P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #2850 Dátum: 2009. Január 12. - 14:45:59 » |
|
Ja, vagy úgy! Hát parancsot soha nem teljesítek, de kérést szívesen. (Két receptért esetleg? ) Girgi, hol olvastál Te olyat, hogy parancs. Én azt írtam, hogy kérném a másodikat is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hkriszta
|
|
« Új üzenet #2851 Dátum: 2009. Január 13. - 08:36:14 » |
|
Sziasztok! Új vagyok itt! Rögtön egy kérdéssel indítanék. Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni.... Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Köszönöm előre is! Sziasztok! Kriszta
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #2852 Dátum: 2009. Január 13. - 08:49:19 » |
|
Sziasztok! Új vagyok itt! Rögtön egy kérdéssel indítanék. Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni.... Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Köszönöm előre is! Sziasztok! Kriszta Szia Kriszta! Üdv a Fórumon! Ecetbe ne áztasd. A receptgyűjteményben bőven találsz megoldást. 166-os hozzászólás, (2008. okt.08.) csak ezzel foglalkozik.
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
|
P.Zoli
Vendég
|
|
« Új üzenet #2854 Dátum: 2009. Január 13. - 08:53:03 » |
|
Sziasztok! Új vagyok itt! Rögtön egy kérdéssel indítanék. Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni.... Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Köszönöm előre is! Sziasztok! Kriszta Szia Kriszta! Én még nem hallottam, hogy valaki ecetbe áztatná a májat, szerintem borzasztó íze lehet. Mi, tejbe szoktuk beáztatni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #2856 Dátum: 2009. Január 13. - 08:59:54 » |
|
Köszönöm, megkeresem! Elkezdtem nézegetni a receptgyűjteményt, de hamar feladtam Használd a keresőt!! Azért van.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Hkriszta
|
|
« Új üzenet #2857 Dátum: 2009. Január 13. - 09:03:39 » |
|
Jogos! Köszi!!! Majd belejövök!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2858 Dátum: 2009. Január 13. - 09:08:23 » |
|
Nekem is fura volt.... állítólag azért, hogy elmenjen az a kissé büdöskés szaga......még jó, hogy megtaláltam ezt a fórumot.. Szia Kriszta! Üdv a fórumon! Hát ha a máj büdös(kés), akkor azt inkább dobd ki.mert romlott lehet. A májnak erőteljes máj-illata van, de az nem kellemetlen. A májat tejbe szokták áztatni, az enyhít az illatán, lágyítja az erőteljes ízt és puhítja a konzisztenciáját.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #2859 Dátum: 2009. Január 13. - 09:10:34 » |
|
Sziasztok! Új vagyok itt! Rögtön egy kérdéssel indítanék. Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni.... Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Köszönöm előre is! Sziasztok! Kriszta Csak a kanmájat szoktuk áztatni, a többit halálos vétek. A kan májának a fokhagymás tej a gyógyszere, ámbár egy ecetes áztatás majd alapos vizes öblögetés is biztos segít, csaképp kiszed belőle mindent amiért érdemes lett volna nekilátni. Bár megmondom őszintén, én a búgáskor lőtt kan máját eldobom...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Hkriszta
|
|
« Új üzenet #2860 Dátum: 2009. Január 13. - 09:11:33 » |
|
Köszönöm!!! Így fogok tenni!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Bandi
Vendég
|
|
« Új üzenet #2861 Dátum: 2009. Január 13. - 09:12:49 » |
|
Sziasztok! Új vagyok itt! Rögtön egy kérdéssel indítanék. Kaptam egy jó nagy adag vaddisznómájat. Állítólag valamibe be kell áztatni (ecet???)....a szag miatt.. mielőtt nekifog az ember elkészíteni.... Resztelt májat szeretnék az egyik feléből, a másikból pedig rántott májat. Tudna valaki használati utasítást mellékelni nekem? Esetleg egy egy jó receptet? Köszönöm előre is! Sziasztok! Kriszta Fokhagymás tej! Mifelénk abba szokták,nagyon finom!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2862 Dátum: 2009. Január 13. - 09:34:03 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Steve
Vendég
|
|
« Új üzenet #2863 Dátum: 2009. Január 13. - 10:11:43 » |
|
Girgi! Oszt zabálunk-é ma valamit??? :EH
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #2864 Dátum: 2009. Január 13. - 10:15:11 » |
|
Annyi hozzáfűzni valóm lenne még ehhez a resztelt vaddisznómáj kérdéshez, hogy szerintem az ízét legjobban a hagymasaláta hozza ki. Lényege, hogy végy pár fej fiatal vöröshagymát. Lehet benne néhány idősebb is.(Kabos- Hippolyt). Fele legyen lila. Hosszában szeld össze, és a karikákat ujjal nyomd szét, hogy olyan hordóabroncsszerű eredményt kapj. Tedd tálba, keverj össze annyi vizet, ami majdnem ellepi sóval, ecettel, egy kevés cukorral és öntsd rá. Negyed óra múlva fogyasztható, közben érdemes kétszer villával átkeverni. Az öntet lehet jó száraz vörösbor is, ekkor csak sót szoktunk rá tenni. A máj-hagymasaláta pároshoz szerintem jó hideg sör illik leginkább, köretként puha kenyér szaftban tumkolva.
Akinek túl sok savat okoz a resztelt máj, megpróbálhatja a böllérmáj verziót is, ezt valamivel lágyabb eledelnek tartom. Készíts egy resztelt májat a szokásos módon. Végy fél kiló velőt, hártyázd le, mosd meg alaposan, majd apritsd fel kisujjkörömnyi darabokra. Némi zsiradékon piríts rózsaszínre két fej vöröshagymát, alaposan sózd meg, önts rá egy kávéskanál pirospaprikát, keverj rajta kettőt, önts rá egy fél kávéspohár vizet, majd 2-3 csipet köménymagot. Öntsd rá a felaprított velőt, és folyamatos keverés közben főzd 15-20 percig. Amikor kész, rottyantsd össze a májjal.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
|