ne menj sehova receptért, alkoss. >
Na, majd jól megpróbálom...aztán lehet befürdök vele, de játéknak jó lesz.
Üdv Girgi!
Úgy látszik, senki nem akaródzik alapanyagokból receptet kérni, ezért én lennék az első...
Pénteken szeretném az egyik évfolyamtársamat meghívni a barátnőjével egy kis ebédre. Otthonról kaptam egy kis vaddisznó combot (kb. 30-35 deka). Tudom, hogy ez három embernek édes kevés (mondjuk inkább két és fél fogyasztási mérték szerint >
); szeretném, ha felturbóznád egy kicsit (krumpli, saláta, vagy valami hasonló). Alapvetően valamilyen pácolással egybekötött sütésre gondoltam (amit Mérnökhallgató írt a "wok-os" topikban), mert még van négy és fél napom; de nem tudom, hogy egy ilyen fiatal állat húsát kell-e ennyi ideig pácolni.
Ha valami más ötleted lenne az elkészítést illetően, akkor nagyon szívesen várom (persze, ha nem okoz gondot). Ami van az albiban: egész kömény, őrölt fehér bors, majonéz, hagyma, fokhagyma, étolaj, vaddisznóhús, piros paprika, lecsó (elkészítve, lehűtve "befőttesítve" a hűtőben), só, tyúkhúsleves-kocka. A többit venni kell.
Amiben el tud(hat)om készíteni: tepsi, magasfalú serpenyő, fazék.
Alapvetően a "szakácsunktól" szeretnék receptet kapni, de ha valakinek van valamilyen jó ötlete, ne tartsa magában! (Pl. Kriszta, Mérnökhallgató...) Előre is köszi!