Donkó Ádám
|
|
« Új üzenet #30 Dátum: 2009. Február 08. - 17:06:11 » |
|
Sziasztok!
Elkészítettem az őzkolbászt. 2 hét múlva kiderül, milyen lett... Mindenesetre, sütöttem belőle néhány párat, és ízben nem fedezhető fel lényeges különbség a szarvaskolbászhoz képest. Kellemetlen szagnak, íznek nyoma sincs. A keverési arány: 7 kg őz, 5 kg házi sertés, 5 kg zsírszalonna, ma tettem füstre.
|
|
|
Naplózva
|
Donkó Ádám
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #31 Dátum: 2009. Február 08. - 18:13:02 » |
|
Erről jut eszembe a történet a kolibri kolbászról. Kérdik a készítőt, micsoda nagy munka lehet elkészíteni, befogni a sok kolibrit. Be kell vallanom- mondja a hentes- nem tiszta kolibri, marhahússal keverem. Felesben.Egy marha, egy kolibri.
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #32 Dátum: 2009. Február 08. - 18:44:18 » |
|
Voldemort Ez jó recept.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
Rzoli
|
|
« Új üzenet #33 Dátum: 2009. Február 08. - 18:51:19 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #34 Dátum: 2009. Február 18. - 20:32:36 » |
|
Végre ehetőek a legutóbbi füstölt alkotásaim(a decemberi kolbász már elfogyott, de van utánpótlás ) És a következő adag(erre ma öntöm rá a pácot):
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Karcsi
|
|
« Új üzenet #35 Dátum: 2009. Február 18. - 20:46:00 » |
|
Most már tényleg jó lenne,ha jönnél szombaton!!Jó lesz reggelire.
|
|
|
Naplózva
|
A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #36 Dátum: 2009. Február 18. - 20:47:59 » |
|
Most már tényleg jó lenne,ha jönnél szombaton!!Jó lesz reggelire.
Úgy néz ki, hogy gidázni megyek...de majd csak összefutunk még mielőtt elfogyna...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Egon
|
|
« Új üzenet #37 Dátum: 2009. Február 18. - 22:42:03 » |
|
Ezeket a képeket nézegetve az jut eszembe, hogy tömeg ellen elkövetett izgatás!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #38 Dátum: 2009. Február 18. - 23:07:56 » |
|
Girgi!
Ugye mi barátok vagyunk?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #39 Dátum: 2009. Február 19. - 08:24:31 » |
|
Girgi!
Ugye mi barátok vagyunk?
Ez ugye most nem költői kérdés volt?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #40 Dátum: 2009. Február 19. - 08:44:23 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9994
|
|
« Új üzenet #41 Dátum: 2009. Február 19. - 09:11:42 » |
|
Szia Gergő!
Mit csinálsz a füstölt körömből?
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16603
|
|
« Új üzenet #42 Dátum: 2009. Február 19. - 09:15:55 » |
|
Szia Gergő!
Mit csinálsz a füstölt körömből?
A kérdés nem nekem szól, de a füstölt köröm fantasztikusan jó kocsonyába.
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #43 Dátum: 2009. Február 19. - 09:26:59 » |
|
Szia Gergő!
Mit csinálsz a füstölt körömből?
A füstölt köröm vagy kocsonyába megy, vagy pacalba, vagy köröm- (esetleg marhafej-) pörköltbe. Nagyon jó ízt ad nekik!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #44 Dátum: 2009. Február 19. - 09:36:10 » |
|
Girgi, nagyon gusztusosak. Gratulálok!
Köszi!-bár az érdem nem teljesen az enyém, mert a füstölést egy idős ismerősünk végzi. Én erre a vastag kolbászfélére vagyok a leginkább kíváncsi, mert ez saját recept szerint készül és van benne egy kis fehérbor is. (Kolbászon már kipróbáltam és tipikusan az a fűszer, amit nem lehet kivenni a kész kolbászból, de valamiért jobb )
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
|