Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 43   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Trófeák - amit szívesen megmutatnál  (Megtekintve 517218 alkalommal)
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #150 Dátum: 2012. Június 21. - 18:42:58 »

Szép munka, vadnak járó tisztelet, trófea megbecsülése, usw...  Emelem - le a kalappal!

(De! Nálam egy trófea mindig egy szép vadászat beteljesülését, egy régóta áhított vad elejtését, a vadászat boldog pillanatait hivatott felidézni, emléket állítani neki... Ha ez a dolog éppen nem úgy sül el, mint ahogy szeretnénk - lásd: kan helyett lőtt koca -, akkor bizony rossz szájízzel, napokig forgó gyomorral térek haza, kézó gondolatokkal hajtom a fejem nyugovóra. Nekem is volt már /meg még lesz is/, hogy koca feküdt a terítéken, de azokra bizony, mint az elébb is írtam nem gondolok szívesen - hacsak nem tanulság képpen - hogy legközelebb így ne! Tudom, most jöhet a "szöveg", hogy a kocát is lőni kell. Igen lőni kell! Gondos odafigyeléssel, bírálattal, még malac-süldő korban ki lehet emelni az emséket /a velük egykorú kanokat meghagyni, had' korosodjanak/, úgy gondolom ily módon megfelelő szinten lehet tartani az ivararányt. Persze, ha az elejtő mindezt "szégyenfalként" pakolta össze /megmondom őszintén, hogy először nekem az jött le róla, aztán látva a hsz-okat ébredtem az ellenkezőjére/, akkor szintén le a kalappal!)
- elnézést, hogy mindezt ideírtam, mindez csak az én véleményem, megsérteni vele senkit nem akartam!
Üdv! S.Peti
Nem értünk egyet svferi,a kocakampó is trófea, és bizony nem szégyenfalon van a helye.
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Beregi Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 513



« Új üzenet #151 Dátum: 2012. Június 21. - 18:48:14 »

Félreértés nem essék, nem sértődős hangvételben írtam az előbbi hozzászólásomat. Csak meg szerettem volna magyarázni az indokaimat, mert szó mi szó, kicsit félreérthetően fogalmaztam az elején.

Részemről nincs harag, svferi Emelem
Nyilván megvan a véleménye mindenkinek az élet dolgairól. El is kell fogadnunk egymásét, hisz ahányan vagyunk, annyiféleképp látjuk a dolgokat és ez így van rendjén.  Igen

Naplózva

Csak azok véleményére adj, akikről tudod, hogy valóban szeretnek téged. S cserébe élj úgy, hogy ők látva azt boldogok legyenek.
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #152 Dátum: 2012. Június 21. - 19:14:15 »

Kedves Beregi Vadász! Emelem

Nem hiszem, hogy magyarázkodnod, azt főleg nem, hogy szégyellni kellene magad! Ellenkezőleg!
Egyáltalán nem gondolom, hogy egyetlen kocának is végelgyengülésben kellene elpusztulnia, és az enyészetté válnia. Minden vadgazdálkodásnak része a női ivarú egyedek szabályozása is, és  ha tetszik valakinek, ha nem, igen is nekünk kell ezt is végrehajtani. Az un . kilövési tervek is kor és ivari elosztásban vannak előírva. Ha pedig már egy vadat elejtettünk, emlékünk, élményünk fűződik hozzá, miért is ne készítenénk belőle maradandó "trófeát"!
Az én szememben igen is Vadászhoz méltó az ilyen gondolkodás!

Vadászüdvözlettel: Attila  Wave
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
svferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1265



« Új üzenet #153 Dátum: 2012. Június 21. - 19:19:29 »

Urak!  Emelem
Ne értésétek félre, amit írtam...
Mindössze arra céloztam, hogy nekem bizony néha még hónapok - évek elteltével is felfordul a gyomrom, ha egy-egy elnézett-kocalövés eszembe jut (sokat tanul belőle az ember, és azóta nem egy süldő- vagy kan ment el inkább a puskacső elől, minthogy kocává változzon a lövés után...), és egy ilyen kocakampó, bizony bármennyire is szeretné az ember nem tud jó érzéseket felidézni (bennem).

Attila, azért annyira ne sarkíts, amit Te írsz, az merőben más, mint pl. a "vadkáron" búzánál, vagy a májusi lucernában meglőtt rongyos, kiszopott koca...

Beregi Úr! Szimpatikus a hozzáállásod, reagálásod!  Emelem
Naplózva

" Nemcsak a jó pap, de a jó vadász is holtig tanul..."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #154 Dátum: 2012. Június 21. - 19:54:18 »

Feri! Milyen sarkításról beszélsz?


Beregi Vadász egyértelműen leírta, milyen körülmények között lőtte a kocákat!
"Sokat kellett seggelnem értük lesen, kocsitetőn a vadkárelhárítások alkalmával. Minden egyes alkalommal nagy vacillálás után kerültek terítékre, hasonló nagyságú társaik közül kiemelve őket"  Senki nem beszél itt májusi szoptatós kocáról!
Erre Te leírod, hogy "Persze, ha az elejtő mindezt "szégyenfalként" pakolta össze /megmondom őszintén, hogy először nekem az jött le róla, aztán látva a hsz-okat ébredtem az ellenkezőjére/, akkor szintén le a kalappal!)"
Te vérig sértődtél, mikor leírtad, hogy a távcsőben csak nagy feketeséget láttál és úgy lőttél, és erre megjegyzést tettem. Akkor gondolhatnál arra is, hogy talán másnak sem esik jól, ha elrontják az örömét!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
svferi
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1265



« Új üzenet #155 Dátum: 2012. Június 21. - 20:06:11 »

Feri! Milyen sarkításról beszélsz?

--- Arról, hogy Te a téli hajtásban lőtt disznót hasonlítottad a vadkároshoz. (Azt egyébként nem írta le, hogy a vadkáron  "hasonló társai" közül meglőtt 3-4 éves kocának hány csecse volt szopva).

Te vérig sértődtél, mikor leírtad, hogy a távcsőben csak nagy feketeséget láttál és úgy lőttél, és erre megjegyzést tettem.

--- Itt olvass vissza kérlek (írok dátumot is: - 2011. szeptember 10. - csakhogy könnyebb legyen), hogy nem "nagy feketéség" volt, hanem egy negyed úrája (egyedül) tipródó disznó - szeme-füle-hátvonala. És ha jól emlékszem, egy 22centis ezüst érmes kan... Kacsint
Jah, és nem hiszem, hogy vérig sértődtem volna, úgy gondolom, hogy azóta (is) már váltottunk pár "szót", ahol nem sértődöttként, hanem tisztelettudó emberként viselkedtem Veled, fordultam Hozzád...



Nah, de hagyjuk, szerintem felesleges vitázni, én is leírtam a véleményem, meg Te is.
Beregi Úrral is megbeszéltül a magunkét, ő normálisan vette a lapot!
Üdv! Emelem
Naplózva

" Nemcsak a jó pap, de a jó vadász is holtig tanul..."
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #156 Dátum: 2012. Június 21. - 20:08:59 »

Sajnálom, én nem tudom az ilyen lapot normálisan venni!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
csontmetsző
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3311


Vadász-Csontmetsző


WWW
« Új üzenet #157 Dátum: 2012. Június 21. - 20:29:56 »

"Azt egyébként nem írta le, hogy a vadkáron  "hasonló társai" közül meglőtt 3-4 éves kocának hány csecse volt szopva"

Nem kell, hogy szopott csöcse legyen egy vadkárban lőtt kocának. Persze előfordulhat az mindenhol, de nem vonnék egyértelmű párhuzamot. Nem minden koca vezet malacot, és elég nagy részt lefed a vadászévből a vadkár.
Naplózva

" Majd ha a kép előtt állva szinte érzed a disznó szagát, akkor lesz jó a kép! "
- Csergezán Pál -
elaccc
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2817



« Új üzenet #158 Dátum: 2012. Június 21. - 20:37:01 »

Szervusztok!

Néhány hónapja panaszkodtam itt a Fórumon, hogy a sertevad-trófeáim sajnos egytől egyig tönkrementek (szétrepedtek a nem megfelelő öntőanyag miatt).
Galoscsabus szolgált egy jól hangzó recepttel, melyet nem is haboztam kipróbálni, s az eljárás és a cucc be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.
Ez úton szeretném Csabának megköszönni a segítségét  Emelem

A képen látható kampó-gyűjteményem minden egyes darabja jó úton haladt az elmúlás felé, de láthatólag sikerült őket megmenteni, újraönteni.
Sokat kellett seggelnem értük lesen, kocsitetőn a vadkárelhárítások alkalmával. Minden egyes alkalommal nagy vacillálás után kerültek terítékre, hasonló nagyságú társaik közül kiemelve őket. Persze volt csalódás és ámulás, mikor kiderült, hogy koca van a ravatalon. Némelyiküknek szakasztott kan-formája volt, másokat meg a többivel együtt süldőnek néztem a hozzájuk képest hatalmas vezérkocához viszonyítva.  Mindenesetre legalább annyira tiszteletben tartom a trófeáikat, mint ha érmes kanok lennének. Ezért is nem sajnáltam annyit vesződni a rossz öntőanyag kiolvasztásával, a repedések bandázsolásával, öntőgyanta-kutyulással és újratöltéssel.

Az alátét tekintetében az elkövető Belovai Pál fafaragó művész volt.
Már az agyarak is gyógyultan várják a felszerelést.  Vigyorog

Kérdésem is lenne: ragasztva voltak korábban Palma Tex-el a táblára, mely tartott is szépen. Csak hát a fa és a csont hőtágulása nem egyforma és szilárdan egymáshoz rögzítve ez okozhat majd problémákat szerintem. Egyik barátom a méhészdrótot ajánlotta, mint felfogató-eszközt. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?  Vállat von
Ti mivel szoktátok a kampókat vagy agyarakat rögzíteni?

Vadászüdv Emelem



Gratulálok! Mutatós, tartalmas, szépen elrendezett, igényes, dekoratív, büszke lehetsz rá, bármilyen kiállításon megállná a helyét, megérte a befektetett munka! Nekem nagyon tetszik. Az jutott eszembe róla, hogy gyerekkoromban voltak kis emlékkönyvek, amikben egymásnak rajzoltunk írkáltunk, üzentünk... és mintha annak az egyik lapját látnám! Köszi, hogy megmutattad és megosztottad velünk a készülés körülményeit is.  Emelem
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 23. - 10:07:42 írta Sakac » Naplózva

" There is good out there "
J.vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2890


« Új üzenet #159 Dátum: 2012. Június 21. - 20:45:38 »

Attila!
 Igen Igen Emelem
Naplózva

" ...A megbízható embert még az ellensége is tiszteli...A többi szemét, amit elfúj a szél... " (Wass Albert)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #160 Dátum: 2012. Június 22. - 22:34:41 »

A körülmények változásával a kialakult szokásainknak is változniuk kell.
A "kocavadász" szót, a kontár, hozzá nem értő szinonimájaként használja a köznyelv.
Benne van ez a a vadászati köztudatban is, talán sokkal erőseben és mélyebben, mint az a jelenlegi helyzetben indokolt volna.
A vaddisznóállomány létszámát nem lehet csak kankilövéssel szinten tartani, főleg nem csökkenteni.
Lőni kell a kocát is, különben megeszik a hajunkat. Nem csak "véletlenül", "elnézve", hanem tudatosan, megfontoltan.
Természetesen szoptatási időszakon kívül.
 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Stefi
Vendég
« Új üzenet #161 Dátum: 2012. Június 24. - 17:35:05 »


Lőni kell a kocát is, különben megeszik a hajunkat. Nem csak "véletlenül", "elnézve", hanem tudatosan, megfontoltan.
Természetesen szoptatási időszakon kívül.
 


Ez jogos de aki egy éven belül a harmadik szoptatós kocát lövi és volt köztük egy amit világos nappal olyan "rossz" látási viszonyok között hogy rárepetálva még egy malacot is sikerült mellélőni az igazán megérdemli KOCAVADÁSZ jelzőt . Súlyosbító körülményként már 500 nál több disznót lőtt . (vélhetőleg hasonló módon javítva a statisztikát )  Nem
Naplózva
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #162 Dátum: 2012. Július 02. - 12:56:55 »

Mi mindent láthatott már ez:
http://www.vadaszapro.hu/65821/trofea-fal
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2659


« Új üzenet #163 Dátum: 2012. Augusztus 17. - 20:16:16 »

Urak!
A vaddisznó agyarát sziloplasztal is jó kitölteni?  Fejvakarás Vállat von
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
RWS
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1124



« Új üzenet #164 Dátum: 2012. Augusztus 17. - 20:20:52 »

Urak!
A vaddisznó agyarát sziloplasztal is jó kitölteni?  Fejvakarás Vállat von

Nem jó a sziloplaszt!
Naplózva
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 43   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: