Oldalak: 1 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221538 alkalommal)
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #840 Dátum: 2013. December 04. - 21:35:53 »

Szerencse, hogy nem ezen a Fórumon tanultam meg pálinkát főzni!    Röhög
 Piál
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #841 Dátum: 2013. December 04. - 21:38:18 »

Szerencse, hogy nem ezen a Fórumon tanultam meg pálinkát főzni!    Röhög
 Piál
A csoda meg az lenne, ha valahol megtanultál volna... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #842 Dátum: 2013. December 04. - 21:44:50 »

A csoda meg az lenne, ha valahol megtanultál volna... Ördög
Szerencse, hogy nem ezen a Fórumon tanultam meg pálinkát főzni!    Röhög
 Piál
Figyeltem,hogy figyeled,a profizmusunkat (már ha a nicked a jelen létedet azonositja) és már vártam némi be "avatkozást " ami nem történt meg ,ha gondolod segits ki minket az ügyben csak ,hogy javulhassunk  Vigyorog
Nem humor , ha segítesz szívesen tanulnék az ügyben...
 Emelem
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #843 Dátum: 2013. December 04. - 21:46:21 »

A csoda meg az lenne, ha valahol megtanultál volna... Ördög
A másik csoda az lett volna ,ha nem TE ütsz labdát ....
 Emelem
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #844 Dátum: 2013. December 04. - 21:48:01 »

A másik csoda az lett volna ,ha nem TE ütsz labdát ....
 Emelem
Lemaradtak a vigyorik  Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Naplózva
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #845 Dátum: 2013. December 04. - 21:50:07 »

A csoda meg az lenne, ha valahol megtanultál volna... Ördög

Mé' '? Ki tud rajtam kívül gumicsizmából iható pálinkát csinálni?
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #846 Dátum: 2013. December 04. - 21:51:11 »

Szerencse, hogy nem ezen a Fórumon tanultam meg pálinkát főzni!    Röhög
 Piál

Jaaaaa kérem, toronnyal, meg dupla fenékkel...
Annyi a tudomány, hogy nyócvanötnél zárd el a gázt. Ördög
 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #847 Dátum: 2013. December 04. - 21:53:20 »

Jaaaaa kérem, toronnyal, meg dupla fenékkel...
Annyi a tudomány, hogy nyócvanötnél zárd el a gázt. Ördög
 

Igen kérem, de az elrontott cefrézést, dupla torony sem javítja ki.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #848 Dátum: 2013. December 04. - 21:55:51 »

Igen kérem, de az elrontott cefrézést, dupla torony sem javítja ki.
Mé' '? Ki tud rajtam kívül gumicsizmából iható pálinkát csinálni?
Próbálkozok ,bakancs ,traktor belső SZENSZEJ TANITS  Vigyorog Vigyorog Vigyorog
Jaaaaa kérem, toronnyal, meg dupla fenékkel...
Annyi a tudomány, hogy nyócvanötnél zárd el a gázt. Ördög
 
Nyócvanötnél még a köpeny fala is téli és uton tartható..... Meglepődött Vigyorog
 Emelem
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #849 Dátum: 2013. December 04. - 21:57:47 »

Igen kérem, de az elrontott cefrézést, dupla torony sem javítja ki.
Kezdünk a megfelelő helyre érni .Hogyan is van az a cefrézés story ..
Naplózva
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #850 Dátum: 2013. December 04. - 22:01:55 »

Figyeltem,hogy figyeled,a profizmusunkat (már ha a nicked a jelen létedet azonositja) és már vártam némi be "avatkozást " ami nem történt meg ,ha gondolod segits ki minket az ügyben csak ,hogy javulhassunk  Vigyorog
Nem humor , ha segítesz szívesen tanulnék az ügyben...
 Emelem

Attól még messze vagyok, hogy tanítani tudjam, mert ahhoz sokat kell felejtenem, mert ugye aki tudja az csinálja, aki meg nem tudja az tanítja.

Amiktől idegenkedsz /pektinbontó, cukor, élesztő, víz/ nem ördögtől valók, csak tudni kell, hogy mihez, miből, mikor és mennyit. Én az idén 16 féle gyümölcsből főztem pálinkát, de mindet másképp cefréztem.
Nagyon lényeges a cefre hőmérséklete és PH-ja ahhoz, hogy a főzőbe jó anyag kerüljön. Cukor /csak szőlő cukrot használok/ 1-5 kg között. hőmérséklet 15-22 fok között, PH 3-3,2 között. A legnehezebb szerintem sárgadinnyét cefrézni. Rendkívül cukor szegény és sav hiányos.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #851 Dátum: 2013. December 04. - 22:13:04 »

Attól még messze vagyok, hogy tanítani tudjam, mert ahhoz sokat kell felejtenem, mert ugye aki tudja az csinálja, aki meg nem tudja az tanítja.

Amiktől idegenkedsz /pektinbontó, cukor, élesztő, víz/ nem ördögtől valók, csak tudni kell, hogy mihez, miből, mikor és mennyit. Én az idén 16 féle gyümölcsből főztem pálinkát, de mindet másképp cefréztem.
Nagyon lényeges a cefre hőmérséklete és PH-ja ahhoz, hogy a főzőbe jó anyag kerüljön. Cukor /csak szőlő cukrot használok/ 1-5 kg között. hőmérséklet 15-22 fok között, PH 3-3,2 között. A legnehezebb szerintem sárgadinnyét cefrézni. Rendkívül cukor szegény és sav hiányos.


Amit leírtál, azzal mindennel maximálisan egyetértek, egyedül a szőlőcukrot nem értem. A cukorral a kihozatalt növeljük, a cefre romlékonyságát gátoljuk.  Az élesztő baktériumok a cukrot alkohollá alakítják, mindegy milyen cukor. A szőlőcukor valami plusz aromát, ízt ad hozzá? Van különbség a cefre között, ha répacukrot vagy szőlőcukrot használsz?
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #852 Dátum: 2013. December 04. - 22:15:51 »

Hogyan tudod tartani a hőmérsékletet?

Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #853 Dátum: 2013. December 04. - 22:16:02 »

Amit leírtál, azzal mindennel maximálisan egyetértek, egyedül a szőlőcukrot nem értem. A cukorral a kihozatalt növeljük, a cefre romlékonyságát gátoljuk.  Az élesztő baktériumok a cukrot alkohollá alakítják, mindegy milyen cukor. A szőlőcukor valami plusz aromát, ízt ad hozzá? Van különbség a cefre között, ha répacukrot vagy szőlőcukrot használsz?

Tapasztalatom szerint a szőlőcukrozott cefréből kevesem metilalkohol jön ki.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #854 Dátum: 2013. December 04. - 22:18:27 »

Hogyan tudod tartani a hőmérsékletet?



Télen könnyebb /18-20 fokos helyiségben tartom/, Nyáron egy csőspirált nyomok bele, amin hideg vizet áramoltatok, amíg be nem áll a hőmérséklet.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Oldalak: 1 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: