Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 28   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Kérdések, melyekre választ várunk  (Megtekintve 132363 alkalommal)
Taki
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 138



WWW
« Új üzenet #15 Dátum: 2008. április 19. - 12:24:27 »

Szevasz Lupus! 

Figyelmesen elolvastam a mondókád és kapisgálom is az értelmét. De ismételten leszögezem, hogy ez nem tartozik ide! Amennyiben tagja vagy a kamarának akkor birtokodban van valamilyen alapszabály, ami tárgyalja a jogaid és a kötelességeidet.  Mi több ezt alá is kellett írnod (nálunk igen!). Javaslom keresd fel a Vadászkamara Megyei irodáját és ott szavald el ugyanazt, amit fentebb írtál. Tedd ezt arccal, névvel tisztességgel…… Amennyiben nem hallgatnak meg és kirúgnak onnan – akkor az arról szóló információnak már helye van a fórumon! Ha pedig leültetnek kávéval kínálnak és meghallgatnak – netalántán válaszra is méltatnak – azt is megírhatod a fórumon. De így – ez csak egy pusztába kiáltott szó.

Legyen bármilyen is a jövőbeli sorsa a kamarának, marad vagy nem marad lesz helyette más.
Biztosan Ők sincsenek hiba nélkül, mint ahogy senki más se lehet tökéletes. De ne felejtsed el, hogy valakinek össze kell fogni a vadászok érdekeit, mert csak hülyéknek nincsen tömegbázisa.

Üdv.
Taki
Naplózva

"Az erdészeti és vadászati múltunk ismerete az alapja a mi büszkeségünknek, bölcsességünknek és az táplálja bennünk a jövőbe vetett hitet is"
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #16 Dátum: 2008. április 19. - 12:51:05 »

Kedves Lupus!

Ugyan már! Ugye nem várod el Te sem, és senki sem, hogy minden egyes vadásznak egyenként adjanak választ az itt feltett kérdéseikre. A Kamarák évente tartanak értekezletet, ahova a vadásztársaságok képviselőit delegáljuk. Az, hogy akik ott képviselnek minket, ülnek mint kukák a seggükön, sem kérdezni, sem beszámolni nem tudnak saját küldőjüknek, (tisztelet a kevés kivételnek!)  azt már ne másokon kérjük számon.
Azt, hogy nem csinálnak semmit, azt azért nem lehet kategórikusan kijelenteni. Gondolj csak a Vtv tervezetére, amit ha akkor és úgy elfogadnak, még nehezebb helyzetben lennénk. Vagy gondolj a fegyver műszaki vizyga ötről ,tíz évre történő megemelésére. Gondolj a szalonka vadászati lehetőségre, a szárnyas kártevők apasztási lehetőségére, a Larsen csapdák szorgalmazására.....
Azért legyünk egy kicsit reálisak. Nagyon sok olyan dolog nincs köztudatban, ami a különböző "érdekképviseletek" közbenjárásával valósult meg, csak nincsen nagy dobra verve. Mondhatnám rosszúl adminisztrálnak!


Ha arra számítunk, hogy ilyen hozzáállással eredményt tudunk elérni, vagy lesz olyan vadászati vezető, aki az ilyen hangnemben feltett kérdésekre választ fog adni, tévedünk. Nem kellene már a kezdet kezdetén elüldözni innen azokat, akik esetleg valóban közénk jönnének.
Ez a fórum, nem az egyéni számonkérések szintere, azokra a különböző küldöttgyűléseket, választásokat kell felhasználni, vagy -Uram bocs.- személyesen kell a területileg illetékes kamarának feltenni. És azt se felejtsük el, hogy nem egyformán működnek a klf. megyei testületek sem!
Azt sem szabad elfelejteni, hogy választott testületről beszélünk, így meg van a mód és lehetőség a választásra. Csak azt akkor, és ott kell megtenni.
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #17 Dátum: 2008. április 19. - 13:33:17 »

Bocs, ha offolok,
de nekem erről az jutott eszembe, mikor megkaptuk a közös képviselő elszámolását.
Fejre álltam azon, hogy hova a bánatba levelez el évente 700e Ft-t, ki az isten használ el évente X köbméter vizet (és mire...).
Dühöngtem, hogy majd elmegyek a lakógyűlésre és számonkérem az általam pofátlannak tartott "Egyéb" tételt, ami milliós nagyságrendű.
Aztán gondolkodtam...szomszédok...az autóink a parkolóban...a fiam úgy jön fel a lépcsőházban, mint egy SS Obersturmbannführer nehézpáncélos lovon...a feleségem mániákus lépcsőház-virágozó...
Szóval, nem mentem el, már csak azért sem, mert biztosan vannak, akik pletykálni és receptet cserélni mennek el, aztán ott a holdudvar, aki ugyan tudja, hogy igazam van, de dolgozik benne a generációs "házmegbízott" fíling, ezért bőszen s....get nyal.

Ma kaptam egy emailt, ami megvilágította nekem, hogy először a szűk környezetben kell rendet tenni. Minden olyan tömörülés, ami rendelkezik érdekképvielettel, morog arra. Morognak a rendőrök, mert játszanak a nyugdíjjal, morognak az orvosok, mert megvágják őket, morognak a vadászok, mert gyilkosoknak titulálják őket- és mindenki a kamarájára, a szakszervezetére orrol, mert nem jól képviselik az érdekeit.

De baj van a kommunikációval, a PR-ral is.
Nézzétek meg napjaink kardinális kérdését, a BKV sztrájkot. Alapvetően érti az emberfia, hogy igazuk van, mert ki lenne hajlandó krajcárokért dolgozni.
Erre jön a sajtó, aki először ábrázolja a lebénult várost, a hiába várakozó tömeget, aztán átsnittel a BKV-sokra, akik sakkoznak, esznek, heverésznek, pingpongoznak... Na, ez a rossz PR (igen, tudom, központilag így van gerjesztve), mert a magyar ember habitusa azt mondja, hogy fákjú, ha már sztrájkolsz, legalább ne előttem fetrengj!
És azok a BKV-sok ugyanolyan hülyén viselkednek, mint - átvitt értelemben- mi, vadászok.
Mert adunk okot  az ellenszenvre, mert van, mikor gőgösek vagyunk, mert van, mikor jobb az a rövidebb út a Micsuval a friss vetésen át, mert csak leszalad egy feles eksön előtt, mert hagy lőjön már a kölyök is egy bakot, ha már megérte a 12. évét...
Igazam van?
Akkor mit várunk a kamarától? Zsiványok? Hát...mi választottuk őket. Lopnak? Mi bíztuk rájuk a brifkót.
Ha pedig odaállnak az érdekünkben, hogy ez kellene, meg az kellene, akkor az ő pofájukba vágják, hogy igenám, de a Susmus Vadásztársaság nem is annyira mártott gyertya gyerekekből van összerakva...

Tényleg azt tudom mondani, hogy ha valami kín van, akkor telefon, időpontkérés és bekocogás a kérdéseket UDVARIASAN feltenni.
Mert még az is beleférhet, hogy én vagyok a hülye, és a fiam tényleg felveri álmából a másodikon alvó kisbabát....


(Természetesen a fent felsoroltak széles általánosításkét és csúsztatásként értendőek. Sem magamtól, sem mástól nem várom el, hogy bármilyen közösséget vállaljon az említett törvénysértésekkel.Sőt, célomnak tartom, hogy a vadásztársadalom szabaduljon meg végre a szintén vadásznak titulált buta emberektől.)
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Lupus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 258



« Új üzenet #18 Dátum: 2008. április 19. - 14:03:50 »

Attila, persze tudom, hogy nem lehet óriás léptekkel haladni, de ez az általad felsorolt mondjuk 3 dolog, még ha dupla ennyi is, akkor is kevés a működési iodejétől fogva! Tudom, most mivel ez új fórum, nem "illik" a valóságot előhozni, mert milesz ha....
Szóval akkor leírok nektek valamit!űIgen bementem! Helyel is kínálta! Meg is hallgattak! Csak aztán széttárták a karjukat!
Nos szerintettek mi lett volna a kamari etikai bizottság feladata , amikor bebízonyítottan sikkasztott egy kamarai küldött, aki egyébként egy társaság elnökei is. Az, hogy ez nem az ő hatáskörük? De azért kíváncsi lennék a véleményetekre azzal a választással kapcsolatban amit a Boar még a régi fórumon írt!
De ezzel ezt befejezem! nem kívánok többet reagálni! Nem nézki jól amikor az ember egyszép felületre csúnya dolgokat rak fel.

Taki, ezzel a megjegyzésedel kapcsolatban annyit"..Legyen bármilyen is a jövőbeli sorsa a kamarának, marad vagy nem marad lesz helyette más.
Biztosan Ők sincsenek hiba nélkül, mint ahogy senki más se lehet tökéletes. De ne felejtsed el, hogy valakinek össze kell fogni a vadászok érdekeit, mert csak hülyéknek nincsen tömegbázisa.."
igen, ők sincsenek hiba nélkül, de nem is azt hánytorgatta fel az ember, ha mondjuk tévednek valamiben.
Nem is írom tovább, mert csak feleslegesen felidegísítem magam.
Egyet viszont még elmondok, ebben a mai kamarában azért nem derülnek ki dolgok, mert " én mosom a te hátad, ő mossa az én hátam".
Naplózva

Üdvözlettel
Dances with Wolves
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #19 Dátum: 2008. április 19. - 15:34:48 »

! Tudom, most mivel ez új fórum, nem "illik" a valóságot előhozni, mert milesz ha....

Szia Karcsi!

Itt nem a valóság előhazataláról, vagy a fórum sérthetetlenségéről van szó. Akkor sem lesz semmi, ha leírjuk ide az összes óhajunkat, sóhajunkat, de nem ajtóstól kell bemenni a házba. Egyébként, meg merem kockáztatni, akkor sem szakad le az ég, ha ide egyetlen kamara egyetlen tagja sem néz be, legfeljebb mi sopánkodhatunk tovább, de a fórum megy tovább.
 
Én értem amit mondasz, és talán meg is értem, cserébe Te is értsél meg engem.
A kamara nem egyenlő az általunk megszokott régi megyei intéző bizottságokkal, ezért ne is várjunk Tőle olyan hatásköröket. (Igen-igen erősen leszabályozott, és korlátozott jogkőrrel vannak felruházva, és még azt sem mondhatjuk, hogy a mi támogatásunkat élvezik.)
Nincs joga felelőségrevonni, irányítani, fegyelmi felelőségrevonást alkalmazni, berendelni, számonkérni........
A vt elnök lopási/sikkasztási ügyére valóban megvonhatja a vállát, széttárhatja a kezét, és ennyi. A vadásztársaság önnáló jogi személy saját közgyűléssel,  intéző-, fegyelmi bizottsággal, és az ő kompetenciájuk ilyen ügyekben eljárni. Illetve feljelentés esetén a rendőrségnek... A kamarai küldött, gondolom, nem "munkatársa" a kamarának, vele szemben semmi nemű eljárási jogköre nincsen.

Nagyon igazat adok Takinak abban, hogy ismerni kellene a mi, és mások jogait, és kötelességét mielött véleményt mondunk.
Nem tisztem védeni a kamarát, és nem is kívánom azt megtenni, de azt is tudomásul kell venni, hogy azért mert mi tájékozatlanok vagyunk, nem jelenthetjük ki, semmit sem dolgoznak. Én többször voltam a Pest megyei Kamaránál tanácsot kérni, tárgyalni,, és elmondhatom egy percet nem tudtunk folyamatosan beszélni a pillanatonként csörgő telefonoktól amelyekben a vadászok kértek segitséget. Elmondhatom egyet sem "ráztak le", és minden esetben én is megkaptanm a segítséget amiért mentem.
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Viktor
Vendég
« Új üzenet #20 Dátum: 2008. április 21. - 09:31:12 »

Végigolvasva a topicot azt kell mondanom: szerintem mindenkinek igaza van, de senkinek igazán.

Egyrészt: a Kamara közfeladatot ellátó szerv, gazdálkodásának adatai - az 1992. évi LXIII. törvény értelmében - nyilvánosak, azok kiadását bármelyikünk kérheti, az is, aki nem kamarai tag. A Kamara érdekvédelmi szerv, nem könyörögnünk kellene, hanem nekik kellene megfelelni az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló 1997. évi XLVI. törvény 3. § a) pontjának, mely szerint "a kamara képviseli és védi a vadászati tevékenység gyakorlásával összefüggő ügyekben a hivatásos és sportvadászok általános szakmai érdekeit, testületeinek tekintélyét, valamint a hivatásos vadászok hivatásukból eredő jogait." Ebből nem sokat látunk, ez tény, ez a szerv még mindig csak a jogait látja sok esetben, a kötelezettségeit, hibáit, tévedéseit kevésbé. Tisztelet a kivételnek, mert ilyen is akad, emlékezzünk csak Wipe esetére a vadászjegy kijavításával kapcsolatosan.

Másrészt: ez itt Magyarország. Senki nem ért még el semmit egy tekintélyelven működő szervvel szemben követelődzéssel, fenyegetőzéssel, ingerült hangnemben. Ha jó ez, ha nem, ez van. Nagyon sok kamarai tagban megvan a hajlandóság arra, hogy a normális hangnemben felvetett kérésekre, kérdésekre reagáljon, esetleg intézkedjen. A kamarán igen nagy a nyomás is sok tekintetben, erről a többségünk keveset, vagy egyáltalán semmit nem tud. Az ingerült, számonkérő hanggal meggyőződésem, hogy semmire nem megyünk.

Úgyhogy azt tartanám a leghelyesebbnek, ha mindenki nyelne egy nagyot és normális hangon feltenne egy higgadt, értelmes kérdést, amire a választ konzekvensen és jogosan kérhetjük. Én ehhez lennék partner, ha ez elérné a célját, akkor egyáltalán nem sokallnám a kamarai tagdíjat.
   
Naplózva
Kama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3605


« Új üzenet #21 Dátum: 2008. április 30. - 15:33:24 »

2008. április 25-27, Pápa, Szent-György-napi Agrárexpo.

A helyi lapban olvasoma programot.
Vasárnap - megyei vadásznap.

Az rendben van, hogy az agrárexpón minden évben többféle kiállítással, programmal képviseltetik magukat a környékbeli, megyei vadászok, az is rendben van (??????????????  Fejvakarás), hogy erre a kamara, vagy valaki ráfogja, hogy megyei vadásznap.
De akkor talán megérdemelnék én, mint a megyében vadászjegyet váltott kamarai tag egy meghívólevelet. Vagy nem?
Vagy akkor legalább tessék meghirdetni a vadászati sajtóban.

Mert erről egy kanyi sort nem találtam az elmúlt hónapok Vadászlapjaiban/Nimródjaiban.

Miért kell egy ilyen rendezvényt sunnyogva rendezni?
Naplózva

"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?"
(Zsindely Ferenc)
doromboló
Rügy
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1


« Új üzenet #22 Dátum: 2008. Május 13. - 19:37:47 »

Katasztrófális amit veszprém megyéen művelnek ! Mint a kapcaronggyal úgy beszélnek az emberrel !...Ahelyett hogy megkérdeznék kérek e egy kávét kirúgnak, hogy mit keresel ott ?!....Az irodavezető hölgy elnyomva, az elnök csak a fényezésre ügyel, a titkár meg tapossa a lelkeket ! Gratulálok !....
Naplózva
Róka-Koma
Vendég
« Új üzenet #23 Dátum: 2008. Május 25. - 17:21:00 »

Üdvözlet!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a vadászjegy kiváltásának nem kötelező a kamarai tagdíj befizetése!
Mivel jobb ha a kamarai tagdíj is be van fizetve?

Üdvözlettel: Róka-Koma
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #24 Dátum: 2008. Május 25. - 22:11:11 »

Üdvözlet!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a vadászjegy kiváltásának nem kötelező a kamarai tagdíj befizetése!
Mivel jobb ha a kamarai tagdíj is be van fizetve?

Üdvözlettel: Róka-Koma

Annyiból, hogy két bőrt is lehúzhatnak rólunk...
Naplózva
Róka-Koma
Vendég
« Új üzenet #25 Dátum: 2008. Május 26. - 07:12:33 »

Üdvözlet!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a vadászjegy kiváltásának nem kötelező a kamarai tagdíj befizetése!
Mivel jobb ha a kamarai tagdíj is be van fizetve?

Üdvözlettel: Róka-Koma

Annyiból, hogy két bőrt is lehúzhatnak rólunk...

De érdemes azt kifizetni vagy sem?

Köszöntem a válaszokat!
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #26 Dátum: 2008. Május 26. - 07:21:22 »

Szia Róka-Koma!
Mindenkiben felvetődik,hogy miért is fizet,de a biztosítás kötése így egyszerűbb,meg megszokta,meg mindenki mazohista és szereti ha a pénzéért nem kap lóf@szt sem.
Na ezért fizetjük be a tagdíjat!
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #27 Dátum: 2008. Május 26. - 10:04:55 »

A helyzet a következő.

Adva van a Kamara, amelyiknek törvényi kötelezettsége a vadászjegyek érvényesítése. Másfelől ennek a szervnek sokáig kényszertagja volt valamennyi vadász, ezt azonban az Alkotmánybíróság kilőtte, így a Kamara a következő nagy ötlettel állt elő: ahhoz, hogy a bevételek megmaradjanak, illetve nőjenek, megállapodott egy biztosítóval, hogy az ő biztosításait fogja árulni de csak annak, aki belép tagnak a kamarába. A többi biztosítót pedig erőnek erejével, törvénytelenül háttérbe szorítják, ezt még  le is írták a kamarai évkönyvben.

Ilyen módon senki nem mer a Kamarával szemben hepciáskodni, fizet, mint a katonatiszt - a Kamara feltehetően még a biztosítótól is jutalékot kap - és megideologizálja azzal, hogy ez így kényelmes...
« Utoljára szerkesztve: 2008. Június 22. - 14:37:43 írta Erdőjáró (Molnár Attila) » Naplózva
Sabbati
Igazhitű Effendi és Birodalmi Tasliosztogató
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4799



« Új üzenet #28 Dátum: 2008. Május 26. - 14:13:16 »

"a Kamara feltehetően még a biztosítótól is jutalékot kap"

Kíváncsiak vagytok a generalis jutalékokra?
Naplózva

"Ihre besondere Stärke ist die Praxis."
Viktor
Vendég
« Új üzenet #29 Dátum: 2008. Május 26. - 14:19:29 »

"a Kamara feltehetően még a biztosítótól is jutalékot kap"

Kíváncsiak vagytok a generalis jutalékokra?

Privát megy!
Naplózva
Oldalak: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 28   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: