Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Kérdések, melyekre választ várunk  (Megtekintve 132617 alkalommal)
Egon
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 940



« Új üzenet #105 Dátum: 2009. Május 30. - 18:34:22 »

Attila!

A vadásztársaságok zöme elöregedett ezt tudomásul kell venni.
Tisztelet a kivételeknek, de nálunk is ez a helyzet és nagyon nem akarnak fiatalt olyan helyzetbe hozni, ahol esetleg döntési, változtatási joga lenne.
Nem tudom miért van ez így, de ahogyan hallom sok helyen létező jelenség.

Féltenek valamit a fiataloktól...fene tudja az okát...
Régről megmaradt beidegződés. Az ok, amit féltenek az a kezük közül kicsúszó hatalom. Ha megnézzük a társaságok nagy részében a vezetők régen is valaminek a vezetői voltak kisebb nagyobb hatalommal, rendelkeztek, és jött egy „rendszerváltás” aminek lassan az utolsó stádiumához érünk, mivel lassan kiöregednek a régi vezetők.
Naplózva
Karcsi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 650



« Új üzenet #106 Dátum: 2009. Május 30. - 18:37:08 »

Sajnos,amig egyesek fényképezkednek a kotorékból kiszedet és megölt kisrókákkal addig nagyon sebezhetőek a kotorékozók.Az Én gyomrom se veszi be a dolgot.Tudom,hogy szükség van rá,de Nekem nem jön be.Nem is járok csak télen,ugrasztani.Ezt a nyári kotorékozást,pedig ugyis be fogják tiltatni a "ződek".Azért kell küzdeni,hogy legalább a télit engedjék.Amig ilyen cikkek és képek jelennek meg,addig nincs mit tenni.Egyszerüen nem lehet elmagyarázni az embereknek,hogy erre szükség van.

http://www.borsonline.hu/news.php?hid=21263
Naplózva

A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van. (Bob Dylen)
Lacus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3936



« Új üzenet #107 Dátum: 2009. Május 30. - 18:51:58 »

Üdv  Wave
Ahol Isaurának gyüjtenek pénzt,hogy felszabadítsák.,,mit várunk?Tegnap volt egy riport, M.o.-on 10000 lovat tartanak Szerintem picit többet.,Már nem vagyunk lovas nemzet, az ebek száma meghaladja ,a marha állományt.stb.,de ha lessz egy nagyobb járvány pl,veszetség.. Akkor mi leszünk a hibásak mert nem irtottuk a rókát.,és túlszaporodik.Persze a felelősséget nem a zöldek állják.
Naplózva

Üdv Lacus.

/ " Ifjaik majdnem mindennap vadászaton voltak; ezért aztán attól az időtől fogva mindmostanáig a magyarok jobb vadászok is, mint a többi nemzetek.  "  / Anonymus
Lupus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 258



« Új üzenet #108 Dátum: 2009. Május 30. - 19:31:46 »

Nem értettetek meg! Lacus üzenetében van a kutya (róka) elásva! Igen is fel kellene venni a kesztyűt és az ő módszerükkel harcolni. Csak ahhoz nem szabadna megosztottnak lenni, meg kicsit több vadász kellene a puskások között!
Addig, amíg a fegyvertartással rendelkezők nagyrészének, ez csak halomra lövöm, meg húst jelent, és le se sz..ja a VADÁSZATOT, Ami a vadászat tényleg, addig itt nem lesz semmi. Ezt a kamarák is nagyon jól tudják. Ők ennek ellenére tehetnének, azért vannak,hogy a vadászokat képviseljék! A politikusokról nem beszélek, mert Woest Sorozat ket.
Szóval, vagy lesz gyökeres változás, és valahogy megpróbáljuk képviselni magunkat, vagy búcsút mondhatunk mindennek.
A minap hallottam, hogy úgy van, ez, hogy ha sok a disznó és ezzel a kár, akkor a vadászok jöjjenek, meg felelősségre vonják a vadászokat miért van még itt vaddisznó, egyébként meg gyilkosok! Én ezekre az anomáliákra céloztam, hogy ha védik fizessék is a károkat. És addig, amíg kesztyűvel csapkodják az ercunkat és vissza ütés helyett, csak oda tartjuk a másikat nem fogunk elérni semmit!
Az is igaz, hogy amíg kiderül, azokról akiknek példát kellene mutatni, hogy ők a legnagyobb csirkefogók, ne várjuk mást!
Igen ezektől el kellene határolódni! Nem az afrikában, afrikai szokás szerint zsiráfot lövőtől, ha neme ezektől a..., az a baj, hogy nincs elég kifejező ábra. Ezt kellene tenni a kamarának is, meg a vadász társadalomnak. De ez utópia! Néhány ezer vadász, nem tud, vagy nagyon neheze megfegyelmezni sok tízezer puskást! Igen ezt kellene propagálni, hogy akinek fegyvere van, az attól még nem vadász! Csak sajnos az is igaz, hogy egy társaságban van 3-4 ilyen, attól az még nem fog megváltozni! Tudom, kértem, ne a fegyelmi szabályzatot szigorítsuk, törekedjünk arra az etikai szabályokat tartsuk be,  Figyelmes olvasás és akkor nem kell fegyelmi. Azt hitték ez az ujfajta baromfi vírus neve!
Ritka az a társaság, ahol nem így van, de a réggebben vadászók féltik a már megsem lévő valamikori előjogukat.
 Woest Woest Woest Woest Fej a falba Fej a falba
Naplózva

Üdvözlettel
Dances with Wolves
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #109 Dátum: 2009. Május 30. - 20:00:13 »

Nem olyan rég itt a fórumon kérdeztem, tud-e valaki dúvadazási lehetőséget? No' le is lettem hurrogva, mit képzelek én, hogy nézne az ki, a társaság többi tagja mit szólna, ha rókára hívnánk vendéget???  Szomorú
Naplózva
manipulus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1179


Vadásztacskó vezető


WWW
« Új üzenet #110 Dátum: 2009. Május 30. - 21:12:19 »

Üdv  Wave
Ahol Isaurának gyüjtenek pénzt,hogy felszabadítsák.,,mit várunk?Tegnap volt egy riport, M.o.-on 10000 lovat tartanak Szerintem picit többet.,Már nem vagyunk lovas nemzet, az ebek száma meghaladja ,a marha állományt.stb.,de ha lessz egy nagyobb járvány pl,veszetség.. Akkor mi leszünk a hibásak mert nem irtottuk a rókát.,és túlszaporodik.Persze a felelősséget nem a zöldek állják.

Végig néztem a Hírt tv zöldpont című műsorát is.  A tisztelt állatvédő úr legnagyobb érvelése arra a kérdésre, hogy miért éppen most,  az volt, hogy a XXI. században már nem lehet ilyet csinálni. Kilenc éve még lehetett, de ma már nem. Azt mondják, hogy nincs bizonyítva, hogy fertőzéseket terjeszt a róka. Mert hát ugye veszetség az nincs már. De miért nem beszélünk a legveszélyesebb, róka által terjesztett veszélyről? Nevesítve az EHINOCOCUS MULTILOCULÁRISRÓL.  Ja, hogy ennek a féreg által kialakuló betegségnek 10-15 év a lappangási ideje? Ez most nem égető probléma? Amikor a rókák bejárnak az ovodákba, iskolákba és valószínüleg oda is elvégezheti a dolgát, amit a gyrekek meg is foghatnak. De mivel csak 10 év múlva derül ki, hogy a gyerek halálos beteg ez most nem számít? Bár igaz, hogy amikor kiderül a fertőzés már innoperativ. Szerintem ezt is kommunikálni kellene. Németországban tudtommal már 100 körül van a halálos áldozatok száma. Személy szerint idéntől én évente elmegyek máj ultrahangra, hogy időben kiderüljön ha megbetegszem.
Csak összefogással lehetne elérni eredményt. Nem úgy, hogy még itt a fórumon is sokszor egymás torkának esünk.
Tudom, hogy nem mindenkinek egyformán fontos minden vadászati mód. Engem sem érdekel a szarvas vadászat, de ezért még nem szólom le azt aki szarvasra vadászik. Szívesen nézem a teríték fotókat, trófeákat és olvasom a történeteket.
Fogjunk össze ha eredményt akarunk elérni. Mert tavaly a szalonka, idén a kotorékozás.
Jövőre mi következik?

Naplózva

Nem láttam még vadat, mely szánná magát.
A madár fagyottan zuhan le az ágról,
de sosem gondolt rá, hogy sajnálja magát.

www.vadaszkutyaiskola.freewb.hu
http://manipulus.ewk.hu/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #111 Dátum: 2009. Május 30. - 22:57:56 »

Tudom, kértem, ne a fegyelmi szabályzatot szigorítsuk, törekedjünk arra az etikai szabályokat tartsuk be,   Figyelmes olvasás  és akkor nem kell fegyelmi. Azt hitték ez az ujfajta baromfi vírus neve!
Ritka az a társaság, ahol nem így van, de a réggebben vadászók féltik a már megsem lévő valamikori előjogukat."

Milyen előjogról beszélsz?
Kérdezem , Nálatok külön alapszabály van a két generáció részére?  Ha pedig  egy alap,és házi szabályzat van, akkor mi a francról beszélsz? A helyi gondokat nem itt a fórumon kell megoldani, hanem helyben!! Ha pedig vannak előjogok, az csak a tagság gyengesége. Ahol ezeket megengedik, nem is érdemelnek többet! Ha pedig csak három, négy ember tudja mi az a vadász etika, akkor talán Bennetek van a hiba! Vállat von
Nem korosztályok közötti ellentétekről kell itt beszélni, hanem arról, hogy vagy tesz valaki a vadászatért, vagy nem. És ez igen is kortól független.

Nem korcsoportok közötti ellentét van itt Barátom! Link, szar ember minden korosztályban van! És egyre több!
Nagy a susmusolás mindenütt, amikor pedig véleményt kell mondani, a nagy többség kussol. Ez megy a közgyűlések nagy részén, és minden rendezvényen.
Baromi könnyű másokra mutogatni, de ha az ötven ötezer vadásznak be kellene számolnia a végzett évi munkájáról, igen csak meglepődnénk. De nézzen mindenki csak magába! Mi sem könnyebb, mint szidni Kamarát, Minisztériumot, Intéző bizottságot, és mindent. De bírálni csak azoknak van joga, aki be tudja bizonyítani, hogy ért ahhoz amit csinál, és csinál is valamit. Nekem igazán ne mondja senki, hogy könnyű egy vadásztársaságot, egy közösséget vezetni.  Fizetni, dolgozni senki nem akar, vadászni pedig mindenki, de így nem sokáig lehet!
Nézzétek csak meg magát a Fórumot! Itt nagyon jól le lehet venni, hogy ki mennyire ért a vadászathoz, ki mennyire viseli szívén területe, társasága gondjait, kinek van ötlete, ( a megvalósításhoz is!!) véleménye, és ki az aki csak itt van!
Pl.  Hányan képtelenek arra, hogy egy témát végigolvassanak mielőtt feltesznek egy kérdést. Hányszor írtuk már, hogy egy-egy kérdés már huszadszor merül fel! Csak olvasni kellene, sokszor csak két hozzászólás erejéig! . De ha már itt tartunk, miért ráfizetéses minden vadászkönyv kiadás! Nincs érdeklődés, az eladás jó ha eléri a  kétezer példányt! Eszünk ágában sincs olvasni, a tanulásról nem is beszélve! Hányan vesznek részt a különböző konferenciákon, előadásokon?
Hányan kérdeznek a vadászati előírásokból itt is olyat, hogy néha a hajam is feláll! (az még tud Mosolyog )
Hányszor merült fel egy kérdés olvasása során bennetek is, hogy van e egyáltalán a kérdezőnek vadászvizsgája? Pedig van! (Talán nem libáért vette.)  
Valljuk már be, hogy a pofatépésen kívül nem sokat teszünk sem az egységességért, sem a vadért, sem a vadászatért.  Persze van nagyon sok kivétel! (Hála az Istennek! ) De előbb, vagy utóbb Ők is megunják a mások helyetti gondoskodást!

Szidhatunk mi mindenkit, de azt észre kell venni végre, hogy minden közösség jobban összefog, mint mi! Egymást sem tiszteljük. Mit várunk másoktól?
Az pedig  kevés a megbecsüléshez, hogy Vadászok vagyunk!

Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #112 Dátum: 2009. Május 30. - 23:06:03 »

"hogy néha a hajam is feláll! ("---Attila, neked legalább van, becsüld meg!  Bion  Wave
Naplózva
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #113 Dátum: 2009. Május 30. - 23:44:47 »

Nem olyan rég itt a fórumon kérdeztem, tud-e valaki dúvadazási lehetőséget? No' le is lettem hurrogva, mit képzelek én, hogy nézne az ki, a társaság többi tagja mit szólna, ha rókára hívnánk vendéget???  Szomorú

Már meg ne haragudj, de nem lehurrogva lettél, hanem ecseteltem, hogy a cseppet sem homogén tagság miként (is) vélekedne a dologról...
Ez azért nagyon más.
Naplózva
Lupus
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 258



« Új üzenet #114 Dátum: 2009. Május 31. - 09:08:04 »

Kedves Attila!
Már meg ne haragudj, de egyik mondatodban leírod bennünk van a hiba, majd leírod, gondolom saját tapasztalataid alapján, hogy ez nálatok is így van!
Hogy nem tetszik a kamar, a régi fórumon kifejtettem mit és hogy csinál a PESTI KAMARA! Ugyan is elég sokáig annak voltam a tagja. Nem ismétlem.
De az előjogoknál, nem arról beszéltem, hogy neki több joga van, mint nekem, ha nem arról, hogy mint a vadásztársaságok nagy részénél sokkal többet néznek el neki, mint másoknak!
Hogy nem csinálok semmit? Ez azért túlzás Attilám! Nagyon is csináltam! Meg is lett az eredménye! 4x indítottak ellenem fegyelmit mondva csinált okokkakl Ja egyszer sem kaptam!
És most vissza kanyarodva az intéző bizottságokhoz! Biztos, hogy van olyan ahol ezt példa értékűen teszik, SOHA NEM MONDTAM, hogy nem dolgoznak, DE! Ha igazad lenne, hogy egy társaságban az említettnél több VADÁSZ van, akkor NEM ITT TARTANÁNK!
És pontosan TE cáfolod meg a szavaidat! A könyvek említéséval. Mondok valamit, a társaságban 3-4 -l többen nem olvasnak vadász újságot! Könyvről meg már nem is beszélek!
A korábbi társaságomnál, ahol szintén az én feltett kérdésem kapcsán derült fény, hogy az alkoholista elnök, meg brancsa több mint egymilliót sikasztott. A kamara, ja ők erre nem illetékesek. Hogy küldött? Hát mit tegyenek? Etikai bizottság, kérdeztem? Vállvonogatás!
Az ottani tagok 80%-a régi, akiknek elnézték az ilyen olyan kilengéseket, ezért ők elnézték a sikkasztást. Mert ugye az az intézőbizottsági tag nem teljesen példamutató, aki részegen tántorog egy álta be se írt lesre, majd ordítva kérdőre von, hogy mit keresek ott, amikor elmontam, hogy talán józanul megtalálta volna az ellenkező írányba lévő lesét elsunnyogott.
A helyzet kedves Attilám, meg csak romlik! Hisz megint csak az ellentmondáaidra hivatkozom, "talán nem libáért szerezte", de könyörgöm, ha az újak -tisztelet a kivételnek, én is tudok sok ilyet- ilyen, vagy hasonló "tudású, hozzá állású" akkor miben reménykedhetünk?
Hogy ki mi tesz? Hát vannak nagyon jó taktikák, amivel leszoktathatják az embert az aktivitásról! Minden eddigi társaságomnak, hoztam pénzt, akkor amikor már kilátástalan helyzetük volt, szereztem anyagot, dolgoztam a saját anyagomból, eszközeimmel, leszögezem én a vadászatért tettem, de valahogy mindig sikerült úgy csinálniuk, hogy az volt afrankó aki kijött nézelődni, vagy bírálni! De olyan is volt, hogy a teljesen  jól levezetett, és anyaguilag előnyös dolgot úgy vezették elő, hogy az tulajdon képpen hátrányos!
Vissza térve az előjogokra! Igen, Attila, vannak előjogok! A már említteten kívül léteznek érdekcsoportok alapján kivívott előjogok is!
Ugyan is számomra teljesen érthetetlen, hogy miért vadászik még az aki egyértelműen lejáratja a vadászokat! Megmondom, a szavazatért!
Igen ezért nézik és még jónéhányuknak a bűncselekmény kategóriába tartozó cselekményeket! Tudod Attila ez is szomorú, de az még szomorúbb, hogy ez szinte minden társaságra igaz! Tudom, most jön, a tiétek nem olyan! De kérdezem, tudsz Te mindent, ami ott történik? Vállat von
Na erről ennyit! Emelem
A megújhodáshoz meg az kellene, hogy ne csak lőni , meg enni (vadhúsért vadászat) szeressenek akik fegyvertartási engedéllyel rendelkeznek!
De miután valószínűleg jó darabig ők lesznek többen a változásra vajmi az esély. Már csak azért is, mert ezen kívül a vadászatból más nem érdekli! A körítés meg végkép!
Még pár szó a kamaráról. Attila nyugodtan cáfolj meg, de mond meg azt az esetet amikor bennünket hatékonyan képviseltek?
Kérdezd, meg Vgabit, hogy a fegyver tartási törvény módosítását ki szorgalmazza?  De legyen a liba vadászat? vagy bármi!
Attila, nem tudsz olyat mondani, amiben érdemben lépnének!
Ellenben javasolnám, megtekinteni a Vadászlap kamarákról szóló cikk sorozatát, leírják gazdálkodásukat. Ha jól emlékszem egy kamar kivételével, ahol nem vesznek fel fizetést, minden hol kb. 20 millióval, vagy azt jóval meghaladó összegel gazdálkodnak. Ennek nagyrésze, a fentartsái költségre megy el. A vadászatba vissza forgatott pénz, pár százalék. A megyei lap, de még azt sem ad ki mindenki. Vagy a vadásznap támogatása, amit lássunk be nekik jkellene szervezni. Nem szeretem a külföldi példákat, de ha jól tudom a sógoroknál, SENKI nem kap fizetést, mert megtiszteltetésnek veszik, hogy a kamara tagjai lehetnek. Igaz az ott rangot is jelent!
Pl. tudok olyan kamarai többször kitüntetett tagról, aki azért tag, mert étterme van és ott tudják tartani az összejövetelt. Vadászként egyébként 0!
Azt hiszem egyenlőre ennyi! Emelem
Tudom rosszul látom, főleg a Ti társaságotokat, egyébként gratulálok, hogy ilyen tökéletesen működő társaságotok van! Igen
Naplózva

Üdvözlettel
Dances with Wolves
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #115 Dátum: 2009. Május 31. - 09:31:14 »

Szevasz Karesz!

Én azt gondolom ma MO-on szinte minden szegmensben ez a helyzet, ami az érdekképviseletet illeti.
A MÁV-os főharcoló jóember sem merte megmondani mennyit kap a cirkuszolásért...kérdem én miért nem?

Az én szakmámban hála Istennek azért van egy "úttörő" szakszervezet, no ők teszik a dolgukat és nem félnek a hazai "nagyoktól" EU kapukat döngetnek, bírósági pereket nyernek sorban...stb.

A vadászat kérem...hát az ebből a szempontból más.

Mondjuk én nagyon kíváncsi lennék, ha pl. a Bleier Norbi valami igazán jó döntéshozó pozícióba kerülne.
Fiatal, agilis, érdeklik a tudományok, de ezzel együtt régi vadászcsaládból, gyökerekből "táplálkozik".
Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen fiatal miként tudna - HAGYNÁK!!! - ott dolgozni.

Persze ez csak fikció, de érdekes számomra, hogy a vadászati/kamarai vezetők között nem látok ilyesfajta embereket...miért? Vállat von

Tessék elképzelni ha mondjuk Deer valami ilyesmi pozícióba kerülne és valami marha "odafent" kitalálná, hogy sok a szarvas oszt gyepáljuk mint a lovat őket...szerintem ha valaki hát ő kiállna azért a vadért, főként a gímért.
(mint ahogyan ezt megtették szerencsétlen őzzel is...nálunk 36-ról 54-re emelték a bak vadászati tervét egyik évről a másikra!!!)

Mégegyszer mondom ez csak fikció!!!
Naplózva
Urr Antal
Vendég
« Új üzenet #116 Dátum: 2009. Május 31. - 09:48:32 »

Szervusztok!

Érzem, hogy szorul a hurok!!!

A kotorékos eset mellé, ajánlom figyelmetekbe BÁLINT ELEMÉR Vadlibák a gázkamrában c. cikkét az e havi Vadászlapban!

Csak ízelítőül annyit, hogy többek között leírja, hogy a védetté nyilvánított összes vadlúd, a vadászat kontrollja alól kikerülve, mekkora károkat okoztak! Valamint, hogy a drága nagyonsötétzöldek, a kár csökkentése érdekében hálókkal összefogtak egy csomó madarat, azokat teherautókkal elszállították egy CO2 -dal működő GÁZKAMRÁBA, és lemérgeték őket!

Ez belefér nekik!

Az, hogy hány vadlúd szerzett súlyos- akár végzetes -sérüléseket a befogás és szállítás ideje alatt, az nyilván nem érdekes!

Úgy érzem, ezek a sötétzöldek (TISZTELET a józan és valós szakértelemmel rendelkező hivatásos és amatőr természet- és állatvédőknek) már nem is valamiért, inkább valakik ellen harcolnak. Ellenünk!

 Róka     Comput

Szevasz Anti!

Látom megérintett a kérdés rendesen, azt a bizonyos 2. VH-s példádat azért kitöröltem, nehogy ebből valaki olyat vonjon le, ami nem volt célod - tudod milyenek az emberek!!!

Üdv. w.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 31. - 09:53:50 írta wetzlar » Naplózva
Urr Antal
Vendég
« Új üzenet #117 Dátum: 2009. Május 31. - 09:49:59 »

Bocsánat! Elfelejtettem leírni, hogy a gázkamrás eset Hollandiában történt!
Naplózva
Urr Antal
Vendég
« Új üzenet #118 Dátum: 2009. Május 31. - 10:18:08 »

Szervusz Wetzlar!

Megértelek, bár sajnálom a szerintem találó hasonlatot!
Naplózva
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #119 Dátum: 2009. Május 31. - 10:26:05 »

Anti!

Ne engem érts meg, hanem azt értsd meg, hogy ez a te érdekedben volt.  Kacsint
Ha itt elkezdesz n.....-ni abból nem sok jó sülne ki, de ha gondolod írd meg nekem privátban és visszateszem a hsz.-odba.  Vállat von

Üdv. w.
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: