Oldalak: 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221622 alkalommal)
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #675 Dátum: 2013. Március 22. - 19:31:20 »

Lajos! Emelem

A gumicsizma pálinkája is cukorból van. A csizma csak a szagát adja! Röhög

 Wave

Milyen cukorból!? Nem vagyok bolond a drága cukrot ilyen célra felhasználni, amikor sokkal olcsóbb a gumicsizma bontó enzim!
Szinte 100%-ig lebontja a gumicsizmát cukorrá. Miből tudnék gumicsizmán kívül 100 kg-ból 2 hektó 50 fokos pálinkát főzni?
 Röhög
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #676 Dátum: 2013. Március 22. - 19:35:15 »

Margit minden évben készít akácvirágból szörpöt.
Előfordult már, hogy megcsiccsent, kicsit murcis lett. Simán kiforrna.
Az a gond, hogy a szörp cukortartalma zömmel répacukor.
Azt pl. el tudnám képzelni, hogy cukor helyett akácmézzel édesíted a szörpöt, az végül is csak némi méhenzimmel dúsított akácnektár, aztán úgy forralod ki.

Akkor az már inkább méz pálinka lenne. Gondolom 100 kg akácvirág, 50 kg méz, 200 liter vízből már lehetne valami olyan nedüt
csinálni, ami emlékeztetne a frissen nyíló akácra.
Meginnék belőle fél litert, a méhek meg a muslincák összevesznének a fejem fölött.
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #677 Dátum: 2013. Március 22. - 19:45:45 »

A szörpnek nagyon kellemes aromája van.
Nem tudom, mennyire jönne át a párlatban, elképzelhető, hogy egészen jól.

Ha szoktál gyerekkorodban akácvirágot "enni", úgy, hogy a virágkelyhet kiszakítod a fürtből, a tövét kicsit megnyomod és a kiszakított végén lévő csúcsról leszopogatod a nektárcseppet, nos valami hasonló a szörp zamata.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #678 Dátum: 2013. Március 22. - 19:49:33 »

"Ha szoktál gyerekkorodban akácvirágot "enni","
A fenébe! Már a második gyerek koromat élem?
Ha virágzó akác mellett megyek el, mindig megkóstolom.

Ezt a pálinkát kipróbálom, ha bőven lesz az idén virág!
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16590



« Új üzenet #679 Dátum: 2013. Március 22. - 20:45:14 »

Kipróbáltam a szárított akácvirágot tea ízesítésre. A második, harmadik futás után megnéztem a neten, hashajtó hatású... Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16590



« Új üzenet #680 Dátum: 2013. Március 22. - 20:46:02 »


Ha virágzó akác mellett megyek el, mindig megkóstolom.


Ezzel nem is lenne baj, de hogy a lucernát is... Fejvakarás
 Ördög
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #681 Dátum: 2013. Március 24. - 18:20:59 »

Főztünk bodzavirágból mézből "pálinkát". Annak az aromája nagyon erőteljes volt.
Naplózva
serg
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 384



« Új üzenet #682 Dátum: 2013. Március 24. - 18:32:16 »

Nekem szerencsém volt már mind akác,mind bodza "pálinkához". Nagyon finomnak találtam az akácot igaz nem volt túl erőteljes az aromája,de kellemesen visszajött a nektár íze,illata.
A bodzával annyi bajom volt,hogy mivel a virágokat szárral együtt tették a cefrébe,így a bodza  keserű anyagai is elég áthatóan megmaradtak a párlatban,de ez csak utóízként jelent meg,maga a fő íz a bodza virág volt.
Annyit tudok a készítésről,hogy a leszedett virágokat,vízzel és megfelelő mennyiségű hozzáadott cukorral erjesztik cefrévé (gondolkodott az előállító is a mézen,csak sajnos nem méhész,így meg elég zsebbevágó lett volna a mutatvány).
Remélem tudtam valamennyit segíteni!  Emelem
Ha akad majd kész ital ,akkor szívesen jelentkezem kóstolónak  Vigyorog
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #683 Dátum: 2013. Március 24. - 19:54:31 »

Jól írjátok, tényleg idézőjelbe illik tenni a pálinka szót, mert ezek a cukorból erjedt alkoholpárlatok valóban nem felelnek meg a pálinka kritériumainak.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #684 Dátum: 2013. április 21. - 12:41:18 »

http://hvg.hu/gasztronomia/20130421_Ez_lett_Magyarorszag_legjobb_palinkaja#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_4_21
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2659


« Új üzenet #685 Dátum: 2013. április 21. - 19:37:54 »

Hát igen! A pálinka legyen pálinka de gyümölcsből, a krumpli leves legyen krumpli leves de kolbásszal! Taps Kacsint Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #686 Dátum: 2013. április 22. - 07:54:11 »


Nem irigylem a zsűrit, mire 750 mintát végigkóstol.
Mennyi rossz párlat lehet ennyi mintában!!!
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
S.Peti
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 6027



« Új üzenet #687 Dátum: 2013. április 22. - 07:58:11 »

Nem irigylem a zsűrit, mire 750 mintát végigkóstol.
Mennyi rossz párlat lehet ennyi mintában!!!
És mennyi jó! Igen
Naplózva

...forrókezű fiatal vadásztárs...
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #688 Dátum: 2013. április 22. - 08:21:08 »

Lajos! Qrvára negatív Vagy!  Kacsint Ördög  Piál
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #689 Dátum: 2013. április 22. - 08:56:00 »

Lajos! Qrvára negatív Vagy!  Kacsint Ördög  Piál

" Eleget hittem, eleget láttam."  /Presser/

 
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Oldalak: 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: