Soma
|
|
« Új üzenet #840 Dátum: 2013. December 04. - 21:35:53 » |
|
Szerencse, hogy nem ezen a Fórumon tanultam meg pálinkát főzni!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16589
|
|
« Új üzenet #841 Dátum: 2013. December 04. - 21:38:18 » |
|
Szerencse, hogy nem ezen a Fórumon tanultam meg pálinkát főzni! A csoda meg az lenne, ha valahol megtanultál volna...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #842 Dátum: 2013. December 04. - 21:44:50 » |
|
A csoda meg az lenne, ha valahol megtanultál volna... Szerencse, hogy nem ezen a Fórumon tanultam meg pálinkát főzni! Figyeltem,hogy figyeled,a profizmusunkat (már ha a nicked a jelen létedet azonositja) és már vártam némi be "avatkozást " ami nem történt meg ,ha gondolod segits ki minket az ügyben csak ,hogy javulhassunk Nem humor , ha segítesz szívesen tanulnék az ügyben...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #843 Dátum: 2013. December 04. - 21:46:21 » |
|
A csoda meg az lenne, ha valahol megtanultál volna... A másik csoda az lett volna ,ha nem TE ütsz labdát ....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #844 Dátum: 2013. December 04. - 21:48:01 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #845 Dátum: 2013. December 04. - 21:50:07 » |
|
A csoda meg az lenne, ha valahol megtanultál volna... Mé' '? Ki tud rajtam kívül gumicsizmából iható pálinkát csinálni?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #846 Dátum: 2013. December 04. - 21:51:11 » |
|
Szerencse, hogy nem ezen a Fórumon tanultam meg pálinkát főzni! Jaaaaa kérem, toronnyal, meg dupla fenékkel... Annyi a tudomány, hogy nyócvanötnél zárd el a gázt.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #847 Dátum: 2013. December 04. - 21:53:20 » |
|
Jaaaaa kérem, toronnyal, meg dupla fenékkel... Annyi a tudomány, hogy nyócvanötnél zárd el a gázt. Igen kérem, de az elrontott cefrézést, dupla torony sem javítja ki.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #848 Dátum: 2013. December 04. - 21:55:51 » |
|
Igen kérem, de az elrontott cefrézést, dupla torony sem javítja ki.
Mé' '? Ki tud rajtam kívül gumicsizmából iható pálinkát csinálni?
Próbálkozok ,bakancs ,traktor belső SZENSZEJ TANITS Jaaaaa kérem, toronnyal, meg dupla fenékkel... Annyi a tudomány, hogy nyócvanötnél zárd el a gázt. Nyócvanötnél még a köpeny fala is téli és uton tartható.....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
vadasz75
|
|
« Új üzenet #849 Dátum: 2013. December 04. - 21:57:47 » |
|
Igen kérem, de az elrontott cefrézést, dupla torony sem javítja ki.
Kezdünk a megfelelő helyre érni .Hogyan is van az a cefrézés story ..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #850 Dátum: 2013. December 04. - 22:01:55 » |
|
Figyeltem,hogy figyeled,a profizmusunkat (már ha a nicked a jelen létedet azonositja) és már vártam némi be "avatkozást " ami nem történt meg ,ha gondolod segits ki minket az ügyben csak ,hogy javulhassunk Nem humor , ha segítesz szívesen tanulnék az ügyben... Attól még messze vagyok, hogy tanítani tudjam, mert ahhoz sokat kell felejtenem, mert ugye aki tudja az csinálja, aki meg nem tudja az tanítja. Amiktől idegenkedsz /pektinbontó, cukor, élesztő, víz/ nem ördögtől valók, csak tudni kell, hogy mihez, miből, mikor és mennyit. Én az idén 16 féle gyümölcsből főztem pálinkát, de mindet másképp cefréztem. Nagyon lényeges a cefre hőmérséklete és PH-ja ahhoz, hogy a főzőbe jó anyag kerüljön. Cukor /csak szőlő cukrot használok/ 1-5 kg között. hőmérséklet 15-22 fok között, PH 3-3,2 között. A legnehezebb szerintem sárgadinnyét cefrézni. Rendkívül cukor szegény és sav hiányos.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Ruger
|
|
« Új üzenet #851 Dátum: 2013. December 04. - 22:13:04 » |
|
Attól még messze vagyok, hogy tanítani tudjam, mert ahhoz sokat kell felejtenem, mert ugye aki tudja az csinálja, aki meg nem tudja az tanítja.
Amiktől idegenkedsz /pektinbontó, cukor, élesztő, víz/ nem ördögtől valók, csak tudni kell, hogy mihez, miből, mikor és mennyit. Én az idén 16 féle gyümölcsből főztem pálinkát, de mindet másképp cefréztem. Nagyon lényeges a cefre hőmérséklete és PH-ja ahhoz, hogy a főzőbe jó anyag kerüljön. Cukor /csak szőlő cukrot használok/ 1-5 kg között. hőmérséklet 15-22 fok között, PH 3-3,2 között. A legnehezebb szerintem sárgadinnyét cefrézni. Rendkívül cukor szegény és sav hiányos.
Amit leírtál, azzal mindennel maximálisan egyetértek, egyedül a szőlőcukrot nem értem. A cukorral a kihozatalt növeljük, a cefre romlékonyságát gátoljuk. Az élesztő baktériumok a cukrot alkohollá alakítják, mindegy milyen cukor. A szőlőcukor valami plusz aromát, ízt ad hozzá? Van különbség a cefre között, ha répacukrot vagy szőlőcukrot használsz?
|
|
|
Naplózva
|
"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9988
|
|
« Új üzenet #852 Dátum: 2013. December 04. - 22:15:51 » |
|
Hogyan tudod tartani a hőmérsékletet?
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #853 Dátum: 2013. December 04. - 22:16:02 » |
|
Amit leírtál, azzal mindennel maximálisan egyetértek, egyedül a szőlőcukrot nem értem. A cukorral a kihozatalt növeljük, a cefre romlékonyságát gátoljuk. Az élesztő baktériumok a cukrot alkohollá alakítják, mindegy milyen cukor. A szőlőcukor valami plusz aromát, ízt ad hozzá? Van különbség a cefre között, ha répacukrot vagy szőlőcukrot használsz?
Tapasztalatom szerint a szőlőcukrozott cefréből kevesem metilalkohol jön ki.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #854 Dátum: 2013. December 04. - 22:18:27 » |
|
Hogyan tudod tartani a hőmérsékletet?
Télen könnyebb /18-20 fokos helyiségben tartom/, Nyáron egy csőspirált nyomok bele, amin hideg vizet áramoltatok, amíg be nem áll a hőmérséklet.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
|