Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 655839 alkalommal)
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #300 Dátum: 2008. április 30. - 12:53:41 »

pásztortarhonya  :EH
de ahogy látom, egyedül maradok vele.  :COMPKI
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #301 Dátum: 2008. április 30. - 12:54:14 »

és jól el is késtem.  :'(
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
Viktor
Vendég
« Új üzenet #302 Dátum: 2008. április 30. - 12:56:00 »

Én csak most kerültem a gép elé, de grillburgert kérek!!!!!! Woest :EH

Megver a Zasszon... Figyelmes olvasás
Naplózva
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #303 Dátum: 2008. április 30. - 12:56:53 »

Viktor, már úgyis mindegy, ha nem ezért, akkor másért.  Nyihi
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16606



« Új üzenet #304 Dátum: 2008. április 30. - 12:57:35 »

Akkor le is lehet írni azt a hordós savanyítást!-ha már előkerült a sok off között. >Nevet
Hordós savanyúság

-25l-es hordóba:
-12.5l víz
-0.75l 25%-os ecet
-0.65kg só
-1.25kg cukor
-1.25dkg borkén
-3.85dkg timsó
-4.5dkg szalicil
-3.85dkg citromsav

Ebben az összeállításban a közízlésnél talán egy picit savanyúbb, viszont tartós lesz. A "fűszerezés" babérlevél, szemesbors, mustármag, kapor, jócskán tormagyökér, pár gerezd fokhagyma.Ahogy a kertből bekerülnek a dolgok, dobálom bele őket a hordóba. Először uborka, aztán paprika, zöldparadicsom, negyedelt sárgarépa, karfiol. Nekem személy szerint a karfiol a kedvencem.
Nem vagyok egy élelmiszervegyész, lehet, hogy a felsoroltak fele felesleges de így kaptam készen a receptet és bevált. Egyszer szívtam meg vele, amikor a szomszédból kapott almaparikától olyan csípős lett az egész, hogy még az uborkát is csak komoly elhatározással lehetett megenni.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #305 Dátum: 2008. április 30. - 12:59:06 »

Akkor le is lehet írni azt a hordós savanyítást!-ha már előkerült a sok off között. >Nevet
Hordós savanyúság

-25l-es hordóba:
-12.5l víz
-0.75l 25%-os ecet
-0.65kg só
-1.25kg cukor
-1.25dkg borkén
-3.85dkg timsó
-4.5dkg szalicil
-3.85dkg citromsav

Ebben az összeállításban a közízlésnél talán egy picit savanyúbb, viszont tartós lesz. A "fűszerezés" babérlevél, szemesbors, mustármag, kapor, jócskán tormagyökér, pár gerezd fokhagyma.Ahogy a kertből bekerülnek a dolgok, dobálom bele őket a hordóba. Először uborka, aztán paprika, zöldparadicsom, negyedelt sárgarépa, karfiol. Nekem személy szerint a karfiol a kedvencem.
Nem vagyok egy élelmiszervegyész, lehet, hogy a felsoroltak fele felesleges de így kaptam készen a receptet és bevált. Egyszer szívtam meg vele, amikor a szomszédból kapott almaparikától olyan csípős lett az egész, hogy még az uborkát is csak komoly elhatározással lehetett megenni.

egy hülye kérdés: a hordó műanyagból, vagy fából legyen, vagy mindegy?
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #306 Dátum: 2008. április 30. - 13:00:18 »

Köszi!

Ezt átteszem a receptek közé.Jól hangzik, Bár a timsó a borkén és a szalicil együtt tényleg ütős kis hármas Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16606



« Új üzenet #307 Dátum: 2008. április 30. - 13:01:59 »

Akkor le is lehet írni azt a hordós savanyítást!-ha már előkerült a sok off között. >Nevet
Hordós savanyúság

-25l-es hordóba:
-12.5l víz
-0.75l 25%-os ecet
-0.65kg só
-1.25kg cukor
-1.25dkg borkén
-3.85dkg timsó
-4.5dkg szalicil
-3.85dkg citromsav

Ebben az összeállításban a közízlésnél talán egy picit savanyúbb, viszont tartós lesz. A "fűszerezés" babérlevél, szemesbors, mustármag, kapor, jócskán tormagyökér, pár gerezd fokhagyma.Ahogy a kertből bekerülnek a dolgok, dobálom bele őket a hordóba. Először uborka, aztán paprika, zöldparadicsom, negyedelt sárgarépa, karfiol. Nekem személy szerint a karfiol a kedvencem.
Nem vagyok egy élelmiszervegyész, lehet, hogy a felsoroltak fele felesleges de így kaptam készen a receptet és bevált. Egyszer szívtam meg vele, amikor a szomszédból kapott almaparikától olyan csípős lett az egész, hogy még az uborkát is csak komoly elhatározással lehetett megenni.

egy hülye kérdés: a hordó műanyagból, vagy fából legyen, vagy mindegy?
Én műanyag hordóban csinálom. Valójában nem láttam még olyan fahordót, ami alkalmas lenne rá. A boroshordóba már betenni is érdekes lenne az uborkát, kivenni meg pláne Bion
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #308 Dátum: 2008. április 30. - 13:02:45 »

Nekem is a karfiol a kedvencem. Anyósom szokott elrakni hasonló módon, mint ahogy Te írtad.
Naplózva
Kriszta
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 211


lady steve


« Új üzenet #309 Dátum: 2008. április 30. - 13:06:38 »

köszi, Boar. jó tisztában lenni a részletekkel, mert látom sötét jövőm, hogy velem ilyet csináltatni fognak...
Naplózva

...akié a gép, azé az ember...
Viktor
Vendég
« Új üzenet #310 Dátum: 2008. április 30. - 13:08:10 »

Köszi!

Ezt átteszem a receptek közé.Jól hangzik, Bár a timsó a borkén és a szalicil együtt tényleg ütős kis hármas Wave

Ezért ül Boar annyit a WC-n... a BOARkősav....
Naplózva
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7953


Generalbakter


« Új üzenet #311 Dátum: 2008. április 30. - 13:11:56 »



Ebből lehet valami ehetőt varázsolni?


Kaptárok mellett tömegesen terem.
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #312 Dátum: 2008. április 30. - 13:25:39 »



Ebből lehet valami ehetőt varázsolni?


Kaptárok mellett tömegesen terem.
Hát ha ez a nagy kucsmagomba(felénk ez a Szentgyörgygomba-már csakazértis!),akkor igen. Nagy, szép barnaa barázdált kalappal, amiből nem, vagy alig lóg ki a tönkje.Felénk rántani szokták leginkább, de pörköltnek és gombás töltelékekbe is jó. De hallottam már grillezni is.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Horrido
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7953


Generalbakter


« Új üzenet #313 Dátum: 2008. április 30. - 13:27:53 »

Valószínű az lehet, de ilyenkor terem a papsapka is, ami ugye nem éppen koser. Sajna olyan jól nem ismerem ezeket a korai gombákat, így maradt....
Naplózva


A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #314 Dátum: 2008. április 30. - 13:40:18 »

Valószínű az lehet, de ilyenkor terem a papsapka is, ami ugye nem éppen koser. Sajna olyan jól nem ismerem ezeket a korai gombákat, így maradt....

Nincs semmi gond a papsipkával,ha min. 20 percen keresztül főzik(pörköltnek, tojásos gombának kiváló, de mondom, min. 210perc sütés,főzés,párolás! után).
Amúgy valószínű ez nagy kucsmagomba lehet(a mérgező fajtától könnyen meg lehet különböztetni,mert annak hosszú tönkje és órmótlanul kicsi termőteste van.Érdemes lenne utánanézned,mert tényleg ízletes gomba.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: