Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A vadgazdálkodás helyzete, jövőképe.  (Megtekintve 89921 alkalommal)
Stefi
Vendég
« Új üzenet #195 Dátum: 2020. Március 23. - 10:29:35 »

Nem tudom, mi a szerző valós szándéka. A kommentek előzetes moderáció után jelennek meg, mégis 90%-ban vadászgyűlölő fröcsögés, abszolút fogalmatlan idióták mocskolódása olvasható.

Sajnos az a helyzet hogy a nem kimondottan vadászközösségben feltett vadászati témákban ilyen a fröcsögők aránya .       Nem szól szám  A szerző szerintem elég jól látja a dolgot de van sok sok végiggondolni való és tisztázatlan ebben a témában . Mint ahogy ebben a "veszélyhelyzeti " jogrend és annak következményei többi témakörében is csak sejteni lehet a szomorú következményeket .  Minden vadásztársaság az általános problémák összességén kívül egy speciális helyzetben van ( A teljesség igénye nélkül : Tartalékai , alkalmazottai , eszközei és azok fenntartási költsége , tagok anyagi helyzete -áldozatvállaló készsége , terület adottságai , vadlétszám , ASP , tagok kreativitása - összetartása (!)  kapcsolatai , folyamatban lévő fejlesztések  , stb ,stb, ) Ezzel a helyzettel kell , kéne jól bánni .  Valahogy úgy gondolom hogy eljött a veszteség minimalizálás ideje .  Az az én olvasatomban a kiadás csökkentés és lehetséges bevétel maximalizálásból áll . Ebben kell majd ötletelniük .
Naplózva
kimera
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 32


« Új üzenet #196 Dátum: 2020. Március 23. - 21:37:01 »

Üdv a Vadásznak!

Az index - en olvastam!

Gratulálok BOAR-nak!

Tisztelet a Vadnak!
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #197 Dátum: 2020. Március 23. - 23:44:21 »

Üdv a Vadásznak!

Az index - en olvastam!

Gratulálok BOAR-nak!

Tisztelet a Vadnak!
Emelem
Ezekhez a dolgokhoz amúgy kár hozzászólni. Az index címlapos cikkeket megrohanja a politikai vitákban edződött trollhadsereg, mindenről nagyon határozott véleményük van és senki másé nem érdekli őket.
Az ember csak az időt meg az idegsejtjeit pazarolja.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Fegbock
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1487


« Új üzenet #198 Dátum: 2020. Március 25. - 08:58:40 »

... mégis 90%-ban vadászgyűlölő fröcsögés, abszolút fogalmatlan idióták mocskolódása olvasható.
Ha teszem azt a koronavírus miatt a második negyed évben nem vadászik senki, majd rájönnek a fröcsögők, hogy kell az az ingyen vadkárelhárító csapat kukoricavetésekre, meg a növekvő napraforgóra, a kopaszbúzáról nem is beszélve! De ha esetleg hosszabb ideig elhúzódik?
Már most van olyan felvásárló, aki nem veszi a vadat! Meg mindenhol azt mondják: Maradj otthon! Mi lesz a vadőr által elejtett vaddal?
Naplózva

Minden lövésem, amely talál, azonnal öljön! De ha nem öl, akkor ne ejtsen sebet!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #199 Dátum: 2020. Március 25. - 09:24:31 »

Már most van olyan felvásárló, aki nem veszi a vadat! Meg mindenhol azt mondják: Maradj otthon! Mi lesz a vadőr által elejtett vaddal?

A szarvas és őz tarvad lövést el kell halasztani őszre-télre - külön engedély ide, vagy oda.

A vaddisznót:
- El kell adni helyben, bőrben, hulladéknyilatkozattal.
- Elajándékozzák a tagok barátoknak, üzletfeleknek.
- Meg kell enni.

Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
hegyomlás
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 133



« Új üzenet #200 Dátum: 2020. Március 25. - 09:42:32 »

A szarvas és őz tarvad lövést el kell halasztani őszre-télre - külön engedély ide, vagy oda.

A vaddisznót:
- El kell adni helyben, bőrben, hulladéknyilatkozattal.
- Elajándékozzák a tagok barátoknak, üzletfeleknek.
- Meg kell enni.

Lajosbátyám ha lesz ilyen jellegű ajándék nálatok akkor szívesen elfogadom Vigyorog Emelem
Naplózva
Srácz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 35


« Új üzenet #201 Dátum: 2020. április 01. - 23:40:10 »

 Emelem
Szervusztok,
Korábban is felmerült bennem, de a vadgazdálkodás nehézségeit taglaló sorok nyomán most teszek egy próbát, hogy megfogalmazzam a kérdést (ami számotokra talán naív, ostoba stb. – ezt kérlek nézzétek el nekem Stoel). Szóval:
Miért van az, hogy vadkár elhárításra és dúvad gyérítésre nem vagy nehezen találni embert? De említhetném a tarvadat is, vagy legvégül az állategészségügyi okból megemelt kilövési számokat.
A másik oldalon meg ott vannak azok a Srácok, akik megvesznek, csak hogy lehetőséghez jussanak. Most csak önző módon a magam nevében szólok, de tudom, hogy nem vagyok egyedül: hajlandó vagyok sok km-t utazni, szabit kivenni vagy átszervezni kissé a napirendem, időt rászánni stb.  Ugyanakkor azt tapasztalom, hogy pl. egy-egy bérvadász szerződést nyélbe ütni borzasztó kín  Fejvakarás az adott társaságnak, vadgazdának. Egy konkrét példa név nélkül: bő egy évet vártam, hogy a környékünkön működő erdőgazdasággal szerződést köthessek. Egy kedves barátomon keresztül megoldható volt, hogy mint az ő vendége vadászhassak, de számomra (is) kényelmetlen volt a helyzet – egyeztetni a hivatásos Kollégával, hogy mikor alkalmas számára, szólni a jóbarátnak, hogy azért ő is tudjon róla –  jaj ő is pont akkor akart kimenni – jó akkor egyeztetek a hivatásos vadásszal – hú, az a másik időpont neki nem jó stb-stb. Közben nyugtatnak, hogy nem tart már sokáig ez az áldatlan helyzet, hiszen az adatimat már megadtam, aláírás előtt van a szerződésem. Aztán sok-sok telefonálás, e-mail és könyörgés után kb. egy év(!) alatt eljutottunk odaáig, hogy a barátommal történt telefonbeszélgetés során kiderül, hogy tudomása szerint már a hivatásos Kollégánál van a szerződésem, két hete (?!). Felhívom a vadászt, aki mondja, hogy hiszen ő említette nekem legutóbb, tényleg nála van (2020. február második felében járunk). Viccesen rákérdeztem, ugye nem feb. végéig szól a szerződés – DE!  Persze nyugodjak meg, már készítik az új idényre szóló szerződésem. Majd’ megszakadtam a rögöhéstől. Ja, nem. Tehát kb. egy kibányászott évet vártam arra, hogy elkészüljön egy szerződés, aminek keretében pontosan nulla alkalmam volt vadászni, mert mire aláírhattam volna, lejárt. Fejvakarás (Ja, ha tényleg említette volna, hogy nála a szerződés, szerintem meghallottam volna, és abban a percben pakolok-indulok aláírni…)
Időközben megfordultam pár helyen, Bakonytól Matyóföldig, de mindenhol piszok nehéz lehetőséghez jutni, hacsak nem tizenhuszas bikát vagy 40-50centis kant akarsz lőni. De sajnos engem más (is) érdekel: a sakál, a róka, a káros tollasok, kukoricavetést túró sertés. (Szóval próbálnék valami „hasznosat” tenni.) Meg a bak is érdekel, főleg ha rendellenes, és a borjú, az ünő, a tehén, akkor is, ha borzas „nem kívánatos”, vagy mert még nincs még nincs meg a „kvóta” stb. Ezzel párhuzamosan pedig azt olvasom, hogy óriási gondot jelent sokhelyütt a vadkár, simlizni kell, hogy meglegyen a tarvad terv, meg más ilyenek. És mondhatnék más példát is - tovább erősítve Vegeza mai írását - amikor feladják a hirdetést, miszerint vadkár elhárítására keresnek embert - hurrá - de b+ sem ímélre nem válaszol, sem a telefont nem veszi fel Woest
Nem, nem arra gondolok, amit Erdőjáró Attila említett korábban, hogy a tagsággal nem rendelkező (mint mondjuk én) ingyen járhasson ki dúvadra. (Attila, a negatív tapasztalatokra kíváncsi volnék, bár van némi sejtésem.) Tehát nem ingyé’!
 Jog szerint én egy sportvadász vagyok. Utálom ezt a kifejezést. Számomra ez nem sport. Nem versenyzem senkivel, és amikor „kint” járok, az nekem nem „eddzés”. Legyen inkább szenvedély, szerelem – de nyilván ezt nektek nem kell sokáig magyarázni.
Komolyan mondom, úgy érzem magam, mint egy bezsongott kamasz, akinek tombolnak a hormonjai, de pont nincsen csaja, közben pedig a körülötte tipegő csajok arról picsognak, hogy nincs pasijuk. OOO És ha már ezen a motívumon elindultam: a „szexújságok” csak tovább hergelnek, legyenek azok pl. Fekete István vagy Ugrósdy Péter írásai. Nem tudok mostanában többet olvasni, mert úgy érzem, hogy valami szétveti a mellkasom.
1szómint100: megvan a kínálat és megvan a kereslet is – szerintem. Akkor meg hogy a gránátba’ nem lehet összehozni a kettőt?? Nem értem.  Vállat von
No hát ez gyötör engem civilként. - Most pedig jöhet a gólyózápor.
 Emelem
Naplózva

Anyám egy bölcs asszony. Egyszer azt mondta: "Édes fiam, az sem mind hülye ám, aki hallgat."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #202 Dátum: 2020. április 02. - 12:33:24 »

"....Nem, nem arra gondolok, amit Erdőjáró Attila említett korábban, hogy a tagsággal nem rendelkező (mint mondjuk én) ingyen járhasson ki dúvadra. (Attila, a negatív tapasztalatokra kíváncsi volnék, bár van némi sejtésem.) Tehát nem ingyé’!........"

Szervusz Srácz! Emelem

Valószínűleg a sejtéseid helyesek.
- Vagy 20-25 éve két solymász (vadászbarátaimon keresztül) könyörgött, hogy adjunk nekik lehetőséget a területen a madarak röptetésére, és dúvadazásra.  Mint eb tag megbeszéltem az IB-vel, és a tagsággal, hogy fogadjuk őket. Foghattak kacsát, gerlét, szárnyas kártevőket és egyetlen fillért sem kértünk. Ha lejöttek, jelentkezni kellett a vadőrnél, és együtt mehettek ki. Addig nem is volt gond, amíg egy héten nem 3-4 alkalommal akartak jönni, és a vadőr nem tudott dolgozni miattuk.  Mivel "rendes" srácok voltak, a vadászmester azt mondta, hogy egy héten kétszer mehetnek egyedül is, csak jelentsék be a vadőrnek.  Történt, hogy egy szombati napon a vadásztársaság társas vadászatot tartott, amikor is jött a telefon, hogy a terület másik részén öt ember vonalhajtást tart . Kocsiba ugrottunk, és odamentünk. Mit ad isten, a két solymász + három barátja 7 héjával vadászgatott. 5 tyúk,  2 kakas és 1 balkáni  került elő a tarisznyákból.  Mondanom sem kell, mit kaptam a következő taggyűlésen.

- Pár éve egy vadásztársunk barátjának a fia (szintén terület nélküli vadász)  kapott engedélyt kimondottan róka vadászatára golyós puskával.  Beírt, kiment, ha lövést adott le visszaírta magát.  Pár hónap múlva a vadőr jelezte, hogy lövést nem hall, de több vérnyomot is talált az utaktól nem messze.  Rendszeresen kijártunk terület ellenőrzésre, és pár hét alatt le is bukott a srác. Az volt a feltűnő, hogy a beírás után bő fél órával már ment is kifelé a területről. Megállítottuk, a csomagtartóban egy őzgidát, a hátsó ülésen egy kabátba tekert 5,6x52 hangtompítós puskát találtunk. A nagygolyósa tokban az első ülés előtt volt.

- Fácán bérvadászat. A vadászat után közös ebéd a vendégekkel, a társaságunk vendégeiként, mivel visszajáró társaság volt. A vendégek elköszönnek, mi még maradunk, mert van egy kis megbeszélni valónk. Az egyik tisztségviselő nem volt velünk, ezért hívtuk, hogy jöjjön ki a vadászházhoz, mert kezdjük az IB ülést. A vadászház felé jövet lát egy pár autót az erdő szélén, hát odamegy. A mi kedves vendégeink hatan, úgy gondolták, hogy mivel oda berepült a vadászat során jó pár fácán, hát ők azt megnézik. Mindegyiknek a kezében a puska. Még ők voltak felháborodva, hogy gondot csinálunk a dologból, az a pár darab + nem fér bele a számlába.

Na, még egy.  Egy őzbak hívásban, elbírálásban igen jó "vadászember" (aki akarja kitalálja a nevét! Mosolyog  )  egyszer megtalálta az elnökünket, hogy had lőjön már nálunk egy bakot, mert ott a Csepel-sziget végén még soha nem vadászott. Engedélyezve lett neki egy 350 - 400 g  bak híváskor.  Meg is jelent a megbeszélt időben, a vadőr annak rendje szerint várta.  A vendég kérte, hogy egyedül mehessen, ne szégyenítsük már meg, hogy kísérőt teszünk Ő mellé. Engedtük. Este mikor bejött, mondta, hogy menjen ki a vadőr kocsival, mert be kellene hozni az őzeket. !!!  Mint kiderült, lőtt egy 460 g körüli, egy 350 g os, és egy hatos egy éves bakot.  Mikor az elnök felelősségre vonta, a válasz az volt:  "Eddig nem vadásztam itt, ezután már nem is fogok, akkor mit sajnáljátok tőlem!"

Folytassam?  Van még bőven!

Hidd el, ezeknek a "szívességi, segítő", minden esetben ingyenes! vadászatokkal a legtöbb vadásztársaságnak nincs jó tapasztalata. Ez csak az egyik oldal. A másik, hogy pl. nálunk vendég a területen vadászatot csak kísérővel folytathat, egy magaslesen űlve a kísérővel. .(A tanyavilág és a terület ismeret hiányában ugyan ez vonatkozik az új tagokra is, attól függetlenül, hogy hány éve vadászik. 46 éves vadászmúlttal rám is vonatkozott:)   Ez azt jelenti, hogy vagy a vadőr, vagy egy vadász kíséri. Azt ugye mondani sem kell, hogy az ilyen vadászatok -akár tetszik valakinek akár nem-  egy plusz feladat a főleg vadőrnek, de a tagságnak is, ami sok esetben hátráltatja a munkát, vagy a tagok vadászatát.  A mai időkben a tagság nagy részének kevés ideje jut a vadászatra, mindenki látástól mikulásig dolgozik, örül ha ki tud menni, akkor pedig maga akar vadászni, nem kísérni.  Lehet ezt önzőségnek, irigységnek, lustaságnak vagy bárminek nevezni és biztos van is benne igazság.  A vadászat, a tagság költségei olyan magasra szöktek, hogy nem csoda, ha az emberek nem szívesen adják ki a kezükből a vadászati lehetőséget. Szerencsére nálunk  sokan kijárnak vadászni, nincs gond a tervek teljesítésével, a dúvadapasztással sem!
Én azt hiszem, hogy az idei év még nagyobb terhet fog róni a vadásztársaságokra, nagyon sok helyen nem fogják tudni teljesíteni a terveket, és drasztikus tagdíj emelések is lehetnek. Ez azt fogja maga után vonni, hogy sokan abbahagyják a vadászatot, lesz szabad hely, és biztos vagyok benne, hogy a belépési díjak is lényegesen csökkenni fognak. Javaslom mindenkinek, ha megengedheti magának, lépjen be egy társaságba, járjon sokat vadászni, és meglátja, egészen más egy társaság élete belűről, mit a pálya széléről.   

 Wave
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Coyote
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 73


« Új üzenet #203 Dátum: 2020. április 03. - 07:24:10 »


Folytassam?  Van még bőven!


Én a magam részéről szívesen olvasnék még ilyen hasonló (megdöbbentő...) történeteket.  Emelem
Naplózva
Tony
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1569



« Új üzenet #204 Dátum: 2020. április 03. - 09:26:01 »

Én a magam részéről szívesen olvasnék még ilyen hasonló (megdöbbentő...) történeteket.  Emelem

Vagyunk itt páran, szerintem folytatásos regény is lehetne belőle...  Rííí

 Emelem
Naplózva

"Az erdő az én templomom."
Srácz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 35


« Új üzenet #205 Dátum: 2020. április 04. - 21:47:56 »



"Folytassam?  Van még bőven!"

 Emelem
Attila,
Azért lenne érdemes folytatni, hogy azok, akik pl. csodálkoztak, hogy felháborodtatok azon pár plusz fácánon, szóval az így gondolkodók lássák-olvassák, hogy miért problémás a gondolkodásuk. - mondjuk ők valszeg pont nem tudják, hogy létezik ez a fórum.


Hát sikerült felülmúlni az elképzeléseimet a példákkal.  OOO Ölég szomorú. Egyébként tényleg hasznos volna közre adni az ilyen negatív sztorikat, de legalább ilyen hasznos a pozitív, követendő példák leírása is.
 Emelem
Naplózva

Anyám egy bölcs asszony. Egyszer azt mondta: "Édes fiam, az sem mind hülye ám, aki hallgat."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #206 Dátum: 2020. április 04. - 23:00:18 »


"Folytassam?  Van még bőven!"

 Emelem
Attila,
Azért lenne érdemes folytatni, hogy azok, akik pl. csodálkoztak, hogy felháborodtatok azon pár plusz fácánon, szóval az így gondolkodók lássák-olvassák, hogy miért problémás a gondolkodásuk. - mondjuk ők valszeg pont nem tudják, hogy létezik ez a fórum.


Hát sikerült felülmúlni az elképzeléseimet a példákkal.  OOO Ölég szomorú. Egyébként tényleg hasznos volna közre adni az ilyen negatív sztorikat, de legalább ilyen hasznos a pozitív, követendő példák leírása is.
 Emelem

Valamelyik nap összeszedem magam egy kicsit, és még leírok párat!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Srácz
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 35


« Új üzenet #207 Dátum: 2020. április 05. - 08:39:55 »

Valamelyik nap összeszedem magam egy kicsit, és még leírok párat!

 Igen
Naplózva

Anyám egy bölcs asszony. Egyszer azt mondta: "Édes fiam, az sem mind hülye ám, aki hallgat."
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #208 Dátum: 2020. április 05. - 11:33:32 »


Korábban is felmerült bennem, de a vadgazdálkodás nehézségeit taglaló sorok nyomán most teszek egy próbát, hogy megfogalmazzam a kérdést (ami számotokra talán naív, ostoba stb. – ezt kérlek nézzétek el nekem Stoel). Szóval:

Miért van az, hogy vadkár elhárításra és dúvad gyérítésre nem vagy nehezen találni embert? De említhetném a tarvadat is, vagy legvégül az állategészségügyi okból megemelt kilövési számokat.
A másik oldalon meg ott vannak azok a Srácok, akik megvesznek, csak hogy lehetőséghez jussanak.

 Most csak önző módon a magam nevében szólok, de tudom, hogy nem vagyok egyedül: hajlandó vagyok sok km-t utazni, szabit kivenni vagy átszervezni kissé a napirendem, időt rászánni stb.



Komolyan mondom, úgy érzem magam, mint egy bezsongott kamasz, akinek tombolnak a hormonjai, de pont nincsen csaja, közben pedig a körülötte tipegő csajok arról picsognak, hogy nincs pasijuk. OOO És ha már ezen a motívumon elindultam: a „szexújságok” csak tovább hergelnek,

Ha megfogadsz néhány jótanácsot...
Először egy kérdés: Ha lányos apa lennél, elengednéd a tizennégy éves lányod egy olyan csávóval a gimis bálba akinek a homlokára van tetoválva, hogy "B@szni akarok!" ?
Ugye nem szívesen...
Hát(amivel nem kezdünk mondatot) a vadgazda sem szívesen enged a területére olyan ismeretlent akinek a bemutatkozó szövegéből az jön le, hogy totál be van zsongva és lőne mindent. Ez nem ugyanaz mint amikor az ember a "szárnyai alá vesz" egy kezdőt és terelgeti a helyes irányba, itt az lenne az elvárás, hogy a kevés szabadidő kárára még folyamatos kontroll alatt tartsunk valakit a területen.
Aztán a másik, ne azzal indokold a jelentkezésedet, hogy ez milyen baromi hasznos lesz a vadgazdálkodónak mert a tagság nem lövi a dúvadat, nem jár vadkárelhárításra stb. Szintén ne hozd elő, hogy Te mekkora áldozatot hozol azért, hogy nekik segíthetsz, idődet, pénzedet nem kímélve.
Nehogy a vadgazdának kelljen úgy érezni, hogy tulajdonképpen Te hatalmas szívességet teszel és Ő hálás lehet neked mert hajlandó vagy jelenléteddel megtisztelni a poros kis vadászterületét.
A bizalmat ki kell érdemelni, kikövetelni nem lehet.
Amíg vadgazdaként azt látja valaki, hogy igencsak "gyihos" vagy, mennél, lőnél mindent amit (szerinted) lehet de nem tudni rólad semmit, nyilván óvatos lesz veled vagy inkább az egyszerűbb utat választja és nem foglalkozik a kérdéssel.
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #209 Dátum: 2020. április 05. - 12:33:03 »

Ha megfogadsz néhány jótanácsot...
Először egy kérdés: Ha lányos apa lennél, elengednéd a tizennégy éves lányod egy olyan csávóval a gimis bálba akinek a homlokára van tetoválva, hogy "B@szni akarok!" ?
Ugye nem szívesen...
Hát(amivel nem kezdünk mondatot) a vadgazda sem szívesen enged a területére olyan ismeretlent akinek a bemutatkozó szövegéből az jön le, hogy totál be van zsongva és lőne mindent. Ez nem ugyanaz mint amikor az ember a "szárnyai alá vesz" egy kezdőt és terelgeti a helyes irányba, itt az lenne az elvárás, hogy a kevés szabadidő kárára még folyamatos kontroll alatt tartsunk valakit a területen.
Aztán a másik, ne azzal indokold a jelentkezésedet, hogy ez milyen baromi hasznos lesz a vadgazdálkodónak mert a tagság nem lövi a dúvadat, nem jár vadkárelhárításra stb. Szintén ne hozd elő, hogy Te mekkora áldozatot hozol azért, hogy nekik segíthetsz, idődet, pénzedet nem kímélve.
Nehogy a vadgazdának kelljen úgy érezni, hogy tulajdonképpen Te hatalmas szívességet teszel és Ő hálás lehet neked mert hajlandó vagy jelenléteddel megtisztelni a poros kis vadászterületét.
A bizalmat ki kell érdemelni, kikövetelni nem lehet.
Amíg vadgazdaként azt látja valaki, hogy igencsak "gyihos" vagy, mennél, lőnél mindent amit (szerinted) lehet de nem tudni rólad semmit, nyilván óvatos lesz veled vagy inkább az egyszerűbb utat választja és nem foglalkozik a kérdéssel.
Igen
« Utoljára szerkesztve: 2020. április 05. - 12:48:27 írta Boar » Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: