Cím: Koccintó Írta: meles - 2009. December 01. - 20:32:40 Ezt a témát azért nyitottam, hogy itt emlékezhessünk meg mindenféle folyékony jóról (legyen az barack, gumicsizma, aszfalt stb. :nyes )! Jöhet ide bor, pálinka, a természet "kincsei" (bodza, nyírfa...) és minden ami a pohárba való!
Cím: Re: Koccintó Írta: Voldi - 2009. December 01. - 20:40:57 Ezt a témát azért nyitottam, hogy itt emlékezhessünk meg mindenféle folyékony jóról (legyen az barack, gumicsizma, aszfalt stb. :nyes )! Jöhet ide bor, pálinka, a természet "kincsei" (bodza, nyírfa...) és minden ami a pohárba való! Legyünk korrektek, az az aszfalt helyesen: bitumenes! Ugye Lehel? Cím: Re: Koccintó Írta: Soma - 2009. December 01. - 20:44:21 Na végre valami értelmes topik! :PP
Cím: Re: Koccintó Írta: wetzlar - 2009. December 01. - 20:50:09 Tisztán a cserszegi fűszeres, fröccsnek a jó hazai kövidinka! :OKO :NYAMI
Cím: Re: Koccintó Írta: Sakac - 2009. December 01. - 21:05:35 Egy picike Donfelder vagy Cabernet Sauvignon :PP
Cím: Re: Koccintó Írta: CID - 2009. December 01. - 21:27:26 Sziasztok!
A hétvégén gyerekzsúron voltunk, jól érezték magukat a srácok, de azért az idősebbeknek is került valami említésre méltó itóka a pohárba! Dió pálinka! :OKO Nem is volt rossz, bár olyan édes volt, hogy inkább valami körömlakkra hasonlított, ettől függetlenül az íze nekem tetszett. Cím: Re: Koccintó Írta: CID - 2009. December 01. - 21:37:49 A borokhoz annyit, nekem a nagy kedvencem az Irsai Olivér a Neszmélyi Hilltop borháztól. Ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg.
Cím: Re: Koccintó Írta: meles - 2009. December 02. - 03:47:38 Sziasztok! A hétvégén gyerekzsúron voltunk, jól érezték magukat a srácok, de azért az idősebbeknek is került valami említésre méltó itóka a pohárba! Dió pálinka! :OKO Nem is volt rossz, bár olyan édes volt, hogy inkább valami körömlakkra hasonlított, ettől függetlenül az íze nekem tetszett. A diópálinka nem rossz, sőt kifejezetten jó szerintem! Receptet sajna nem tudok, pedig szokott főzni a rokon, csak annyit árult el, hogy zöld diót kell leszedn, az megy cefrének különböző fűszerekel :) Gondolom cukor is kell bele, a zöld dió nem hiszem, hogy csak úgy magától megerjedne :fejv Cím: Re: Koccintó Írta: Troja - 2009. December 02. - 05:24:13 A diópálinka nem rossz, sőt kifejezetten jó szerintem! Receptet sajna nem tudok, pedig szokott főzni a rokon, csak annyit árult el, hogy zöld diót kell leszedn, az megy cefrének különböző fűszerekel :) Gondolom cukor is kell bele, a zöld dió nem hiszem, hogy csak úgy magától megerjedne :fejv A diópálikát nem diódól főzik! Itt a recept: http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5020&Itemid=26 Cím: Re: Koccintó Írta: Troja - 2009. December 02. - 05:27:46 A diópálikát nem diódól főzik! Itt a recept:http://www.receptmania.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5020&Itemid=26 Még annyit tennék hozzá,hogy akkor kell a zöld diót leszedni amikor még tűvel át lehet szúrni,de egyesek szerint a pontos dátum junius 10. Én nem iszom ,de azért :PP Cím: Re: Koccintó Írta: Pyrus - 2009. December 02. - 07:44:31 Nyáron a Tamás-féle recept alapján csináltam diópálinkát körtepálinka alapból.
Jól sikerült! Már rég elfogyott volna, ha nem dugtam volna el egy üveggel karácsonyra! ::) Cím: Re: Koccintó Írta: CID - 2009. December 02. - 09:23:54 Szia Pyrus!
Szívesen elmennék hozzátok a ház elé karácsonyi dalokat énekelni,hátha kapok egy kis dió pálinkát. :Q Bár eddíg csak a "Paff a bűvös sárkány"-t próbáltam elénekelni, de mindenki paff lett tőle. (Ford Fairlane nyomán) :nyes Cím: Re: Koccintó Írta: CID - 2009. December 02. - 09:38:25 Úgy látom van még itt pár "FF" rajongó.
Na de térjünk vissza a témához :PP mert a makkunkra koppintanak a moderátorok. :nyes Az idei "Harry Potter" főzetünk ringlóból és sárgabarackból készült vegyesen, hát mit mondjak viszik mint a cukrot. Cím: Re: Koccintó Írta: Pyrus - 2009. December 02. - 09:44:23 Szia Pyrus! Szívesen elmennék hozzátok a ház elé karácsonyi dalokat énekelni,hátha kapok egy kis dió pálinkát. :Q Bár eddíg csak a "Paff a bűvös sárkány"-t próbáltam elénekelni, de mindenki paff lett tőle. (Ford Fairlane nyomán) :nyes Rendben! Ha csöndben maradsz, kapsz egy felest! :nyes Cím: Re: Koccintó Írta: CID - 2009. December 02. - 09:52:20 Mondd a címet! :nyes
Cím: Re: Koccintó Írta: nagysas - 2009. December 02. - 12:48:34 A borokhoz annyit, nekem a nagy kedvencem az Irsai Olivér a Neszmélyi Hilltop borháztól. Ajánlom mindenkinek, hogy kóstolja meg. Cserszegi Fűszeres! ;) :OKO Itt van a szomszédban ;D De ha jól sandítom CSászár tőled sincs messze ;D Cím: Re: Koccintó Írta: CID - 2009. December 02. - 17:50:33 Az is finom. :WA
Persze itt van a közelben, de a CBA-áruház még közelebb van, és ott kapható a kedvencem. :nyes Cím: Re: Koccintó Írta: Voldi - 2009. December 09. - 20:31:08 http://www.youtube.com/watch?v=mzIj99_qcxE&feature=related
Cím: Re: Koccintó Írta: BErik - 2009. December 24. - 15:04:58 A diópálinka nem rossz, sőt kifejezetten jó szerintem! Receptet sajna nem tudok, pedig szokott főzni a rokon, csak annyit árult el, hogy zöld diót kell leszedn, az megy cefrének különböző fűszerekel :) Gondolom cukor is kell bele, a zöld dió nem hiszem, hogy csak úgy magától megerjedne :fejv "Valaki úgy csinálja hogy" törkölypálinkába bele a zöld diót, hozzá egy kis szegfűszeg, ánizs és :PP Cím: Re: Koccintó Írta: Topi - 2009. December 24. - 15:53:18 Szia!
Tamás fórumtársunknak van receptje! Egy baja van, hogy igen gyorsan elfogy! :Q Cím: Re: Koccintó Írta: BErik - 2009. December 24. - 16:57:06 Pár éve már ismerem eme nedűt igen közelről. ;D
Cím: Re: Koccintó Írta: Guszti - 2010. április 19. - 20:23:58 Közzé teszem a Kittenberger Kálmán-féle diópálinka receptjét (én is ez alapján szoktam elkészíteni):
2 liter pálinkát (én törkölyből csinálom) beletöltünk egy ötliteres szélesszájú üvegbe, 35 dkg négyfelé vágott, még "lágy" zölddiót teszünk hozzá. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni a napon 3 hétig (macskára vigyázni, nem lelökni!). Ezután tegyünk bele 35 dkg kristálycukrot (vagy mézet), 0,85 dkg egész fahéjat, 0,4 dkg szegfűszeget, zárjuk vissza az üveget, és hagyjuk újabb 3 hétig, naponta rázzuk fel. 3 hét után leszűrjük (mi többszörös kávéfilteren) és üvegbe töltjük. ( jóízűen elfogyasztjuk) :PP 2 literrel nem érdemes vesződni, mert bizony hamar elfogy. ;D Cím: Re: Koccintó Írta: danikutya - 2010. Május 31. - 18:16:11 Közzé teszem a Kittenberger Kálmán-féle diópálinka receptjét (én is ez alapján szoktam elkészíteni): :MEGH :MEGH :NYAMI :PP2 liter pálinkát (én törkölyből csinálom) beletöltünk egy ötliteres szélesszájú üvegbe, 35 dkg négyfelé vágott, még "lágy" zölddiót teszünk hozzá. Zárjuk le az üveget és hagyjuk állni a napon 3 hétig (macskára vigyázni, nem lelökni!). Ezután tegyünk bele 35 dkg kristálycukrot (vagy mézet), 0,85 dkg egész fahéjat, 0,4 dkg szegfűszeget, zárjuk vissza az üveget, és hagyjuk újabb 3 hétig, naponta rázzuk fel. 3 hét után leszűrjük (mi többszörös kávéfilteren) és üvegbe töltjük. ( jóízűen elfogyasztjuk) :PP 2 literrel nem érdemes vesződni, mert bizony hamar elfogy. ;D Cím: Re: Koccintó Írta: St.Girgesz - 2010. Június 02. - 07:46:51 Soma diópálinkájának (likőrjének) receptje a Segítsünk egymásnak rovatból:
"Hozzávalók: -2 liter almapálinka, -30 szem zöld dió, -egy evôkanál kálmos gyökér, -fél szerecsen dió, -5 szem szegfûszeg, -egy k.k. ánizs, -egy k.k. fahéj, -egy k.k. kardamom , -fél kilogramm méz, -1 narancs héja feldarabolva. Elkészítése: a zöld diókat felszeleteljük, egy uborkásüvegbe tesszük és ráöntjük a pálinkát. A fûszereket kissé megtörve belérakjuk. Három hétig meleg helyen tartjuk, és naponta vagy kétnaponként megkavarjuk, majd leszûrjük. . A mézet 2-3dl vízzel felforraljuk, majd lehűtjük, és a leszûrt diókivonathoz keverjük. Ízlés szerint állítjuk be a szesz erôsségét.Üvegekbe szûrjük és legalább egy hónapig tovább érleljük, ha elállna, egy év után az igazi. Méz helyett a bátrabbak cukorral is csinálhatják, de juhar sziruppal is jó lehet. Elképzelheted, hogy milyen jó lehet ez a recept, ha ebből nem küldtem a fórum találkozóra." Cím: Re: Koccintó Írta: Kun Gábor (Gaben85) - 2010. Július 19. - 12:20:48 Legkevésbé se reklám akar lenni lévén semmi közöm a borászathoz, hanem inkább ajánlás egy felhasználótól.
www.regeloborhaz.hu (http://www.regeloborhaz.hu) A Cabernet 400 forint/liter és rendkííííííííívül finom. Barátokkal rendszeresen vesszük és ha már ott vagyunk nem kis tételben hanem 5 literenként. Legutóbb vagy 50 liter bort tuszkoltam be a kocsimba. Ha valakit érdekel a környékemről (gödöllő) akkor neki is hozok ha megyek borért legközelebb. Vagy akár csatlakozhat hozzám és kóstolgathatja a felhozatalt. :) Cím: Re: Koccintó Írta: Boar - 2010. Július 19. - 12:23:03 Legutóbb vagy 50 liter bort tuszkoltam be a kocsimba. Az már tele tank. Hová tetted a benzint? :QCím: Re: Koccintó Írta: Kun Gábor (Gaben85) - 2010. Július 19. - 12:30:05 Az már tele tank. Hová tetted a benzint? :Q Na várj! Lehet logiszikai probléma történt... na mindegy! Majd mondom a srácoknak, hogy ne gyújtsanak rá ivás közben. :Q Cím: Re:Koccintó Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2010. November 11. - 18:41:18 https://viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12c3a78b3fc7bec2&mt=application/msword&url=
:PP Cím: Re:Koccintó Írta: nagysas - 2010. November 11. - 19:33:41 https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12c3a78b3fc7bec2&mt=application/msword&url=https://mail.google.co :PP :fejv Tudom, hogy én vagyok az analfabéla :riii mit kellene látni Attila? :Vvon :St Cím: Re:Koccintó Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2010. November 11. - 19:42:44 Kattints rá a szövegre, és találsz egy csomó forralt bor receptet! :KK
Cím: Re:Koccintó Írta: pnorbi - 2010. November 11. - 19:44:18 Kattints rá a szövegre, és találsz egy csomó forralt bor receptet! :KK Attila! Nagysas úgy érti, nem tudjuk megnyitni, mivel jelszavas védelem alatt van az oldal, amit megadtál. Legalábbis én úgy látom. :EmelCím: Re:Koccintó Írta: Kun Gábor (Gaben85) - 2010. November 11. - 20:14:33 https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12c3a78b3fc7bec2&mt=application/msword&url=https://mail.google.co :PP Ne linkeld közvetlen a gmailről! Töltsd le, tedd fel valahova és úgy linkeld, vagy küldd el Nekem és megcsinálom! :WA Cím: Re:Koccintó Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2010. November 11. - 21:12:27 Ez az én gépes tudásomat már meghaladja! :riii :riii :riii
Cím: Re:Tepsifüles magazin Írta: Troja - 2011. Január 09. - 19:19:24 Sziasztok!
Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet. Valaki tudna segíteni? Cím: Re:Tepsifüles magazin Írta: Voldi - 2011. Január 09. - 19:59:58 Sziasztok! Van egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet. Valaki tudna segíteni? Annyira szar a pálinkád? Ha nem, akkor ne rongáld el azzal a meggyel, meg semmi ágyazással. Cím: Re:Tepsifüles magazin Írta: Soma - 2011. Január 09. - 21:55:17 Sziasztok! Az asszony süssön egy meggyes pitét, a pálinkát meg hozd el a következő fórum találkozóra, oszt ott majd megágyazunk neki. :PP :QVan egy kevés pálinkám, és az asszonynak a hűtőben némi fagyasztott meggye! A kettőből szeretnénk valami meggyes-ágyas pálinkát összehozni, de sajna nem találok hozzá megfelelő receptet. Valaki tudna segíteni? Cím: Re:Tepsifüles magazin Írta: Németh Lajos - 2011. Január 10. - 07:47:45 Több ágyas pálinkát kipróbáltam idén én is.
Ami viszonylag elfogadható lett, az a vilmoskörte. Literenként két érett körtét félbevágtam, ezen állt a pálinka 3 hétig dunsztos üvegben. Ez aránylag jó lett, bár kevesebb körte is elég lett volna, így egy kicsit tolakodó a körteíz, olyan "csinált" jelleget kölcsönöz neki. A sárgabarack egy részét (szerencsére kisebb részét) aszalt kajszin ágyaztam. Ez nem lett jó. A színe szép, de illata, íze az elromlott. Olyan mint amikor a ronda nőre azt mondjuk, hogy érdekes arca van. Valami botrányos, meghatározhatatlan aroma került bele, és az idő múlásával egyre rosszabb lesz. Felvidéki haverom hozott a nyáron meggyágyast. Törköly volt az alap. Az egyébként iható törkölyből egy kutyulmány lett. Összefoglalva: a jó pálinkának szerintem nincs szüksége semmilyen biokémiára. Csak ront rajta az ágyazás. A rosszból meg nem csinál jót, mert a kellemetlen ízt nem tompítja, esetenként felerősíti más mellékízzel. Cím: Re:Tepsifüles magazin Írta: St.Girgesz - 2011. Január 10. - 08:35:57 Én szőlőpálinkát készítettem (nem törköly) ágyast úgy, hogy egy 7 decis borosüvegbe fél-1cm vastagon tettem mazsolát és erre jött a pálinka. Egy hónap után a szép barnás színe lett, illata nem sokat változott, de az íze... igazi asszonyfektető lett :Q
Cím: Re:Receptgyűjtemény 1 Írta: feketeerdö - 2011. Január 26. - 21:18:41 Búzasör bowle
1l édes fehér bor 10 nem permetezett citrom 10 üveg kristallweizenbier esetleg egy kevés citromos limonádé A 10 citromot vékony karikára vágod, leöntöd a borral, be a hütöbe, egy két órára. Tálalás elött bele a sört ( jó hidegen) Nagy melegben lehet citromos limoval higitani, ne menjen rögtön a fejbe. :PP Cím: Re:Koccintó Írta: Troja - 2011. Június 20. - 15:32:04 Itt az ideje a diópálinka készítésnek! :KUK
Cím: Re:Koccintó Írta: stukker - 2011. Június 20. - 18:24:14 Igaz elvirágzott már a bodza, de csak most jutottam el a kóstolásáig.
Öcsém bodza virág pezsgőt készített, ami nagyon finomra sikeredett.Ajánlom mindenkinek aki szereti a gyengébb italokat. Egyszerű az elkészítése is. A nyitásnál tessék vigyázni mert gyorsan kifut :) Recept ha érdekel valakit szívesen leírom. Kóstolót már senki ne kérjen. Esetleg jövőre ;D Cím: Re:Koccintó Írta: CID - 2011. Június 20. - 19:23:35 Üdv!
Már hogyne érdekelne a recept! :tasli :Q Szomszéd engem is megkínált bodza pezsgővel, de a receptet azóta is adja! :alu Tessék leírni a receptgyűjteménybe! ;) :Emel Cím: Re:Koccintó Írta: dama - 2011. Július 13. - 16:45:49 Testvéreim az Úrban!
Jó kis könyv és hasznos!!!!! De PDF változatban is meg van. Pálinkafőzés Takarmányozás- és Konzervgyártás Írta DR Kopper Adolf Budapest 1918 Pátria Irodalmi vállalat és Nyomdai RT Cím: Re:Koccintó Írta: dama - 2011. Július 13. - 16:56:36 Bocsánat de már csak volt, PDF-ben. :St De algyői kollégámtól SOS-ben meg szerzem.
Cím: Re:Koccintó Írta: Troja - 2011. Július 14. - 10:02:17 Tegnapelőtt leszürtem és elkészítettem a diópálinkát Soma receptje alapján.
Az első meglepetés akkor ért amikor megmértem a szezszfokát, a dióról leszűrt italnak. Az 52 fokos páleszből gyenge 30-as lett. Megitta a dió! Azt csináltam, hogy tettem hozzá annyit páleszt , hogy kb.40 fokos legyen, és akkor tettem hozzá a mézet. Pont nálunk volt az anyós, és megkértem a kóstolásra. Furcsán nézte az érdekes illatú-színű folyadékot, de megnyugtattam, hogy ez az örök élet elixírje. Teljesen jónak találta, azt mondta, hogy arra a gömbölyű üvegben árult italra hasonlít, de ez jobb! Cím: Re:Koccintó Írta: St.Girgesz - 2011. Július 14. - 10:26:03 Ki ne dobd azt az iszákos diót!!! Jó lesz az még valamire :Q :epl
Cím: Re:Koccintó Írta: Németh Lajos - 2011. Július 14. - 10:58:46 Tegnapelőtt leszürtem és elkészítettem a diópálinkát Soma receptje alapján. Az első meglepetés akkor ért amikor megmértem a szezszfokát, a dióról leszűrt italnak. Az 52 fokos páleszből gyenge 30-as lett. Megitta a dió! Azt csináltam, hogy tettem hozzá annyit páleszt , hogy kb.40 fokos legyen, és akkor tettem hozzá a mézet. Pont nálunk volt az anyós, és megkértem a kóstolásra. Furcsán nézte az érdekes illatú-színű folyadékot, de megnyugtattam, hogy ez az örök élet elixírje. Teljesen jónak találta, azt mondta, hogy arra a gömbölyű üvegben árult italra hasonlít, de ez jobb! Hasonló eredményre jutottam tavaly én is, de nem csak a dióval, hanem valamennyi ágyaskísérlettel. Azt gyanítom, hogy valójában nem a szeszfok eshet ennyit, hanem a mérő csal. Szerintem megemelkedik a fajsúly a kioldott anyagoktól, amit a mérő (mivel a víz és az alkohol fajsúlykülönbségén alapul) nem tud mérni. A mérő nagyon érzékeny jószág, a tisztaszesz olyan 0,8 kp/dm3, a víz ugye kerek 1. Ezt a 20 %-nyi különbséget kell neki 0 és 100 között kalibrálnia, ezért akár a szesz hőfoka, akár egy kis mennyiségű, víznél nehezebb anyag bevitele (pl. a körtéből kioldódó cukor) igencsak becsaphatja a műszert és az alkimistát. Hozzáteszem, ez csak találgatás. Cím: Re:Koccintó Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2011. Július 14. - 11:53:35 Na ne B+ !! Még a víz is levert!
Ha valóban ez az örök élet elixírje inkább kiöntöm a francba, mint hogy az anyós megtalálja! Cím: Re:Koccintó Írta: dama - 2011. Július 14. - 16:53:39 :rohog :rohog :rohog :rohog
Cím: Re:Koccintó Írta: Troja - 2011. Július 14. - 23:38:44 Hasonló eredményre jutottam tavaly én is, de nem csak a dióval, hanem valamennyi ágyaskísérlettel. Azt gyanítom, hogy valójában nem a szeszfok eshet ennyit, hanem a mérő csal. Szerintem megemelkedik a fajsúly a kioldott anyagoktól, amit a mérő (mivel a víz és az alkohol fajsúlykülönbségén alapul) nem tud mérni. A mérő nagyon érzékeny jószág, a tisztaszesz olyan 0,8 kp/dm3, a víz ugye kerek 1. Ezt a 20 %-nyi különbséget kell neki 0 és 100 között kalibrálnia, ezért akár a szesz hőfoka, akár egy kis mennyiségű, víznél nehezebb anyag bevitele (pl. a körtéből kioldódó cukor) igencsak becsaphatja a műszert és az alkimistát. Hozzáteszem, ez csak találgatás. Valahogy így lehet, mert amikor a mézet is hozzákevertem, akkor már a szeszfokoló nem merült el jobban mint a tiszta csapi vízben, pedig nem az vót! Cím: Re:Koccintó Írta: Németh Lajos - 2011. Július 15. - 19:42:56 Valahogy így lehet, mert amikor a mézet is hozzákevertem, akkor már a szeszfokoló nem merült el jobban mint a tiszta csapi vízben, pedig nem az vót! A méz, az jó másfeles. Cím: Re:Koccintó Írta: dama - 2011. Július 19. - 20:45:16 Testvéreim az Úrban! Jó kis könyv és hasznos!!!!! De PDF változatban is meg van. Pálinkafőzés Takarmányozás- és Konzervgyártás Írta DR Kopper Adolf Budapest 1918 Pátria Irodalmi vállalat és Nyomdai RT Uraim sikerült megszereznem újra PDF vátozatban. Ha valakinek szüksége lenne rá szívesen eljuttatom. Cím: Re:Koccintó Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2011. Július 19. - 20:46:41 Szia Dama! :Emel
Ha kérhetem! :OKO :OKO Cím: Re:Koccintó Írta: St.Girgesz - 2011. Július 19. - 21:05:45 Uraim sikerült megszereznem újra PDF vátozatban. Ha valakinek szüksége lenne rá szívesen eljuttatom. Én is elkérhetem? Cserébe fel tudom ajánlani Békési-Csarnai: Házi pálinkafőzés c. könyvét pdf-ben. :WA Cím: Re:Koccintó Írta: Topi - 2011. Július 20. - 12:14:33 Én is elkérhetem? Cserébe fel tudom ajánlani Békési-Csarnai: Házi pálinkafőzés c. könyvét pdf-ben. :WA Girgi ezt a pdf-et küld el nekem is légyszíves! Köszi! Topi Cím: Re:Koccintó Írta: Boar - 2011. Július 20. - 13:28:22 Nagyon nem szeretném, ha egy zugpálinkafőző fórummá degradálnátok ezt a vadászportált :ba
Úgyhogy vagy elkülditek nekem is mindkét szakirodalmat, vagy seggbe lesztek rúgva :Q :Q :Q Cím: Re:Koccintó Írta: St.Girgesz - 2011. Július 20. - 14:24:26 Nagyon nem szeretném, ha egy zugpálinkafőző fórummá degradálnátok ezt a vadászportált :ba Úgyhogy vagy elkülditek nekem is mindkét szakirodalmat, vagy seggbe lesztek rúgva :Q :Q :Q Betömörítettem minden szakirodalmat, amit csak összegyűjtöttem eddig a témában. Az alábbi linken elérhető .rar formátumban: http://data.hu/get/4050809/Dr._Solyom_Lajos_-_Palinkafozes_1986_palinkafozesi_praktikak.rar (http://data.hu/get/4050809/Dr._Solyom_Lajos_-_Palinkafozes_1986_palinkafozesi_praktikak.rar) Cím: Re:Koccintó Írta: dama - 2011. Július 20. - 16:37:19 Attila - St Girgesz - Gaben76 Lassan uton van a könyvecske a páleszfőzéshez! :Emel Csak roppant lassan töltődik fel de utána... :Emel
Cím: Re:Koccintó Írta: St.Girgesz - 2011. Július 20. - 17:09:10 Attila - St Girgesz - Gaben76 Lassan uton van a könyvecske a páleszfőzéshez! :Emel Csak roppant lassan töltődik fel de utána... :Emel :MEGHCím: Re:Koccintó Írta: Voldi - 2011. Július 20. - 18:51:40 Mondjuk reggel 7.20 óta ott figyel a link a Pálinkás topikban. A figyelmes olvasás.... :ba :ba :ba :ba Re:Pálinkás jó reggelt!
« Új üzenet #235 Dátum: Ma - 07:17:37 » Cím: Re:Koccintó Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2011. Július 20. - 19:03:23 Én nem tudom megnyitni! Azt írja, hogy a fájlt letiltották! :riii
Cím: Re:Koccintó Írta: Sakac - 2011. Július 20. - 19:06:10 Én nem tudom megnyitni! Azt írja, hogy a fájlt letiltották! :riii Az elsőt igen de a többi él. Cím: Re:Koccintó Írta: St.Girgesz - 2011. Július 20. - 23:00:57 Mondjuk reggel 7.20 óta ott figyel a link a Pálinkás topikban. A figyelmes olvasás.... :ba :ba :ba :ba Re:Pálinkás jó reggelt! « Új üzenet #235 Dátum: Ma - 07:17:37 » De én azóta hozzátettem még ezt-azt, csak ugyanabban a mappában tömörítettem, így emiatt ugyanaz a neve. Bocs, nem tettem egyértelművé, de az én linkemen több minden is van(szeszkorrekció, keverési arányok, az általam említett könyv pdf-ben, stb.). :WA Cím: Re:Koccintó Írta: stukker - 2011. Szeptember 11. - 11:33:26 Bodza virág pezsgő
Hozzávalók: 40-45 bodzavirág ernyő (legyen tökéletesen kinyílva, de ne elvirágozva) 2 kg cukor 2 liter forró víz (plusz annyi hideg víz, hogy a végén 6 liter folyadékunk legyen) 4 citrom leve és héja 2 ek fehérborecet 1 csipet szárított élesztő A cukorra rányomom a citromok levét, majd beledobom a citromot is. Leöntöm forró vízzel, és addig kevergetem, míg a cukor teljesen elolvad. Beledobom a bodzavirágokat, és felöntöm annyi vízzel, hogy összesen 6 liter legyen. Hozzákeverem az ecetet, és a csipetnyi porélesztőt. Tiszta konyharuhával letakarom, és hűvös helyre rakom. Két nap múlva megnézem, ha jó, akkor habzik a teteje. Ez azt jelenti, hogy beindult az erjedés. Ha nem, akkor kaphat még egy csipet élesztőt, és várok újabb két napig. Újra letakarom, és magára hagyom négy napig. Ezt követően 4 napig erjedni hagyjuk. Leszűrjük és tiszta zárható üvegekbe, töltjük. /csatos üveg/ 8-10 napig pihentetem a hűtőben, ennyi idő alatt a seprő leülepszik az aljára, és szép tiszta lesz a pezsgő. Egyszerű és nagyon finom! Fogyasszátok egészséggel! Üdv Cím: Re:Koccintó Írta: Jager74 - 2011. Szeptember 11. - 16:35:32 Kár,hogy ezzel a recepttel elkéstél vagy 3-4 hónapot... :riii
Cím: Re:Koccintó Írta: Németh Lajos - 2011. Szeptember 11. - 18:25:45 Kár,hogy ezzel a recepttel elkéstél vagy 3-4 hónapot... :riii Dehogy! Jó előre mondja. Cím: Re:Koccintó Írta: Jager74 - 2012. Május 14. - 09:55:02 Na,most virágzik a bodza (fásszárú,évelő,bokor)!
Már szedtem is az ernyős virágából,egy részéből szörp lesz,másik feléből meg kipróbálom ezt a fenti pezsgő-receptet! :pezsg Cím: Re:Koccintó Írta: dama - 2013. Január 25. - 20:16:41 A jó LaciBetyár - Kárpatia pálinka (http://www.youtube.com/watch?v=8nxD2nCg9AM#)
Cím: Re:Koccintó Írta: dama - 2013. Január 27. - 19:32:08 Magna Cum Laude - Pálinka dal [HQ] (http://www.youtube.com/watch?v=mzIj99_qcxE#ws)
Cím: Re:Koccintó Írta: emerik - 2013. Szeptember 24. - 15:49:14 (http://up.picr.de/15948570kk.jpg) A kadarka két napig volt héjon,ma kisutultam! Cím: Re:Koccintó Írta: Soma - 2013. Szeptember 24. - 16:26:50 (http://up.picr.de/15948570kk.jpg) A kadarka két napig volt héjon,ma kisutultam! Hú de jó pálinkát lehet ebből főzni! :PP Cím: Re:Koccintó Írta: Boar - 2013. Szeptember 24. - 19:56:38 Hú de jó pálinkát lehet ebből főzni! :PP Szvsz. mezítláb taposták, nem gumicsizmában... :fejvCím: Re:Koccintó Írta: Jager74 - 2013. Szeptember 24. - 19:58:46 Hú de jó pálinkát lehet ebből főzni! :PP Gümőkóros,bevérzett tüdőből? ;) :Q ;DCím: Re:Koccintó Írta: dama - 2013. Szeptember 29. - 20:01:54 www.hazisor.hu/hazi_sorok_keszitese.htm
Cím: Re:Koccintó Írta: Sakac - 2013. November 15. - 16:03:20 http://index.hu/tech/2013/11/15/okosdugohuzo/
Cím: Re:Koccintó Írta: Erdojaro (Molnár Attila) - 2018. Május 01. - 10:45:06 (http://up.picr.de/32556856ay.jpg)
|