Sabbati
|
|
« Új üzenet #2025 Dátum: 2008. Október 03. - 16:21:32 » |
|
Nekem inkább a Gyalog galopp király-szövege jutott eszembe...
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2026 Dátum: 2008. Október 03. - 16:24:07 » |
|
Nekem inkább a Gyalog galopp király-szövege jutott eszembe... Melyik?-mert abban azért elég sok szöveg van...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9921
|
|
« Új üzenet #2027 Dátum: 2008. Október 04. - 14:48:38 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #2028 Dátum: 2008. Október 04. - 20:07:38 » |
|
Üdv Sakac! A nyúl leves után nem is rossz Mi van a burgonya alatt?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2029 Dátum: 2008. Október 04. - 23:23:31 » |
|
Ma voltam Ipolytarnócon birkagulyás főző versenyen. Gyerekek!Lazán leiskoláztak. Mondhatnám, hogy nem sűrűn főzök birkát(kb. életemben eddig kétszer), de az az igazság, hogy tényleg sokkal finomabbat főztek az enyémnél. Le a kalappal előtte! Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #2030 Dátum: 2008. Október 05. - 10:38:30 » |
|
Ma voltam Ipolytarnócon birkagulyás főző versenyen. Gyerekek!Lazán leiskoláztak. Mondhatnám, hogy nem sűrűn főzök birkát(kb. életemben eddig kétszer), de az az igazság, hogy tényleg sokkal finomabbat főztek az enyémnél. Le a kalappal előtte! Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom. Ne gondold, hogy ennyivel megúszod, büdöskölyök!!! Hama' gyorsan a tapasztalatokat, mit láttál, hogy csinálták stb...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Tamás
|
|
« Új üzenet #2031 Dátum: 2008. Október 05. - 15:05:12 » |
|
Sziasztok!
Készülök a vacsival, gondoltam megosztom veletek.
Vaddisznó karaj. Mustár, olaj, kakukkfű, majoránna. Beken+1 sor hagyma+ismét karaj+ismétbeken Becsomagol, átpárol, kibont. Pirosra megsüt.
A végtermékről is teszek képet, ha elkészül!
|
|
|
Naplózva
|
"Nem az a lényeg, hogy hol vadászik az ember, hanem hogy kivel."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #2032 Dátum: 2008. Október 05. - 15:30:14 » |
|
A végtermékről is teszek képet, ha elkészül!
Ettől-engedelmeddel-eltekintenénk...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9921
|
|
« Új üzenet #2033 Dátum: 2008. Október 05. - 17:01:42 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #2034 Dátum: 2008. Október 05. - 18:28:57 » |
|
Sakac ! Látom rántott gombát ,és azt hol lehet szedni?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9921
|
|
« Új üzenet #2035 Dátum: 2008. Október 05. - 18:32:18 » |
|
Nálam Csak a lányom nem örül neki ha panírozok ki érti?
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Tamás
|
|
« Új üzenet #2036 Dátum: 2008. Október 05. - 18:36:24 » |
|
A végtermékről is teszek képet, ha elkészül!
Ettől-engedelmeddel-eltekintenénk... Akkor csak erős idegzetűeknek: Elfogyott!
|
|
|
Naplózva
|
"Nem az a lényeg, hogy hol vadászik az ember, hanem hogy kivel."
|
|
|
Sabbati
|
|
« Új üzenet #2037 Dátum: 2008. Október 05. - 18:52:43 » |
|
"Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom."Töki, most vagy én nemtok ungarisch, vagy ennek a három mondatnak nincs értelme. Mi a bánat volt a birkabulin?
|
|
|
Naplózva
|
"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2038 Dátum: 2008. Október 06. - 07:54:04 » |
|
"Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom."Töki, most vagy én nemtok ungarisch, vagy ennek a három mondatnak nincs értelme. Mi a bánat volt a birkabulin? Jogos!-kicsit siettem.Szóval Nem tudtam igazán finom gulyást kialakítani az alapból... valahogy a bari nem az én esetem. Így már érthető?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #2039 Dátum: 2008. Október 06. - 08:26:51 » |
|
Ma voltam Ipolytarnócon birkagulyás főző versenyen. Gyerekek!Lazán leiskoláztak. Mondhatnám, hogy nem sűrűn főzök birkát(kb. életemben eddig kétszer), de az az igazság, hogy tényleg sokkal finomabbat főztek az enyémnél. Le a kalappal előtte! Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom. Ne gondold, hogy ennyivel megúszod, büdöskölyök!!! Hama' gyorsan a tapasztalatokat, mit láttál, hogy csinálták stb... Sok mindent nem láttam, mert a nyertes a tábor túlsó végén volt, de pár apróságot azért megfigyeltem: A gulyást nagyjából mindenki úgy kezdte: pár kivételtől eltekintve főztek egy pörkölthöz hasonló alapot(a kivételek egyből levesnek tették fel), csak kicsit fűszeresebben. Persze itt azért kitűnt, hogy a pörköltet is másként főzik sok helyen(voltl aki szalonnát pirított hagymával, volt aki a hagymát a hússal együtt kezdte főzni, volt aki csak akkor fűszerezte a húst, amikor az már levet engedett, stb.). Aztán ment bele a víz(itt szintén láttam eltéréseket: volt aki egyből a teljes mennyiségű vizet ráöntötte, volt aki viszont szép fokozatosan engedte fel vízzel). Zöldséget is eltérően raktak bele: volt aki csak a három alapzöldséget tette bele(sárgarépa, petrezselyem, krumpli), de volt aki egy kis pluszt is hozzátett(pl. zellerzöldje, zeller, karalábé, egész vöröshagyma). De olyat is láttam, hogy nem tett bele a szakács zöldséget, csak csipetkét. Fűszerekből szintén változatosan került az ételekbe:persze a paprika, vöröshagyma, fokhagyma mindenkinél dominált, de volt aki tett bele csombort, lestyánt, kakukkfüvet, köményt, feketeborsot és majoránnát. Amiket én kóstoltam, azok közül az jött be a legjobban, amelyikbe a következőek kerültek: pirospaprika, csípős paprika, vöröshagyma, fokhagyma, kakukkfű, kömény és füstölt szalonnabőr sok-sok zöldséggel együtt. Ennek volt a legjobb íze.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|