Oldalak: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Vadászati lehetőségek  (Megtekintve 161393 alkalommal)
caiman
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 57


« Új üzenet #705 Dátum: 2021. Május 17. - 12:48:14 »

Lassan 25 éve kísérgetek mindenféle vendéget. Jó 2 évig hivatásosként másodállásban, most már csak mint sima tag. Úgy 15 évig mindenre vadásztattam a hivatásosok mellett, meg még pár tag rajtam kívül. Utána meguntam és az utóbbi években már csak bőgésben segítek be.
A bakozók, meg a néhány vadkározó elvárja, hogy kiszolgáld, de ingyen! Az idén is bakoztam egy hétvégét, meg tavaly is megkértek egy vendég kísérésére, de ugyanaz a történet más-más vendéggel. Most pl. csak az hogy elmegyek érte a szállásra, kiviszem a területre, majd vadászat után vissza, ez alkalmanként 22km + amit a területen megtettünk. Az időt nem is számolom, de reggel 4-kor kelsz, sietve el a vendégért, de az elejtett bakot látni akarja az egész család, úgyhogy mire a hűtőbe kerül a vad, már délelőtt fél 10 van! Este ugyanez, ráadásul a saját munkádra alig marad időd, meg energiád. Aztán mikor vége az egésznek, jobb esetben szépen megköszönik, de van mikor az is elmarad. (A boltban én is megköszönöm a vásárolt terméket, csak előtte leteszem az árát!) A fent említett 5-10 ezer Ft senkinek eszébe sem jut! (Belföldi vendégekről beszélek.) Ha a több napi szaladgálásért csak adna egy ötezrest, abból legalább az üzemanyag kijönne.
Volt olyan belföldi kis bikás vendég, akit októberben vittem jónéhány alkalommal, amikor a többi tag már javában vadászott. (Nem lőtt bikát, pedig volt lehetősége.) Na, ő a végén adott egy üveg saját főzésű pálinkát! Akkoriban még Nivával jártam, ha azt beletankolom, még a kimenetelre sem lett volna elég!
A külföldiek azért többnyire könnyebben odacsúsztatnak egy 50 euróst, olyankor legalább nem azt érzed, hogy semmibe vesznek!
Te meddig szórakoztatnád, kísérgetnéd így a vendéget, saját költségedre? Inkább én is úgy vagyok, ha már ki kell menni, inkább magam vadászom, mint egy vadidegen felett bábáskodjak.
Tulajdonképpen ez a hozzászólás inkább caiman fórumtársnak szól, mert te, amint látom ezzel egyetértesz.

Neked is köszönöm a kultúrált hozzászólásodat!

Nézd, annyi haszna volt, hogy felhoztam ide ezt a témát (ami már annyira túlnőtt magán, hogy igazából más topic alatt lenne a helye...), hogy kiderült belőle számomra, hogy én és az a szűk kör akikkel lehetőség nyílt ilyen olyan vadászatra egészes más tudással/tulajdonságokkal és emberi értékrenddel megáldott alakok és társaságok, mint amit itt többen, köztük Te is leírtál!
 Engedd meg, hogy idézetenként válaszoljak, s Neked is hangsúlyozom, hogy saját!!! és szerény baráti kör tapasztalata, amit írok!

"""A bakozók, meg a néhány vadkározó elvárja, hogy kiszolgáld, de ingyen"""

Had emlékeztesselek, hogy ezek fizetős szolgáltatások! A fizetés mértékét nem a kárhoztatott vadkár/és egyéb vadász határozza meg, hanem a társaság maga!!!! Tehát nem ingyen szolgálod őt ki, hanem kifiezti előre a kínált szolgáltatást a delikvens, és csak utána jössz Te. Had jegyezzem meg, hogy azért kivittek engem olyan helyre is vaddisznó vadkárba, ahol nem csak disznó nem fordult elő soha, de más is alig... (ezt utólag egy társasági tag árulta el....). Tehát a kölcsönös bizalom/vagy annak hiánya minkát oldalon jelen van sajnos...

"""ztán mikor vége az egésznek, jobb esetben szépen megköszönik, de van mikor az is elmarad. (A boltban én is megköszönöm a vásárolt terméket, csak előtte leteszem az árát!) A fent említett 5-10 ezer Ft senkinek eszébe sem jut! (Belföldi vendégekről beszélek.) Ha a több napi szaladgálásért csak adna egy ötezrest, abból legalább az üzemanyag kijönne. """


Had mondjem el mégegyszer! A vendég vadásztatás fizetős szolgáltatás!!!! A társaság határozza meg a mértékét. Ha Te úgy érezted, hogy ez sehogy sem éri meg, akkor ne a vendégtől akarj még borravalót, hanem az elnök/döntéshozók, stb részére kell ezt prezentálni. Ha én elmegyek egy fizetős szolgáltatásra, odaadom a megbeszélt összeget, akkor nem gondolnám, hogy azon felül még 10ezreket kellene adnom bárkinek is..... Az orvosnál is rettentően felbosszant ha a kezét nyújta, ez ide is igaz. Meg kell állapítani a szolgáltatás összegét úgy, hogy a társaság is és Te is mint kísérő jól járjál.....   
 Abban azonban nagyon is!! egyetértünk, hogy megköszönni, adott esetben meghálálni viszont igenis illik! S itt inkább az elejtés utáni dolgokra gondolok. Ha kivisznek hatodjára vaddisznó vadkárba, se még egy malacot sem látni, nem gondolnám, hogy különösebben kellene az üveg pálinkákat osztogatni...  de egy köszönöm, és egyéb normális illendőség mindíg és mindenkor alapjában elvárt dolog kellene, hogy legyen!!!

"""Te meddig szórakoztatnád, kísérgetnéd így a vendéget, saját költségedre? """

Én semeddig! Megint olyan dolgot mondtál, ami csak Rád és a vadászatra jogosult vezetősége közti megegyezésre tartozik!  S nem a Vendégvadászra!  Ha Neked a saját költségeden kell ezt megtenni, akkor az a társaságra nézve vólt szomorú dolog, nem a vendégvadászra nézve. Gyakorlatilag akkor jelentősen kihasználtak. A Te döntésed volt, hogy ebben részt vettél. Tudom, nem könnyű mindig mindenhol a hivatásosok élete (egyébként másé sem, a vendégvadászé sem), de saját döntésetek, hogy olyan körülmények közt, ami adatot, akartok e dolgozni, vagy sem....  (3 hivatásost is ismerek, aki nem hivatásosként dolgozik....)

 Azért ebben a hozzászólásodban inkább látom a mai nem mindíg vidám helyzetet a hivatásosok életében, mint azt, hogy a vendégvadásztatás rossz e vagy sem....   

Tisztelettel!
Naplózva
caiman
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 57


« Új üzenet #706 Dátum: 2021. Május 17. - 13:02:54 »

Na hallod?!
Lassan már csak úgy tudok meghívni valakit vadkározni, ha hoz magával 40-50 m2 instant disznótúrást,
hogy történjen is valami.
Habár, ha jobban végig gondolom, most jött el az ideje az ötezres lesdíjas fizetős vadkárelhárítósdinak.
Ha kifizet 5 éjszakát és végig is üli őket (rendi leszek, mert fedett leseket kapnak😇), akkor ha nem lő semmit, visszakap egy éjszakányi lóvét.
Kikötöm, hogy egyszerre minimum 3 fő jelentkezését fogadom el.
Közben szálláslehetőséget biztosítok a barátom vendégházában, 6 eft/éjszaka áron.
A szállásjutalékból megvan az üzemanyag költségem, plusz még hatvan ropi a zsebbe (mert szinte kizárt, hogy lőjenek bármit is)
na jó, a róka-borz-sakál az ingyen van, mert nekem sincs kőből a szívem 😁
Hejjjj, de kezdem megkedvelni ennek a pénzbeszedős vadkározasnak a gondolatát💰💰💰💰
A jelek szerint még igeny is volna rá....🤣


"""Habár, ha jobban végig gondolom, most jött el az ideje az ötezres lesdíjas fizetős vadkárelhárítósdinak.
Ha kifizet 5 éjszakát és végig is üli őket (rendi leszek, mert fedett leseket kapnak😇), akkor ha nem lő semmit, visszakap egy éjszakányi lóvét.
Kikötöm, hogy egyszerre minimum 3 fő jelentkezését fogadom el.
Közben szálláslehetőséget biztosítok a barátom vendégházában, 6 eft/éjszaka áron.
A szállásjutalékból megvan az üzemanyag költségem, plusz még hatvan ropi a zsebbe (mert szinte kizárt, hogy lőjenek bármit is)""""

Erre a fenti idézetre is had válaszoljak:
Saját tapasztalat! Jópáran sajnos csinálják így!!
 Úgyhogy, ha beállsz ebbe a sorba, nem igen lennél egyedül a piacon...... pláne ha még pest környékén is tennéd ezt....

egyébként ha a korlátlan rókát, borzot, stb belengeted, még vendéged is lenne pár, abban is biztos lehetsz...





Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #707 Dátum: 2021. Május 17. - 13:06:36 »

Na, most már ezt is tudjuk...
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
caiman
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 57


« Új üzenet #708 Dátum: 2021. Május 17. - 13:11:15 »

Kedves caiman, vadász barátunk!
Tisztet teljes kérdésem, hogy ki a fasz vagy te?
Miután nálunk esik az eső és nem tudok füvet nyírni, volt időm végigolvasni az eszmefuttatásaidat.
Olyan vadászokkal, vadgazdálkodókkal vitatkoztál, akiknek én sok éves vadászmultal még a lőbotjukat se vihetném.
Az már csak hab a tortán, hogy hozzászólásaidban nem egyszer magadnak is ellent mondasz.
Aztán hogy egy fórum hogyan működik, van pár ezer éves hagyománya.




"""Olyan vadászokkal, vadgazdálkodókkal vitatkoztál, akiknek én sok éves vadászmultal még a lőbotjukat se vihetném."""

EZért gondoltam ezekkel a "nagyszerű" emberekkel megvitatni ezt, hogy tudjam az igazságot.... sajnos náhány esetben egészen más igazságot sikerült megtudni....
Még egyszer a nagyon gyengék kedvéért!!!! Nem kötekedtem sehol! A "vita" meg vélemény ütköztetés, ami talán célja (is lehetne) ennek a fórumnak! De itt néhányaknál nem cél, ezt megértettem......


"""Az már csak hab a tortán, hogy hozzászólásaidban nem egyszer magadnak is ellent mondasz."""


Az ellentmondásokat ide is tehetted volna, esetleg... mert ugye úgy lehetne megbeszélni.... de itt ez nem cél, oké értem!


"""Tisztet teljes kérdésem, hogy ki a fasz vagy te?"""


A stílus maga az ember.....  
Naplózva
caiman
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 57


« Új üzenet #709 Dátum: 2021. Május 17. - 13:26:01 »

Ha van ilyen remek hely, akkor oda kell menni ismét. Nem ezt a sok fafejű fórumost győzködni, hogy milyen príma dolog a vadkár elhárító bérvadászat.

Szervezd meg. Vedd fel a telefont, jelentkezz be, aztán vadássz a saját és a vendéglátód kölcsönös megelégedettségére.

Ezekre a területekre meg nem kell menni.
Szerintem borzasztó egyszerű ez a képlet, nem is értem, hogy miért futod a nyolcvanadik kört a témában.





""""Ha van ilyen remek hely, akkor oda kell menni ismét. Nem ezt a sok fafejű fórumost győzködni, hogy milyen príma dolog a vadkár elhárító bérvadászat.""""

sztem sehol nem írtam, hogy príma dolog, se hogy fantasztikus, sohajobb, csakezatuti... és társai....


""""Szervezd meg. Vedd fel a telefont, jelentkezz be, aztán vadássz a saját és a vendéglátód kölcsönös megelégedettségére.""""

miből gondolod, hogy nincs így??? párszor utaltam rá, úgyhogy nem nehéz kitalálni, hogy így van....

""""Ezekre a területekre meg nem kell menni.
Szerintem borzasztó egyszerű ez a képlet, nem is értem, hogy miért futod a nyolcvanadik kört a témában.""""

mert válaszolok arra a sajnos nagyon kevés normális reflektálásra, ami érkezett, mert ugye ez egy fórum lenne, de úgy látom, egyeseknek ez új.... remélem így már érted...




Naplózva
caiman
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 57


« Új üzenet #710 Dátum: 2021. Május 17. - 14:45:30 »

Ha valaki fasszal keveri a szart...nos, az többet árul el magáról mint feltétlenül szeretné... Ördög Ördög Ördög

Én ha valakit egy fasz alaknak nézek, vagy egy szar alaknak, egyre megy.... mind a kettő jól jellemzi, akár egyszerre is.....
Naplózva
caiman
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 57


« Új üzenet #711 Dátum: 2021. Május 17. - 15:05:11 »

Elnézést, nem vettem észre hogy válaszoltál.

A válaszod első részével alapvetően egyetértek. Bár ez a mai világban utópia sajnos.

A vadkáros részhez:
Az a helyzet, hogy nem tudod kiszűrni, hogy kit fogadsz vadkárba. Rossz tapasztalatok miatt az ember inkább nem is próbálkozik. Én nem téged minősítettelek, hisz nem ismerlek.
Mi megpróbáljuk megoldani magunk. Ha vendéget fogadunk vadkárba azért természetesen nem kérünk pénzt, baráti meghívás alapon történik. A tagság be van osztva fix időpontokra őrzésre. Ezek elcserélgethetők egymás közt. A túrás kár évröl évre csökken (a disznó állományunk is). Ezeket a károkat próbáljuk újravetéssel, vetőmaggal csökkenteni. Az igazi gondot a szarvas jelenti nem a disznó. Amit meg kellene, hogy érts, hogy egy ilyen fizetős vadkárvadászat bizalmi kérdés. Kísérő nélkül a területen bóklászva... hát nálunk ilyen biztos nem lesz. Ez nem irígység hidd el.

Egyébként a vadászaprón néha lehet venni tagságot, ezeken már gondolkodtál?

"""Elnézést, nem vettem észre hogy válaszoltál."""

semmi gond! Köszönöm, hogy veszed a fáradtságot!

"""Én nem téged minősítettelek, hisz nem ismerlek"""

Tudom, ez ne mis volt kérdés!

""" Amit meg kellene, hogy érts, hogy egy ilyen fizetős vadkárvadászat bizalmi kérdés"""

Ez sem kérdés, egyetértünk! Sőt, a bizalom nem 1,2 kiüléstől fog megjönni semelyik oldalon....

"""Kísérő nélkül a területen bóklászva"""


Soha, de soha nem engedtek egyedül bóklászni, mígnem ez meg nem lett beszélve.... S ezzel nem is volt probléma! A leshelyet, illetve annak X-m-es körzetét nem lehetett elhagyni! Isten őrizz, hogy bárki bóklásszon a területen. Látod ez is egy konklúzió, s örülök, hogy előjött, hogy kinek a fejében mi van fizetős vaddisznó vadkár vadászat alatt.
Nos az eddig tapasztalataim, hogy sehol! nem lehetett a lest elhagyni. Ahol ezt megengedte a hivatásos, ott ezt előre megbeszéltük, s a kijelölt határokat is! Nem is volt soha ebből probléma!
 Biztos ezt most kefint ezek azok okoskodásnak fogják tartanik (bár ezt nem én találtam ki, csak idézem), de ugye a vaddisznó vadkár elhárítás egyik! értelme ilyen esetekben, hogy legyen állandó zavarás. Nem az az értelme, hogy pár süldőt kilőjenek, hanem ott üljenek, legyen jelenlét.... aztán a disznó mikor hogy megy bele, ahová nem kéne, az külön tanulmány ugye..

"""Az igazi gondot a szarvas jelenti nem a disznó.""""

szarvasról direkt nem beszéltem eddig, de egyetértek Veled....!!

"""hát nálunk ilyen biztos nem lesz. Ez nem irígység hidd el.""""

én lehiszem, s nem is feltételeztem! Én magam is megemlítettem, hogy elég sok olyan terület van, ahol értelmetlen ilyemsivel foglalkozni. De magam is ismerek olyan társaságot, ahol a rengeteg inatkív tag miatt egyenesen muszáj! S ami fura, nincs is messze a fővárostól...(legalábbis, amíg a pestis meg nem oldja...)


""""Egyébként a vadászaprón néha lehet venni tagságot, ezeken már gondolkodtál? """"

Nézem folyamatosan, láttam, hogy volt is fent nagyvadas területen is. Egyenlőre osztottam szoroztam, s amit a beugrás, tagdíj, stb jelent, azért egy ideig még vígan elvadászom, még trófeás vadra is, szépen (már ha annyit ráköltenék - úgy értem)
 A lakóhelyemtől max 1 óra utazásra viszont még nem találtam, de nyilván ennek látnám értelmét, hogy a megfelelő gyakorisággal kint tudjak lenni, akár területbejáráson, akár tásadalmi tevékenység és kötelezettség miatt.....   Nem igen rágódom rajta, ha lesz lesz, ha nem nem. Egyenlőre vannak hál isten lehetőségeim többfelé is.

Naplózva
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #712 Dátum: 2021. Május 17. - 16:36:43 »

"""Elnézést, nem vettem észre hogy válaszoltál."""

semmi gond! Köszönöm, hogy veszed a fáradtságot!

"""Én nem téged minősítettelek, hisz nem ismerlek"""

Tudom, ez ne mis volt kérdés!

""" Amit meg kellene, hogy érts, hogy egy ilyen fizetős vadkárvadászat bizalmi kérdés"""

Ez sem kérdés, egyetértünk! Sőt, a bizalom nem 1,2 kiüléstől fog megjönni semelyik oldalon....

"""Kísérő nélkül a területen bóklászva"""


Soha, de soha nem engedtek egyedül bóklászni, mígnem ez meg nem lett beszélve.... S ezzel nem is volt probléma! A leshelyet, illetve annak X-m-es körzetét nem lehetett elhagyni! Isten őrizz, hogy bárki bóklásszon a területen. Látod ez is egy konklúzió, s örülök, hogy előjött, hogy kinek a fejében mi van fizetős vaddisznó vadkár vadászat alatt.
Nos az eddig tapasztalataim, hogy sehol! nem lehetett a lest elhagyni. Ahol ezt megengedte a hivatásos, ott ezt előre megbeszéltük, s a kijelölt határokat is! Nem is volt soha ebből probléma!
 Biztos ezt most kefint ezek azok okoskodásnak fogják tartanik (bár ezt nem én találtam ki, csak idézem), de ugye a vaddisznó vadkár elhárítás egyik! értelme ilyen esetekben, hogy legyen állandó zavarás. Nem az az értelme, hogy pár süldőt kilőjenek, hanem ott üljenek, legyen jelenlét.... aztán a disznó mikor hogy megy bele, ahová nem kéne, az külön tanulmány ugye..

"""Az igazi gondot a szarvas jelenti nem a disznó.""""

szarvasról direkt nem beszéltem eddig, de egyetértek Veled....!!

"""hát nálunk ilyen biztos nem lesz. Ez nem irígység hidd el.""""

én lehiszem, s nem is feltételeztem! Én magam is megemlítettem, hogy elég sok olyan terület van, ahol értelmetlen ilyemsivel foglalkozni. De magam is ismerek olyan társaságot, ahol a rengeteg inatkív tag miatt egyenesen muszáj! S ami fura, nincs is messze a fővárostól...(legalábbis, amíg a pestis meg nem oldja...)


""""Egyébként a vadászaprón néha lehet venni tagságot, ezeken már gondolkodtál? """"

Nézem folyamatosan, láttam, hogy volt is fent nagyvadas területen is. Egyenlőre osztottam szoroztam, s amit a beugrás, tagdíj, stb jelent, azért egy ideig még vígan elvadászom, még trófeás vadra is, szépen (már ha annyit ráköltenék - úgy értem)
 A lakóhelyemtől max 1 óra utazásra viszont még nem találtam, de nyilván ennek látnám értelmét, hogy a megfelelő gyakorisággal kint tudjak lenni, akár területbejáráson, akár tásadalmi tevékenység és kötelezettség miatt.....   Nem igen rágódom rajta, ha lesz lesz, ha nem nem. Egyenlőre vannak hál isten lehetőségeim többfelé is.



Én őszintén kívánom Neked, hogy találj ilyen vadkáros lehetőségeket, a saját magad és a vendéglátóid kölcsönös örömére.
De ne sértődj meg azokra akik másképp oldják meg, (vagy nem oldják meg) a vadkárkérdést. Hiába emlegeted, hogy ez márpedig milyen jó a vendéghívóknak, és hiába számolod ki, hogy ez mekkora bevételt jelent egy vadásztársaságnak. Véleményem szerint a bevétel elenyésző egy társaság költségvetésébe. A vele járó lehetséges gonddal, és a kockázattal (emberi tényező, balfaszság, akár aljasság, de akár csak az unszimpátia) egyáltalán nem arányos. Ha látsz egy Ferrarit akkor odamész 5000ft-al az emberhez hogy adja már oda egy körre. Mert kiszámoltad,hogy ez neki menyire megéri? Ugye, hogy nem. Ha Ő jön oda hozzád és megkérdezi, hogy 5000-ért elviszed-e egy körre az mindjárt más.
Én még ennek a fajta vadkárelhárításnak a sikerességét is kétségbe vonom. A lestől x távolságra az egyenlő a semmivel kb. Hacsak nem ott túrnak éppen. Vagy ha nem egy 1ha-os kis táblán ücsörögsz. Egy sikeres vetésőrzésnél a lest arra használod általában, hogy egy kicsit megpihenj. Ott menni kell, körbe cserkelni a táblát, rájuk menni. Erre meg nem kapsz, nem kaphatsz felhatalmazást. Én megértem azokat a társaságokat ahol nem akarnak szopni 5000-ért egy ismeretlen vendéggel. De még 15000-ért sem. Aki ráadásul jattot sem ad annak, aki vadásztatja, merthogy ki van minden fizetve. A világ másképp működik. Ha visszajáró vendég leszel esetleg egy olyan helyen ahol szívesen látnak, az a kis baksis pont arra való (azon kívül, hogy megtiszteled azt aki szopik veled) hogy ne a biológia sivatagba ültessenek ki. Mivel, hogy a nem túlfizetett vadőrnek igenis számít az a kis pénz, ami csak egy kis gesztus a részedről, a megbecsülés jele, és a további jó kapcsolat alapja. El fogja végezni a munkáját tőle telhetően, mert ez a dolga e nélkül is. (mint ahogy egy pincér is) De örök igazság, hogy a vadőrrel kell jóba lenni, nem az elnökkel Kacsint  Nem ismerem az idő beosztásodat, így nem tudom hogy hét közben is el tudtok-e menni egy ilyen vadkárelhárításra. A hétvégék általában mindenhol megoldottak, ha emberhiány van az általában hét közben szokott lenni. Egyébként már 4-5 leveles a kukorica szinte mindenhol és lerohadt róla a szem. Érdektelen lassan a kérdés. Esetleg ott van probléma ahol tavaly kukorica volt és amiatt túrnak.
Pest megyében is vannak lehetőségek. Csomagot is adnak el, les bérletet is. De sajnos 5000-nél mélyebben kell a zsebbe nyúlni. Ez ilyen.


Naplózva

Jó szelet!
caiman
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 57


« Új üzenet #713 Dátum: 2021. Május 17. - 16:49:43 »

Én őszintén kívánom Neked, hogy találj ilyen vadkáros lehetőségeket, a saját magad és a vendéglátóid kölcsönös örömére.
De ne sértődj meg azokra akik másképp oldják meg, (vagy nem oldják meg) a vadkárkérdést. Hiába emlegeted, hogy ez márpedig milyen jó a vendéghívóknak, és hiába számolod ki, hogy ez mekkora bevételt jelent egy vadásztársaságnak. Véleményem szerint a bevétel elenyésző egy társaság költségvetésébe. A vele járó lehetséges gonddal, és a kockázattal (emberi tényező, balfaszság, akár aljasság, de akár csak az unszimpátia) egyáltalán nem arányos. Ha látsz egy Ferrarit akkor odamész 5000ft-al az emberhez hogy adja már oda egy körre. Mert kiszámoltad,hogy ez neki menyire megéri? Ugye, hogy nem. Ha Ő jön oda hozzád és megkérdezi, hogy 5000-ért elviszed-e egy körre az mindjárt más.
Én még ennek a fajta vadkárelhárításnak a sikerességét is kétségbe vonom. A lestől x távolságra az egyenlő a semmivel kb. Hacsak nem ott túrnak éppen. Vagy ha nem egy 1ha-os kis táblán ücsörögsz. Egy sikeres vetésőrzésnél a lest arra használod általában, hogy egy kicsit megpihenj. Ott menni kell, körbe cserkelni a táblát, rájuk menni. Erre meg nem kapsz, nem kaphatsz felhatalmazást. Én megértem azokat a társaságokat ahol nem akarnak szopni 5000-ért egy ismeretlen vendéggel. De még 15000-ért sem. Aki ráadásul jattot sem ad annak, aki vadásztatja, merthogy ki van minden fizetve. A világ másképp működik. Ha visszajáró vendég leszel esetleg egy olyan helyen ahol szívesen látnak, az a kis baksis pont arra való (azon kívül, hogy megtiszteled azt aki szopik veled) hogy ne a biológia sivatagba ültessenek ki. Mivel, hogy a nem túlfizetett vadőrnek igenis számít az a kis pénz, ami csak egy kis gesztus a részedről, a megbecsülés jele, és a további jó kapcsolat alapja. El fogja végezni a munkáját tőle telhetően, mert ez a dolga e nélkül is. (mint ahogy egy pincér is) De örök igazság, hogy a vadőrrel kell jóba lenni, nem az elnökkel Kacsint  Nem ismerem az idő beosztásodat, így nem tudom hogy hét közben is el tudtok-e menni egy ilyen vadkárelhárításra. A hétvégék általában mindenhol megoldottak, ha emberhiány van az általában hét közben szokott lenni. Egyébként már 4-5 leveles a kukorica szinte mindenhol és lerohadt róla a szem. Érdektelen lassan a kérdés. Esetleg ott van probléma ahol tavaly kukorica volt és amiatt túrnak.
Pest megyében is vannak lehetőségek. Csomagot is adnak el, les bérletet is. De sajnos 5000-nél mélyebben kell a zsebbe nyúlni. Ez ilyen.




"""Én őszintén kívánom Neked, hogy találj ilyen vadkáros lehetőségeket, a saját magad és a vendéglátóid kölcsönös örömére. """

Találtam, köszönöm.

""""De ne sértődj meg azokra akik másképp oldják meg""""

Mikor mondtam olyant, hogy ezért megsértődtem????   Kérdeztem, az elején még,  hogy megoldott? Hol mi  a helyzet? Ki mit tud??   Talán így szó szerint...
Miért sértődnék meg?   
Aki sértve írt a társasági tagságokról, az egy kolléga volt, nem én, (most vissza olvastam...)


""""Hiába emlegeted, hogy ez márpedig milyen jó a vendéghívóknak""""

S megint nem! Nem írtam, hogy ez milyen jó! A számolgatós fejtegetést (a tavalyi árakon/lehetőségekkel) arra írtam, hogy ez adott esetben több milliós bevétel is lehet.... nem pedig ingyen...
Tudom, hogy ez nem jó a jogosultnak minden esetben, leginkább szükségből csak....  s hogy ez aprópénz. Ez teljesen egyértelmű!

"""Én még ennek a fajta vadkárelhárításnak a sikerességét is kétségbe vonom."""

Azért van ahol működik, van ahol a tagság inaktivítása miatt meg muszáj.... Nyilván ahol minden klappol, ott ez szükségtelen, de szerintem ezt is írtam már korábban...


""""Nem ismerem az idő beosztásodat, így nem tudom hogy hét közben is el tudtok-e menni egy ilyen vadkárelhárításra.""""

csak hétköznap jártam/járok a lakóhelyemnél....

""""De sajnos 5000-nél mélyebben kell a zsebbe nyúlni. Ez ilyen."""

ez sosem volt kérdés...

Köszönöm a korrekt válaszaidat és a fáradtságot!

Tisztelettel!
Naplózva
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2659


« Új üzenet #714 Dátum: 2021. Május 17. - 17:45:06 »

Tisztelt Urak!  Emelem

Bonyhádon van vadásztársaság, illetve elérhetősége? Hó végén ott fogunk dolgozni s ott is alszunk.
A kellemest a hasznossal címmel, egy őzbak vadászat érdekelne.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv Gyula  Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Harka Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1316



« Új üzenet #715 Dátum: 2021. Május 17. - 18:15:47 »


Találtam, köszönöm.



  Igen Szuper! Akkor ez meg is oldódott.  Kipipal
Naplózva

Jó szelet!
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3061



« Új üzenet #716 Dátum: 2021. Május 17. - 18:18:57 »

Nemtudom ki hogy van vele, de engem ez a gondolatonkénti válasz/elemzés a középiskolás történelem tanáromat juttatja eszembe.
A kor, akkori szemléletével nem teljesen  egyező dolgozataimat javította így, pirossal.
Már akkor is rohadtul rüheltem.
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Az optimista angolul tanul, a pesszimista héberül.....
A realista meg lőni!
Corbett
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 413


« Új üzenet #717 Dátum: 2021. Május 17. - 19:00:34 »

Nemtudom ki hogy van vele, de engem ez a gondolatonkénti válasz/elemzés a középiskolás történelem tanáromat juttatja eszembe.
A kor, akkori szemléletével nem teljesen  egyező dolgozataimat javította így, pirossal.
Már akkor is rohadtul rüheltem.

 Igen

Ja és kb ott vagyunk, ahol elkezdődött ez a polémia.
Szerintem lassan kezd unalmassá válni, illetve már azzá is vált. Én az egész sokoldalas vitában azt nem értem, hogy ha caiman olvtárs talált már az igényeinek megfelelő helyet, akkor miért akar mindenkit meggyőzni arról, amivel szemmel láthatóan nem értenek egyet a címzettek. Lassan elengedhetnénk a témát, mert sehová sem vezet.
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16591



« Új üzenet #718 Dátum: 2021. Május 17. - 19:05:35 »

Ismételten kérem, ne etessétek a trollt...
Egy ideig kíváncsian néztem, hová fajul a dolog de kezd kib.szott unalmas lenni... Fejvakarás
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
caiman
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 57


« Új üzenet #719 Dátum: 2021. Május 17. - 19:10:49 »

Igen

Ja és kb ott vagyunk, ahol elkezdődött ez a polémia.
Szerintem lassan kezd unalmassá válni, illetve már azzá is vált. Én az egész sokoldalas vitában azt nem értem, hogy ha caiman olvtárs talált már az igényeinek megfelelő helyet, akkor miért akar mindenkit meggyőzni arról, amivel szemmel láthatóan nem értenek egyet a címzettek. Lassan elengedhetnénk a témát, mert sehová sem vezet.


Istenem, hogy miért olyan nehéz megérteni, hogy senkit se akarok meggyőzni, s pláne nem gondolom, hogy csak nekem lehet igazam.... untat?? kötelez valaki, hogy olvasd??  engem épp kezd szórakoztatni..... de nyugi, nem leszek már sokáig😂😂😂 aztán visszatérhetnek a lehetőségek újra. Hátha felajanlanak itt olyant is😂😂😂
Naplózva
Oldalak: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: