St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5565 Dátum: 2011. November 21. - 13:19:37 » |
|
Még jó, hogy nem vagyok háziasszony! Ettől függetlenül, szeretem a jázmint. Nekem valamiért csak a keleti kaják mellé passzol-lehet, hogy az illata miatt?. A jó öreg rántott csirke mellé nem csinálnék belőle rizibizit
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5566 Dátum: 2011. November 21. - 15:31:37 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #5567 Dátum: 2011. November 21. - 21:27:11 » |
|
"Ha fos bés rizst főzöl, ne csodáld, ha törmelékes, szemetes, kavicsos szart kapsz. Az jó a hurkába, meg ilyenekbe, de nem jó köretnek, meg embernek való kajába." Én mindig Kispesten a Kossuth téri piacon veszek kimért rizs. Nem tudom honnan származik /állítólag szarvasi/ azt se, hogy milyen fajta, de mindig jó szokott lenni. Legutóbb tegnap főztem, nagyon jó lett. A tegnapi recept: 12 kg rizs, 20 dkg só, 5 dkg bors, 5 dkg majoránna, 18 liter abalé /nem volt több/, 6 liter víz. kb 20 percig főztem, utána le a tűzről, rá a fedőt és negyed óra múlva kész is. Nem tudom egy rizs főzésen mit lehet elcseszni? Mi a pék f@szát csinálsz Te 12kg rizzsel? Öt disznót vágtál?
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #5568 Dátum: 2011. November 21. - 21:32:05 » |
|
Mi a pék f@szát csinálsz Te 12kg rizzsel? Öt disznót vágtál? Csak egyet, de előtte főtt rizzsel etettem, mert attól finomabb lesz a húsa.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5569 Dátum: 2011. November 21. - 21:34:34 » |
|
Soma! Ha a fűszereket is megetetnéd vele tölteni sem kellene! Csak lenyeletsz vele egy kést és hasba rúgod!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #5570 Dátum: 2011. November 21. - 21:36:56 » |
|
Csak egyet, de előtte főtt rizzsel etettem, mert attól finomabb lesz a húsa.
Aha...meg vágásra perfekt beszélte a kantoni nyelvjárást...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
CID
|
|
« Új üzenet #5571 Dátum: 2011. November 21. - 21:38:56 » |
|
Vagy 5kg faszenet, és utána lenyomsz a torkán egy cigit.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5572 Dátum: 2011. November 21. - 21:40:09 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #5573 Dátum: 2011. November 21. - 21:46:08 » |
|
Mi a pék f@szát csinálsz Te 12kg rizzsel? Öt disznót vágtál? Én is ezen agyaltam... 12 kiló rizst vagy két 2mázsás jószághoz használok fel, vagy 3 130-150kilóshoz. Kb. Vagy lehet, hogy Soma felaprította Bélát, az ország legnagyobb disznóját?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #5574 Dátum: 2011. November 21. - 21:50:51 » |
|
Csak 220 kg-os volt a malacka, de vettem hozzá egy kis kiegészítőt /máj, fej, szív, nyelv, stb./
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #5575 Dátum: 2011. November 21. - 21:51:58 » |
|
Miért csodálkoztok! 1 disznófej, 1 kg máj, 1kgy tüdő, 1 kg lép és sok rizs! Hát eladásra készített hurkát meg a barátoknak! De az is lehet, hogy az egészből rizseshús készült!
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #5576 Dátum: 2011. November 21. - 21:55:39 » |
|
Miért csodálkoztok! 1 disznófej, 1 kg máj, 1kgy tüdő, 1 kg lép és sok rizs! Hát eladásra készített hurkát meg a barátoknak! De az is lehet, hogy az egészből rizseshús készült! Lófaszt... Szerintem elfogyott a gumicsizma...oszt a tizenkét kiló rizst a PÁLINKAFŐZŐBEN főzte ki...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #5577 Dátum: 2011. November 21. - 21:56:25 » |
|
Miért csodálkoztok! 1 disznófej, 1 kg máj, 1kgy tüdő, 1 kg lép és sok rizs! Hát eladásra készített hurkát meg a barátoknak! De az is lehet, hogy az egészből rizseshús készült! Volt két régi vaddisznó bőröm, már kikezdték a molyok, azt is belefőztem. A Fórumtalira szánom.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #5578 Dátum: 2011. November 21. - 21:58:48 » |
|
Soma ! Majorannát tettél bele ?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #5579 Dátum: 2011. November 21. - 22:00:56 » |
|
Nem Major Annát Te! , hanem majoránnát: :tasl.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
|