Oldalak: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221475 alkalommal)
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #870 Dátum: 2013. December 05. - 20:24:47 »

Nagy a csend senki sem főz ,fogyaszt pálinkát?
Ma én sem főzök,de vegyítek klasszikus méhész pálinkát ez almapálinka,1/4 rész akácméz ,3 cl oldott propolisz. Piál Piál
Egy idős méhész kollega azt nyilatkozta ,hogy 82 vagyok ,de az asszony hetente rendezve van és mindig ezt ittam....???
Remélem 44 év múlva ugyan ezt n yilatkozom Vigyorog Vigyorog
Egészségetekre!!!! Emelem
Naplózva
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #871 Dátum: 2013. December 05. - 20:48:34 »

 ,hogy 82 vagyok ,de az asszony hetente rendezve van és mindig ezt ittam....???

Jó szomszédja lehet!
Ha nem főzünk, akkor igyunk!  Piál
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #872 Dátum: 2013. December 06. - 10:04:40 »

Idősödő kollégám is kért az egyik méhészkedő agronómusunktól egy kis propoliszt, mert azt hallotta, hogy jó potencianövelő.
Pár nap múlva aztán a méhész rákérdezett:
- Na, Józsi bácsi, hatott a propolisz?
- Igen jó, Pistikém, igen jó! Zümmögni már tudok!
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Stefi
Vendég
« Új üzenet #873 Dátum: 2013. December 17. - 09:43:13 »


Nagyon finom lett a birs pálinkám ! Nagyon sok meló is volt vele ! Egy a bökkenő, szobahőmérséklet alatt kb. + 10-12 Celsiuson behomályosodik.
Hogyan lehetne ezt a homályosságot eltüntetni ? Nem húzódik le , nem ülepedik !     Emelem

Kérem kíméljetek a következő "jótanácsoktol" ! : Meg kell inni ! Igyad melegen ! Küld el nekem ! Sötétben kell kínálni ! ...........stb.   Röhög
Naplózva
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #874 Dátum: 2013. December 17. - 16:13:22 »

Van egy fórum az indexen ahol a házi pálinkafőzéssel foglalkoznak, keresd meg és ők biztosan tudják a válasz. Megoldás lehet egy fél deci tej, amit egy-két napig benne hagyunk majd vattán átszűrjük, de meg lehet próbálni a vattás szűrést elsőre is. Azt úgy szokták, hogy műanyag palack fenekét levágják a száját  betömik vattával kb. annyira, hogy nagyon vékonyan csordogáljon vagy csepegjen.
Naplózva
Stefi
Vendég
« Új üzenet #875 Dátum: 2013. December 17. - 19:08:57 »

Van egy fórum az indexen ahol a házi pálinkafőzéssel foglalkoznak, keresd meg és ők biztosan tudják a válasz. Megoldás lehet egy fél deci tej, amit egy-két napig benne hagyunk majd vattán átszűrjük, de meg lehet próbálni a vattás szűrést elsőre is. Azt úgy szokták, hogy műanyag palack fenekét levágják a száját  betömik vattával kb. annyira, hogy nagyon vékonyan csordogáljon vagy csepegjen.

Kösz ! A tejet kihagyom a fagyasztás utáni szűrést kipróbálom ! Ha nem jön be marad a szobahőmérsékleten "kóstolás".!  Piál  (Na megyek is!)
Naplózva
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #876 Dátum: 2013. December 17. - 19:26:51 »

Kösz ! A tejet kihagyom a fagyasztás utáni szűrést kipróbálom ! Ha nem jön be marad a szobahőmérsékleten "kóstolás".!  Piál  (Na megyek is!)

Szia Stefi!
Pedig a tejes derítés hatásos! Próbáld meg, 1,5 -2 órára fagyasztóba, utána kávépapiron, vagy vattakorongon többször szűrd át. Ha ez nem válik be, tegyél egy liter pálinkához egy kupaknyi sovány tejet, és másnap szűrd át!
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Stefi
Vendég
« Új üzenet #877 Dátum: 2013. December 17. - 19:53:43 »

Szia Stefi!
Pedig a tejes derítés hatásos! Próbáld meg, 1,5 -2 órára fagyasztóba, utána kávépapiron, vagy vattakorongon többször szűrd át. Ha ez nem válik be, tegyél egy liter pálinkához egy kupaknyi sovány tejet, és másnap szűrd át!

Szia !  Mekkora kupak vagy minek a kupakja ? Gondolom nem gázpalacké ?    Ördög   Először a jeges szűrő aztán meglátom .    Emelem
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #878 Dátum: 2013. December 17. - 20:44:36 »

Szia !  Mekkora kupak vagy minek a kupakja ? Gondolom nem gázpalacké ?    Ördög   Először a jeges szűrő aztán meglátom .    Emelem
Szerintem kozmaolaj probléma lehet,az előttem írók jó tanácsai ,ha beválnak oszd meg itt.Nekem ilyen problémám még nem volt hol,hogyan főztétek,ha publikus?
 Emelem
Naplózva
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #879 Dátum: 2013. December 18. - 08:06:12 »

Szia !  Mekkora kupak vagy minek a kupakja ? Gondolom nem gázpalacké ?    Ördög   Először a jeges szűrő aztán meglátom .    Emelem

Stefi, itt a mérték nem ugyanaz, mint amikor pálinkát töltesz, tehát nem gázpalack kupak!! Piál Tasli Bőven elég 1-2 cl. Wave
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
P Csaba
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 371


« Új üzenet #880 Dátum: 2013. December 18. - 14:32:45 »

Stefi el ne cseszd azt a jó anyagot! 1-2 kupica után úgyis mindenki homályosan fog látni a meghatódottságtól! Mosolyog
Naplózva

"Azt szeretném hát,hogy elsősorban hazai erdőszaga legyen ennek az írásnak.Gyantás fenyőszaga,frissen kaszált szénaszaga,eső utáni gombaszaga!"Gr Sz.Zs
Stefi
Vendég
« Új üzenet #881 Dátum: 2013. December 18. - 14:50:35 »

Stefi el ne cseszd azt a jó anyagot! 1-2 kupica után úgyis mindenki homályosan fog látni a meghatódottságtól! Mosolyog

Az íze HMMMMMM   !   Vörösbor    Sajnos nagyon jó !  Táncol    Nagyon nem akarózik TEJET önteni bele .   
Naplózva
Fegbock
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1487


« Új üzenet #882 Dátum: 2013. December 18. - 18:05:14 »

Sziasztok pálinkafőző mesterek!
Egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy az elejével mit lehet csinálni? Használható valamire? Nem fogyasztásra gondolok!
Naplózva

Minden lövésem, amely talál, azonnal öljön! De ha nem öl, akkor ne ejtsen sebet!
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #883 Dátum: 2013. December 18. - 18:10:22 »

Az íze HMMMMMM   !   Vörösbor    Sajnos nagyon jó !  Táncol    Nagyon nem akarózik TEJET önteni bele .   

Először a fagyasztós mödszert próbáld.  Ha az nem használ akkor a tejes, de csak nagyon sovány tejjel, és kevéssel!
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
hahnbarna
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 347



WWW
« Új üzenet #884 Dátum: 2013. December 18. - 18:37:52 »

Sziasztok pálinkafőző mesterek!
Egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy az elejével mit lehet csinálni? Használható valamire? Nem fogyasztásra gondolok!

Szia Robi!

Egy ismerősöm kipróbálta téli szélvédőmosónak. Te ne tedd!  Ördög
Kandallónál és kályhánál is használjuk begyújtáskor(óvatosan kell vele bánni), meg fagyvédelem céljából a barátom dunai nyaralóban öntünk keveset a lefolyóba, wc-be.

 Wave
Naplózva

Üdv,
Barna
Oldalak: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: