Oldalak: 1 ... 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 [203] 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 653765 alkalommal)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3030 Dátum: 2009. Január 29. - 12:17:47 »

Én ezt olvastam egy blogon:
"A panírozásnál fontos a gyorsaság. A lisztet alaposan le kell rázni, majd a húst rögtön áthúzni a frissen felvert tojáson, s azonnal lecsöpögtetni. Egy 19. századi osztrák szakácskönyv azt javasolja, hogy ha a panírt ropogósabbra szeretnénk, adjunk kevés olvasztott zsírt a tojáshoz. A 21. században Johann Lafer egy kanálka tejszínhabot tesz bele. A morzsa készüljön mindig frissen. ... Az edény legyen vastag falú, hogy tartsa a hőt. Körülbelül 2 cm magasan kell megtölteni zsiradékkal: a szelet „ússzon”, de ne merüljön el. Sütés közben az edényt gyakran mozgassuk, hogy a zsiradék hullámszerűen újra és újra csapjon át a húson. Ettől lesz levegős, „puffadt” a panírung. (A bécsiek ezt „souflieren”-nek, azaz felfújásnak nevezik.) Jó bécsi szeletre ugyanis sosem tapad rá a bunda."

Na, ez egy kiváló írás!-azt hiszem lehet próbálkozni,hogy mi a tökéletes megoldás.
Zsír a tojásba, kukoricaliszt, tejszínhab,... újabb ötletek?
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3031 Dátum: 2009. Január 29. - 12:18:27 »

Úgy nézem vadásztokány lesz.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Tomek
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1497



« Új üzenet #3032 Dátum: 2009. Január 29. - 12:30:54 »

Ehhez az íráshoz csak annyit, hogy a morzsa frissen készüljön, és zsemléből. A blogon legalábbis ezt írták.
Amúgy meg minden tokányosnak jár egy  Tasli.   Bion
Naplózva

"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak.
Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #3033 Dátum: 2009. Január 29. - 12:47:45 »




egy hibája van sajnos még száradnia kell  Rííí
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3034 Dátum: 2009. Január 29. - 12:49:10 »

egy hibája van sajnos még száradnia kell  Rííí

de jól néznek ki...
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #3035 Dátum: 2009. Január 29. - 12:50:26 »



egy hibája van sajnos még száradnia kell  Rííí
Neeeeem... Tasli
Nem jó helyre van akasztva! Kacsint Ördög
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Viktor
Vendég
« Új üzenet #3036 Dátum: 2009. Január 29. - 12:50:52 »

Mibül van?
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #3037 Dátum: 2009. Január 29. - 12:52:27 »

Disznó és szarvasból állítólag ....ajándék készítésésnél nem voltam jelen.
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #3038 Dátum: 2009. Január 29. - 12:52:44 »

Mibül van?
Dili...
Mintha kolbászból lenne... Meglepődött
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Csk777
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 361



« Új üzenet #3039 Dátum: 2009. Január 29. - 12:59:33 »

Húsból, ha minden igaz...  Ördög
Naplózva

Ha örökké a lábam elé nézek, előbb-utóbb beverem a fejem.
Viktor
Vendég
« Új üzenet #3040 Dátum: 2009. Január 29. - 13:00:46 »

Disznó és szarvasból állítólag ....ajándék készítésésnél nem voltam jelen.

Kérjük a szarvaskolbászos topicba is!
Naplózva
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #3041 Dátum: 2009. Január 29. - 14:08:46 »

Ma-98 ebédje  Taalal



ebédje??? fél fogára se elég  Bion Bion
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #3042 Dátum: 2009. Január 30. - 09:06:32 »

Lehet szemezgetni:

Tűzdelt pulykamell, dióval töltött almával,
Bakonyi betyárleves húsos derelyével,
Sáfrányos gyöngytyúkleves daragaluskával.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
P.Zoli
Vendég
« Új üzenet #3043 Dátum: 2009. Január 30. - 09:07:34 »

Bakonyi betyárleves húsos derelyével Igen
Naplózva
Sam6
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1732



WWW
« Új üzenet #3044 Dátum: 2009. Január 30. - 09:09:45 »

Tűzdelt pulykamell, dióval töltött almával  Nyami
Naplózva

"A vadászat számomra egy életre szóló ösztönös elhivatottság"
Oldalak: 1 ... 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 [203] 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: