Karácsony Károly
|
|
« Új üzenet #6600 Dátum: 2013. Szeptember 30. - 16:05:26 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #6601 Dátum: 2013. Szeptember 30. - 16:14:39 » |
|
Nem kell ennyire túlmisztifikálni a dolgot. Lánykáim töltötték, hogy megadjam nekik a kellő szabadságot a sütés-főzés terén. Utána pedig megettük, nem zsűrizte senki.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
pati
|
|
« Új üzenet #6602 Dátum: 2013. Október 16. - 11:03:23 » |
|
Valaki próbált már gímből (vagy más vadfajból) tatárt "csinálni"?
|
|
|
Naplózva
|
"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem." Üdv: pati
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #6603 Dátum: 2013. Október 16. - 11:28:13 » |
|
Valaki próbált már gímből (vagy más vadfajból) tatárt "csinálni"?
Gímből, de nem csak próbáltam, hanem csináltam is.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
pati
|
|
« Új üzenet #6604 Dátum: 2013. Október 16. - 11:41:29 » |
|
Gímből, de nem csak próbáltam, hanem csináltam is.
És jó lett? Valamit máshogy kell "csinálni"?
|
|
|
Naplózva
|
"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem." Üdv: pati
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #6605 Dátum: 2013. Október 16. - 11:59:27 » |
|
És jó lett? Valamit máshogy kell "csinálni"?
Ugyan úgy csináltam, mint marhából /szarvasnál csak vesepecsenyét használtam/, annyi különbséggel, hogy két vízben kiáztattam, alaposan lehártyáztam és egy éjszaka, hűvös helyen szikkasztottam.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
pati
|
|
« Új üzenet #6606 Dátum: 2013. Október 16. - 12:03:15 » |
|
Ugyan úgy csináltam, mint marhából /szarvasnál csak vesepecsenyét használtam/, annyi különbséggel, hogy két vízben kiáztattam, alaposan lehártyáztam és egy éjszaka, hűvös helyen szikkasztottam.
Köszi.
|
|
|
Naplózva
|
"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem." Üdv: pati
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #6607 Dátum: 2013. Október 16. - 17:50:56 » |
|
Valaki próbált már gímből (vagy más vadfajból) tatárt "csinálni"?
Én is csináltam, de nekem nem jött be. Nagyon átütött a "szarvas" íz. A végén inkább megsütöttem...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #6608 Dátum: 2013. Október 16. - 18:00:21 » |
|
Valaki próbált már gímből (vagy más vadfajból) tatárt "csinálni"?
Dámból csináltam anno pár alkalommal. Fiatal bika volt hozzá a legjobb választás Azt mondhatom, hogy 100%-os tatár-élmény lett belőle
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #6609 Dátum: 2013. Október 16. - 18:08:14 » |
|
Ma először készítek üregi nyúlból vacsorát. Tegnap reggeltől mostanáig aggódott egy kis mustáros-borsos-fokhagymás-olajos pácban. Jól megágyaztam neki a Discovery tálban (a leírása szerint abból az anyagból van, mint az űrrepülők hővédő burkolata) hagymával, kapott némi mangalica szalonna tűzdelést, kis paprika-paradicsom, pár (na jó, vagy 12-14) gerezd fokhagymát és másfél órát szolizott 150 fokon, most magasabb osztáyba lépett és 180-on pironkodik-párolódik tovább. Igen kíváncsi vagyok a végeredményre.....
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9923
|
|
« Új üzenet #6610 Dátum: 2013. Október 16. - 18:43:18 » |
|
Jól megágyaztam neki a Discovery tálban (a leírása szerint abból az anyagból van, mint az űrrepülők hővédő burkolata) hagymával, kapott némi mangalica szalonna tűzdelést, kis paprika-paradicsom, pár (na jó, vagy 12-14) gerezd fokhagymát és másfél órát szolizott 150 fokon, most magasabb osztáyba lépett és 180-on pironkodik-párolódik tovább. Igen kíváncsi vagyok a végeredményre..... Akkor szereted a nyers húst és zöldséget... Másik lehetőség átvágtak mint azt a bizonyos anyagot a palánkon. Ha hővédő az anyag hogy a búbánatban sül meg benne.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #6611 Dátum: 2013. Október 16. - 18:44:29 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
galoscsabus
|
|
« Új üzenet #6612 Dátum: 2013. Október 16. - 18:58:34 » |
|
Más az anyagszerkezete. Ez valami spéci kerámia kutyulék. Piszok kemény és nagyon rugalmas. Állítólag nagyon nehezen törik el....na ezt nem akarom kipróbálni, egy vagyonba került Az űrrepülős felhasználásban habosított formában van jelen és kibírja deformáció nélkül a több ezer fokot. A tálhoz meg nagy nyomáson tömörítik össze a matériát. Így piszkosul megtartja a hőt, amikor kiveszem a sütőből a cuccot, még percek múltán is bugyog benne a szaft a hús körül. Viszont mosogatni szinte nem is kell, bármit sütünk benne, egy papírtörlős takarítás után ragyog a felülete, mint az tütsök pitsája Olyan tarják, csülkök és egyéb undorító alkatrészek készültek már benne, hogy arra nincsenek szavak...
|
|
|
Naplózva
|
Vadász vagyok...így egyszerűen.
|
|
|
pati
|
|
« Új üzenet #6613 Dátum: 2013. Október 16. - 19:02:03 » |
|
Akkor szerintetek nem jó ötlet.
|
|
|
Naplózva
|
"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem." Üdv: pati
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #6614 Dátum: 2013. Október 16. - 20:29:26 » |
|
Akkor szerintetek nem jó ötlet. Szerintem jó ötlet. Igaz,a mit én ettem nem én csináltam, hanem - állítólag - profi szakács, de az hibátlan volt... Nekem is van a fagyasztóban eltéve egy tehéné, régóta készülök is rá, hogy megcsinálom, de még nem került sorra. De ami késik....
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
|