Oldalak: 1 ... 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 [520] 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 ... 933   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Szarvasbika  (Megtekintve 1923929 alkalommal)
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #7785 Dátum: 2012. Október 13. - 12:36:11 »

Nem tudom... De ezen belül lehetne utána elgondolkozni a mínusz pontos szankciókon, mert ugye a mínusz pontos rendszer most is él, csak nincs szankcionálva, és ott, és akkor lehetne "házon" (régión) belül büntetni a kisebb egységeket, akik nem úgy csinálják, mint ahogyan azt kellene...

Ez információi szerint változóban van. Állítólag amely területen 15 % feletti lesz a hibás kilövések száma, ott a trófeás vad kilövését csökkentik, a tarvadét növelik és még esetleg pénzbeli szankcióra is számítani lehet.
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
svferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1265



« Új üzenet #7786 Dátum: 2012. Október 13. - 13:10:02 »

Ez információi szerint változóban van. Állítólag amely területen 15 % feletti lesz a hibás kilövések száma, ott a trófeás vad kilövését csökkentik
Ez eddig is így volt (legalább is felénk).
Naplózva

" Nemcsak a jó pap, de a jó vadász is holtig tanul..."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #7787 Dátum: 2012. Október 13. - 13:23:32 »

Szia Elaccc! Emelem

Ugyan áruld már el mit ér egy rühes vizsga?

A kilencvenes években az okosok kitalálták, hogy mindenkinek újból fegyvervizsgát kell tennie. Én nem ismertem olyat -pedig igen csak nagy volt a vadászismerőseim száma -aki ne tett volna eredményes vizsgát. De ugyan úgy vizsgát tetettek minden fegyveres testület tagjával is. Több lőszert lőttem el, és több fegyver volt használat közben a kezemben mint tíz vadásztársaságnak összesen, azután  mit ad Isten, 30 éves fegyveres szolgálat, 38 éves vadászmúlttal (+ 10 éves légpuskás-flóbertes gyerekkor) szétlőttem az ebédlőm oldalát!  Tudod hány vizsgám van?
Aztán kitalálták a pszichológiai vizsgálatot.  A fegyveres testületeknél alap a pszichológiai vizsgálat, mégis hány oda nem való van közöttük?  
Itt van a lőszertöltés! Kitalálták a tanfolyamot, vizsgát potom 50 e forintért, és mi fog változni? Te hány balesetről hallottál lőszertöltés miatt, pedig a rendszerváltás óta csinálják egy jó páran! Aki akart eddig is töltött, és fog is vizsga nélkül! Szerinted a vizsga majd kiszűri a kóklereket?
De hány hivatásos vadászt ismersz aki felsőfokú végzettségével nem ér egy kalap szamócát sem.

Vagy, Szerinted mennyivel fog csökkenni a közúti balesetek száma, ha jövőre mindenkivel újra lerakatják a KRESZ vizsgát?

Minden vizsga esetleg arra elég, hogy adjon egy minimális alapot. (Ez minden szakmára igaz!) Aztán ha van valakiben érdeklődés az megtanulja a "szakma"  szükséges részleteit. Aki pedig nem ilyen az soha többet egy sort sem fog olvasni, rakathatsz vele öt évente vizsgát akkor is legfeljebb a kosz ragad rá! Egyébként  aki bármely szakma minden részletében profinak vallja magát, az nekem enyhén szólva is kakis!

Elacc!
A bérvadászat -és valahol a vendéghívás is - egy szolgáltatás, melynek minden részletéért keményen fizetek, akár pénzzel, akár barátsággal, vagy bármilyen formában.  Ha pedig fizetek, elvárom, hogy profi módon kiszolgáljanak.
Én azon hülyék közé tartozok akik nem szégyellenek egy egy szakkönyvet időnként újból elolvasni, tanulni. (kevés eredménnyel! -mielőtt más írja ide! Ördög) Nem hiszem, hogy van olyan vad amiről ne tudnám a szükségeset, de természetes van olyan amit jobban, van amit kevésbé, attól függően melyikkel mennyit "találkoztam". Mégis azt mondom, ha az élet egyszer úgy hozza, hogy gím bikára, vagy muflonra emelem a fegyverem, elvárom a kísérőmtől, hogy teljes felelősséggel kísérjen, és bíráljon. (Nekem is lesz véleményem, de nem fogok okoskodni az biztos. )
Nem fogok megtanulni repülőt vezetni sem azért, hogy felülhessek rá! Kacsint

De ez is csak egy vélemény!

 Wave
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #7788 Dátum: 2012. Október 13. - 13:27:48 »

Ez eddig is így volt (legalább is felénk).

Akkor csak volt valamilyen szankció.
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #7789 Dátum: 2012. Október 13. - 14:37:50 »

Szia Elaccc! Emelem

Ugyan áruld már el mit ér egy rühes vizsga?


Nem sorolom azokat az igazi Magyar Vadászembereket akiket itt (fórum szinten nagyjából) megismertem, szerencsére vagytok sokan!  Emelem (igaz én úgy érzem országos szinten kevesen) Talán akik hallgatnak nem szólnak, de olvasnak tanulnak, következtetéseket levonnak azok is jobbító szándékkal tenni akarnak... Általában akik etikátlanul, gátlástalanul vadásznak, vagy vaj van a fejükön, nem jönnek fel ilyen fórumokra, mert egyszer úgy is elszólnák magukat, hazudozni, kétszínűnek lenni iszonyatosan nehéz dolog lehet, sok álmatlan éjszakával járhat. A vadászat egy olyan mesterség (hivatás), hobbi, amiben elkerülhetetlenek a hibázások. Ha ide a gímszarvasbika topikba felrakna valaki egy mínuszos bika trófeáját és elmesélné a szomorú történetet ahogyan tévesen elejtette a bikát, majd szembesült azzal, hogy kárt okozott, szerintem senki nem dobna rá egy követ sem! Nem is szabad! Tényleg kismillió dolgon múlhat egy hibás kilövés, annyi véletlen esemény, nem várt körülmény közbe jöhet, hogy felsorolni sem lehet. Ez is szép a vadászatban többek között!

A vadásztársadalom a magyar társadalom egy jelentős része! Vannak benne mindenféle emberek, korosztálytól, intelligenciától, vérmérséklettől függően minden fajta ember megtalálható. Nyolc éven keresztül én is a motoros társadalomhoz tartoztam. Még a mai napig rosszul esik, amikor egy hülye idétlen motoros valami balhét csinál, és úgy beszélnek az emberek, hogy ezek az elvetemült, őrült, hülye, felelőtlen motorosok... Én is a tagok közé tartoztam és tudom, hogy mi mindannyian betartottuk a szabályokat, mindent megtettünk azért, hogy ne zavarjuk, veszélyeztessük azokat a civil embereket, akik nem érdeklődnek a motorozás iránt. Mindegy, hogy milyen okból nem tartoztak közénk, egyszerűen csak mert nem élvezik, vagy mert költséges hobbinak tartják, esetleg nem egyeztethető az életvitelükkel, felfogásukkal, teljesen mindegy. A lényeg, hogy a motorosok is a társadalom tagjai, soxor egyszerű hétköznapi emberek, akik hétköznap becsületesen tisztességesen dolgoznak, de mikor jön a hétvége, vagy idejük van, összegyűlnek, hogy a szenvedélyüknek hódolhassanak. Volt olyan mikor egy-két kezdő motoros kilógott a sorból, előzgetett, oda rántotta a motornak, bennünket is, meg a civileket is veszélyeztetett. Rászóltunk, hogy ha velünk akarsz jönni, tartsd be a szabályokat! Elmagyaráztuk neki, és vagy megértette vagy nem. Ha nem, annak az emberkének nem szóltunk többé, kimaradt a  "bandából", egyszerűen kiközösítettük.

Az etikátlan, ráadásul dilettáns vadászt is kikell közösíteni, de előtte figyelmeztetni kellene. Talán ha rádöbbenne arra, hogy ha tisztességesen, becsületesen és lelkiismeretesen kell vadászni, ha érezné azt, hogy nem azt teszek a terepen amit akarok, nem az enyém a még élő vad, (hanem nemzeti vagyon csak én "gazdálkodhatok" vele, még akkor is ha fizetek érte), ha érezné, hogy felkészületlenül nem mehetek vadászni, mert komolyak a szabályok, a törvények és ha nem tartom be őket keményen szankcionálnak...stb

Valaminek elkell indulni, és valahogyan elkell indítani. Az, hogy gímbika vadászat előtt megfelelően felkészüljön egy vadász, talán (inkább) nevelő jellegű.
Látom a környezetemben, hogy kik lettek vadászok. Sok olyan embert ismerek, aki életében nem járt erdőbe, soha nem is érdekelte a vad, az erdőzúgás, csak valamilyen kétes bizniszbe kerülés után (ami 90' után eléggé jellemző volt) sok pénze lett, elhatározta, hogy ő is vadász lesz. Aztán a sok pénze miatt sok "barátot" szerzett, de esze ágában sincs vadgazdálkodni, vagy megtanulni a gímszarvassal kapcsolatos ismereteket. Ezek az emberek errefelé "szabadon" (de hivatalosan) garázdálkodnak. Szerinted ki szól rájuk, ha kimennek a területükre terepjáróval? Ki kéri számon őket, hogy minek mentél ki? Szerinted ki ellenőrzi a terepjáró csomagtartóját? Szerinted kinek tartoznak elszámolni valóval? Azt hiszed a fiatal minimálbéres vadőr megállítja, számon kéri? Szerinted számon kéri valaki, hogy tudod-e melyik a mínuszos bika? Hát ha rajtam múlna én számon kérném. A rossz gyereket nálunk az általános iskolában vagy megnevelték, vagy kiközösítették.

Attila, ha nem értesz egyet a vizsgával, ok mindenki maradjon sötét, aki eddig is sötét volt, akkor a mínusz pont szankciókat kell ismét érvényesíteni. De úgy, hogy igazi fékező ereje legyen! Ez csak egy kis ötlet az induláshoz... vagy inkább fékezési ötlet a sziklába zuhanás előtt... Természetesen a többi (Pati, Gaucho,Svferi,Wildheger) jó ötleteihez kiegészítés...

Ez mind szigorúan csak az én magánvéleményem!  Emelem
Naplózva

" There is good out there "
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #7790 Dátum: 2012. Október 13. - 16:17:42 »

Elacc ! Emelem

Hidd el értem mit magyarázol, és nagyon-nagyon sok mindenben egyet is értek veled!
De: A vadásztársaság nem egy "baráti közösség", egy összeálló "csapat", hanem egy egyesület. Itt nagyon kötött szabályai vannak a kiközösítéseknek, a kizárásnak. Ez nem olyan egyszerű mint ahogy azt a motoros példában leírtad.  Itt is ki lehet közösíteni valakit, de attól még - a törvények betartásával - vadászhat, és vajmi keveset tehetsz vele.  Amit leírtál a hirtelen meggazdagodott, és vadászni kezdő emberekről ez is egy jelenség, (persze ez sem általánosítható) ami ellen a legnehezebb tenni. Általában ezek az emberek akik egy adott közösségben közvetlenül, vagy közvetve, függőségi viszonyt alakítottak ki környezetükkel. Sokszor munkát, kölcsönt, lehetőséget adnak környezetüknek amivel lekötelezik azokat. Egy ilyen ember kizárása ellen sokszor egy egész falu tiltakozik! (Konkrét eset!-mely után visszavették a kizártat.)

Nem gondolom, hogy azért, mert nem értek egyet az állandóan megismételendő vizsgákkal egyet értenék az emberi "sötétséggel"! Egyáltalán!
Csak én a megoldást valahogy másképpen látnám kivitelezhetőnek.
-Előszór is maga az állam tehetne valamit végre a tulajdona, és ezáltal a köztulajdon megóvásáért, a vele való gazdálkodás hatékonyságáért. Nem egy befektetés nélküli (mármint állami befektetés nélküli) tiszta nyereséget hozó ágazatnak tekinteni, hanem részt vállalni annak tartásából kezeléséből. Egy valóban jó, korszerű  vadászati törvényt kellene hozni, és olyan vadászati felügyeletet kell  kinevezni akik ismerik egy-egy adott terület vadállományát, a körülményeit, és nem csak papírok alapján játszanák a mindenhatót! Itt azért lehetne tenni a korrupció ellen is, mert ugye nem csak a pénz alkalmas korrumpálni!(vadászat, barátság, stb)
-Azután rendezni kellene a vadásztársaságok helyzetét. A jelenleg igazából sehova nem tartozó, demokrácián alapuló egyesületi forma semmilyen formában sem tartható. Egyetlen gazdálkodó szervezetnél sem működhet a közös irányítás! Itt szakmai tudásra, felelősségre van szükség. Ma kit, és miért vonnak felelősségre? Talán ott kezdeném, hogy a vadásztársaságokhoz egy államilag megfizetett, szakmai irányítót helyeznék, aki közvetlenül a vadászati hatóságok irányítása alá tartozna. Van talán 1200 vadásztársaság, ez egyből 1200 munkahely. A bérüket egyrészt az állam, (talán futná a ráeső részt társaságok  adója, de valamit mint tulajdonos is bevállalhatna) másrészt maga a társaság fedezné.
- A vadászati jogot az állam helyében visszavenném, ( Na most lehet rám a köveket dobálni! Vigyorog) és a területbérleti díjakat visszaforgatnám a csatornák,hidak, utak stb karbantartására, vagy Uram bocsá a srácok természetszeretetre, biológiai ismereteinek fejlesztésére, mert a mostani bérleti díjakból senkinek nincs haszna!  Mi jut egy átlagos földtulajdonosnak belőle, talán két sörre való?

 - Kötelezném a föld használóit is a vadkár megelőzésére, a vad védelmére, és a vadriasztásra klf munkák során!
-  A társaságok működését nagyon szigorúan ellenőrizném, és a szabálytalanságokat komolyan szankcionálnám. (Na itt jöhetne a vt  önállósága, hogy hogyan hárítja át a büntetést a saját tagjaira. ) Vigyorog A sorozatosan hibát követők vadászati jogát megvonnám.
- Megállapítanám minden területre a -vadeltartó képességnek megfelelő - kötelező taglétszámot, melyet egy-két év tagjelöltség után kötelező lenne feltölteni. A tagdíjat felemelném olyan mértékig, hogy fedezze a személyzet bérét, és a vadgazdálkodás költségeit. A szakszerű gazdálkodás  bevétele pedig fedezné az egyéb kiadásokat. Ha nem, össze kell dobni! Rögtön lenne aki "vadkárelhárítana, tarvadazna", stb. és talán megszűnne ez a mérhetetlen rablógazdálkodás?!


A többit írjátok hozzá! Vigyorog



Ui:  Csak attól tartok, ebben a fene nagy átszervezésben nehogy úgy járjon a Vadászat is mint a mezőgazdaság! Még azt is szétverjék ami egy kicsit is  működött! :Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 2012. Október 13. - 19:48:31 írta Erdojaro (Molnár Attila) » Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #7791 Dátum: 2012. Október 13. - 16:54:57 »

Elacc ! Emelem

Hidd el értem mit magyarázol, és nagyon-nagyon sok mindenben egyet is értek veled!
De: A vadásztársaság nem egy "baráti közösség", egy összeálló "csapat", hanem egy egyesület. Itt nagyon kötött szabályai vannak a kiközösítéseknek, a kizárásnak. Ez nem olyan egyszerű mint ahogy azt a motoros példában leírtad.  Itt is ki lehet közösíteni valakit, de attól még - a törvények betartásával - vadászhat, és vajmi keveset tehetsz vele.  Amit leírtál a hirtelen meggazdagodott, és vadászni kezdő emberekről ez is egy jelenség, (persze ez sem általánosítható) ami ellen a legnehezebb tenni. Általában ezek az emberek akik egy adott közösségben közvetlenül, vagy közvetve, függőségi viszonyt alakítottak ki környezetükkel. Sokszor munkát, kölcsönt, lehetőséget adnak környezetüknek amivel lekötelezik azokat. Egy ilyen ember kizárása ellen sokszor egy egész falu tiltakozik! (Konkrét eset!-mely után visszavették a kizártat.)

Nem gondolom, hogy azért, mert nem értek egyet az állandóan megismételendő vizsgákkal egyet értenék az emberi "sötétséggel"! Egyáltalán!
Csak én a megoldást valahogy másképpen látnám kivitelezhetőnek.
-Előszór is maga az állam tehetne valamit végre a tulajdona, és ezáltal a köztulajdon megóvásáért, a vele való gazdálkodás hatékonyságáért. Nem egy befektetés nélküli (mármint állami befektetés nélküli) tiszta nyereséget hozó ágazatnak tekinteni, hanem részt vállalni annak tartásából kezeléséből. Egy valóban jó, korszerű  vadászati törvényt kellene hozni, és olyan vadászati felügyeletet kell  kinevezni akik ismerik egy-egy adott terület vadállományát, a körülményeit, és nem csak papírok alapján játszanák a mindenhatót! Itt azért lehetne tenni a korrupció ellen is, mert ugye nem csak a pénz alkalmas korrumpálni!(vadászat, barátság, stb)
-Azután rendezni kellene a vadásztársaságok helyzetét. A jelenleg igazából sehova nem tartozó, demokrácián alapuló egyesületi forma semmilyen formában sem tartható. Egyetlen gazdálkodó szervezetnél sem működhet a közös irányítás! Itt szakmai tudásra, felelősségre van szükség. Ma kit, és miért vonnak felelősségre? Talán ott kezdeném, hogy a vadásztársaságokhoz egy államilag megfizetett, szakmai irányítót helyeznék, aki közvetlenül a vadászati hatóságok irányítása alá tartozna. Van talán 1200 vadásztársaság, ez egyből 1200 munkahely. A bérüket egyrészt az állam, (talán futná a ráeső részt társaságok  adója, de valamit mint tulajdonos is bevállalhatna) másrészt maga a társaság fedezné.
- A vadászati jogot az állam helyében visszavenném, ( Na most lehet rám a köveket dobálni! Vigyorog) és a területbérleti díjakat visszaforgatnám a csatornák,hidak, utak stb karbantartására, vagy Uram bocsá a srácok természetszeretetre, biológiai ismereteinek fejlesztésére, mert a mostani bérleti díjakból senkinek nincs haszna!  Mi jut egy átlagos földtulajdonosnak belőle, talán két sörre való? - Kötelezném a föld használóit is a vadkár megelőzésére, a vad védelmére, és a vadriasztásra klf munkák során!
-  A társaságok működését nagyon szigorúan ellenőrizném, és a szabálytalanságokat komolyan szankcionálnám. (Na itt jöhetne a vt  önállósága, hogy hogyan hárítja át a büntetést a saját tagjaira. ) Vigyorog A sorozatosan hibát követők vadászati jogát megvonnám.
- Megállapítanám minden területre a -vadeltartó képességnek megfelelő - kötelező taglétszámot, melyet egy-két év tagjelöltség után kötelező lenne feltölteni. A tagdíjat felemelném olyan mértékig, hogy fedezze a személyzet bérét, és a vadgazdálkodás költségeit. A szakszerű gazdálkodás  bevétele pedig fedezné az egyéb kiadásokat. Ha nem, össze kell dobni! Rögtön lenne aki "vadkárelhárítana, tarvadazna", stb. és talán megszűnne ez a mérhetetlen rablógazdálkodás?!


A többit írjátok hozzá! Vigyorog




Attila!  Igen  Emelem



Naplózva

" There is good out there "
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #7792 Dátum: 2012. Október 13. - 17:47:40 »



Naplózva

" There is good out there "
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14843



« Új üzenet #7793 Dátum: 2012. Október 13. - 19:27:54 »

1.) "Gímszarvas régiókat" kialakítani - 20-30 ezer ha-osat (ezen belül meglehetnek a vt-k, ftvk-k, kutyafülék, de ők is engedelmeskedjenek a "régió" érdekének - azt hiszem, hogy ez a leggyengébb láncszem).
2.) Élére egy olyan (szak)embert, aki ott élt/ott él, látja, hogy miből lesz a cserebogár, ismeri a vadállományát.
3.) Egy korrekt állománybecslés, ivararány megfelelő belövése...
4.) A többi már adja magát...

 Wave Wave

Szia Feri! Emelem

Erről a régió érdekről egy kis tanmese:
Jó húszon évvel ezelőtt egy agyament kitalálta, hogy a dám tájidegen, azt ki kell irtani Hazánkban. Sikerült is két év alatt állítólag 1800 körüli kilövéssel szinte nullára írni az állományt egy elismert jó dámos állami területen. Természetesen ezzel a környező területekről is eltűnt még az írmagjuk is.
Aztán mikor rájöttek, hogy elcseszett lépés volt,  elkezdődött a megmaradt állomány felszaporítása. A vadásztársaságok nem, vagy 1-1 kilövést kaptak, az állami terület persze többet. Pár éve összehívták a környező vadásztársaságokat, és, hogy valójában ott mi hangzott el, azt nem tudom biztosan, de hozzánk az jött le, hogy kíméljük a bikákat, a bőgési időben egyáltalán ne "bántsuk" a dámot, és utána is csak a gombos bikákat,(akár tarvadba is)  a tenyésztésre nem kívánatos, beteg  tarvadat lőjük. (Nálunk húsz éve azért nem vadásszuk szeptemberben az őzet, hogy ne zavarjuk azt a pár dámot. )
Aztán eljött az október elseje, és az állami terület puskaropogástól volt hangos. Gondolom az állami terület fizető vendégeivel nem a gombos bikákat, a nem kívánatos teheneket lövették jó pénzért. Hát ennyit egy  régió érdekeiről, a híres szaktudásról, és főleg az etikáról!
Gondolhatod,  ezután egyik 3-4000 ha gazdálkodó vt sem "vágja le az aranytojást tojó tyúkocskát"! csak ha nem ette meg a tojatótápot   Vigyorog  Fejvakarás

 Wave
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Jagdterier
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 529



« Új üzenet #7794 Dátum: 2012. Október 13. - 21:43:11 »




Gemenc  Vigyorog
Naplózva
wildheger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1734


« Új üzenet #7795 Dátum: 2012. Október 13. - 22:58:39 »

Igen Szimpatikus Bika!  Kacsint 
Emelem
Szimpatikus bika!
Annak idején így kezelték ezt a kérdést(hivatásos állományban):
-Büki!Behoztad ezt a bikát?Két hét szolgálat a trófeafőzőben!(büntető továbbképzés!Ahol,ha van megfigyelő képessége,sokat tanulhat a páciens.
 Ha a következő bika hasonló tévedés:
-Büki!A következő idényig trófeafőzési gyakorlat!
A harmadiknál pályaváltoztatás!
Nem reagáltam a múlt héten,most is csak Elaccc gondolatait támogatva  írom:
Fejhosszúságú szemágak,Háromnegyed-akkora középágak,fejhosszúság kétszerese szárhosszak,koronaképzési hajlam ebben a korban.
A mínusz -pontos táblázatban ennek hol a helye?
A rákos betegnél már áttétek jelentkeztek!Ez a mai állapot!
Van rá gyógyír!
Sokan tudjuk,de már nem hallgatnak meg minket!
Naplózva

A világ gyakrabban jutalmazza az érdem látszatát mint magát az érdemet...
(La Rochefoucauld)
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #7796 Dátum: 2012. Október 13. - 23:21:03 »

Sokan tudjuk,de már nem hallgatnak meg minket!

Kinek kell ez a maradi szemlélet ??!! Ez csak a szarvasnak jó !  A sportvadász érdeke és öröme , - az nokedli ??!!   Nyihi   Leszavazni !!! Taps Taps

 Emelem  Wave
Naplózva
wildheger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1734


« Új üzenet #7797 Dátum: 2012. Október 13. - 23:28:31 »

Kinek kell ez a maradi szemlélet ??!! Ez csak a szarvasnak jó !  A sportvadász érdeke és öröme , - az nokedli ??!!   Nyihi   Leszavazni !!! Taps Taps

 Emelem  Wave
Te is?Fiam Brutus!
Naplózva

A világ gyakrabban jutalmazza az érdem látszatát mint magát az érdemet...
(La Rochefoucauld)
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #7798 Dátum: 2012. Október 13. - 23:41:27 »

Naná fater . . . !

 Vigyorog Vigyorog Emelem
Naplózva
Karácsony Károly
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3842



« Új üzenet #7799 Dátum: 2012. Október 14. - 09:45:52 »

Veszem itten drága pénzért a távolságmérőt , a nyomkövetöt , az éjjellátót , a mindenféle golyót , meg csodagukkert , te meg beszélsz itten nekem valami fejhosszúságról , koronaképzésről , meg korai kilövésről ! - - - - A hüttőm meg üres !  Hát észnél vagy te ? !!!   Nyihi  Nyihi  Nyihi

 Wave Emelem
Naplózva
Oldalak: 1 ... 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 [520] 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 ... 933   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: