Pyrus
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4591
|
|
« Új üzenet #4455 Dátum: 2009. Október 01. - 13:19:11 » |
|
Nyúlragu pálinkafőzéshez Ez gondolom úgy kezdődik, hogy: Pár hónappal előbb fogj egy hordót és szedjél bele szép érett gyümölcsöket...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9530
Piros betűs nagyokos...
|
|
« Új üzenet #4456 Dátum: 2009. Október 01. - 13:20:01 » |
|
Szüreti vadnyúl,
|
|
|
Naplózva
|
-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában... -Levegyem?
-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
|
|
|
Horrido
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 7953
Generalbakter
|
|
« Új üzenet #4457 Dátum: 2009. Október 01. - 13:21:14 » |
|
Nyúlragu pálinkafőzéshez
|
|
|
Naplózva
|
A jó vasutasnak még a hetedik szomszédja is hülye...
|
|
|
Sziju
Vendég
|
|
« Új üzenet #4458 Dátum: 2009. Október 01. - 13:22:12 » |
|
nyúlragu pálinkafőzéshez
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4459 Dátum: 2009. Október 01. - 13:38:30 » |
|
Ez gondolom úgy kezdődik, hogy: Pár hónappal előbb fogj egy hordót és szedjél bele szép érett gyümölcsöket... Nem teljesen, de így sem rossz. Ma reggel disznót vágtunk a bátyám lagzijára -most szombaton lesz- és olyan dolgot láttam, amit még a rendszerváltás előtt tapasztaltam csak: a bátyám kora hajnalban ott volt a leszúrt disznó mellett kaparókéssel a kezében és pucolta a röfit. Hát el is képedtem rendesen, mert ő híres volt arról, hogy a disznóvágásra már csak akkor érkezik, amikor este a töltött káposztát tálalják. Mikor megkérdeztem, hogy mi ez hogy lehet, azt válaszolta: "Röviden, tömören annyi, hogy a nyáron összeszedtem az epret." Mikor értetlenül néztem rá, akkor rávilágított a lényegre is: most készült el a pálinkája, amit persze lagzi előtt meg kellett kóstolni és még nem feküdt le a kóstolgatás után -így aztán odaért időben a jobb sorsra érdemes sertés ravatalához.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 01. - 13:50:32 írta Erdőjáró (Molnár Attila) »
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9997
|
|
« Új üzenet #4460 Dátum: 2009. Október 01. - 13:52:14 » |
|
Te Girgi, ahogy itt a válaszokat elnézem, hamarosan nyithatnánk egy pálinkafőző rovatot is.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4461 Dátum: 2009. Október 01. - 14:46:51 » |
|
Te Girgi, ahogy itt a válaszokat elnézem, hamarosan nyithatnánk egy pálinkafőző rovatot is. De azt csak engedéllyel rendelkező pálinkafőzők használhatnák...
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
nagysas
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 4147
TSP
|
|
« Új üzenet #4462 Dátum: 2009. Október 01. - 15:18:59 » |
|
Nekem van engedélyem, jöhetek? (nagyapám anno megengedte ) Természetesen: Nyúlragú pálinkafőzéshez
|
|
|
Naplózva
|
Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!! 在我赤裸的身上牺牲一只山羊
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4463 Dátum: 2009. Október 02. - 11:32:12 » |
|
Talán sikerült végre összeszámolnom a szavazatokat 2:4-re a pálinka-rajongók nyertek.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #4464 Dátum: 2009. Október 03. - 07:30:38 » |
|
Sziasztok! Van némi szarvas csontom,és ebből szeretnék levest főzni,ha lehet. Kérem aki tud adjon tanácsot,receptet hogyan készítsem el!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4465 Dátum: 2009. Október 05. - 13:35:02 » |
|
Sziasztok! Van némi szarvas csontom,és ebből szeretnék levest főzni,ha lehet. Kérem aki tud adjon tanácsot,receptet hogyan készítsem el! Ha húslevesnek csinálod, akkor vedd a marhahúslevest alapul. Aztán kis lángon, nagyon lassan főzd nagyon sokáig, hogy tiszta maradjon a levesed.
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16606
|
|
« Új üzenet #4466 Dátum: 2009. Október 05. - 17:19:11 » |
|
Ha húslevesnek csinálod, akkor vedd a marhahúslevest alapul. Aztán kis lángon, nagyon lassan főzd nagyon sokáig, hogy tiszta maradjon a levesed. Én csak a vaddisznó csontból szoktam levest főzni, a szarvasét nem szeretem. Túl faggyús, pláne ha az ember a velő miatt kettévágja a csöves csontokat. Az első levét mindenképp el kell önteni.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2009. Október 05. - 21:57:50 írta St.Girgesz »
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 5762
A gasztroszent!
|
|
« Új üzenet #4467 Dátum: 2009. Október 05. - 21:58:12 » |
|
Én csak a vaddisznó csontból szoktam levest főzni, a szarvasét nem szeretem. Túl faggyús, pláne ha az ember a velő miatt kettévágja a csöves csontokat. Az első levét mindenképp el kell önteni.
Nem faggyúsabb az, mint a marha... csak az íze gazdagabb
|
|
|
Naplózva
|
Üdv a vadásznak! "Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)
"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
|
|
|
Sakac
Globális moderátor
Vadász
Elérhető
Hozzászólások: 9923
|
|
« Új üzenet #4468 Dátum: 2009. Október 23. - 14:54:00 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
|
|
|
Lacus
|
|
« Új üzenet #4469 Dátum: 2009. Október 23. - 15:28:08 » |
|
Sakac Az első libanyakleves? A második?? A harmadik burgonyástésta?
|
|
|
Naplózva
|
Üdv Lacus.
/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek. " / Anonymus
|
|
|
|