Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 42   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadszalámi, kolbász, sonka, füstölés.  (Megtekintve 215316 alkalommal)
Viktor
Vendég
« Új üzenet #15 Dátum: 2009. Január 15. - 20:44:16 »

Mi a recepted? Már ha nem titkos...
Naplózva
Rzoli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1600



« Új üzenet #16 Dátum: 2009. Január 15. - 21:10:58 »

Szia Viktor !
15 Kg alapanyaghoz .
csemege paprika 30 dkg
csípős paprika  12 dkg
őrölt kömény 5-15 dkg
bors            5 dkg
konyhasó   30-35 dkg
fokhagyma     15-20 dkg
A lényeg a bükkfa füstölés amihez én nem nagyon értek ,de a barátom nagyon jól csinálja !
A keverésnél kóstolni kell és beállítani az ízeket /házi körte és szilva  Ördög /
A szalámi 50-es bélbe kerül.
Egyszóval a lesről betérő vadász legfinomabb vacsorája + a fagyálló hangulatjaviók !
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #17 Dátum: 2009. Január 15. - 21:12:22 »

 Igen :EH

Köszi Zoli!
Naplózva
Rzoli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1600



« Új üzenet #18 Dátum: 2009. Január 15. - 21:19:22 »

Remélem a Fórum VT összejöveteleinek előétele lehet.
De erről a szarvasnak is időben szólni kell ! Ördög Ördög
Volt olyan , hogy nem jött el . :'( :'(
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #19 Dátum: 2009. Január 15. - 21:23:11 »

Remélem a Fórum VT összejöveteleinek előétele lehet.
De erről a szarvasnak is időben szólni kell ! Ördög Ördög
Volt olyan , hogy nem jött el . :'( :'(

Támogatom! Már csak a szarvasnak kell szólni... Vigyorog
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #20 Dátum: 2009. Január 23. - 12:28:10 »

Bandi pácreceptje:

Szarvassonka-pác: Érdemes legalább 3 hétig benne hagyni a páclében.

18-20 liter

10 szem szekfűbors
10 szem borókabogyó
10 gr köménymag
5 gr  koriander
20 gr őröltbors
25 dkg só
1 szem szerecsendió
4-5 babérlevél
Naplózva
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #21 Dátum: 2009. Január 23. - 12:38:42 »

Sziasztok!

Nagyon jók a receptek. Tud esetleg valaki eladó szalámit meg sonkát Pest közelében? Vevő lennék rá.
Lesz egy kis vendégség nálam és jó lenne valami különlegességet is feltálalni.

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv: Csaba
Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #22 Dátum: 2009. Január 30. - 09:33:34 »

Sziasztok!

Nagyon jók a receptek. Tud esetleg valaki eladó szalámit meg sonkát Pest közelében? Vevő lennék rá.
Lesz egy kis vendégség nálam és jó lenne valami különlegességet is feltálalni.

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv: Csaba


Senki nem segít a kicsi Csabikának, hogy felvághasson a vendégei elött? :'( Rííí Dühhh
Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
Kapszli
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 759



« Új üzenet #23 Dátum: 2009. Január 30. - 09:47:35 »


Senki nem segít a kicsi Csabikának, hogy felvághasson a vendégei elött? :'( Rííí Dühhh

Ha vársz még egy jó hónapot akkor én adok!  Okos
Naplózva

Üdv:Kapszli
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #24 Dátum: 2009. Január 30. - 10:04:18 »

Szia!

Előre is köszi. Varom nagyon. Kicsit akkor halasztom a vendégséget. Emelem


Üdv: Csaba
Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
Donkó Ádám
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 114


« Új üzenet #25 Dátum: 2009. Január 30. - 22:06:06 »

Sziasztok!

Ezek szerint őzből ellenjavallt a kolbász? Fejvakarás Igazság szerint, én sem láttam/hallottam/kóstoltam ilyesmit... Olyanon agyaltam,agyalok, hogy 50% őz, 25-30% szalonna, a maradék sertés. A húsnak egy ecetes vizes átmosás, inak, hártyák, stb. eltávolítása. Némi őrölt kömény, és magasabb fokhagymamennyiség.
Szerintetek?

Üdv: Ádám
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 01. - 18:38:40 írta Girgesz » Naplózva

Donkó Ádám
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9985



« Új üzenet #26 Dátum: 2009. Február 02. - 14:08:45 »

Sziasztok!

Ezek szerint őzből ellenjavallt a kolbász? Fejvakarás Igazság szerint, én sem láttam/hallottam/kóstoltam ilyesmit... Olyanon agyaltam,agyalok, hogy 50% őz, 25-30% szalonna, a maradék sertés. A húsnak egy ecetes vizes átmosás, inak, hártyák, stb. eltávolítása. Némi őrölt kömény, és magasabb fokhagymamennyiség.
Szerintetek?

Üdv: Ádám


Próbáld meg egy kisebb tétellel.
Az biztos, hogy az őznek a szarvashoz és a disznóhoz képest nagyon markáns bukéja van, sokáig érzem a kezemen, ha zsigerelek. Alföldi vadásztársaktól láttam, hogy a pörkölt készítéséhez először tiszta vízben egyet forraltak rajta, azután e léről leszűrve teszik rá a hagymára, így kevésbé "illatozik". Kolbásznál ez vélhetően nem működik, de az ecetes víz lehet hogy segít.   
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Szik
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 838


« Új üzenet #27 Dátum: 2009. Február 02. - 14:32:46 »

Én már csináltam. Kb 1/3 őzhús arányban. Nagyon jó volt semmi más mellékíz nem volt. Ha valakinek van rá módja tudom ajánlani.
Naplózva

"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3605


« Új üzenet #28 Dátum: 2009. Február 02. - 14:38:51 »

Szerintem kár bele!

Persze mindenkinek mások a körülményei, máshoz jut hozzá, de ugyanannyi pénzért dupla mennyiségű szarvast kapsz...

És az jó. Ki van próbálva...  Vigyorog  Emelem
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
Donkó Ádám
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 114


« Új üzenet #29 Dátum: 2009. Február 02. - 17:24:06 »


Köszönöm a válaszokat! Igen

Kama, tudom hogy jó szarvasból, tavaly töltöttem dámból, és isteni volt! Ebben az idényben nem jött össze a szarvas, pedig Isten látja lelkem, sokat jártam a nyomukban. Ez van... Majd a következő idényben Mosolyog
Azt hiszem, 15 kg körüli anyagot fogok keverni, inkább a disznó (házi) lesz túlsúlyban. A húst lepucolom a hártyáktók, inaktól, és a felkockázott húst "kezelem" ecetes vízzel. Meglátjuk, a puding próbája az evés, de amíg még 10 fok alatt van, szeretnék valamit füstölni.... Mégegyszer köszönöm az észrevételeket! Wave
Naplózva

Donkó Ádám
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 42   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: