Oldalak: 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221473 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #795 Dátum: 2013. December 02. - 20:41:41 »

Én az idén több mint 10 féle pálinkát főztem,  mindig 46 fokosra higítok, de egyik sem opálos, még ha hűtöm akkor sem.

Egyre többen tekintik ezt a szeszfokot ideálisnak, azt mondják, itt jön elő legjobban a gyümölcsösség.
Tavaly az egyik kollégának főztem barackot, én cefréztem, főztem, teljesen analóg módon a sajátommal. Ő is levitte 46-ra, valamilyen alacsony ásványi anyag tartalmú, szénsavmentes ásványvízzel, teljesen tükrös maradt.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #796 Dátum: 2013. December 02. - 20:47:10 »

Egyre többen tekintik ezt a szeszfokot ideálisnak, azt mondják, itt jön elő legjobban a gyümölcsösség.
Tavaly az egyik kollégának főztem barackot, én cefréztem, főztem, teljesen analóg módon a sajátommal. Ő is levitte 46-ra, valamilyen alacsony ásványi anyag tartalmú, szénsavmentes ásványvízzel, teljesen tükrös maradt.
ma 46 ra fokoltam x h[m;rs;kleten ami 2` cfokon 49,8 . n'latok h'nz celyiusy volt a p'linka<
Naplózva
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #797 Dátum: 2013. December 02. - 21:08:46 »

ma 46 ra fokoltam x h[m;rs;kleten ami 2` cfokon 49,8 . n'latok h'nz celyiusy volt a p'linka<
Elnézést ,de a gyerek nem használ a gépnek.
A mai pálinkámat 46 -ra fokoltam a pincében ,de ez szoba hőmérsékleten49,8. Én még üledékesedést ,utólag elmúló opálosodást nem tapasztaltam ami opálos volt 20 fokon az -20 on is az maradt és u.a. visszafelé is.
Naplózva
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #798 Dátum: 2013. December 02. - 21:16:17 »

Mivel szoktad hígítani?

Szia!
Szénsavmentes Sz.....irályi ásványvízzel higítok.
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #799 Dátum: 2013. December 02. - 21:25:47 »

Elnézést ,de a gyerek nem használ a gépnek.
A mai pálinkámat 46 -ra fokoltam a pincében ,de ez szoba hőmérsékleten49,8. Én még üledékesedést ,utólag elmúló opálosodást nem tapasztaltam ami opálos volt 20 fokon az -20 on is az maradt és u.a. visszafelé is.

Nem használsz higításkor hőfokkorrekciós táblázatot?  A 46 fokos pálinka az mindig 20 C -on 46 fokos. Pedig bizony előfordulhat, hogy egy pálinka hidegben opálos, melegben tiszta. Egy bizonyos alkohol fok alatt a kozmaolaj kiválik, magasabb szeszfoknál oldödik a pálinkában. Értelem szerűen hidegebb pálinka alacsonyabb melegebb magasabb alk. fok.
Ezért teszik az pálos pálinkát hűtőbe, majd többször leszűrve kiszűrhető a kicsapódott  kozmaolaj egy része.
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #800 Dátum: 2013. December 02. - 21:29:29 »

Egyre többen tekintik ezt a szeszfokot ideálisnak, azt mondják, itt jön elő legjobban a gyümölcsösség.
Tavaly az egyik kollégának főztem barackot, én cefréztem, főztem, teljesen analóg módon a sajátommal. Ő is levitte 46-ra, valamilyen alacsony ásványi anyag tartalmú, szénsavmentes ásványvízzel, teljesen tükrös maradt.

Lajos!
A sózó körte nagyon finom pálinkát adott, nagyon ízes, illatos. Egy klasszissal jobb mint az előtte főzött Bosckobak .
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #801 Dátum: 2013. December 02. - 22:00:31 »

A hőfok igencsak meg tudja tréfálni az embert. Vagy táblázat, vagy vidd be hígítás előtt egy napra a konyhába.

A sózó körtéről saját tapasztalatom nincs, csak szájhagyományra hagyatkozhatok, az öregek legendásan jó alapanyagként emlegették.

Múlt hétvégén alföldi vendégeink voltak, többfélét kóstoltunk, nekem Szabó Laci bácsi Irsai törkölye ízlett a legjobban. Valami hihetetlen illat és ízvilág árad belőle.
Jó, alapból is egy nagyon illatos, zamatos szőlő, nyersen enni szeretem, a borát nem annyira, azt egy kicsit "kölnisnek" tartom, de a törkölypálinkája szerintem nagyon finom.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #802 Dátum: 2013. December 02. - 22:22:58 »

Én is főztem az idén Irsait, sima szőlőpálinkát. Bogyózás után darálás majd cefrézés. Ez: is nagyon illa os az egyik kedvenc pálinkám.
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #803 Dátum: 2013. December 02. - 23:21:41 »

cfokon 49,8 . n'latok h'nz celyiusy volt a p'linka<
Megesküdtem volna,hogy lengyel... Vigyorog
120 liter cefrét adtam a kert végi körtefáról (dédnagyapám ültette,majd megnézem miféle) a 17 literessel bíbelődő barátomnak.Állítja,hogy igen jó.Majd elmondom ha hagy belőle...
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #804 Dátum: 2013. December 03. - 05:46:54 »

"A zsírok és olajok apoláris molekulákból állnak, azaz a molekulák
töltéseloszlása szimmetrikus. Az apoláris anyagok apoláris oldószerekben
(dietil-éter, benzin) jól oldódnak, poláris oldószerekben viszont (víz, alkohol)
nem oldódnak."

Arra a következtetésre jutottam, hogy a lelki gátlások valószínűleg poláris molekulákból állnak, hiszen alkoholban jól oldódnak.  Vigyorog
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
nagysas
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 4145


TSP


« Új üzenet #805 Dátum: 2013. December 03. - 07:08:35 »

Én is főztem az idén Irsait, sima szőlőpálinkát. Bogyózás után darálás majd cefrézés. Ez: is nagyon illa os az egyik kedvenc pálinkám.

Nem vagyok nagy pálinkás, de az Irsai szőlő nálam a top. Pláne eperfahordóban. Valami zseniális.  Igen
Naplózva

Ó Sunny... a tyúkok előtt mindig legyen víz!!
在我赤裸的身上牺牲一只山羊
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #806 Dátum: 2013. December 03. - 07:41:30 »

Nem vagyok nagy pálinkás, de az Irsai szőlő nálam a top. Pláne eperfahordóban. Valami zseniális.  Igen

Hasonlóan zamatos tud lenni az O. muskotály, ill. a Tramini törkölye. Utóbbinak a borát is nagyon szeretem.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Ruger
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 918



« Új üzenet #807 Dátum: 2013. December 03. - 08:05:25 »

Ha egyet kellene mondanom, nagy bajban lennék, de az ideiek közül talán a meggyet veszem le legtöbbször. Vigyorog Piál
Naplózva

"Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem!"
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16589



« Új üzenet #808 Dátum: 2013. December 03. - 12:11:48 »

Arra a következtetésre jutottam, hogy a lelki gátlások valószínűleg poláris molekulákból állnak, hiszen alkoholban jól oldódnak.  Vigyorog
Ezenfelül a tánctudást  Röhögés az énekhangot  Doof is az alkohol tartalmazza... Piál
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
vadasz75
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1813


« Új üzenet #809 Dátum: 2013. December 03. - 19:27:39 »

Megesküdtem volna,hogy lengyel... Vigyorog
120 liter cefrét adtam a kert végi körtefáról (dédnagyapám ültette,majd megnézem miféle) a 17 literessel bíbelődő barátomnak.Állítja,hogy igen jó.Majd elmondom ha hagy belőle...
A szaporulat 1 és majdnem 4 simán mindent hazavágnak Vigyorog Vigyorog
A párlat apám által ültetett jonatán és naményi jonatán 20-30 éves fák amik 15 éve semmilyen vegyszert ,kemikáliát nem láttak még metszőollót sem mivel a méhészetemet árnyalják(bio alma pálinka).
Naplózva
Oldalak: 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: