Oldalak: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 28   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Német Vizsla  (Megtekintve 131412 alkalommal)
Sam6
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1732



WWW
« Új üzenet #45 Dátum: 2009. Július 23. - 08:45:14 »

Gyakorlatilag nincs kedvenc játéka, apportírozni sem apportíroz, csak a vad érdekli, de az nagyon. Fantasztikusan jó kutya, csak ez a víz a gond. De amit ajánlasz, azt kipróbálom. Azt próbáltam, hogy bementem vízbe, 2-3 méterre nagynehezen odajött, de másodszor már nem. Messzebbre meg el se indult.
Üdv

Ha Te vagy a kedvence, akkor játékra sincs szükség... Bion
Naplózva

"A vadászat számomra egy életre szóló ösztönös elhivatottság"
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #46 Dátum: 2009. Július 23. - 09:17:07 »

Nagyon vigyázni kell a fegyelmezéssel!!!!
Én sajnos beleestem egy kicsit ebbe a hibába, amihez hozzájárult az is, hogy itthoni "tanítómestere" egy kuvasz-bull keverék (Zsivány) volt.
Minden rossz példa ráragadt, mindent megtanult amit nem lett volna szabad.
Sajnos súlyos pénzekbe is került ez nekem, hogy őkelme a zsivánnyal tanult, így néha sajnos elöntötte a fos az agyamat. (azt hiszem bármelyikünk ezt tette volna, ha ismernétek a részleteket.)
Egy dolgot nagyon tudok javasolni.
Házőrző mellé, pláne fogós házőrző mellé nem való a vizsla, mert mivel nagyon tanulékony, mindent átvesz, megjegyez, megtanul.
Legalábbis az enyém megtette ezt.

Igyekeztem kinevelni belőle, először szép szóval...nem ment.
Aztán persze veréssel is, ami szintén nem ment, mert egyrészt majd 50 kilós és egyszerűen nem fáj neki semmi.

Nagyon fegyelmezett, első füttyre jön, kézjelre ül, átad, tavaly volt először vadászni és elég jól is dolgozott.
Elment néha tőlem, de nem szaladt be a vonal elé, nem zavarta fel a madarakat, hanem a lénia előtt keresett...csak néha más vtársnak!  Ördög

Idén lesz majd először nyúlvadászaton.
Sajnos idén elütötte egy autó, de nem lett baja, mint mondtam hatalmas rámás jószág, kemény fából faragták...pedig vagy 10 m-t repült úgy kapta el egy kistgk.. Nem szól szám
Sántikál még néha, így nem tudok vele menni, pedig szeretnék nyúl apportfával trenírozni, hogy szokja a szőrmés fogást.

Macska nincs a háznál, de nem is lehet.
Zsivány betanította erre is, rendesen őrjöng amikor macskát lát a tetőn, vagy a szomszéd kerítése mögött.
Viszont múltkor beszélgettem a szomszád nénivel, kb. 20 percet a kerítés mellett.
A macska ott ült a néni mögött...Legény az első pillantástól az utolsóig állta!
...vagy negyed órán keresztül.

Szóval a fegyelmezéssel és a "bolondabb" fajta kutyákkal jó vigyázni, ha tisztességes vadászkutyát akar az ember!
Kíváncsi vagyok idén mit fog produkálni, hogy már kissé idősebb lett. (júliusban volt 1,5 éves, de már tavaly 8-9 hónapos korában azt hitték 4-5 éves vizsla...mint egy borjú Mosolyog)
Naplózva
Tlaci
Levél
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14


« Új üzenet #47 Dátum: 2009. Július 23. - 13:25:28 »

Az a helyzet, hogy már régóta küzdök evvel a problémával. Vizslám, ami fajta köztudottan szereti a vizet, az istennek sem akar úszni. Amíg leér a lába, nincs gond de utánna egy lépést se. Próbáltuk másik kutyával, hátha együtt, de nem megy. Van valakinek valami ötlete?

Szia!

Öcsémnek van egy magyar vizslája, szárazon és kis vízben jól elmozog, de úszni szintén nem nagyon akar.
Az én németem meg félig hal. Próbáltuk mi is együtt őket, a parton őrült rohangálás, de a vízben már kevésbé. Ekkor elkezdtünk apportozni velük, a tesómé amíg leért a lába szépen ment és hozta, ami kicsit messzebb volt, azt kihagyta. Hiába hozattam az enyémmel, nem indult el utána.
Aztán éppen olyan messze dobtuk az apportot, hogy a melléig érő vízben szinte elérte, de nem mert elrugaszkodni, de miután a német elugrott mellette, és az orra előtt megkaparintotta, a második eset után irigységből csak beugrott. Ugyan azóta sem tökéletes, de valamennyi eredményt már elértünk.
Naplózva
O.Laci
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 277



« Új üzenet #48 Dátum: 2009. Július 28. - 14:26:54 »

Látta már sokmindent életemben, volt és van is egynéhány kutyám. De vizslában olyat, amelyik NEM tud úszni  Fejvakarás........... hát olyat még nem.
Döntöttem. Vizet nem kedvelő vizslám beszoktatom a vízbe:
1 nap:
Helyi bányató egy sekély része, ahol lassan mélyül a viz. Kutya nem szeret apportírozni  Vállat von, így a bedobom a vízbe - nem működik. Akkor majd behívom. Mellig berobog, aztán fék. Áll, nyüszög, és át. Jönne, de fél. Mindegy, behúzom a mélyebb vízbe, 2-3 métert hátrálok, jön, megfogom, megdícsérem  Okos. Elengedem, arrébb megyek, kutya mellső lábaival kapálózik, a fara lesüllyed, és egyhelyben fröcsköl. Megrettenek - a kutya fuldoklik  Rííí. megemelem a farát, és elkezd úszni, felém, miközben hátrálok. Szerencsére nem fordul a part felé, hanem evez. Még háromszor finoman bebíztatom a mélyebb vízbe, néha fuldoklik, néha úszik.
2 nap:
Állandósítom a helyszínt, itt nem zavar senki, meg nem is égek nagyot. Megszokott módszer, csalom a vízbe, nem jön. Ovatosan megtolom a mélyebb víz felé, elkezd úszni. Fel-le úszkálok a vízben, kutya úszkál velem. Előrelépés: már fuldokló kapálózásból elkezd uszni. Magától nem jön úszni, de kis húzással, tolással úszkál  Taps, és nem akar a part felé menni, csak ha és is kimegyek, vagy kiküldöm  Táncol.
3 nap:
Egy nap kimaradt az úszásokrtatásból, nem voltam otthon egész nap.
Hát nincs kutyinak kedvenc játéka, Szemi tanácsát átdolgozom: hát enni azt szeret. Nem kap reggel enni, így megyünk úszásórára.
Első kísérlet a csirkeszárnnyal az orra előtt, nem indul, csak kis segítséggel. Pár méter úszás, már nem fuldoklik, nem akar rám kapaszkodni, mellettem úszik. Parton megkapja a szárnyat. Következővel csalom, keservesen, de MAGÁTÓL jön felém, úszik. Még a vízben megkapja a szárnyat, fogja, és úszik velem. A parton eszi meg. Még két kísérlet, egyre kevésbbé torpan meg. Továbbiakban nem is látja szárnyat, jön vele. 30-40 cm mély vízbe kidobom a szárnyat, kiúszik, keresi, még a fejével a víz alatt keresi. Nem nyel vizet, kitartóan próbálja kihalászni. héhány kísérlet után  megkaparintja. Boldogan ropogtat. Ollala, elfogyott a szárny. Próba a vízben, jön gond nélkül, nem kell hozzá kaja. Sok sok  Okos Okos.
Holnap folytatjuk, remélem továbbra is így haladunk, cél az Olimpia  Nyihi
« Utoljára szerkesztve: 2009. Július 28. - 22:06:54 írta Horrido » Naplózva
Palánki Gábor
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 135


WWW
« Új üzenet #49 Dátum: 2009. Július 28. - 20:22:48 »

Szia Laci!
Jó a módszer, annak idején én is bementem a kutyámmal a vízbe, mondjuk jutalomfalat az nem volt. Nyári melegben hamar rájött, hogy kellemes dolog, egy-két közös úszás után ment magától is.
Naplózva
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #50 Dátum: 2009. Július 30. - 10:52:30 »

Szia Laci!
Jó a módszer, annak idején én is bementem a kutyámmal a vízbe, mondjuk jutalomfalat az nem volt. Nyári melegben hamar rájött, hogy kellemes dolog, egy-két közös úszás után ment magától is.

Én is kezdtem mikor ősszel nem akart bemenni a kacsáért én meg nekivetkőztem, és az az áldott jó kutya meg utánam, mire kiértünk nem sok ép bőr maradt a hátamon, az assssszony még kérdőre is fogott...  Bion Bion Nyihi
Utána meg hosszú bot, madzag és egy feláldozott kacsa, olyan jól sikerült a dolog, hogy télen már a jeges vízbe is bement akaratom ellenére, mert Ő akkor is kihozza a kacsát... Bion
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 03. - 22:13:38 írta Erdőjáró (Molnár Attila) » Naplózva

Üdv End
wetzlar
Vendég
« Új üzenet #51 Dátum: 2009. Július 30. - 13:19:45 »

Én is kezdtem mikor összel nem akrt bemenni a kcsáért én meg nekivetkőztem, és az az áldott jó kuty meg utánam, mire kiértünk nem sok ép bőr maradtt a hátamon, az assssszony még kérdőre is fogott...  Bion Bion Nyihi
Uána meg hosszú bot, madzag és egy feláldotott kacsa, olan jól sikerült a dolog, hogy télen már a jeges vizbe is bement akaratom elenére, mert Ő akkor is kihozza a kacsát... Bion

...szegény vizsla meg 2 napig nem kapott enni az asszonyodtól, merthát a hátadat...

Nem volt rossz duma Endre, nem volt rossz...az asszony meg bevette!  Ördög Bion Bion Bion
Naplózva
Taser
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2149

"“ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”"


« Új üzenet #52 Dátum: 2009. Július 30. - 14:30:24 »

Nagybátyámnak három vizslája is volt egymás után. Mind a hármat Gerdának hívták és mind utálta a vizet. VT elnökként mégsem maradhatott szégyenben, hogy a kutyái nem tökéletesek ezért unokabátyámat meg engem " bérelt fel". Akkoriban a nyári szünetem egy része arra ment el, hogy a kutyát vízhez szoktassuk. Hasonló módszerrel mint az O Laci Forend és Gábor csinálta. Kacsával be a vízbe, kutya utánunk, kapálózás, majd szép lassan hozzászokás a vízhez, és siker.Karmolászás szintén megvolt, annyi különbséggel, hogy nekem a Gerda I. a fejemet nézte ki, mint a vízből kiálló fix pontot, és arra próbált felmászni. Asszony még akkor nem volt, otthon magyarázkodhattam , hogy nem a dakotákkal verekedtem csak kutyát tanítottam úszni.  Fejvakarás
Naplózva

A vadász legbiztosabb fegyvere a türelem.
Nem gondolkodunk. Nincs mivel. Lövünk. Van mivel.
O.Laci
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 277



« Új üzenet #53 Dátum: 2009. Július 31. - 14:27:47 »

No csak óvatosan a módszeremmel  Fejvakarás, dokumentáltam, és szabadalmi védelmi oltalom alá helyezési eljárást elindította.  Bion Ezt csak azéé írom lrért bárki használhatja  Nyihi. A sört a legközelebbi kocsmában igya meg a kutya egészségére  Piál
Naplózva
koppany26
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 88


« Új üzenet #54 Dátum: 2009. Augusztus 09. - 19:28:30 »

Az új jövevény 9 hetes Kappahegyi Ara  Német vizsla nélkül lehet vadászni de nem érdemes Bion
Naplózva
koppany26
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 88


« Új üzenet #55 Dátum: 2009. Augusztus 09. - 19:32:53 »

Ez a kép lemaradt.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 09. - 19:33:24 írta Pyrus » Naplózva
Bukovszky Róbert
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 151


« Új üzenet #56 Dátum: 2009. Augusztus 28. - 21:24:36 »

Most járt nálam egy barátom, egy átverés miatt megmaradt három gyönyörű drótos német vizslája, most 9 hetesek, de már is félelmetesen nagy testűek, imádják a vizet, az apportot és számomra hihetetlen módon a korukat meghazudtolóan fegyelmezettek. Ha valaki ilyet szeretne érdemes megkeresni őt mert én ismerem a kicsik szüleit is tényleg a környék legjobb, legnagyobb testű kutyái közül valók, ráadásul itt nem csak duma az, hogy a "szülők aktívan vadásznak" Csak Vadásznak adja valami jelképes árért akit érdekel írjon és megadom a számát ill esetleg küldök róluk fotót. Ja Mád B.A.Z megye.
Naplózva
St.Girgesz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #57 Dátum: 2009. Szeptember 11. - 12:31:59 »

Egy kérdés?
Mi a véleményetek arról, ha valaki egy három éves, bevadászott -és azóta is aktívan vadászó- német vizslát vesz magához? Lehet-e egy ilyen kutyát új gazdához szoktatni? Hallgatni fog-e rá? Lehet-e sikeres a közös vadászat?  Fejvakarás

(A dolog úgy néz ki,hogy már eldőlt, de mivel eddig mindenki más-más véleményen volt, így gondoltam érdemes itt is elbeszélgetni róla.) Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #58 Dátum: 2009. Szeptember 11. - 12:45:18 »

Egy kérdés?
Mi a véleményetek arról, ha valaki egy három éves, bevadászott -és azóta is aktívan vadászó- német vizslát vesz magához? Lehet-e egy ilyen kutyát új gazdához szoktatni? Hallgatni fog-e rá? Lehet-e sikeres a közös vadászat?  Fejvakarás

(A dolog úgy néz ki,hogy már eldőlt, de mivel eddig mindenki más-más véleményen volt, így gondoltam érdemes itt is elbeszélgetni róla.) Wave
Sok türelem...csak Te etesd!, sokat foglalkozz vele...
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #59 Dátum: 2009. Szeptember 11. - 13:34:25 »

Sok türelem...csak Te etesd!, sokat foglalkozz vele...

 Igen Igen Wave
UI.:
Ha megvan benne az akarat, akkor társ lesz, bár nehezebb eset mint egy mvizsla, de láttam már jó pl. is, csak következetes és emberi gazda kelett hozzá...És máris szépen vadászott a kuttty.
 Wave
Naplózva

Üdv End
Oldalak: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 28   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: