St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1425 Dátum: 2008. Július 23. - 15:55:37 » |
|
Gergőnél meg majd kimagyarázom, hogy ez akkor a tegnapi recept. Nem kell magyarázkodni-emlékezz rá, hogy van amikor én is több receptet teszek fel jókedvemben(vagy mert szépen kérték )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1426 Dátum: 2008. Július 24. - 10:17:10 » |
|
Mai hármas:
parázson sült köményes sertéspecsenye tárkonyos pinceragu nyárson sült apróhal borsosan.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #1427 Dátum: 2008. Július 24. - 10:19:46 » |
|
nyárson sült apróhal borsosan
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #1428 Dátum: 2008. Július 24. - 10:44:05 » |
|
A nyárson sült apróhal borsosan jól hangzik.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #1429 Dátum: 2008. Július 24. - 10:52:40 » |
|
Három null az apróhalnak...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7949
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #1430 Dátum: 2008. Július 24. - 10:58:12 » |
|
kishalat nekem is
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Kriszta
|
|
« Új üzenet #1431 Dátum: 2008. Július 24. - 11:16:54 » |
|
parázson sült köményes sertéspecsenye úgy látom, reménytelen.
|
|
|
Naplózva
|
...akié a gép, azé az ember...
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #1432 Dátum: 2008. Július 24. - 11:33:37 » |
|
parázson sült köményes sertéspecsenye úgy látom, reménytelen. Tegnap én is lecsúsztam a grillezett töltött húsról.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #1433 Dátum: 2008. Július 24. - 11:37:54 » |
|
Jóvan - jóvan, alakul ez!
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1434 Dátum: 2008. Július 24. - 11:54:53 » |
|
Hát akkor elég egyértelmű lett. Mindjárt megírom és felteszem a receptet.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Kriszta
|
|
« Új üzenet #1435 Dátum: 2008. Július 24. - 12:07:25 » |
|
parázson sült köményes sertéspecsenye úgy látom, reménytelen. Tegnap én is lecsúsztam a grillezett töltött húsról. vígasztaljon, hogy annyira nem volt jó, mint a többi.
|
|
|
Naplózva
|
...akié a gép, azé az ember...
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #1436 Dátum: 2008. Július 24. - 13:15:07 » |
|
Te Gergő! Én nem kötekedni akarok, de szereted Te egyáltalán a halat? Már a múltkor a csukás receptednél is elborzadtam, annyiféle súrolás meg forrázás volt benne, éppencsak ki nem hypóztad szegényt. Aztán a többinéll is almaecet, balzsamecet...elveszti a hal, a halevés a jellegét. Rendesen be kell irdalni a halat, akkor nem számítanak a szálkák. sütöttem én már balint is nyárson, pedig ha valamiben, hát abban van szálka dögivel. Ha meg főzök, halászlét vagy csukapörköltet, ki sem mosom a halat, kell az a vér, nyálka a lé ízéhez(persze ez akkor játszik, ha a belekbe nem szaladt bele a kés...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #1437 Dátum: 2008. Július 24. - 13:27:16 » |
|
Boar! Valamikor nagyon régen raktál fel parázson sűlt pontyról receptett, de nem találom. Arra vélekszem, hogy félbe volt vágva a hal és fűzfa nyársra volt fűzve. Ha vélekszel rá akkor írd már le légyszíves ide is. Köszi!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #1438 Dátum: 2008. Július 24. - 13:29:09 » |
|
Ja és ez még a másik fórumon volt.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #1439 Dátum: 2008. Július 24. - 14:52:29 » |
|
Te Gergő! Én nem kötekedni akarok, de szereted Te egyáltalán a halat? Már a múltkor a csukás receptednél is elborzadtam, annyiféle súrolás meg forrázás volt benne, éppencsak ki nem hypóztad szegényt. Aztán a többinéll is almaecet, balzsamecet...elveszti a hal, a halevés a jellegét. Rendesen be kell irdalni a halat, akkor nem számítanak a szálkák. sütöttem én már balint is nyárson, pedig ha valamiben, hát abban van szálka dögivel. Ha meg főzök, halászlét vagy csukapörköltet, ki sem mosom a halat, kell az a vér, nyálka a lé ízéhez(persze ez akkor játszik, ha a belekbe nem szaladt bele a kés...
Persze hogy szeretem a halat-jól elkészítve. Bár ha jobban belegondolok, akkor én a hal húsát szeretem és nem a nyálkáját, szálkáját,... Amúgy ízlések és pofonok... a sült halat akkor szeretem a leginkább, ha jól át van sülve és szinte egyben harapható. A halászlében pedig azt szeretem, amikor minden benne van-mer' az adja az ízit
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|