Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #3795 Dátum: 2009. április 27. - 10:56:52 » |
|
"Egyszer volt Budán kutyavásár!"
Kétszer Girgesz! Kétszer! Hát, nem azt mondtad, szombaton, hogy Budán vetted a kutyahúst a babgulyáshoz!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #3796 Dátum: 2009. április 27. - 11:02:38 » |
|
"Egyszer volt Budán kutyavásár!"
Kétszer Girgesz! Kétszer! Hát, nem azt mondtad, szombaton, hogy Budán vetted a kutyahúst a babgulyáshoz!
Ezt nem tudom, honnét vetted. Annak a kis kampós utcai vegyesnek a párját daraboltuk fel veled. Már el is felejtetted? Budáról a B58-at hoztuk, amivel fűszereztük a gulyást
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #3797 Dátum: 2009. április 27. - 11:52:08 » |
|
Úgy látom, hogy ma vaddisznó szeletek lesznek úgy, ahogy én azt egyszer elkészítettem.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #3798 Dátum: 2009. április 27. - 11:55:35 » |
|
Úgy látom, hogy ma vaddisznó szeletek lesznek úgy, ahogy én azt egyszer elkészítettem.
Ezek szerint jól döntöttem!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #3799 Dátum: 2009. április 27. - 13:39:17 » |
|
Apropo fenyőtinóru......
Ti mennyire és hogyan használjátok?
Nem túl nyálkás? Ill mit csináltok vele hogy ne legyen az.
Csak mert ősszel ott az a sok gyönyörű fenyőtinóru, és a szívem szakad meg, hogy nem tudok vele mit kezdeni... Pláne úgy hogy kaptam egy savanyított-gomba receptet (és kóstolót) aminek a nagy része szerintem pont az volt.....
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #3800 Dátum: 2009. április 27. - 14:13:58 » |
|
Szia Kama!
A fenyőtinorunak csak a kalapján lévő bőrszerű hártyája ragacsos. Ha azt leszeded róla, nagyon finom! Én a savanyított gombát -a szintén fenyvesben szedhető- rizike gombából ismerem!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4591
|
|
« Új üzenet #3801 Dátum: 2009. április 27. - 14:24:05 » |
|
A kalapjáról a bőrt le szoktam szedni és úgy szárítani.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #3802 Dátum: 2009. április 27. - 14:35:06 » |
|
Apropo fenyőtinóru......
Ti mennyire és hogyan használjátok?
Nem túl nyálkás? Ill mit csináltok vele hogy ne legyen az.
Csak mert ősszel ott az a sok gyönyörű fenyőtinóru, és a szívem szakad meg, hogy nem tudok vele mit kezdeni... Pláne úgy hogy kaptam egy savanyított-gomba receptet (és kóstolót) aminek a nagy része szerintem pont az volt.....
Ahogy a többiek is írják, le kell húzni a felső oldaláról a hártyát és máris kapsz egy gusztusos, húsos gombakalapot. Ha sütöd-főződ ez nagyon össze fog esni, de az állaga úgy is gusztusos. Savanyított gombához ez is megfelelő, mert ennek alapból savanykás íze van-tárcsán, natúr megsütve én leginkább a kovászos uborka ízéhez tudnám hasonlítani. A rizike íze szintén a savanykás egy kissé. Nem tudom, hogy a fenyő teszi-e ezt, mert felénk a rizike is leginkább fenyvesben található meg, de néha borókásban is előfordul, főleg, ha fenyő van a közelben.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #3803 Dátum: 2009. április 27. - 16:16:53 » |
|
Ez a savanyított gomba, amit említettem házilag készült németországban, és ismerős útján kaptam belőle. Bármelyik bolti meg sem közelíti.
Vegyes gombából van. Ahogy láttam rókagomba, érdesnyelű tinóru, vargánya, és talán fenyőtinóru adják a gerincét. Fantasztikus az íze, a gomba puha de mégis roppanós.
A leve elég sűrű, kissé nyúlós, nyálkaszerű - ez lehet, hogy a tinóruktól van.
Elvileg megvan a receptje is, csak azóta nem sikerült értékelhető mennyiségű gombát szednem, hogy kipróbálhassam.
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Topi
|
|
« Új üzenet #3804 Dátum: 2009. április 27. - 17:39:56 » |
|
A savanyított gombák királya szerintem a rizike. Amíg a zemplénben laktam minden évben csináltunk. Semmi extra. Ugyanúgy készült mint a savanyú uborka és igen finom!
|
|
|
Naplózva
|
Szeretnék olyan jó ember lenni, mint amilyennek hisz a kutyám.........
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #3805 Dátum: 2009. április 28. - 10:04:08 » |
|
Mai menü:
Borsós marhaszeletek, Fokhagymás vadszeletek, Csirkefalatok a'la Hombre.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #3806 Dátum: 2009. április 28. - 10:20:31 » |
|
Fokhagymás vadszeletek
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4591
|
|
« Új üzenet #3807 Dátum: 2009. április 28. - 10:27:49 » |
|
Fokhagymás vadszeletek
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #3808 Dátum: 2009. április 28. - 10:33:37 » |
|
Fokhagymás vadszeletek,
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #3809 Dátum: 2009. április 28. - 11:41:09 » |
|
Hát ez szintén elég egyértelmű lett...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|