Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 42   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadszalámi, kolbász, sonka, füstölés.  (Megtekintve 217465 alkalommal)
Donkó Ádám
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 114


« Új üzenet #30 Dátum: 2009. Február 08. - 17:06:11 »


Sziasztok!

Elkészítettem az őzkolbászt. 2 hét múlva kiderül, milyen lett... Mindenesetre, sütöttem belőle néhány párat, és ízben nem fedezhető fel lényeges különbség a szarvaskolbászhoz képest. Kellemetlen szagnak, íznek nyoma sincs. A keverési arány: 7 kg őz, 5 kg házi sertés, 5 kg zsírszalonna, ma tettem füstre.
Naplózva

Donkó Ádám
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9530


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #31 Dátum: 2009. Február 08. - 18:13:02 »

Erről jut eszembe a történet a kolibri kolbászról. Kérdik a készítőt, micsoda nagy munka lehet elkészíteni, befogni a sok kolibrit. Be kell vallanom- mondja a hentes- nem tiszta kolibri, marhahússal keverem. Felesben.Egy marha, egy kolibri.  Nyihi
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #32 Dátum: 2009. Február 08. - 18:44:18 »

 Voldemort gyozo Ez jó recept. Wave
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Rzoli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1600



« Új üzenet #33 Dátum: 2009. Február 08. - 18:51:19 »

Erről jut eszembe a történet a kolibri kolbászról. Kérdik a készítőt, micsoda nagy munka lehet elkészíteni, befogni a sok kolibrit. Be kell vallanom- mondja a hentes- nem tiszta kolibri, marhahússal keverem. Felesben.Egy marha, egy kolibri.  Nyihi
Igen Igen
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #34 Dátum: 2009. Február 18. - 20:32:36 »

Végre ehetőek a legutóbbi füstölt alkotásaim(a decemberi kolbász már elfogyott, de van utánpótlás Bion)






És a következő adag(erre ma öntöm rá a pácot):
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Karcsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 650



« Új üzenet #35 Dátum: 2009. Február 18. - 20:46:00 »

Most már tényleg jó lenne,ha jönnél szombaton!!Jó lesz reggelire.
Naplózva

A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #36 Dátum: 2009. Február 18. - 20:47:59 »

Most már tényleg jó lenne,ha jönnél szombaton!!Jó lesz reggelire.
Úgy néz ki, hogy gidázni megyek...de majd csak összefutunk még mielőtt elfogyna...
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Egon
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 940



« Új üzenet #37 Dátum: 2009. Február 18. - 22:42:03 »

Ezeket a képeket nézegetve az jut eszembe, hogy tömeg ellen elkövetett izgatás!  Bion
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #38 Dátum: 2009. Február 18. - 23:07:56 »

Girgi!

Ugye mi barátok vagyunk?
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #39 Dátum: 2009. Február 19. - 08:24:31 »

Girgi!

Ugye mi barátok vagyunk?
Ez ugye most nem költői kérdés volt?  Ölel Bion Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Viktor
Vendég
« Új üzenet #40 Dátum: 2009. Február 19. - 08:44:23 »

Ez ugye most nem költői kérdés volt?  Ölel Bion Wave

 Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9994



« Új üzenet #41 Dátum: 2009. Február 19. - 09:11:42 »

Szia Gergő!

Mit csinálsz a füstölt körömből?
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16603



« Új üzenet #42 Dátum: 2009. Február 19. - 09:15:55 »

Szia Gergő!

Mit csinálsz a füstölt körömből?
A kérdés nem nekem szól, de a füstölt köröm fantasztikusan jó kocsonyába.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #43 Dátum: 2009. Február 19. - 09:26:59 »

Szia Gergő!

Mit csinálsz a füstölt körömből?

A füstölt köröm vagy kocsonyába megy, vagy pacalba, vagy köröm- (esetleg marhafej-) pörköltbe. Nagyon jó ízt ad nekik!
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #44 Dátum: 2009. Február 19. - 09:36:10 »

Girgi, nagyon gusztusosak. Gratulálok!

Köszi!-bár az érdem nem teljesen az enyém, mert a füstölést egy idős ismerősünk végzi. Én erre a vastag kolbászfélére vagyok a leginkább kíváncsi, mert ez saját recept szerint készül és van benne egy kis fehérbor is. (Kolbászon már kipróbáltam és tipikusan az a fűszer, amit nem lehet kivenni a kész kolbászból, de valamiért jobb Bion)
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Oldalak: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 42   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: