Oldalak: 1 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 219855 alkalommal)
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #975 Dátum: 2014. November 24. - 08:24:15 »

Szerintem pálinkát aligha, legfeljebb likőrt.

Lajos!
Természetesen a csipkéből lehet pálinkát főzni, igaz nem adja úgy mint a szilva. Én kétszer főztem, nagyon finom, illatos pálinkája van. Eddig amit vadgyümölcsből főztem, nekem a csipke ízlett legjobban. Ha éretten szedjük, simán festékkeverővel lehet pépesíteni, utána sok vizet vesz fel. 3% napfény csak javít rajta. Ha keményen szedjük, két lehetőség van, vagy a fagyasztóba tesszük egy ideig, vagy felforraljuk, így puhítjuk. Aki szereti a finom különleges  pálinkát próbálja ki. Tudjátok, amiből lekvárt lehet, abból pálinkát is!! Ördög
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16574



« Új üzenet #976 Dátum: 2014. November 24. - 08:40:35 »

  Minden évben csinálok, csipkés ágyaspálinkát, azaz csipkén pihentetem a pálinkát legalább fél évig. Finom zamatokat old ki a szesz a csipkéből. Határozottan az aszú borra hajaz.
Ezt természetesen nem hisszük el... Vállat von
Esetleg ha megkóstolnánk... Piál Röhög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9979



« Új üzenet #977 Dátum: 2014. November 24. - 10:35:18 »

Lajos!
Természetesen a csipkéből lehet pálinkát főzni, igaz nem adja úgy mint a szilva.

Tudjátok, amiből lekvárt lehet, abból pálinkát is!! Ördög

Lekvárt is csak jó sok cukorral lehet belőle főzni, nem áll másból, mint héjból, magból, meg szöszmöszből.
A velem egykorú asszonyok egyik gyerekkori rémálma a csipkelekvár szőrtelenítése. 

Hány kiló csipkebogyó kell 1 liter pálinkához "dúsítás" nélkül?
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #978 Dátum: 2014. November 24. - 11:55:42 »

Lekvárt is csak jó sok cukorral lehet belőle főzni, nem áll másból, mint héjból, magból, meg szöszmöszből.
A velem egykorú asszonyok egyik gyerekkori rémálma a csipkelekvár szőrtelenítése. 

Hány kiló csipkebogyó kell 1 liter pálinkához "dúsítás" nélkül?

Lajos!
Utolsó főzetem 13 kg csipke, 30 dkg cukor, 7 dl 46-os pálinka ( párlat)
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Stefi
Vendég
« Új üzenet #979 Dátum: 2014. November 24. - 13:47:38 »

  Minden évben csinálok, csipkés ágyaspálinkát, azaz csipkén pihentetem a pálinkát legalább fél évig. Finom zamatokat old ki a szesz a csipkéből. Határozottan az aszú borra hajaz.

     Meglepődött


Így már van esélye a csipkebogyónak !  Emelem
Naplózva
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #980 Dátum: 2014. December 10. - 11:18:27 »

Lekvárt is csak jó sok cukorral lehet belőle főzni, nem áll másból, mint héjból, magból, meg szöszmöszből.
A velem egykorú asszonyok egyik gyerekkori rémálma a csipkelekvár szőrtelenítése. 

Hány kiló csipkebogyó kell 1 liter pálinkához "dúsítás" nélkül?

Lajos!
Készen lett a csipke. Jobban adta mint gondoltam. A 22 kg csipkéhez 60 dkg cukrot tettem, mert rengeteg vizet vett fel, és féltettem a cefrét. 9 nap alatt forrt ki, 2,1 l 46%-os párlatot adott. Szerintem ez nem rossz, ezek szerint magában is adott volna kb1,5 litert.
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16574



« Új üzenet #981 Dátum: 2014. December 24. - 19:22:41 »

Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Stefi
Vendég
« Új üzenet #982 Dátum: 2014. December 26. - 10:35:34 »




Na bammeg ! Ez jó ötlet volt !   Rííí Rííí Rííí      Most meg - Kalapal  Megállapítottuk a birs még mindig fa@a !   S.Peti
Naplózva
Lorka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1670


Koma


« Új üzenet #983 Dátum: 2015. Január 09. - 08:59:52 »

Hát ide is megosztom pálinkás "trükkömet".


Sokan ismerik szerintem az ajándékba kapott házipálinkáknak azt a 10%-át ami, iható. ehető de az íze valahogy csak nem a hazai édes anyatej.

Ezeknek a pálinkáknak elpusztítására szoktam felhasználni az alábbi receptet.
1 litya pájinka
2 rúd fahéj
5 egész szegfűszeg
ha van akkor vagy 10 aszalt vörös áfonya
ezt edénybe bele és áztatom kb 1 hétig, naponta rázva.

1 hét után "agác" mézzel beállítom vagy csajosra, vagy vendégváróra, vagy kufircolósra.

Na erős túlzással ezzel a koktéllal még jóformán a kromofág is ihatóvá tehető, nade maradjunk a pálinkánál inkább.

Karácsonyi időszakra szoktam finom páleszből is csinálni, csak az áhitat miatt ugye.... sose maradt még belőle.

'Egésédegre!'
 Emelem
Naplózva

Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4144


TSP


« Új üzenet #984 Dátum: 2015. Január 09. - 09:42:53 »



vagy csajosra, vagy vendégváróra, vagy kufircolósra.


'Egésédegre!'
 Emelem

Itt beállt a váltó.  Fejvakarás Vállat von Melyik milyen?   Vigyorog Vigyorog
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Lorka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1670


Koma


« Új üzenet #985 Dátum: 2015. Január 09. - 09:47:45 »

Itt beállt a váltó.  Fejvakarás Vállat von Melyik milyen?   Vigyorog Vigyorog

Csajos az édes mert a jányok azt jobban szeretik szürcsölni
Vendégváró az mondhatni a "félédes", érezzék, hogy van benne minden nem csak méz.
Kufircolós a "száraz". Felhajtja az ember, beleborzong, csettint a nyelvével, kirázza a hideg és menten üvölthetnékje támad Nevet:D:D  Röhög
Naplózva

Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9514


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #986 Dátum: 2015. Január 09. - 09:51:31 »

A jó pálinkát meg kell inni, úgy ahogy van!  Piál

A rossz pálinkát félre kell tenni, jó lesz tüzet gyújtani...

 Emelem
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9979



« Új üzenet #987 Dátum: 2015. Január 09. - 09:52:47 »

Kufircolós a "száraz". Felhajtja az ember, beleborzong, csettint a nyelvével, kirázza a hideg és menten üvölthetnékje támad Nevet:D:D  Röhög

Bödőcsként a vidéki ember "bandzsi dzsampingja".  Vigyorog
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9979



« Új üzenet #988 Dátum: 2015. Január 09. - 09:54:49 »


A rossz pálinkát félre kell tenni, jó lesz tüzet gyújtani...


Vagy odaadni a B...-nek, itassa meg a bojtárokkal. Kacsint
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Lorka
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1670


Koma


« Új üzenet #989 Dátum: 2015. Január 09. - 09:57:35 »

A jó pálinkát meg kell inni, úgy ahogy van!  Piál

A rossz pálinkát félre kell tenni, jó lesz tüzet gyújtani...

 Emelem

Van olyan pálinka ami "nem ízlik" és van a "sz@ar".
Na a másodikból ablakmosó szokott lenni.

Az elsőt nem kell azonnal temetni.
Naplózva

Nem az a lényeg, hogy mire vadászik az ember hanem hogy kivel.
Oldalak: 1 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: