Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11260
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #5910 Dátum: 2012. április 19. - 14:50:17 » |
|
Fene azt a furcsa vadász ízléseteket! Nyúl íz??? Édesanyám tejfeles zsemlegombócos nyúlpörköltjén azt hiszem nem igen "éríznétek" semmi bukét. Ja és a fácánmellből még amerikás ízlésnek is megfelelő töltöttkáposztát is lehet remekelni. Tormalevélbe töltve már csaknem operabáli étek.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #5911 Dátum: 2012. április 19. - 15:00:40 » |
|
Szerintem a fácánmellet valamiféle "szottyal" kell tálalni, önmagában száraz és szálkás. Persze lehet, hogy van aki így szereti. Ha a nyúlpaprikáson nem érzel karakteres vadzamatot, egy erőteljes fémes ízt, akkor azt Édesanyád is kiveszi belőle valahogy. Ha csak úgy snassz, rátenné a hagymára, mint pl. a házi disznó húst, akkor annak határozott bukéja lenne.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
bferi
|
|
« Új üzenet #5912 Dátum: 2012. április 19. - 15:27:39 » |
|
Nálunk a társaságnál a kétnapos vendéghívós vadászaton a sláger a nyúrpörkölt édeskáposztával, házi fehér kenyérrel. Nem abáljuk a nyúlhúst, nem pácoljuk, felesleges buziskodás lenne (ahogy Boar mondaná). Mi így szeretjük, a messziről jött vendégurak pedig rajonganak érte, már péntek este kérdezik, hogy szombaton vagy vasárnap lesz a káposztás nyúlpöri. Egyszer még egy stuttgarti német csoportnak is ilyet főztünk . Többször repetáztak belőle, akkor csak ízlett nekik .
|
|
|
Naplózva
|
-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram? -Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
|
|
|
bferi
|
|
« Új üzenet #5913 Dátum: 2012. április 19. - 15:34:32 » |
|
Ja, még annyit le kell írjak, hogy a kondérba a kb. 8-10 db nyúl úgy szokott összejönni, hogy jó néhány vadásztársam a kompetenciájából adja be a nyulát. Haza nem viszi, mert otthon a család nem eszi a vadnyulat, lehet hogy ő sem. De a vadászháznál a vadászat után, jól átfázva, kiéhezve, néhány pálinkát legurítva előtte, csodálatos étel a káposztás nyúlpörkölt. Még soha nem hallottam senkit, hogy a nyúlszagra panaszkodott volna.
|
|
|
Naplózva
|
-Hát most mit csinálunk csendbiztos uram? -Mi az anyánk keservit csinálhatnánk édes fiam? Veszünk egy nagyobb levegőt és visszamegyünk.
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #5914 Dátum: 2012. április 19. - 19:07:17 » |
|
A fácánnal és is így voltam, amíg meg nem kóstoltam a túrós-füstölt szalonnás öntettel készült, natur fácánmellet. Az valami hihetetlenül finom. Azóta a fácánmell külön, a többi mehet csak a húslevesbe.
A receptjét megírnád? Vagy megtalálom a receptesben?
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #5915 Dátum: 2012. április 19. - 20:54:28 » |
|
A receptjét megírnád? Vagy megtalálom a receptesben?
Leírtam már egyszer, de lehet, hogy még Punknál. Fejből nem tudom, mert nem én készítem, de rákérdezek, aztán megosztom Veletek.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5916 Dátum: 2012. április 19. - 21:38:09 » |
|
Leírtam már egyszer, de lehet, hogy még Punknál. Fejből nem tudom, mert nem én készítem, de rákérdezek, aztán megosztom Veletek.
Úgy emlékszem, hogy ezzel a recepttel még a másik fórumon találkoztam, itt nem... szóval tessék csak kérdezősködni!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11260
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #5917 Dátum: 2012. április 20. - 09:43:04 » |
|
Szerintem a fácánmellet valamiféle "szottyal" kell tálalni, önmagában száraz és szálkás. Persze lehet, hogy van aki így szereti. Ha a nyúlpaprikáson nem érzel karakteres vadzamatot, egy erőteljes fémes ízt, akkor azt Édesanyád is kiveszi belőle valahogy. Ha csak úgy snassz, rátenné a hagymára, mint pl. a házi disznó húst, akkor annak határozott bukéja lenne.
A fácánmelles töltött káposztába kerül egy tenyérnyi füstölt szalonna,a nyúlpörkölthöz meg semmi extra csak a szokásos babérlevél -só-bors-paprika-hagyma mert nálunk már a majoránna is "egzotikus" fűszernek számít.(Igaz a hús mindig frissen nyúzva került az asztalra,nem volt érlelve.) A zsemlegombóc viszi magával az ízeket, fenséges a harmónia. Mondjuk én a vadízt nagyon szeretem, a marhahússal is úgy vagyok hogy akkor jó ha van egy kis "tehenszaga"...
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #5919 Dátum: 2012. április 20. - 20:18:36 » |
|
Most már értem miért nem tudok olyan ízű szalámit tölteni húsból mint a bóti!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #5920 Dátum: 2012. április 20. - 20:22:39 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #5921 Dátum: 2012. április 20. - 20:47:44 » |
|
Na ezért érdemes disznót tartani, vagy jó helyről venni, (igaz Soma?) baromfit nevelni, és sok vadat megvenni!!!
Az biztos, hogy ha eszem valami felvágottat, vagy kolbászt-szalámit, felmegy a gyomorsavam. Sokszor olyan szintre, hogy marja a torkomat. Egészen tavalyelőttig azt hittem, hogy a hiba az én készülékemben van. Aztán megtöltöttük az első szarvaskolbászt, nagyon finom volt, jól bezabáltam belőle és vártam a savat. A sav meg nem jött. Aztán másnap is ettem, meg harmadnap is, meg mindennap. A sav soha nem jött. Mindebből azt a következtetést vontam le, hogy a hiba mégsem bennem volt.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11260
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #5922 Dátum: 2012. április 20. - 21:14:09 » |
|
Egyszer olvassátok el mi van a kenyérben. Ezt egy pék is írhatta volna,saját szakmájáról.
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #5923 Dátum: 2012. április 20. - 21:17:21 » |
|
Meghiszem azt!!!!
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #5924 Dátum: 2012. április 20. - 21:44:55 » |
|
Apropó!
Lehel barátunk nemrég tett egy felelőtlen ígéretet. Nevezetesen azt, hogy megosztja velünk az őzből készített mics receptjét. Ha már a találkozón kénytelenek leszünk nélkülözni a valódit, Lehel, légy szíves, legalább virtuálisan...
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
|