Tudsz valamit Lajos, mert a körtére nagyon kell vigyázni. Azt a legnehezebb eltalálni, mert ha jó a cefre (amikor éppen kész), 1-2 hét és felemészti magát. Barackot a legkönnyebb, azt nem (nagyon) lehet elrontani.
Az a körte-vegyes érdekes lehet... Jövőre próbálj tiszta körtét, ha tudsz elég mennyiséget begyűjteni.
Csak körtéből készült az, de nem egyfajtából. Volt benne hébérkörte, egy nemtudommilyenkörte, meg tüskés körte.
Egyik sem volt annyi, hogy önmagában érdemes legyen szütykölni vele.
Azért kapta ezt a nevet, mert a zsűri ragaszkodott a gyümölcsfajták feltüntetéséhez, sőt, törkölynél a szőlőfajták megnevezéséhez is.
Jogos az igény, összekóstoltam pl. tegnap egy Cigánymeggyet egy Pándi meggyel, bizony két teljesen más világ.
A barackot a triviális hibákon felül szerintem "elégetéssel" lehet a legjobban elrontani. Barackéréskor amúgy is meleg van, nem igazán válik hasznára, ha kiteszi a pógár' a napra a cefréshordót. Nagyon szereti Kozma urat is főzés során.
Ezek kívül talán az összes pálinka közül a leginkább hajlamos a tárolás alatti aromavesztésre.