Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 1398   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Csevegő  (Megtekintve 1160453 alkalommal)
Viktor
Vendég
« Új üzenet #270 Dátum: 2008. Augusztus 11. - 16:28:52 »

Eszméletlenül boldog vagyok, végre lépett az Országgyűlés 2009.-től bevezette az internetes árverést az APEH után a bírósági árverések során is. Remélem ezzel sikerül kihúzni a talajt a végrehajtási maffia lába alól és az amúgy is megszorult szerencsétlen emberek egy kicsit jobban járnak majd az árveréssel.

Elektronikus árverés

132/B. § (1) A végrehajtást kérő kérelmére a 100 ezer Ft-ot elérő becsértékű ingóságot a végrehajtó elektronikus árverés útján értékesíti, ha a szállítási és tárolási költségeket a végrehajtást kérő megelőlegezte.
(2) Nem tartható elektronikus árverés romlandó dolgok értékesítésére, vagy ha e törvény az ingóság bizományosi értékesítését írja elő.
(3) A végrehajtó az ingóságot elszállítja és gondoskodik a tárolásáról.
(4) Elektronikus árverés tartása során az árverés szabályait a 132/C-G. §-okban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.
132/C. § (1) Az ingó- és ingatlan-árverési hirdetmény elektronikus úton történő közzétételére és a vételi ajánlatok elektronikus úton történő megtételére a kamara által működtetett, az interneten folyamatosan elérhető informatikai keretrendszer (a továbbiakban: elektronikus árverési rendszer) szolgál, amelyen keresztül elérhető a felhasználók számára az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartása, az árverezők elektronikus nyilvántartása és a licitnapló.
(2) A végrehajtó az elektronikus árverési rendszerbe történő bejegyzéshez (törléshez) a hivatali elektronikus aláírását használja; az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásába és a licitnaplóba történő bejegyzésre (törlésre) csak az általa lefolytatott árverés tekintetében jogosult.
(3) Az elektronikus árverési rendszerbe árverezőként történő belépésre az árverezők nyilvántartásába bejegyzett felhasználó jogosult az e célból megállapított és aktivált felhasználói nevének és jelszavának megadásával.
132/D. § (1) A végrehajtó az árverési hirdetményt az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásában teszi közzé; az árverés közhírré tételéhez fűződő jogkövetkezmény a hirdetmény közzétételétől a licitnapló lezárásáig (a továbbiakban: közzétételi időtartam) történő közzétételhez fűződik. Nem tekinthető közzétettnek az árverés, ha az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartása a közzétételi időtartam 10%-át meghaladó időtartamban nem volt elérhető a felhasználók számára.
(2) Az árverési hirdetmény a 120. §-ban foglaltak mellett az árverési előleg és a legalacsonyabb vételár összegét, az árverés időtartamát és a vételi ajánlat megtételének módját, valamint a végrehajtói letéti számla számát tartalmazza.
(3) Az elektronikus árverési rendszer az árverési hirdetmény közzétételének és a licitnapló lezárásának (az árverés befejezésének) időpontját automatikusan rávezeti a hirdetményre, amely ezzel kiegészülve jelenik meg az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásában.
(4) Az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartása nyilvános, díjmentesen megtekinthető.
132/E. § (1) Az árverezők elektronikus nyilvántartásába bármely személy vagy szervezet kérheti a felvételét, aki az elektronikus árverési rendszer árverezőként történő használatának feltételeit rögzítő felhasználási szabályzatban foglaltakat elfogadta.
(2) Az árverezők elektronikus nyilvántartása az árverező következő adatait tartalmazza:
a) a természetes személy neve, anyja neve, születési helye és ideje, lakóhelye, állampolgársága, személyi azonosítója, adóazonosító jele, személyazonosítás céljából bemutatott okmányának típusa és száma, valamint törvényes képviselőjének neve, lakóhelye és személyazonosítás céljából bemutatott okmányának típusa, száma;
b) a szervezet elnevezése, székhelye, a nyilvántartását vezető hatóság elnevezése, nyilvántartási száma, statisztikai jelzőszáma, adószáma, valamint a képviselőjének neve, lakóhelye és személyazonosítás céljából bemutatott okmányának típusa, száma;
c) az együttes árverezők tulajdonszerzési aránya;
d) az elektronikus árverési rendszer árverezőként történő használatához szükséges felhasználói neve és jelszava;
e) az árverező által az ajánlattevőként történő beazonosítására megadott egyedi azonosítója (árverező egyedi azonosítója);
f) az árveréssel kapcsolatos iratok kézbesítésére szolgáló elektronikus levelezési címe.
(3) Az árverezők elektronikus nyilvántartásába történő bejegyzés és az adatváltozás bejegyzése az árverező adatainak igazolására szolgáló iratok bemutatása és a bejegyzés díjának megfizetése mellett, személyesen, bármely végrehajtónál kérhető. A végrehajtó a bejegyzés előtt a 47/A. § szerint ellenőrzi a személyazonosság, az állampolgárság és a lakóhely igazolására bemutatott okirat érvényességét és adatainak valódiságát.
(4) Ha az árverező nem szolgáltatja a (2) bekezdésben meghatározott adatokat és az azok igazolására szolgáló iratokat, vagy a személyazonosságával kapcsolatban kétség merül fel, a végrehajtó a bejegyzést megtagadja.
(5) Az árverező köteles a (2) bekezdésben meghatározott adataiban bekövetkezett változást haladéktalanul bejelenteni.
(6) Árverezőként - a tulajdonszerzési arány megjelölésével - több személy, szervezet is kérheti az árverezők elektronikus nyilvántartásába történő együttes bejegyzését; az együttesen bejegyzett személyeknek, szervezeteknek és a tulajdonszerzési aránynak a nyilvántartásban történő megváltoztatása csak az első ajánlattételük előtt lehetséges.
(7) A végrehajtó kérelemre törli az árverezőt az árverezők elektronikus nyilvántartásából.
(Menő Az árverezők elektronikus nyilvántartásába csak a végrehajtók tekinthetnek be; annak adatai pedig csak a bíróság, a nemzetbiztonsági szolgálatok és a büntetőügyben eljáró hatóság részére továbbíthatók.
132/F. § (1) Az árverést lefolytató végrehajtó kérelemre aktiválja az elektronikus árverési rendszer árverezőként történő használatához szükséges felhasználói nevet és jelszót, ha az árverezők nyilvántartásában szereplő személy vagy szervezet
a) a becsérték 10%-ának megfelelő árverési előleget a végrehajtónál letétbe helyezte, vagy átutalta és azt a végrehajtói letéti számlán jóváírták;
b) az árverésből nincs kizárva; és
c) igazolta azt, hogy üzletrész árverésén a törvény szerint elővásárlásra jogosult.
(2) Az árverező az árverési hirdetménynek az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásában történő közzétételét követően az árveréshez tartozó licitnapló lezárásáig az aktivált felhasználói nevének és jelszavának, valamint a vételi ajánlat összegének megadásával elektronikus úton vételi ajánlatot tehet az ingóságra.
(3) A vételi ajánlatot az elektronikus árverési rendszer automatikusan rögzíti, és egyidejűleg közzéteszi az árveréshez tartozó licitnaplóban. Nem teszi közzé a vételi ajánlatot az elektronikus árverési rendszer, ha az nem éri el a becsérték egynegyedét vagy a 124. § (5) bekezdésében meghatározott összeget.
(4) Az árverező az elektronikus vételi ajánlatot nem vonhatja vissza.
(5) A licitnapló az érkezés sorrendjében a következő adatokkal tartalmazza a megtett vételi ajánlatokat:
a) a vételi ajánlat összege,
b) az árverező egyedi azonosítója,
c) a vételi ajánlat közzétételének időpontja.
(6) Az árverés az árverési hirdetmény közzétételét követő 15. nap 20 órájáig tart; az árverés befejezésének időpontjában az elektronikus árverési rendszer a licitnaplót automatikusan lezárja és közzéteszi abban a lezárás időpontját, továbbá azt, hogy az árverési hirdetmény a közzétételi időtartam hány százalékában nem volt elérhető a felhasználók számára.
(7) Ha a végrehajtás a licitnapló automatikus lezárása előtt befejeződik, vagy már nem állnak fenn az ingóság árverési értékesítésének feltételei, a végrehajtó - ennek feltüntetésével - zárja le a licitnaplót.
(Menő A licitnapló nyilvános, díjmentesen megtekinthető; de az utolsóként közzétett vételi ajánlatokat megelőzően közzétett vételi ajánlatokat csak az elektronikus árverési rendszer árverezőként történő használatára jogosult felhasználók tekinthetik meg.
132/G. § (1) Az ingóság árverési vevője - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - az automatikusan lezárt licitnaplóban utolsóként közzétett ajánlatot tevő árverező.
(2) Üzletrész árverezése esetén az elővásárlásra jogosult
a) valamennyi közzétett ajánlat vonatkozásában az árverés befejezéséig,
b) az utolsóként közzétett vételi ajánlat vonatkozásában a licitnapló lezárását követő 5. munkanap 20 órájáig
az aktivált felhasználói nevének és jelszavának megadásával gyakorolhatja elővásárlási jogát; az elővásárlási jogot gyakorló nyilatkozatot az elektronikus árverési rendszer automatikusan közzéteszi az árverési hirdetményen.
(3) A végrehajtó az árverés befejezését követően felhívja az árverési vevőt, hogy az árverési jegyzőkönyv aláírása és a vételár kifizetése céljából a végrehajtó irodájában vagy az ingóság tárolási helyén a megadott időpontban jelenjen meg; ha ezt elmulasztja, előlegét elveszti. A jegyzőkönyv aláírását és a vételár kifizetését követően a végrehajtó átadja az ingóságot az árverési vevőnek.
(4) Az elektronikus árverési rendszer a licitnapló lezárását követő 30. napon automatikusan törli az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartásából az árverési hirdetményt és a hozzá tartozó licitnaplót.
(5) Az árverés sikertelen, ha nem tettek közzé a licitnaplóban vételi ajánlatot, vagy az árverési vevő a vételárat nem fizette meg a (3) bekezdésben foglaltak szerint.
(6) Az árverés sikertelensége esetén a második árverést az általános szabályok szerint kell megtartani. Nem kell megtartani a második árverést, ha az árverési vevő annak megkezdése előtt befizette a vételárat (vagy átutalta és az arról szóló terhelési értesítőt a végrehajtónak bemutatta), továbbá megtérítette a második árverés kitűzésével felmerült költséget; ilyenkor az utólag megfizetett vételárba nem lehet beszámítani a (3) bekezdés alapján elvesztett előleget.
   
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #271 Dátum: 2008. Augusztus 12. - 21:54:13 »

Szia Viktor!

Ez az árverés dolog honnan jött?  Ezzel foglalkozol?

A másik dolog: nem volt szőke a nő és hatvan felett volt. A pacák is cca hatvan lehetett valami szerelvényboltja volt, ha jól emlékszm. Egyébként a nő férje meghalt és a jóember vásárolta meg a volt férj összes fegyverét, így kerültek össze. Úgy vettem észre, hogy korábban nem ismerték egymást. Nem szívatt a nőt, hidd el

Szia Jani!

Én jogászkodok, így figyelemmel kísérem a jogszabályokat.

Ha így volt ezekkel a profikkal ahogyan mondod, az egyrészt öhelyes, másrészt viszont szomorúan tükrözi a magyar vadászat jelenlegi és - tartok tőle - jövőbeni helyzetét...
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #272 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 08:19:15 »

Nem most volt, úgy tíz éve, de ez nem jelenti, hogy most jobb lenne a hely. A hattyús és szamaras dolog számomra elkeserítőbb

A hattyút sose sajnáld. Látványosan szaporodik országszerte mert természetes ellensége nem nagyon van, és egy mocskos agresszív jószág, elver minden madárfélét az elfoglalt élőhely közeléből, ami mérete és ereje folytán nem nehéz ügy számára. Az egy dolog, hogy nem lőnék rá, mert féltem a tartásimat, de ha valakinek a hattyúzás a passziója, én nem ítélem el érte, mert véleményem szerint inkább hasznos, mint káros dolgot művel.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #273 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 08:39:17 »

Nem most volt, úgy tíz éve, de ez nem jelenti, hogy most jobb lenne a hely. A hattyús és szamaras dolog számomra elkeserítőbb

A hattyút sose sajnáld. Látványosan szaporodik országszerte mert természetes ellensége nem nagyon van, és egy mocskos agresszív jószág, elver minden madárfélét az elfoglalt élőhely közeléből, ami mérete és ereje folytán nem nehéz ügy számára. Az egy dolog, hogy nem lőnék rá, mert féltem a tartásimat, de ha valakinek a hattyúzás a passziója, én nem ítélem el érte, mert véleményem szerint inkább hasznos, mint káros dolgot művel.

Nem beszélve arról, hogy rettenetes ikrapusztító.
Ívási időszakban az ívóhelyeken a növényzetre rakott ikrákat 0-ra tudja takarítani. Nem egyszer láttam a part közeli süllőfészkeken garázdálkodni.

Voldi
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Sziju
Vendég
« Új üzenet #274 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 09:15:50 »

Arról nem is beszélve, milyen jó úgy úszni a Balatonban, hogy tízezer hattyú trottyolja tele. Szerencsére szép csendben megritkították...
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #275 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 11:35:27 »

Nekem szaladt most egy a boglári strandon. Szerencsére találtam követ....
Naplózva
Steve
Vendég
« Új üzenet #276 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 12:02:32 »

Nekem szaladt most egy a boglári strandon. Szerencsére találtam követ....

Te?!
Tutira hattyú volt az.... Nyihi Nyihi
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #277 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 12:28:28 »

Nekem szaladt most egy a boglári strandon. Szerencsére találtam követ....

Te?!
Tutira hattyú volt az.... Nyihi Nyihi

Rajtam volt a szemüvegem... vagy utólag vettem fel?! :-\ Vállat von Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva
Forend
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3728



« Új üzenet #278 Dátum: 2008. Augusztus 13. - 14:19:49 »

Azé azt nem tenne jót ha a hattyúkat korlátozott számban vadászhatóvá tennék, mert akkor megint lenne okkkuk a sőtétzöldeknek, hogy nekünk feszüljenek és igen nagy támogatást találnának...

Amúgy szépen halgatnak a "nagy természetvédelmi aemberek" arról, hogy hogyan zápulnak meg a tolások a fészekben stb...

 Nyihi Fa testápoló Kalapal
 
Naplózva

Üdv End
Viktor
Vendég
« Új üzenet #279 Dátum: 2008. Augusztus 14. - 18:19:24 »

Igen, meg is látszik a mostani generáció(ko)n, hogy nem voltak katonák.
Nyegleség, Hamburger, kóla, hétvégén diszkó, mozi...ennyi az élet, a többi - köztük az iskola, történelem...stb - magasról le van sz.rva.
Nincs hobbi, a lényeg, hogy pénteken vége a sulinak, aztán buli, csajozás/pasizás, este buli, másnap - szombat - este megint buli, ha lehet részegen, vagy bebódulva.
Ennyi az élet és nagyon kevesen vannak, akiknek jelent valamit a történelem.


Én nem voltam katona és ennek roppant mód örülök, mert az a bohóckodás, amit itt annak neveznek, az minden csak nem egy háborús helyzetre felkészítés...

- A volt szomszédom amiban volt tengerészgyalogos. Ott a szögesdrótakadály fölött a kiképzők éles lőszerrel kaszáltak, aki felállt az meghalt. Ez egyébként a Jarhead c. filmben is benne volt..

- Egy jó Barátom Izraelben volt szakács, amikor behívták. Az egy éves (!) kiképzés első szakaszában minden álló nap hajnali négytől este tízig kínozták őket. Jó három hónapig együtt zokogtak minden éjszaka a barakkban. Pedig a seregben is csak szakács maradt...

Egy volt évfolyamtársam kettős állampolgár, nem vonult be, vigéckedett itthon Magyarországon, elvégezte a töri szakot is, közben kiment síelni Olaszországba... a bibi ott volt, hogy a digóknak van egyezményük Izraellel, így akkor szerzett tudomást arról, hogy elfogató van ellene, amikor elvitték... Izraelben nyolc hónapot ült, utána kib.szarintották a Golánra büntetőszázadba...

- Egy ismerősöm Svájcban volt katona. Ott a karabélyt is otthon tartják, ha le akarnak menni a lőtérre, korlátlan a lőszerfelhasználás.

Idehaza mit jelentett sorkatonának lenni?! Kényelmetlen ruhák, elavult technikai eszközök, az abszolút esélytelenség harchelyzetben, ha csak nem kőbaltával jönnek Rád.  A lőkiképzés 6 lőszerrel: egy hármas sorozat és három egyes... és már mehetsz is a csatába kisfiam... kártyázás az olajoshordón, Angyalbőrben, közös háló egy halom sutyerákkal...

Ennek mi értelme volt?!
Naplózva
Fomec
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1029


« Új üzenet #280 Dátum: 2008. Augusztus 14. - 18:57:57 »

  A lőkiképzés 6 lőszerrel: egy hármas sorozat és három egyes... és már mehetsz is a csatába kisfiam... kártyázás az olajoshordón, Angyalbőrben, közös háló egy halom sutyerákkal...

Ennek mi értelme volt?!
Hát én egy elsőlépcsős repszázadnál voltam katona és nálunk a kiképzés nem egy hármas sorozat meg három egyes lövés volt. HÁROM lövés céltáblára, EGY pedig bukó alakra. A fejenkét kiosztott 10 db lőszer maradékát pedig ellőtték a "sutyerák" kiképzők.  Dühös Persze nem a saját fegyverükkel... Hat hetente jöhettünk haza. Az ott eltöltött szombat délelöttökön elterítettünk úgy 5-6 köbméter sódert a laktanya udvarán, a következő hétvégén összelapátoltuk. Szomorú  Én nem vagyok egy cseppet sem szomorú, hogy a fiaimnak mindezt már nem kellett megélniük!  Értelme semmi sem volt, hacsak az nem, hogy addig is ingyen is dolgoztathattak velünk, bár sok köszönet nem volt benne Ördög
Naplózva
Bandi
Vendég
« Új üzenet #281 Dátum: 2008. Augusztus 14. - 19:02:54 »

Ergo nem az lenne a megoldás hogy megszüntetjük,hanem hogy csinálunk jobbat-legalábbis egy normális országban ennek így kéne lenni.
Naplózva
Viktor
Vendég
« Új üzenet #282 Dátum: 2008. Augusztus 14. - 19:04:46 »

  A lőkiképzés 6 lőszerrel: egy hármas sorozat és három egyes... és már mehetsz is a csatába kisfiam... kártyázás az olajoshordón, Angyalbőrben, közös háló egy halom sutyerákkal...

Ennek mi értelme volt?!
Hát én egy elsőlépcsős repszázadnál voltam katona és nálunk a kiképzés nem egy hármas sorozat meg három egyes lövés volt. HÁROM lövés céltáblára, EGY pedig bukó alakra. A fejenkét kiosztott 10 db lőszer maradékát pedig ellőtték a "sutyerák" kiképzők.  Dühös Persze nem a saját fegyverükkel... Hat hetente jöhettünk haza. Az ott eltöltött szombat délelöttökön elterítettünk úgy 5-6 köbméter sódert a laktanya udvarán, a következő hétvégén összelapátoltuk. Szomorú  Én nem vagyok egy cseppet sem szomorú, hogy a fiaimnak mindezt már nem kellett megélniük!  Értelme semmi sem volt, hacsak az nem, hogy addig is ingyen is dolgoztathattak velünk, bár sok köszönet nem volt benne Ördög

Én is így gondolom.

Amikor én felvételiztem még egy év volt a szolgálat, azt hiszem ezt az egyetemen mindenki számára hasznosabban töltöttem el.

Azt hiszem hogy egy RENDES hadseregben, megfelelő tárgyi feltételek mellett szívesen lettem volna katona ugyanakkor, ha olyan fegyvereket és kiképzést kapok, hogy eséllyel vehetem fel a harcot egy olyan ellenséggel, aki ugyanezekkel a feltételekkel bír. De így...
Naplózva
Bandi
Vendég
« Új üzenet #283 Dátum: 2008. Augusztus 14. - 19:06:02 »

"Azt hiszem hogy egy RENDES hadseregben, megfelelő tárgyi feltételek mellett szívesen lettem volna katona ugyanakkor, ha olyan fegyvereket és kiképzést kapok, hogy eséllyel vehetem fel a harcot egy olyan ellenséggel, aki ugyanezekkel a feltételekkel bír. De így..."

 Igen Igen
Naplózva
Fredi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 533


« Új üzenet #284 Dátum: 2008. Augusztus 14. - 19:11:38 »

Ezzel a katonasdival egy kanna kukacot nyitottatok ki. Akik vegigeltek biztos nagyon sokat tudnanak meselni.
Fejetlen, esszerutlen, celszerutlen volt... de roppant "katonas".
(nem kezdek bele.. nincs kedvem regenyt irni a visszassagokrol)
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 1398   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: