Oldalak: 1 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 136879 alkalommal)
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7499

Ork Firehand


« Új üzenet #1065 Dátum: 2017. Október 18. - 17:08:28 »

Isteni finom birspálinkákat kóstoltunk egy bálban. Sorban töltögettük különböző gazdák párlatait...Ment a polémia a jonatán/birs arányról. A társaság egy tagja nagyon készülgetett,mert szuper főzete volt,nagyon büszke volt rá..(ezt mi tudtuk,ezért összebeszéltünk a pálinkája kóstolása előtt) Büszkeségtől sugárzó arccal bontotta meg a kincset rejtő palackot...Töltött a poharakba,minden cseppjét féltve a nedűnek...Koccintottunk,kóstoltunk. Rémülten látta fintorgó arcunkat....Majd el süllyedt,amikor kedves vadásztársam nyelvével csettintve,fennhangon summázta az értékelés:: KÖRÖMLAKKKKK!!!
 Röhög
(egész este nem tudtuk megengesztelni... Nyihi)
Naplózva

Nagyapám és édesapám nyomában járni, velük vadászni, életem egyik legszebb időszaka volt,éppen ezért dédelgetett reményem , hogy egyszer majd gyermekeim kísérnek a vadászösvényen engem.
zajandras
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 483


« Új üzenet #1066 Dátum: 2017. Október 18. - 18:36:54 »

Halászlé, lecsó... Ördög

Pörkölt, kocsonya...
Naplózva

"Már az is megérte, hogy sétáltunk egy jót..."
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1218



« Új üzenet #1067 Dátum: 2017. Október 18. - 20:31:19 »

Röhög  Röhög ez megvan előttem. Kb. akkora önazonossági kérdés lehet, mint a kolbász helyes fűszerezése, vagy betonkeveréskor a cement/víz/sóder adagolása  Nyihi Nyihi Nyihi Zseniális. Nem hiszem, hogy van még nép a földön, aki ilyesmin ennyit képes lenne pörögni  Vigyorog de ez így szép.

 
Doki!
Én már láttam Norvég egyetemi tanárt és villamosmérnököt egymás, nyakkendőjét fogva vitatkozi a helyes halfüstölés mikéntjéről.
Na jó, ittunk rendesen!
 Röhög
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Stefi
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 6490


Közvadász helyettes


« Új üzenet #1068 Dátum: 2017. Október 19. - 08:11:57 »


Szóval , mennyi birshez mennyi alma ?  Stoel
Naplózva

"Nem Pesten történt, amit hallotok.
Ott ily regényes dolgok nem történnek." (Petőfi)
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7499

Ork Firehand


« Új üzenet #1069 Dátum: 2017. Október 19. - 10:57:17 »

Szóval , mennyi birshez mennyi alma ?  Stoel
60 birs,40 alma pektinbontó. Kacsint
Naplózva

Nagyapám és édesapám nyomában járni, velük vadászni, életem egyik legszebb időszaka volt,éppen ezért dédelgetett reményem , hogy egyszer majd gyermekeim kísérnek a vadászösvényen engem.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6715



« Új üzenet #1070 Dátum: 2017. November 07. - 12:33:47 »


Ezt nem is értem!
Hogyan a picsába tud valaki metil-alkoholt főzni?


http://szabolcsihir.hu/helyben-jaro/2017/11/mar-negy-embert-olt-meg-a-damoci-kotyvasztott-palinka
Naplózva

Magyar ütőérre magyar vámpírt!   /Bödőcs Tibor/
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 7360


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #1071 Dátum: 2017. November 07. - 13:12:14 »

Ezt nem is értem!
Hogyan a picsába tud valaki metil-alkoholt főzni?


http://szabolcsihir.hu/helyben-jaro/2017/11/mar-negy-embert-olt-meg-a-damoci-kotyvasztott-palinka

Sehogy.
Szerintem főzött valami pálinkát, aztán jól meghigította a lopott "vasutaskoktéllal", vagyis metilalkohollal.

Régen divat volt a tartálykocsik aljában maradt metilalkohol csapolása a rendező pályaudvarokon.


Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6715



« Új üzenet #1072 Dátum: 2017. November 07. - 13:16:10 »

Sehogy.
Szerintem főzött valami pálinkát, aztán jól meghigította a lopott "vasutaskoktéllal", vagyis metilalkohollal.

Régen divat volt a tartálykocsik aljában maradt metilalkohol csapolása a rendező pályaudvarokon.


Hacsak így nem.
Naplózva

Magyar ütőérre magyar vámpírt!   /Bödőcs Tibor/
vegeza
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1218



« Új üzenet #1073 Dátum: 2017. November 07. - 13:19:00 »

Ezt nem is értem!
Hogyan a picsába tud valaki metil-alkoholt főzni?


http://szabolcsihir.hu/helyben-jaro/2017/11/mar-negy-embert-olt-meg-a-damoci-kotyvasztott-palinka
Elvileg a direkt termők bora és törkölye kis mennyiségben tartalmaz metanolt.
70 fok körüli párolással előlehet egy kicsit állítani.
 Emelem
Naplózva

"Sors bona, nihil aliud"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6715



« Új üzenet #1074 Dátum: 2017. November 07. - 14:09:33 »

Elvileg a direkt termők bora és törkölye kis mennyiségben tartalmaz metanolt.
70 fok körüli párolással előlehet egy kicsit állítani.
 Emelem

Egy keveset igen.
De ha nem is veszi el és önti ki a "sárkányt", az a teljes főzetnek annyira kis hányada, hogy abból nem lehet halál, esetleg másnap némi fejfájás.
Az még megeshet, hogy az előpárlatokat összegyűjti, aztán azt adja oda valakinek, de ehhez azért elég szenilisnek kell lenni.
Legvalószínűbb a Voldi által felvázolt verzió.

Amelyik főzőn óvatosan emelhető a maghőmérséklet, ott hihetetlen élesen elválik a metil az etiltől. Csöpög az előpárlat, aztán eláll, 75 76 fok körül semmi, majd elkezd pötty-pötty, aztán csir-csurr.
Naplózva

Magyar ütőérre magyar vámpírt!   /Bödőcs Tibor/
Stefi
Vadász
*****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 6490


Közvadász helyettes


« Új üzenet #1075 Dátum: 2017. November 08. - 17:04:05 »

Egy keveset igen.
De ha nem is veszi el és önti ki a "sárkányt", az a teljes főzetnek annyira kis hányada, hogy abból nem lehet halál, esetleg másnap némi fejfájás.
Az még megeshet, hogy az előpárlatokat összegyűjti, aztán azt adja oda valakinek, de ehhez azért elég szenilisnek kell lenni.
Legvalószínűbb a Voldi által felvázolt verzió.

Amelyik főzőn óvatosan emelhető a maghőmérséklet, ott hihetetlen élesen elválik a metil az etiltől. Csöpög az előpárlat, aztán eláll, 75 76 fok körül semmi, majd elkezd pötty-pötty, aztán csir-csurr.


Láttam én olyan kotyvasztószerkezetek hogy tényleg finánc legyen a talpán aki abból a kacatból kitalálta volna hogy pálinkafőző Ördög  és semmiféle műszert vagy mérőt nem használtak aztán még se lett semmi bajunk . ( Jó tudom : "Csalánba nem üt a ménkű!")    Emelem
Naplózva

"Nem Pesten történt, amit hallotok.
Ott ily regényes dolgok nem történnek." (Petőfi)
Tamás
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 793



« Új üzenet #1076 Dátum: 2017. November 08. - 17:39:31 »

Ezt nem is értem!
Hogyan a picsába tud valaki metil-alkoholt főzni?


http://szabolcsihir.hu/helyben-jaro/2017/11/mar-negy-embert-olt-meg-a-damoci-kotyvasztott-palinka


Az eset itt történt a környékünkön. Az a pletyka járja, hogy az eddig megbízható ukrán csempészáru volt a ludas. Vagy eredetileg mérgező volt, vagy pedig utólag keverte bele a díler.
Nem háznál főzött "ital" okozta a problémát.
Sajnos a fogyasztók sem voltak elég közreműködőek, mert miután elmondták nekik, hogy vesemosás és egyéb válogatott kínzások várnak rájuk, megszöktek a kórházból és úgy kellett a rendőröknek összeszedniük őket.
Naplózva

"Nem az a lényeg, hogy hol vadászik az ember, hanem hogy kivel."
Oldalak: 1 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72]   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: