Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11248
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #765 Dátum: 2013. Szeptember 01. - 22:02:50 » |
|
Sárgadinnyével próbálkozott valaki az idén? Én ma cefréztem az első 50 kilót. Nagyon savszegény volt /PH: 6,2/ kellett bele sav rendesen! Somot főzött-e már valaki? Milyen a kihozatala? A múlt héten Székelyudvarhelyen vettem 25 kilót, kíváncsi leszek a pálinkájára! Az első főzés lesz a SOM A. (A második SOM B...)
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Boar
Adminisztrátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 16588
|
|
« Új üzenet #766 Dátum: 2013. Szeptember 01. - 23:52:00 » |
|
Az első főzés lesz a SOM A. (A második SOM B...) No igen, érdekes lesz amikor Soma főzi a somát...
|
|
|
Naplózva
|
Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, ez már Európa?
|
|
|
Kama
|
|
« Új üzenet #767 Dátum: 2013. Szeptember 02. - 11:53:36 » |
|
Somot főzött-e már valaki? Milyen a kihozatala? A múlt héten Székelyudvarhelyen vettem 25 kilót, kíváncsi leszek a pálinkájára! Volt egy ismerősöm, aki szedett egy 30-40 kg-ot egyik évben és kifőzte. Tett hozzá 2-3 kg (már nem emlékszem) cukrot is. A főzés előtt a magot kiszűrte belőle, és higítani is kellett, mert nagyon sűrű volt a cefre és leégett volna. De lett belőle 4-5 l pálinkája - valami hihetetlen finom. Az illata olyan volt, mintha egy marék igazi érett somba szagolna bele az ember (ezen kívül én eddig csak málnapálinkánál éreztem ezt az intenzív gyümölcsillatot). Szóval érdemes vele foglalkozni, csak ritkán lehet pálinkamennyiségű (és minőségű!) gyümölcshöz jutni.
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszen ha csak úgy egyszerre agyon lehetne lőni mindent, venne-e puskát a kezébe valamirevaló ember?" (Zsindely Ferenc)
|
|
|
dama
|
|
« Új üzenet #768 Dátum: 2013. Szeptember 02. - 20:15:36 » |
|
Volt egy ismerősöm, aki szedett egy 30-40 kg-ot egyik évben és kifőzte. Tett hozzá 2-3 kg (már nem emlékszem) cukrot is.
A főzés előtt a magot kiszűrte belőle, és higítani is kellett, mert nagyon sűrű volt a cefre és leégett volna. De lett belőle 4-5 l pálinkája - valami hihetetlen finom.
Az illata olyan volt, mintha egy marék igazi érett somba szagolna bele az ember (ezen kívül én eddig csak málnapálinkánál éreztem ezt az intenzív gyümölcsillatot).
Szóval érdemes vele foglalkozni, csak ritkán lehet pálinkamennyiségű (és minőségű!) gyümölcshöz jutni.
Urak! Jó lesz az ne ijedjetek meg!!!!!
|
|
|
Naplózva
|
Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt, csak más a fogása!
|
|
|
Troja
|
|
« Új üzenet #769 Dátum: 2013. Október 07. - 16:38:28 » |
|
Hát igen az idén abból készült és bevallom tartottam is tőle, hogy milyen lesz, de finom lett! Néhány hölgyet megkináltam belőle és azóta (kitudja miért?) olyankor is meglátogatnak amikor egyedül vagyok itthon!
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 07. - 16:40:13 írta Sakac »
|
Naplózva
|
|
|
|
Erdojaro (Molnár Attila)
|
|
« Új üzenet #770 Dátum: 2013. November 12. - 22:23:08 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
A Vadászat olyan mint a NŐ! Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #771 Dátum: 2013. November 29. - 13:01:00 » |
|
Kérdezem a pálinkaszakértőket hogy zöld diót lehet e dió aromával helyettesíteni vagy valami más módon pótolni ? A segítsünk egymásnak topikban kérdeztem hogy hogyan lehetne dió aromát beszerezni de van e más megoldás vagy egyáltalán dió aromát használt e már valaki ilyen mézes aszalt gyümölcsös ágyasba ?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #772 Dátum: 2013. November 29. - 15:36:49 » |
|
Kérdezem a pálinkaszakértőket hogy zöld diót lehet e dió aromával helyettesíteni vagy valami más módon pótolni ? A segítsünk egymásnak topikban kérdeztem hogy hogyan lehetne dió aromát beszerezni de van e más megoldás vagy egyáltalán dió aromát használt e már valaki ilyen mézes aszalt gyümölcsös ágyasba ? Ha nőt lehet guminővel, akkor ezt is lehet, de valószínű, hogy a különbség is hasonló lehet. Én nem kísérleteznék vele!
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Stefi
Vendég
|
|
« Új üzenet #773 Dátum: 2013. November 30. - 10:20:26 » |
|
Ha nőt lehet guminővel, akkor ezt is lehet, de valószínű, hogy a különbség is hasonló lehet. Én nem kísérleteznék vele!
A legvégső megoldás hogy most érik a kökény , aszalt szilva , mazsola , birs ágyon és nyár elején megkapja a zöld diót. (Ha megéli )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #774 Dátum: 2013. November 30. - 17:42:03 » |
|
A legvégső megoldás hogy most érik a kökény , aszalt szilva , mazsola , birs ágyon és nyár elején megkapja a zöld diót. (Ha megéli ) Ez már jobban hangzik, de ezt meg kár elrontani a dióval. Ennél jobb a semleges tiszta szesz. Én alma pálinkából csinálom a likőröket, annak is aránylag semleges az íze.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9986
|
|
« Új üzenet #775 Dátum: 2013. December 01. - 19:39:41 » |
|
Kérdezem a pálinkaszakértőket hogy zöld diót lehet e dió aromával helyettesíteni vagy valami más módon pótolni ? A segítsünk egymásnak topikban kérdeztem hogy hogyan lehetne dió aromát beszerezni de van e más megoldás vagy egyáltalán dió aromát használt e már valaki ilyen mézes aszalt gyümölcsös ágyasba ? Én a tiszta pálinkák híve vagyok, de ha van kedved kísérletezni, egy kisebb mennyiséget dióolajjal meg lehet próbálni. Ez nem aroma, hanem az érett dióbél kipréselt leve. A dióbél sava-borsa az olaj, a múltkor megkóstoltam a maradékot, amiből kinyomták az olajat, hát olyan "se íze-se bűze fagyoskutyaszar". Nem tudom, hogyan viselkedik alkoholos közegben, látatlanban azt gondolnám, hogy oldódik benne. Aztán az is lehet, hogy úszni fog a tetején. Tudja fene, a kémia sem erős oldalam. Ha adsz privátban egy nevet és egy postacímet, küldök egy kétdecis üveggel.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 11248
Lábonlőtt Akác törzsfőnök
|
|
« Új üzenet #776 Dátum: 2013. December 01. - 20:16:25 » |
|
Almapálinkára öntöttem napraforgóolajat...Szép gömbben megállt a tetején.Keverve sok kis szép gömb lett...
|
|
|
Naplózva
|
„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”
Abigail Van Buren
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #777 Dátum: 2013. December 01. - 20:19:45 » |
|
Almapálinkára öntöttem napraforgóolajat...Szép gömbben megállt a tetején.Keverve sok kis szép gömb lett... Napraforgó likőrt csináltál? A receptet leírhatnád! Szotyiból is lehet?
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
Nem elérhető
Hozzászólások: 9986
|
|
« Új üzenet #778 Dátum: 2013. December 01. - 21:04:34 » |
|
Almapálinkára öntöttem napraforgóolajat...Szép gömbben megállt a tetején.Keverve sok kis szép gömb lett... Akkor ezek szerint alkoholban nem oldódik. Persze, ha jobban utána gondolok, magamtól is rájöhettem volna. Nem véletlenül ajánlják, hogy ivászat közben együnk olajtartalmú magvakat.
|
|
|
Naplózva
|
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra, Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva. /Ady/
|
|
|
Soma
|
|
« Új üzenet #779 Dátum: 2013. December 01. - 22:28:56 » |
|
Akkor ezek szerint alkoholban nem oldódik.
Persze, ha jobban utána gondolok, magamtól is rájöhettem volna. Nem véletlenül ajánlják, hogy ivászat közben együnk olajtartalmú magvakat.
Szerintem oldódik alkoholban, de a pálinkának minimum fele víz. Az opálosodást is az olaj okozza, mert egy bizonyos alkohol tartalom alatt kicsapódik a párlatba átment olaj.
|
|
|
Naplózva
|
Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
|
|
|
|