mt=application/msword&url=https://mail.google.co

 :PP

 :fejv Tudom, hogy én vagyok az analfabéla  :riii mit kellene látni Attila?  :Vvon :St



Cím: Re:Koccintó
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2010. November 11. - 19:42:44
Kattints rá a szövegre, és találsz egy csomó forralt bor receptet! :KK


Cím: Re:Koccintó
Írta: pnorbi - 2010. November 11. - 19:44:18
Kattints rá a szövegre, és találsz egy csomó forralt bor receptet! :KK
Attila! Nagysas úgy érti, nem tudjuk megnyitni, mivel jelszavas védelem alatt van az oldal, amit megadtál. Legalábbis én úgy látom. :Emel


Cím: Re:Koccintó
Írta: Kun Gábor (Gaben85) - 2010. November 11. - 20:14:33
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12c3a78b3fc7bec2&mt=application/msword&url=https://mail.google.co

 :PP

Ne linkeld közvetlen a gmailről! Töltsd le, tedd fel valahova és úgy linkeld, vagy küldd el Nekem és megcsinálom!  :WA


Cím: Re:Koccintó
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2010. November 11. - 21:12:27
Ez az én gépes tudásomat már meghaladja! :riii :riii :riii


Cím: Re:Tepsifüles magazin
Írta: Troja - 2011. Január 09. - 19:19:24
Sziasztok!
Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet.
Valaki tudna segíteni?


Cím: Re:Tepsifüles magazin
Írta: Voldi - 2011. Január 09. - 19:59:58
Sziasztok!
Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet.
Valaki tudna segíteni?

Annyira szar a pálinkád?  Ha nem, akkor ne rongáld el azzal a meggyel, meg semmi ágyazással.


Cím: Re:Tepsifüles magazin
Írta: Soma - 2011. Január 09. - 21:55:17
Sziasztok!
Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet.
Valaki tudna segíteni?
Az asszony süssön egy meggyes pitét, a pálinkát meg hozd el a következő fórum találkozóra, oszt ott majd megágyazunk neki. :PP :Q


Cím: Re:Tepsifüles magazin
Írta: Németh Lajos - 2011. Január 10. - 07:47:45
Több ágyas pálinkát kipróbáltam idén én is.
Ami viszonylag elfogadható lett, az a vilmoskörte.
Literenként két érett körtét félbevágtam, ezen állt a pálinka 3 hétig dunsztos üvegben.
Ez aránylag jó lett, bár kevesebb körte is elég lett volna, így egy kicsit tolakodó a körteíz, olyan "csinált" jelleget kölcsönöz neki.

A sárgabarack egy részét (szerencsére kisebb részét) aszalt kajszin ágyaztam. Ez nem lett jó. A színe szép, de illata, íze az elromlott.
Olyan mint amikor a ronda nőre azt mondjuk, hogy érdekes arca van. Valami botrányos, meghatározhatatlan aroma került bele, és az idő múlásával egyre rosszabb lesz.

Felvidéki haverom hozott a nyáron meggyágyast. Törköly volt az alap. Az egyébként iható törkölyből egy kutyulmány lett.

Összefoglalva: a jó pálinkának szerintem nincs szüksége semmilyen biokémiára. Csak ront rajta az ágyazás.
A rosszból meg nem csinál jót, mert a kellemetlen ízt nem tompítja, esetenként felerősíti más mellékízzel.


Cím: Re:Tepsifüles magazin
Írta: St.Girgesz - 2011. Január 10. - 08:35:57
Én szőlőpálinkát készítettem (nem törköly) ágyast úgy, hogy egy 7 decis borosüvegbe fél-1cm vastagon tettem mazsolát és erre jött a pálinka. Egy hónap után a szép barnás színe lett, illata nem sokat változott, de az íze... igazi asszonyfektető lett :Q


Cím: Re:Receptgyűjtemény 1
Írta: feketeerdö - 2011. Január 26. - 21:18:41
Búzasör bowle


1l édes fehér bor
10 nem permetezett citrom
10 üveg kristallweizenbier
esetleg egy kevés citromos limonádé

A 10 citromot vékony karikára vágod, leöntöd a borral, be a hütöbe, egy két órára.
Tálalás elött bele a sört ( jó hidegen)
Nagy melegben lehet citromos limoval higitani, ne menjen rögtön a fejbe.
 :PP


Cím: Re:Koccintó
Írta: Troja - 2011. Június 20. - 15:32:04
Itt az ideje a diópálinka készítésnek! :KUK



Cím: Re:Koccintó
Írta: stukker - 2011. Június 20. - 18:24:14
Igaz elvirágzott már a bodza, de csak most jutottam el a kóstolásáig.
Öcsém bodza virág pezsgőt készített, ami nagyon finomra sikeredett.Ajánlom mindenkinek aki szereti a gyengébb italokat. Egyszerű az elkészítése is. A nyitásnál tessék vigyázni mert gyorsan kifut  :)

Recept ha érdekel valakit szívesen leírom. Kóstolót már senki ne kérjen. Esetleg jövőre  ;D


Cím: Re:Koccintó
Írta: CID - 2011. Június 20. - 19:23:35
Üdv!

Már hogyne érdekelne a recept!  :tasli :Q
Szomszéd engem is megkínált bodza pezsgővel, de a receptet azóta is adja!  :alu
Tessék leírni a receptgyűjteménybe!   ;) :Emel


Cím: Re:Koccintó
Írta: dama - 2011. Július 13. - 16:45:49
Testvéreim az Úrban!
Jó kis könyv és hasznos!!!!! De PDF változatban is meg van.
Pálinkafőzés Takarmányozás- és Konzervgyártás
Írta DR Kopper Adolf
Budapest 1918
Pátria Irodalmi vállalat és Nyomdai RT


Cím: Re:Koccintó
Írta: dama - 2011. Július 13. - 16:56:36
Bocsánat de már csak volt, PDF-ben.  :St De algyői kollégámtól SOS-ben meg szerzem.


Cím: Re:Koccintó
Írta: Troja - 2011. Július 14. - 10:02:17
Tegnapelőtt  leszürtem és elkészítettem a diópálinkát Soma receptje alapján.
Az első meglepetés akkor ért amikor megmértem a szezszfokát, a dióról leszűrt italnak. Az 52 fokos páleszből gyenge 30-as lett. Megitta a dió!
Azt csináltam, hogy tettem hozzá annyit páleszt , hogy kb.40 fokos legyen, és akkor tettem hozzá a mézet.

Pont nálunk volt az anyós, és megkértem a kóstolásra. Furcsán nézte az érdekes illatú-színű folyadékot, de megnyugtattam, hogy ez az örök élet elixírje. Teljesen jónak találta, azt mondta, hogy arra a gömbölyű üvegben árult italra hasonlít, de ez jobb!


Cím: Re:Koccintó
Írta: St.Girgesz - 2011. Július 14. - 10:26:03
Ki ne dobd azt az iszákos diót!!!  Jó lesz az még valamire :Q :epl


Cím: Re:Koccintó
Írta: Németh Lajos - 2011. Július 14. - 10:58:46
Tegnapelőtt  leszürtem és elkészítettem a diópálinkát Soma receptje alapján.
Az első meglepetés akkor ért amikor megmértem a szezszfokát, a dióról leszűrt italnak. Az 52 fokos páleszből gyenge 30-as lett. Megitta a dió!
Azt csináltam, hogy tettem hozzá annyit páleszt , hogy kb.40 fokos legyen, és akkor tettem hozzá a mézet.

Pont nálunk volt az anyós, és megkértem a kóstolásra. Furcsán nézte az érdekes illatú-színű folyadékot, de megnyugtattam, hogy ez az örök élet elixírje. Teljesen jónak találta, azt mondta, hogy arra a gömbölyű üvegben árult italra hasonlít, de ez jobb!

Hasonló eredményre jutottam tavaly én is, de nem csak a dióval, hanem valamennyi ágyaskísérlettel.
Azt gyanítom, hogy valójában nem a szeszfok eshet ennyit, hanem a mérő csal. Szerintem megemelkedik a fajsúly a kioldott anyagoktól, amit a mérő (mivel a víz és az alkohol fajsúlykülönbségén alapul) nem tud mérni. A mérő nagyon érzékeny jószág, a tisztaszesz olyan 0,8 kp/dm3, a víz ugye kerek 1. Ezt a 20 %-nyi különbséget kell neki 0 és 100 között kalibrálnia, ezért akár a szesz hőfoka, akár egy kis mennyiségű, víznél nehezebb anyag bevitele (pl. a körtéből kioldódó cukor) igencsak becsaphatja a műszert és az alkimistát.  
Hozzáteszem, ez csak találgatás.


Cím: Re:Koccintó
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2011. Július 14. - 11:53:35
Na ne B+ !! Még a víz is levert!
Ha valóban ez az örök élet elixírje inkább kiöntöm a francba, mint hogy az anyós megtalálja!


Cím: Re:Koccintó
Írta: dama - 2011. Július 14. - 16:53:39
 :rohog :rohog :rohog :rohog


Cím: Re:Koccintó
Írta: Troja - 2011. Július 14. - 23:38:44
Hasonló eredményre jutottam tavaly én is, de nem csak a dióval, hanem valamennyi ágyaskísérlettel.
Azt gyanítom, hogy valójában nem a szeszfok eshet ennyit, hanem a mérő csal. Szerintem megemelkedik a fajsúly a kioldott anyagoktól, amit a mérő (mivel a víz és az alkohol fajsúlykülönbségén alapul) nem tud mérni. A mérő nagyon érzékeny jószág, a tisztaszesz olyan 0,8 kp/dm3, a víz ugye kerek 1. Ezt a 20 %-nyi különbséget kell neki 0 és 100 között kalibrálnia, ezért akár a szesz hőfoka, akár egy kis mennyiségű, víznél nehezebb anyag bevitele (pl. a körtéből kioldódó cukor) igencsak becsaphatja a műszert és az alkimistát.  
Hozzáteszem, ez csak találgatás.


Valahogy így lehet, mert amikor a mézet is hozzákevertem, akkor már a szeszfokoló nem merült el jobban mint a tiszta csapi vízben, pedig nem az vót!


Cím: Re:Koccintó
Írta: Németh Lajos - 2011. Július 15. - 19:42:56
Valahogy így lehet, mert amikor a mézet is hozzákevertem, akkor már a szeszfokoló nem merült el jobban mint a tiszta csapi vízben, pedig nem az vót!

A méz, az jó másfeles.


Cím: Re:Koccintó
Írta: dama - 2011. Július 19. - 20:45:16
Testvéreim az Úrban!
Jó kis könyv és hasznos!!!!! De PDF változatban is meg van.
Pálinkafőzés Takarmányozás- és Konzervgyártás
Írta DR Kopper Adolf
Budapest 1918
Pátria Irodalmi vállalat és Nyomdai RT

Uraim sikerült megszereznem újra PDF vátozatban. Ha valakinek szüksége lenne rá szívesen eljuttatom.


Cím: Re:Koccintó
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2011. Július 19. - 20:46:41
Szia Dama! :Emel

Ha kérhetem! :OKO :OKO


Cím: Re:Koccintó
Írta: St.Girgesz - 2011. Július 19. - 21:05:45
Uraim sikerült megszereznem újra PDF vátozatban. Ha valakinek szüksége lenne rá szívesen eljuttatom.


Én is elkérhetem? Cserébe fel tudom ajánlani Békési-Csarnai: Házi pálinkafőzés c. könyvét pdf-ben. :WA


Cím: Re:Koccintó
Írta: Topi - 2011. Július 20. - 12:14:33


Én is elkérhetem? Cserébe fel tudom ajánlani Békési-Csarnai: Házi pálinkafőzés c. könyvét pdf-ben. :WA

Girgi ezt a pdf-et küld el nekem is légyszíves!
Köszi!
Topi


Cím: Re:Koccintó
Írta: Boar - 2011. Július 20. - 13:28:22
Nagyon nem szeretném, ha egy zugpálinkafőző fórummá degradálnátok ezt a vadászportált :ba
Úgyhogy vagy elkülditek nekem is mindkét szakirodalmat, vagy seggbe lesztek rúgva :Q :Q :Q


Cím: Re:Koccintó
Írta: St.Girgesz - 2011. Július 20. - 14:24:26
Nagyon nem szeretném, ha egy zugpálinkafőző fórummá degradálnátok ezt a vadászportált :ba
Úgyhogy vagy elkülditek nekem is mindkét szakirodalmat, vagy seggbe lesztek rúgva :Q :Q :Q

Betömörítettem minden szakirodalmat, amit csak összegyűjtöttem eddig a témában. Az alábbi linken elérhető .rar formátumban:
http://data.hu/get/4050809/Dr._Solyom_Lajos_-_Palinkafozes_1986_palinkafozesi_praktikak.rar (http://data.hu/get/4050809/Dr._Solyom_Lajos_-_Palinkafozes_1986_palinkafozesi_praktikak.rar)


Cím: Re:Koccintó
Írta: dama - 2011. Július 20. - 16:37:19
Attila - St Girgesz - Gaben76 Lassan uton van a könyvecske a páleszfőzéshez! :Emel Csak roppant lassan töltődik fel de utána... :Emel


Cím: Re:Koccintó
Írta: St.Girgesz - 2011. Július 20. - 17:09:10
Attila - St Girgesz - Gaben76 Lassan uton van a könyvecske a páleszfőzéshez! :Emel Csak roppant lassan töltődik fel de utána... :Emel
:MEGH


Cím: Re:Koccintó
Írta: Voldi - 2011. Július 20. - 18:51:40
Mondjuk reggel 7.20 óta ott figyel a link a Pálinkás topikban. A figyelmes olvasás.... :ba :ba :ba :ba   Re:Pálinkás jó reggelt!
« Új üzenet #235 Dátum: Ma - 07:17:37 »


Cím: Re:Koccintó
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2011. Július 20. - 19:03:23
Én nem tudom megnyitni!  Azt írja, hogy a fájlt letiltották! :riii


Cím: Re:Koccintó
Írta: Sakac - 2011. Július 20. - 19:06:10
Én nem tudom megnyitni!  Azt írja, hogy a fájlt letiltották! :riii

Az elsőt igen de a többi él.


Cím: Re:Koccintó
Írta: St.Girgesz - 2011. Július 20. - 23:00:57
Mondjuk reggel 7.20 óta ott figyel a link a Pálinkás topikban. A figyelmes olvasás.... :ba :ba :ba :ba   Re:Pálinkás jó reggelt!
« Új üzenet #235 Dátum: Ma - 07:17:37 »

De én azóta hozzátettem még ezt-azt, csak ugyanabban a mappában tömörítettem, így emiatt ugyanaz a neve. Bocs, nem tettem egyértelművé, de az én linkemen több minden is van(szeszkorrekció, keverési arányok, az általam említett könyv pdf-ben, stb.). :WA


Cím: Re:Koccintó
Írta: stukker - 2011. Szeptember 11. - 11:33:26
Bodza virág pezsgő

Hozzávalók:
40-45 bodzavirág ernyő (legyen tökéletesen kinyílva, de ne elvirágozva)
2 kg cukor
2 liter forró víz (plusz annyi hideg víz, hogy a végén 6 liter folyadékunk legyen)
4 citrom leve és héja
2 ek fehérborecet
1 csipet szárított élesztő


A cukorra rányomom a citromok levét, majd beledobom a citromot is.
Leöntöm forró vízzel, és addig kevergetem, míg a cukor teljesen elolvad. Beledobom a bodzavirágokat, és felöntöm annyi vízzel, hogy összesen 6 liter legyen.
Hozzákeverem az ecetet, és a csipetnyi porélesztőt.
Tiszta konyharuhával letakarom, és hűvös helyre rakom.
Két nap múlva megnézem, ha jó, akkor habzik a teteje. Ez azt jelenti, hogy beindult az erjedés. Ha nem, akkor kaphat még egy csipet élesztőt, és várok újabb két napig.
Újra letakarom, és magára hagyom négy napig.
Ezt követően 4 napig erjedni hagyjuk.
Leszűrjük és tiszta zárható üvegekbe, töltjük. /csatos üveg/
8-10 napig pihentetem a hűtőben, ennyi idő alatt a seprő leülepszik az aljára, és szép tiszta lesz a pezsgő.
Egyszerű és nagyon finom!
Fogyasszátok egészséggel!

Üdv


Cím: Re:Koccintó
Írta: Jager74 - 2011. Szeptember 11. - 16:35:32
Kár,hogy ezzel a recepttel elkéstél vagy 3-4 hónapot... :riii


Cím: Re:Koccintó
Írta: Németh Lajos - 2011. Szeptember 11. - 18:25:45
Kár,hogy ezzel a recepttel elkéstél vagy 3-4 hónapot... :riii

Dehogy! Jó előre mondja.


Cím: Re:Koccintó
Írta: Jager74 - 2012. Május 14. - 09:55:02
Na,most virágzik a bodza (fásszárú,évelő,bokor)!
Már szedtem is az ernyős virágából,egy részéből szörp lesz,másik feléből meg kipróbálom ezt a fenti pezsgő-receptet!  :pezsg


Cím: Re:Koccintó
Írta: dama - 2013. Január 25. - 20:16:41
A jó LaciBetyár - Kárpatia pálinka (http://www.youtube.com/watch?v=8nxD2nCg9AM#)


Cím: Re:Koccintó
Írta: dama - 2013. Január 27. - 19:32:08
Magna Cum Laude - Pálinka dal [HQ] (http://www.youtube.com/watch?v=mzIj99_qcxE#ws)


Cím: Re:Koccintó
Írta: emerik - 2013. Szeptember 24. - 15:49:14
(http://up.picr.de/15948570kk.jpg)
A kadarka két napig volt héjon,ma kisutultam!


Cím: Re:Koccintó
Írta: Soma - 2013. Szeptember 24. - 16:26:50
(http://up.picr.de/15948570kk.jpg)
A kadarka két napig volt héjon,ma kisutultam!

Hú de jó pálinkát lehet ebből főzni!   :PP


Cím: Re:Koccintó
Írta: Boar - 2013. Szeptember 24. - 19:56:38
Hú de jó pálinkát lehet ebből főzni!   :PP
Szvsz. mezítláb taposták, nem gumicsizmában... :fejv


Cím: Re:Koccintó
Írta: Jager74 - 2013. Szeptember 24. - 19:58:46
Hú de jó pálinkát lehet ebből főzni!   :PP
Gümőkóros,bevérzett tüdőből? ;) :Q ;D


Cím: Re:Koccintó
Írta: dama - 2013. Szeptember 29. - 20:01:54
www.hazisor.hu/hazi_sorok_keszitese.htm


Cím: Re:Koccintó
Írta: Sakac - 2013. November 15. - 16:03:20
http://index.hu/tech/2013/11/15/okosdugohuzo/


Cím: Re:Koccintó
Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2018. Május 01. - 10:45:06
(http://up.picr.de/32556856ay.jpg)