Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #30 Dátum: 2008. április 16. - 08:32:51 » |
|
Ne keverjük össze a fogalmakat...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #31 Dátum: 2008. április 16. - 08:59:01 » |
|
Mai hármas:
Részeges nyúlragu Lángoló fácán gyümölcsökkel Vadászrántotta
A nyulat, bitte!
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #32 Dátum: 2008. április 16. - 09:06:13 » |
|
Én a vadászrántottára szavazok.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
Frunci
|
|
« Új üzenet #33 Dátum: 2008. április 16. - 09:47:58 » |
|
Vadászrántotta, nyúllal Jöhet
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #34 Dátum: 2008. április 16. - 10:30:32 » |
|
Na, nézzük azt a vadászrántottát! Girgesz, abban a pulykában csak az nem világos, hogy a tölteléket hogyan kell beletenni... szándékosan nem írok lyukat, mert akkor biztos sokan nem bírnának magukkal!
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #35 Dátum: 2008. április 16. - 11:00:01 » |
|
Na, nézzük azt a vadászrántottát! Girgesz, abban a pulykában csak az nem világos, hogy a tölteléket hogyan kell beletenni... szándékosan nem írok lyukat, mert akkor biztos sokan nem bírnának magukkal! Hát azt úgy tudod belevarázsolni, hogy ujjal szétnyitod a rést a húson és egy kisebb merőkanállal, vagy nagyobb evőkanállal beletöltöd.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Tomek
|
|
« Új üzenet #36 Dátum: 2008. április 16. - 11:12:27 » |
|
Leesett a húszfilléres... Valahogy nem volt előttem a dolog! Köszi!
|
|
|
Naplózva
|
"... nem is a lövés a vadászat. A puska elsütése csak kicsengése, emberállati kiélése a vadászatnak. Mert a vadászat - áhítat." (Gr. Sz.Zs.)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #37 Dátum: 2008. április 16. - 11:23:05 » |
|
Leesett a húszfilléres... Valahogy nem volt előttem a dolog! Köszi!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #38 Dátum: 2008. április 16. - 11:25:17 » |
|
Mindjárt fent lesz a vadászrántotta receptje a gyűjteményben.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Apeter
|
|
« Új üzenet #39 Dátum: 2008. április 16. - 14:06:59 » |
|
Girgesz,
Szabad tűzön szeretnék szarvas és muflonhúst sütni. Feltételezem a faszénen való sütés - akármilyen csodapác esetén is - valószínűleg kiszárítja a húst. Viszont gondoltam olyanra, hogy a pácból kivett hússzeleteket egy kis fűszerezés után, szalonna társaságában lazán alufóliába csomagolom és ezt parázsra, vagy alá téve szépen megpárolom. Ha szükséges, akkor egy kis pírt adok neki faszén fölött. Mindehhez valamilyen lében dús saláta, saláták, illetve héjában sült kolompér társulna.
Mit gondolsz?
|
|
|
Naplózva
|
Kalappal, Péter
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #40 Dátum: 2008. április 16. - 15:07:52 » |
|
Ahoy Péter Komám!
Nem kenyerem belekotnyeleskedni Girgesz dolgába, nekem semmiben nem mérhető a tudásom ezen a téren az Övéhez. Mégis: ha muflont akarsz sütni, arra mindenképpen ügyelj, hogy minél fiatalabb állat húsából szerezz, az idősebb muflon tapasztalataim szerint még főzésből is nagyon sokat igényel. Én igazából a muflont ki is hagynám, pörköltnek jobb lenne....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #41 Dátum: 2008. április 16. - 15:08:37 » |
|
Girgesz,
Szabad tűzön szeretnék szarvas és muflonhúst sütni. Feltételezem a faszénen való sütés - akármilyen csodapác esetén is - valószínűleg kiszárítja a húst. Viszont gondoltam olyanra, hogy a pácból kivett hússzeleteket egy kis fűszerezés után, szalonna társaságában lazán alufóliába csomagolom és ezt parázsra, vagy alá téve szépen megpárolom. Ha szükséges, akkor egy kis pírt adok neki faszén fölött. Mindehhez valamilyen lében dús saláta, saláták, illetve héjában sült kolompér társulna.
Mit gondolsz?
Mindkét esetben min. egy hetes pácot javasolnék hozzá. A muflonhoz a faggyúsabb húsa miatt kicsit több ecetet. Amúgy ha először sütsz rá egy kérget(közelebb a parázshoz), majd szép lassan sütöd,akkor nem szabadna kiszáradnia.A kéreg visszatartja a nedvességet, így belülről szépen meg tud puhulni a szelet. A könnyebb átsülés miatt mindenképp klopfold ki! (Azért egy próbát megér az olajos pác is,de akkor azt is min.két-3éjszakára tedd bele)Még egy tipp kiszáradás ellen: ha menet közben sörrel gyakran megöntözöd a húst. Ha sokat kell sütnöd,akkor érdemes egy liter sört kiönteni egy tálba és abba mártogatni asülő húsokat. Nem kell ahhoz alufóliába csomagolni, hogy megtűzdelhesd szalonnával. Ha rablóhús szerűen tűzdeled,akkor két szalonnacsík közé tedd a húst(Ha így csinálsz,akkor tegyél mellé zöldségeket is,amik ha megsülnek cseréld le újakra amíg meg nem sül a hús. Így egyből meglesz a köret egy része is.Ráadásul a hús is finomabb lesz tőle). A héjában sült krumpli jó ötlet!-Imádom!Én mindig szoktam alufóliába csomagolni és parázsban kisütni.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #42 Dátum: 2008. április 16. - 15:11:10 » |
|
Ahoy Péter Komám!
Nem kenyerem belekotnyeleskedni Girgesz dolgába, nekem semmiben nem mérhető a tudásom ezen a téren az Övéhez. Mégis: ha muflont akarsz sütni, arra mindenképpen ügyelj, hogy minél fiatalabb állat húsából szerezz, az idősebb muflon tapasztalataim szerint még főzésből is nagyon sokat igényel. Én igazából a muflont ki is hagynám, pörköltnek jobb lenne....
Hosszú pácolás, klopfolás és a pácba kevert, boltban kapható húspuhító só segít minden vén jószág húsán!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Apeter
|
|
« Új üzenet #43 Dátum: 2008. április 16. - 17:02:02 » |
|
Mi a vektor, Viktor? Zsenge másodéves kis muflonsuhanc leledzik a hűtőben, a gím pedig ünőcske, úgyhogy ettől nem tartok. Csak hát van egy jellegzetes struktúrája a húsnak, ami hordoz magában némi rizikót. (lehet, hogy bekészítek egy üres kondért is a biztonság kedvéért..) Ahoy Péter Komám!
Nem kenyerem belekotnyeleskedni Girgesz dolgába, nekem semmiben nem mérhető a tudásom ezen a téren az Övéhez. Mégis: ha muflont akarsz sütni, arra mindenképpen ügyelj, hogy minél fiatalabb állat húsából szerezz, az idősebb muflon tapasztalataim szerint még főzésből is nagyon sokat igényel. Én igazából a muflont ki is hagynám, pörköltnek jobb lenne....
|
|
|
Naplózva
|
Kalappal, Péter
|
|
|
Apeter
|
|
« Új üzenet #44 Dátum: 2008. április 16. - 17:12:31 » |
|
Girgesz, Nem ismered ezt a fóliás hús-os témát? Nálunk alkalmanként előfordul baromfi, vagy desznyóhússal. Annyi a lényege, hogy lazán kell a fűszerezett húst alufóliába tenni és a széleit jól, szelelésmentesen összenyomkodni. A pakk megy egyenesen a gázra (nem serpenyőbe, hanem a gázrózsára helyezett fémlapra). Nagyon hamar megvan, saját levében párolódik, jól összerottyan a fűszerekkel...igen jó. Néhány amatőr kérdés (kezdő vagyok!): Milyen vastagok legynek a szeletek? Pácolás elött klopfoljam? Faszénen sütéskor először közelebb rakva megkapassam, majd kissé távolabb sütögessem? Megsül a krumpli faszénen is? A zöldség jó ötlet! Girgesz,
Szabad tűzön szeretnék szarvas és muflonhúst sütni. Feltételezem a faszénen való sütés - akármilyen csodapác esetén is - valószínűleg kiszárítja a húst. Viszont gondoltam olyanra, hogy a pácból kivett hússzeleteket egy kis fűszerezés után, szalonna társaságában lazán alufóliába csomagolom és ezt parázsra, vagy alá téve szépen megpárolom. Ha szükséges, akkor egy kis pírt adok neki faszén fölött. Mindehhez valamilyen lében dús saláta, saláták, illetve héjában sült kolompér társulna.
Mit gondolsz?
Mindkét esetben min. egy hetes pácot javasolnék hozzá. A muflonhoz a faggyúsabb húsa miatt kicsit több ecetet. Amúgy ha először sütsz rá egy kérget(közelebb a parázshoz), majd szép lassan sütöd,akkor nem szabadna kiszáradnia.A kéreg visszatartja a nedvességet, így belülről szépen meg tud puhulni a szelet. A könnyebb átsülés miatt mindenképp klopfold ki! (Azért egy próbát megér az olajos pác is,de akkor azt is min.két-3éjszakára tedd bele)Még egy tipp kiszáradás ellen: ha menet közben sörrel gyakran megöntözöd a húst. Ha sokat kell sütnöd,akkor érdemes egy liter sört kiönteni egy tálba és abba mártogatni asülő húsokat. Nem kell ahhoz alufóliába csomagolni, hogy megtűzdelhesd szalonnával. Ha rablóhús szerűen tűzdeled,akkor két szalonnacsík közé tedd a húst(Ha így csinálsz,akkor tegyél mellé zöldségeket is,amik ha megsülnek cseréld le újakra amíg meg nem sül a hús. Így egyből meglesz a köret egy része is.Ráadásul a hús is finomabb lesz tőle). A héjában sült krumpli jó ötlet!-Imádom!Én mindig szoktam alufóliába csomagolni és parázsban kisütni.
|
|
|
Naplózva
|
Kalappal, Péter
|
|
|
|