Oldalak: 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221630 alkalommal)
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #660 Dátum: 2013. Február 24. - 18:46:22 »

Nem egy villányi bor készül olcsó olasz mustsűrítményes "tuning"-al... Nem

Lehetséges.
Az is igaz viszont, hogy a Kárpát-medencei szélsőséges kontinentális éghajlat mellett a mustsűrítmény teljes hazai tilalma egyes évjáratok termésének teljes megsemmisülését is eredményezheti bizonyos vidékeken.
Nagyon könnyen előfordulhat, hogy a természetes mustfok megáll 16-17 fokon. Ilyenkor muszáj felemelni a cukorfokot, különben májusban ki lehet önteni a megcsiccsent lőrét.
Persze ez is egy olyan lehetőség, amivel szükség esetén élni kell, és nem indokolatlanul visszaélni.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #661 Dátum: 2013. Február 24. - 18:56:16 »

"Emlékezetem szerint a bortörvény nálunk sem tiltja a mustsűrítmény használatát."----Én határozottan emlékszem, hogy hallottam a tiltást, de forrásadatom nincs!
Naplózva
Boar
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 16590



« Új üzenet #662 Dátum: 2013. Február 24. - 20:44:43 »

Lehetséges.

Nem "lehetséges", tény. Láttam...
(Igaz, láttam több raklap cukrot is, de az biztos a befőzéshez kellett) Vállat von
Naplózva

Lassan lépked a fűben
a vak zenészek kara.
Mondjátok emberek,
ez már Európa?
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #663 Dátum: 2013. Február 24. - 20:47:04 »

Nem "lehetséges", tény. Láttam...
(Igaz, láttam több raklap cukrot is, de az biztos a befőzéshez kellett) Vállat von


"Édesen szeressük a kávét!"  (Fábry)  Ördög
Naplózva
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #664 Dátum: 2013. Február 24. - 20:56:34 »

"Emlékezetem szerint a bortörvény nálunk sem tiltja a mustsűrítmény használatát."----Én határozottan emlékszem, hogy hallottam a tiltást, de forrásadatom nincs!

A must és a mustsűrítmény használata fajtaazonosság esetén engedélyezett... Wave
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
St.Girgesz
Moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5762


A gasztroszent!


WWW
« Új üzenet #665 Dátum: 2013. Február 24. - 21:08:13 »

Üdv Mindenkinek!

Kitakarítottam a rovatot, mert a Gasztro-rovatban sem politizálunk! Legyetek szívesek ezt betartani!

Köszönettel:

Gergő
Naplózva

Üdv a vadásznak!
"Gazdagnak érezheti magát az a nép, amely ilyen hagyományokkal rendelkezik."(John Paget; 1839.)

"Amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad."
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #666 Dátum: 2013. Február 24. - 21:16:53 »

Nem "lehetséges", tény. Láttam...
(Igaz, láttam több raklap cukrot is, de az biztos a befőzéshez kellett) Vállat von

Elhiszem. Mármint hogy láttad. Amit el lehet baszni, azt mi azért üzembiztosan el szoktuk.
Az is biztos viszont, hogy egy ilyen feltuningolt mustból igazán jó bor nem lesz. A cukorfok az csak egy tényező. Savat, tannint, földből felvett elemeket nem tud beletenni a mediterrán sűrítménnyel.
A déli borokkal pont az a probléma,  hogy a sok napfénytől elégnek a savak, lesz egy bivalyerős szeszfok, de üres, mondanivaló nélküli a bor.
Szemben, mondjuk egy Bock Ermitage küvével.

  
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #667 Dátum: 2013. Február 24. - 21:19:53 »

"Szemben, mondjuk egy Bock Ermitage küvével."
Az meg milyen?
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Sanyooo
Vendég
« Új üzenet #668 Dátum: 2013. Február 24. - 21:23:46 »

"Szemben, mondjuk egy Bock Ermitage küvével."
Az meg milyen?

Egymás fölött van a csöve és üt kegyetlenül!  Ördög
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #669 Dátum: 2013. Február 24. - 21:34:00 »

"Szemben, mondjuk egy Bock Ermitage küvével."
Az meg milyen?

Coca-colával isteni.  Ördög
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Jager74
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1686


« Új üzenet #670 Dátum: 2013. Február 25. - 11:48:59 »

A must és a mustsűrítmény használata fajtaazonosság esetén engedélyezett... Wave
Pontosabban: a javítás során a minőségi kategória nem változhat! (asztali,táj,minőségi,különleges minőségi,stb...)
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #671 Dátum: 2013. Február 25. - 17:01:50 »

http://amierdonk.hu/hu/irasok/gyumolcsfamento-erdesz
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #672 Dátum: 2013. Március 22. - 18:53:43 »

http://www.szimpatika.hu/cikkek/3904/mi_mindenre_jo_az_akacvirag

Az utolsó bekezdés miatt tettem fel ide. Hallott már valaki akácvirág pálinkáról?
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #673 Dátum: 2013. Március 22. - 19:12:16 »

Margit minden évben készít akácvirágból szörpöt.
Előfordult már, hogy megcsiccsent, kicsit murcis lett. Simán kiforrna.
Az a gond, hogy a szörp cukortartalma zömmel répacukor.
Azt pl. el tudnám képzelni, hogy cukor helyett akácmézzel édesíted a szörpöt, az végül is csak némi méhenzimmel dúsított akácnektár, aztán úgy forralod ki.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #674 Dátum: 2013. Március 22. - 19:19:00 »

Lajos! Emelem

A gumicsizma pálinkája is cukorból van. A csizma csak a szagát adja! Röhög

 Wave
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Oldalak: 1 ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: