Oldalak: 1 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 [136] 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 ... 545   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tepsifüles magazin  (Megtekintve 653832 alkalommal)
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #2025 Dátum: 2008. Október 03. - 16:21:32 »

Nekem inkább a Gyalog galopp király-szövege jutott eszembe... Ördög
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2026 Dátum: 2008. Október 03. - 16:24:07 »

Nekem inkább a Gyalog galopp király-szövege jutott eszembe... Ördög

Melyik?-mert abban azért elég sok szöveg van...
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #2027 Dátum: 2008. Október 04. - 14:48:38 »

Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #2028 Dátum: 2008. Október 04. - 20:07:38 »

 Üdv Sakac! A nyúl leves után nem is rossz gyozo Mi van a burgonya alatt? Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2029 Dátum: 2008. Október 04. - 23:23:31 »

Ma voltam Ipolytarnócon birkagulyás főző versenyen. Gyerekek!Lazán leiskoláztak. Mondhatnám, hogy nem sűrűn főzök birkát(kb. életemben eddig kétszer), de az az igazság, hogy tényleg sokkal finomabbat főztek az enyémnél. Le a kalappal előtte! Figyelmes olvasás
Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #2030 Dátum: 2008. Október 05. - 10:38:30 »

Ma voltam Ipolytarnócon birkagulyás főző versenyen. Gyerekek!Lazán leiskoláztak. Mondhatnám, hogy nem sűrűn főzök birkát(kb. életemben eddig kétszer), de az az igazság, hogy tényleg sokkal finomabbat főztek az enyémnél. Le a kalappal előtte! Figyelmes olvasás
Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom.
Ne gondold, hogy ennyivel megúszod, büdöskölyök!!!
Hama' gyorsan a tapasztalatokat, mit láttál, hogy csinálták stb...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Tamás
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 830



« Új üzenet #2031 Dátum: 2008. Október 05. - 15:05:12 »

Sziasztok!

Készülök a vacsival, gondoltam megosztom veletek.

Vaddisznó karaj.
Mustár, olaj, kakukkfű, majoránna.
Beken+1 sor hagyma+ismét karaj+ismétbeken
Becsomagol, átpárol, kibont.
Pirosra megsüt.

A végtermékről is teszek képet, ha elkészül!
Naplózva

"Nem az a lényeg, hogy hol vadászik az ember, hanem hogy kivel."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #2032 Dátum: 2008. Október 05. - 15:30:14 »


A végtermékről is teszek képet, ha elkészül!

Ettől-engedelmeddel-eltekintenénk... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #2033 Dátum: 2008. Október 05. - 17:01:42 »


Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #2034 Dátum: 2008. Október 05. - 18:28:57 »

 Sakac ! Látom rántott gombát ,és azt hol lehet szedni? Türelmetlenül Ördög
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9921



« Új üzenet #2035 Dátum: 2008. Október 05. - 18:32:18 »

Nálam
Csak a lányom nem örül neki ha panírozok  ki érti?  Bion Bion
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Tamás
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 830



« Új üzenet #2036 Dátum: 2008. Október 05. - 18:36:24 »


A végtermékről is teszek képet, ha elkészül!

Ettől-engedelmeddel-eltekintenénk... Ördög

Akkor csak erős idegzetűeknek:

Elfogyott!

Naplózva

"Nem az a lényeg, hogy hol vadászik az ember, hanem hogy kivel."
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #2037 Dátum: 2008. Október 05. - 18:52:43 »

"Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom."

Töki, most vagy én nemtok ungarisch, vagy ennek a három mondatnak nincs értelme. Vállat von

Mi a bánat volt  a birkabulin?
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2038 Dátum: 2008. Október 06. - 07:54:04 »

"Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom."

Töki, most vagy én nemtok ungarisch, vagy ennek a három mondatnak nincs értelme. Vállat von

Mi a bánat volt  a birkabulin?


Jogos!-kicsit siettem.Szóval Nem tudtam igazán finom gulyást kialakítani az alapból... valahogy a bari nem az én esetem.
Így már érthető? Mosolyog
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #2039 Dátum: 2008. Október 06. - 08:26:51 »

Ma voltam Ipolytarnócon birkagulyás főző versenyen. Gyerekek!Lazán leiskoláztak. Mondhatnám, hogy nem sűrűn főzök birkát(kb. életemben eddig kétszer), de az az igazság, hogy tényleg sokkal finomabbat főztek az enyémnél. Le a kalappal előtte! Figyelmes olvasás
Csináltam egy pörkölt alapot a gulyáshoz, de kár volt tovább alakítani. Igaz, hogy akkor kiestem volna a versenyből, de addig még jól ment. De utána nem igazán finom gulyást alakítani ki belőle... Ebből is tanultam, mégpedig: van bőven még mit tanulnom.
Ne gondold, hogy ennyivel megúszod, büdöskölyök!!!
Hama' gyorsan a tapasztalatokat, mit láttál, hogy csinálták stb...

Sok mindent nem láttam, mert a nyertes a tábor túlsó végén volt, de pár apróságot azért megfigyeltem:
A gulyást nagyjából mindenki úgy kezdte: pár kivételtől eltekintve főztek egy pörkölthöz hasonló alapot(a kivételek egyből levesnek tették fel), csak kicsit fűszeresebben. Persze itt azért kitűnt, hogy a pörköltet is másként főzik sok helyen(voltl aki szalonnát pirított hagymával, volt aki a hagymát a hússal együtt kezdte főzni, volt aki csak akkor fűszerezte a húst, amikor az már levet engedett, stb.). Aztán ment bele a víz(itt szintén láttam eltéréseket: volt aki egyből a teljes mennyiségű vizet ráöntötte, volt aki viszont szép fokozatosan engedte fel vízzel). Zöldséget is eltérően raktak bele: volt aki csak a három alapzöldséget tette bele(sárgarépa, petrezselyem, krumpli), de volt aki egy kis pluszt is hozzátett(pl. zellerzöldje, zeller, karalábé, egész vöröshagyma). De olyat is láttam, hogy nem tett bele a szakács zöldséget, csak csipetkét. Fűszerekből szintén változatosan került az ételekbe:persze a paprika, vöröshagyma, fokhagyma mindenkinél dominált, de volt aki tett bele csombort, lestyánt, kakukkfüvet, köményt, feketeborsot és majoránnát. Amiket én kóstoltam, azok közül az jött be a legjobban, amelyikbe a következőek kerültek: pirospaprika, csípős paprika, vöröshagyma, fokhagyma, kakukkfű, kömény és füstölt szalonnabőr sok-sok zöldséggel együtt. Ennek volt a legjobb íze.
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 [136] 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 ... 545   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: