Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #15 Dátum: 2009. Január 15. - 20:44:16 » |
|
Mi a recepted? Már ha nem titkos...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Rzoli
|
|
« Új üzenet #16 Dátum: 2009. Január 15. - 21:10:58 » |
|
Szia Viktor ! 15 Kg alapanyaghoz . csemege paprika 30 dkg csípős paprika 12 dkg őrölt kömény 5-15 dkg bors 5 dkg konyhasó 30-35 dkg fokhagyma 15-20 dkg A lényeg a bükkfa füstölés amihez én nem nagyon értek ,de a barátom nagyon jól csinálja ! A keverésnél kóstolni kell és beállítani az ízeket /házi körte és szilva / A szalámi 50-es bélbe kerül. Egyszóval a lesről betérő vadász legfinomabb vacsorája + a fagyálló hangulatjaviók !
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #17 Dátum: 2009. Január 15. - 21:12:22 » |
|
:EH Köszi Zoli!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Rzoli
|
|
« Új üzenet #18 Dátum: 2009. Január 15. - 21:19:22 » |
|
Remélem a Fórum VT összejöveteleinek előétele lehet. De erről a szarvasnak is időben szólni kell ! Volt olyan , hogy nem jött el . :'( :'(
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #19 Dátum: 2009. Január 15. - 21:23:11 » |
|
Remélem a Fórum VT összejöveteleinek előétele lehet. De erről a szarvasnak is időben szólni kell ! Volt olyan , hogy nem jött el . :'( :'( Támogatom! Már csak a szarvasnak kell szólni...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Viktor
Vendég
|
|
« Új üzenet #20 Dátum: 2009. Január 23. - 12:28:10 » |
|
Bandi pácreceptje:
Szarvassonka-pác: Érdemes legalább 3 hétig benne hagyni a páclében.
18-20 liter
10 szem szekfűbors 10 szem borókabogyó 10 gr köménymag 5 gr koriander 20 gr őröltbors 25 dkg só 1 szem szerecsendió 4-5 babérlevél
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
manipulus
|
|
« Új üzenet #21 Dátum: 2009. Január 23. - 12:38:42 » |
|
Sziasztok!
Nagyon jók a receptek. Tud esetleg valaki eladó szalámit meg sonkát Pest közelében? Vevő lennék rá. Lesz egy kis vendégség nálam és jó lenne valami különlegességet is feltálalni.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Csaba
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
manipulus
|
|
« Új üzenet #22 Dátum: 2009. Január 30. - 09:33:34 » |
|
Sziasztok!
Nagyon jók a receptek. Tud esetleg valaki eladó szalámit meg sonkát Pest közelében? Vevő lennék rá. Lesz egy kis vendégség nálam és jó lenne valami különlegességet is feltálalni.
A segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Csaba
Senki nem segít a kicsi Csabikának, hogy felvághasson a vendégei elött? :'(
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kapszli
|
|
« Új üzenet #23 Dátum: 2009. Január 30. - 09:47:35 » |
|
Senki nem segít a kicsi Csabikának, hogy felvághasson a vendégei elött? :'( Ha vársz még egy jó hónapot akkor én adok!
|
|
|
Naplózva
|
Üdv:Kapszli
|
|
|
manipulus
|
|
« Új üzenet #24 Dátum: 2009. Január 30. - 10:04:18 » |
|
Szia! Előre is köszi. Varom nagyon. Kicsit akkor halasztom a vendégséget. Üdv: Csaba
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Donkó Ádám
|
|
« Új üzenet #25 Dátum: 2009. Január 30. - 22:06:06 » |
|
Sziasztok! Ezek szerint őzből ellenjavallt a kolbász? Igazság szerint, én sem láttam/hallottam/kóstoltam ilyesmit... Olyanon agyaltam,agyalok, hogy 50% őz, 25-30% szalonna, a maradék sertés. A húsnak egy ecetes vizes átmosás, inak, hártyák, stb. eltávolítása. Némi őrölt kömény, és magasabb fokhagymamennyiség. Szerintetek? Üdv: Ádám
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Február 01. - 18:38:40 írta Girgesz »
|
Naplózva
|
Donkó Ádám
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9985
|
|
« Új üzenet #26 Dátum: 2009. Február 02. - 14:08:45 » |
|
Sziasztok! Ezek szerint őzből ellenjavallt a kolbász? Igazság szerint, én sem láttam/hallottam/kóstoltam ilyesmit... Olyanon agyaltam,agyalok, hogy 50% őz, 25-30% szalonna, a maradék sertés. A húsnak egy ecetes vizes átmosás, inak, hártyák, stb. eltávolítása. Némi őrölt kömény, és magasabb fokhagymamennyiség. Szerintetek? Üdv: Ádám Próbáld meg egy kisebb tétellel. Az biztos, hogy az őznek a szarvashoz és a disznóhoz képest nagyon markáns bukéja van, sokáig érzem a kezemen, ha zsigerelek. Alföldi vadásztársaktól láttam, hogy a pörkölt készítéséhez először tiszta vízben egyet forraltak rajta, azután e léről leszűrve teszik rá a hagymára, így kevésbé "illatozik". Kolbásznál ez vélhetően nem működik, de az ecetes víz lehet hogy segít.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Szik
|
|
« Új üzenet #27 Dátum: 2009. Február 02. - 14:32:46 » |
|
Én már csináltam. Kb 1/3 őzhús arányban. Nagyon jó volt semmi más mellékíz nem volt. Ha valakinek van rá módja tudom ajánlani.
|
|
|
Naplózva
|
"A tapasztalatot nem az évek súlyával mérik, hanem a megszerzett tudás hasznosításának a mértékével."
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #28 Dátum: 2009. Február 02. - 14:38:51 » |
|
Szerintem kár bele! Persze mindenkinek mások a körülményei, máshoz jut hozzá, de ugyanannyi pénzért dupla mennyiségű szarvast kapsz... És az jó. Ki van próbálva...
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
Donkó Ádám
|
|
« Új üzenet #29 Dátum: 2009. Február 02. - 17:24:06 » |
|
Köszönöm a válaszokat! Kama, tudom hogy jó szarvasból, tavaly töltöttem dámból, és isteni volt! Ebben az idényben nem jött össze a szarvas, pedig Isten látja lelkem, sokat jártam a nyomukban. Ez van... Majd a következő idényben Azt hiszem, 15 kg körüli anyagot fogok keverni, inkább a disznó (házi) lesz túlsúlyban. A húst lepucolom a hártyáktók, inaktól, és a felkockázott húst "kezelem" ecetes vízzel. Meglátjuk, a puding próbája az evés, de amíg még 10 fok alatt van, szeretnék valamit füstölni.... Mégegyszer köszönöm az észrevételeket!
|
|
|
Naplózva
|
Donkó Ádám
|
|
|
|