Oldalak: 1 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 [131] 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 ... 172   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vizivad vadászata  (Megtekintve 658357 alkalommal)
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #1950 Dátum: 2014. Február 22. - 20:20:42 »

 Ez a történet még január végi, de azért csak leírom. Nagyon kedves hölgyismerősömmel mentünk ki az egyik vízfolyásra (Újbatár) mert megígértem neki, hogy eljöhet velem vadászni. A csatornán persze millió kacsa ricsajozott (akkor még tartott a fagy és a halastavakról ideszorultak) hát megtöltöttem a 16-ost és úgy instruáltam a leányzót, hogy a töltés takarásában ballagjon el az egyik fűzfáig, ott forduljon rá a vízre, biztosítsa ki a puskát majd pörköljön oda a kacsáknak. Igy lőn és legnagyobb meglepetésemre még egy kácsa is leesett. A neheze persze rám várt mert nekem kellet kipecáznom a gácsért (ronda kékharisnyája hát nem a pasikat bántja) a vízből, mert Káró kutyám még csak négy hónapos. Na a hölgyeménnyel azóta nem lehet bírni, feltett szándéka, hogy tavaszal jön velem vadkárelhárításra, mertha azt a fránya kacsát eltalálta akkor ő bizony nem ijjed meg a desznyótól sem. Tanulság: nőnek fegyvert a kezébe ne adj!
Add meg a leányzó paramétereit és én át vállalom vadkárra ,fegyvert ne hozzon VAN ..... 'Girl Angyal Angyal
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #1951 Dátum: 2014. Február 22. - 20:22:38 »

Remélem, felavattad... Vigyorog
(Tudod, bugyi letol, ráhasal a kacsára és nem nézhet hátra, akármi történjék is. Te meg fogod szépen az avatóvesszőt... Ördög Ördög Ördög )
Főnök ,fogas embernek való a csontrágás Ördög
Naplózva
mr.Hucul
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1101


« Új üzenet #1952 Dátum: 2014. Február 24. - 13:23:01 »

 Az avatás természetesen megtörtént. A leányzót pedig nagyon szeretném megnyerni a vadászat ügyének. És nemcsak a fizikai paraméterei miatt!
Naplózva
Borzgróf
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 673


« Új üzenet #1953 Dátum: 2014. Február 24. - 14:36:27 »

Az avatás természetesen megtörtént. A leányzót pedig nagyon szeretném megnyerni a vadászat ügyének. És nemcsak a fizikai paraméterei miatt!
Főzni is tud?  Röhög
Naplózva
mr.Hucul
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1101


« Új üzenet #1954 Dátum: 2014. Február 24. - 14:56:19 »

 Nem tud főzni, de a bogrács és "grettar" (sütő tárcsa) közelébe én nőt nem engedek!
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #1955 Dátum: 2014. Február 25. - 12:15:13 »

Az avatás természetesen megtörtént. A leányzót pedig nagyon szeretném megnyerni a vadászat ügyének. És nemcsak a fizikai paraméterei miatt!

Khmmmm, khmmmm !  Eddig rágódtál rajta hogy mit írj meg a kalandból ? Na nem baj így is el tudjuk képzelni .  Vadász 'Girl  Rózsa  Tiszteleg
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #1956 Dátum: 2014. Március 06. - 18:57:01 »

Mondjuk ez csak nem vadászat,de mekkora paraszt lehetett...
http://index.hu/belfold/2014/03/06/repulni_is_tud_az_atlott_tokes_rece/
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #1957 Dátum: 2014. Március 06. - 20:29:08 »

 ".....Egyelőre nehéz megmondani, hogy itt, a tóban lőtték-e meg a kacsát, vagy már így repült hozzánk, mintahogy azt is, hogy vadász tette-e, vagy valaki csak szórakozásból lövöldözött a nyílpuskájával".

 A vadászok nyílpuskát nem használhatnak, és ez nem nyílpuska, hanem pisztoly vessző!
Lehet, hogy én rosszul gondolom, de semmi értelmét nem látom annak, hogy egy ilyen állatot "babusgassanak".
Ez nem más, mint egy kísérlet, hogy vajon mi történik ha kihúzzák, vagy levágják a nyílvesszőt. Fejvakarás Vállat von
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
P Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 371


« Új üzenet #1958 Dátum: 2014. Március 06. - 20:39:43 »

Azért szivessen átlőném a herezacskóját annak a baromnak,aki céltáblának nézte szegény kacsát!!
Naplózva

"Azt szeretném hát,hogy elsősorban hazai erdőszaga legyen ennek az írásnak.Gyantás fenyőszaga,frissen kaszált szénaszaga,eső utáni gombaszaga!"Gr Sz.Zs
pati
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2904


« Új üzenet #1959 Dátum: 2014. Március 06. - 21:11:52 »

Azért szivessen átlőném a herezacskóját annak a baromnak,aki céltáblának nézte szegény kacsát!!

Lehet, hogy vacsorának nézte.  Kacsint
Naplózva

"A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem."
Üdv: pati
U.Péter
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3461



« Új üzenet #1960 Dátum: 2014. Augusztus 15. - 09:57:48 »

Ma hajnalra idénynyitó récevadászatra kaptam meghívást. Nagy gonddal válogattam hát össze még tegnap este a lőszereket, szedtem össze a felszerelést. Aztán a vekker előtt ébredtem…
A tegnapi félnapos esőtől síkos utakon vitt be bennünket egy tarló sarkára a Terrano, itt megálltunk. Jobbra tőlünk egy kukoricatábla húzódott, vendéglátóm ennek a túloldalára irányított, mondván, mindjárt a túlsó szélén ott a tocsogó! Ő – minden rábeszélésem ellenére – a kocsi mellett a tarlón szándékozott maradni.
Lassan, kényelmesen lopakodtam előre. Hamar feltűnt a kukoricás sarka, tehát megálltam, várakoztam egy kicsit. Bőven időben voltam még, alig világosodott. Hallgatóztam, ám egyáltalán nem hallatszott semmi olyan hang, ami a vízen levő récék jelenlétére utalt volna. Ez a jobb verzió, ebben is reménykedtem, amikor Feri emlegette, hogy nappal látott a tocsogón récét. Most még kint vannak valahol táplálkozni, és csak világosodással térnek vissza a nappali tanyájukra – ahol már várom őket!
Rendkívül óvatosan, szinte lépésről-lépésre osontam előre. A saroknál már jól láttam, hogy magas gaz áll a víz körül. Ez is jó! Pár métert tettem még oldalra a kukoricában, majd az első sorban megálltam egy kis tisztább részen. A tocsogó széle csaknem a lábamig ért, túloldalát a párás-ködös derengésben még nem tudtam kivenni.
A keleti égbolton lassan egyre terjedt a világosság, de nyugat felől még szinte falként állt a szürkeség. Mindenesetre lőni már nyugodtan lehetett volna. Ekkor hirtelen egy tücsök ciripelt fel a nadrágzsebemben…
Feri érdeklődött, hogy nem volt a vízen réce? Tudta, hogy már oda kellett érnem. Nem volt semmi – válaszoltam, és ebben a pillanatban hátulról-oldalról ereszkedett be egy magányos réce, majd semmitől nem zavartatva le is szállt. Milyen közel volt!!! Kezemben a telefonnal bambán néztem csak utána…
Gyors szerelvény-igazítás következett, hogy semmi ne zavarjon majd a lövésben. Felesleges cuccaimat, a keresőtávcsövet, fényképezőgépet, polármellényemet a mellettem álló kukoricákra akasztottam. Ekként megkönnyebbülve felkészülten vártam a következő récéket.
Egy jött hamarosan, épp az ellenkező oldalról. Nagy volt, biztosra vettem, hogy valami öreg gácsérhoz van szerencsém.  Alacsonyan húzva ért az út fölé, észrevett és csapongani kezdett és így fordult távolodva a tocsogó fölé. Tulajdonképpen nem lett volna különösebben nehéz lövés, de elhibáztam, majd a másik csővel az ijedten felkelő másikat is, igaz, ez utóbbi igen távolinak tűnt. Na, ez pocsék idénykezdet volt!
Ezután hosszabb szünet következett, bőséges időt hagyva az önostorozásra. Jó 20 perc múlva rácsörögtem Ferire, hogy maradjuk-e még, mit gondol? Megbeszéltük, hogy ő 7 óra körül szokta látni a récéket itt a tocsogón, tehát még maradjunk. De nem jön át hozzám, elüldögél a kocsinál…
Mivel továbbra sem mozdult semmi, valami hang azt súgta, járjam körbe a vizet. Elindultam, és alig mentem 30 lépést, amikor valami furcsa hangra kaptam fel a fejemet. Egy nyekkenés volt, és a tocsogó felett kényelmesen evezett három réce… Ha a helyemen maradok, a fejem felett húztak volna be…
Egy szál tollat sem lőttem ki belőlük! Az okát nem tudom. Túl messze sem voltak, gyorsak sem… Leforrázva néztem utánuk.
Sürgősen visszaálltam ismét a kukoricás szélébe. Most hogy feljött a Nap, megélénkült a réceforgalom. Feri puskája többször megszólalt. Vagy három egyes réce a vízre is érkezett, de mindannyian hátulról jöttek és észrevettek. Egyikre lőni sem volt érdemes, a másik kettőt elhibáztam. Hét lövésből egyetlen szárnytollat zsákmányoltam, az lassan pörögve hullott vissza a vízbe, mintha azt mondta volna: - Nézz meg jól, csak ennyire vagy képes!
Végre rájöttem, hogy ez így sehogy nem jó. Oldalt kell állnom, megpróbálni szembe fordulni a kukoricással, hiszen minden onnét jön. Talán a vízparti magasabb gaz elrejt…
Elindultam helyet keresni, közben Feri érdeklődött a lövések felől. Ekkor pillantottam meg az út felől behúzó két récét. A telefont kinyomni már nem volt idő, csak zsebrevágtam. A récék észrevettek és kissé felgyorsítottak. Itt már nem célozgattam. Az odadobott lövésre a hátsó csak összecsuklott, aztán szólt a felső cső, és a másik is bezuhant a gazba…
Valahogy így kellett volna az előzőeket is! Igencsak jó kedvem kerekedett, ám a mosolygás hamar lehervadt az arcomról. Egyik récét sem találtam. Ide-oda tocsogtam a vízben, a vizes gazban, combközépig átázott a nadrágom, de semmi. Igaz, a másodikon látszott, hogy még én, de nem szárnyazott volt.
Végül Feri is átjött, most már ketten vizslattuk az udvarnyi terület északi szélét. Igaz, hogy gazos volt, de nem olyan sűrűn, hogy egy récét ne találjunk meg!
Keresés közben a távolban elkárogta magát egy szürkevarjú. Már láttam is, hogy jön, a köd miatt kissé későn vett észre. A lőhatár szélén fordult el, a lövésre lassan, egyhelyben emelkedni kezdett felfelé. Ekkor megkapta a másik csövet, mire forogva-károgva zuhant a túloldali kukoricásba. És őt sem találtam meg!
Még egy jókora csapat réce húzott felénk, de időben kitértek, aztán abbahagytuk a meddő keresést. Feri becsületrécéje volt az egyetlen zsákmányunk ezen a szép, már kissé őszies hangulatú reggelen.
Feri, köszönöm a lehetőséget!
Naplózva

"Az olvasás súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!"
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #1961 Dátum: 2014. Augusztus 15. - 10:09:56 »

 Wave Emelem Igen Wave
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
Sakac
Globális moderátor
Vadász
*
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 9915



« Új üzenet #1962 Dátum: 2014. Augusztus 15. - 10:20:41 »

 Wave Emelem
Naplózva

"Mindenkinek két élete van. De a második csak akkor kezdődik el, ha valaki rájön, hogy csak egy van"
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #1963 Dátum: 2014. Augusztus 15. - 22:16:53 »

Ma hajnalra idénynyitó récevadászatra kaptam meghívást.
Van egy állat, valami kutya vagy mi...azt mondják,segít a vadásznak... Nyihi  Kacsint Wave
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Bobakos
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1117


« Új üzenet #1964 Dátum: 2014. Augusztus 15. - 23:45:47 »

Ma este mi is kinéztünk egy tarlóra. Nagyon jó esti húzáson, 16 tőkést sikerült felvennünk.

Ami viszont legnagyobb pozitívum a mai vadászatban, Ardó kutyám újra velünk vadászott!
Az én hat kacsámat hibátlanul találta meg, és barátom két elveszettnek hitt madarát is előkerítette.
Az orra, a viselkedése, a habitusa a régi. Egyedüli probléma az elhozásnál adódott. Mégpedig az hogy bár megtalálta és felvette a kacsákat,
de nem olyan feltétel nélküli a behozása mint azelőtt volt.
Régen az egész hajtósoron végighozta, csak hogy nekem átadhassa, most meg leteszi elém pár méterre.
Lehet hogy az "ideiglenes gazdája" is megpróbált vele vadászni, és ez maradt vissza belőle?
Naplózva

Itt van egy süldő.....   ...  jó lesz ez kannak is!
Oldalak: 1 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 [131] 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 ... 172   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: