Oldalak: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221667 alkalommal)
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #630 Dátum: 2012. November 26. - 19:14:24 »

Ezt hívják úgy is, hogy madárcseresznye??
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #631 Dátum: 2012. November 26. - 19:55:56 »

Nem, két teljesen más fa.
A madárcseresznye termése hasonlít a cseresznyéhez, csak sokkal kisebb, fanyarabb, keserűbb. A fája értékes elegyfa. Csonthéjas.
A berkenye termése inkább körtére, vagy almára hasonlít, de kisebb azoknál.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #632 Dátum: 2012. November 26. - 19:58:50 »

Nos megkerestem, valami ilyesmi:

http://terebess.hu/tiszaorveny/gyumolcs/berkenye.html
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
zsolt68
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1542



« Új üzenet #633 Dátum: 2012. November 26. - 20:08:25 »

A barkóca lesz az.
Naplózva

Gondolkodom, tehát vagyok. De ha nem gondolkodom, sokkal jobban vagyok. Mosolyog
Vinczelehel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 761


« Új üzenet #634 Dátum: 2012. November 26. - 21:26:39 »

A barkóca lesz az.

 A berkenye  az  berkenye, nálunk " berekenye".
 A  barkócának  egész  más  a  levele.
   Üdv  Lehel
Naplózva

Erdész  vadász  üdvözlettel    Lehel
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #635 Dátum: 2012. November 26. - 21:46:53 »

Köszönöm! Emelem
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
buko
Rügy
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3


« Új üzenet #636 Dátum: 2012. November 28. - 05:59:34 »

A barkóca is berkenye, csak máshogy néz ki a levele. Mindkettő a Sorbus nemzetségbe tartozik, "almatermésük" van. Az uckuruc valószínűleg a házi berkenye lesz, ha látnánk a levelét vagy hajtását, könnyebb lenne beazonosítani. Almatermése 2-3 cm ármérőjű, jellemzően 2-3 db van egy száron.

A madárcsereszenye csonthéjas termése 1 cm átmérőjű, szinte fekete és édes jóízű.

buko
Naplózva
Vinczelehel
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 761


« Új üzenet #637 Dátum: 2012. November 28. - 07:50:51 »

A barkóca is berkenye, csak máshogy néz ki a levele. Mindkettő a Sorbus nemzetségbe tartozik, "almatermésük" van. Az uckuruc valószínűleg a házi berkenye lesz, ha látnánk a levelét vagy hajtását, könnyebb lenne beazonosítani. Almatermése 2-3 cm ármérőjű, jellemzően 2-3 db van egy száron.

A madárcsereszenye csonthéjas termése 1 cm átmérőjű, szinte fekete és édes jóízű.

buko

   Így van.
Naplózva

Erdész  vadász  üdvözlettel    Lehel
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #638 Dátum: 2012. November 28. - 21:01:11 »

Bukó! Emelem

Köszönöm! Igen
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #639 Dátum: 2012. December 07. - 20:51:18 »

"És amint sereg kél, szürke por ködéből,
Úgy hal a sóhajtás, a fiú szívéből.
Aztán csak néz, csak néz előre hajolva,
Mintha szíve-lelke a szemében volna:
 
Szép ZD-s leventék, pálinkás vitézek!
Jaj be keservesen, be szomjasan nézlek.
Mikor, hova mentek? Iszni? Kóstolóba?
Ízvirágot gyűjteni gyöngyös koszorúba?
 
Mentek-é barackra? Mentek-é törkölyre?
Gyűjtötök élményet, mondhatni örökre?
Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék,
Pálinkás vitézek, szép ZD-s leventék!"
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
dama
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 2660


« Új üzenet #640 Dátum: 2012. December 07. - 21:07:40 »

"És amint sereg kél, szürke por ködéből,
Úgy hal a sóhajtás, a fiú szívéből.
Aztán csak néz, csak néz előre hajolva,
Mintha szíve-lelke a szemében volna:
 
Szép ZD-s leventék, pálinkás vitézek!
Jaj be keservesen, be szomjasan nézlek.
Mikor, hova mentek? Iszni? Kóstolóba?
Ízvirágot gyűjteni gyöngyös koszorúba?
 
Mentek-é barackra? Mentek-é törkölyre?
Gyűjtötök élményet, mondhatni örökre?
Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék,
Pálinkás vitézek, szép ZD-s leventék!"

Óóóóóó mily igazat szól Soma, s a szívemből szóltál vóna! Emelem
Naplózva

Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki mint ami nincs áram alatt,
csak más a fogása!
Fomec
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1029


« Új üzenet #641 Dátum: 2012. December 22. - 17:08:01 »

Pálinkás jó estét Vigyorog! Ismeri, netalántán használja valaki ezt a fajta pálinkafőzőt?
http://www.pankapalinkafozo.hu/products/duplafalu-aromadusitotornyos-leparlo-berendezes
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #642 Dátum: 2012. December 22. - 19:44:52 »

Hát, nem tudom...
Nekem kicsit sok a saválló lemez. Aszongya', hogy réz katalizátort betesszük a főzőbe. Nem tudom mennyire tudja ez pótolni a hagyományos technológia púpját meg a hűtő rézcsövét. Az a gyanúm, hogy jellegtelen, tiszta szeszes lesz a párlat, de ez pusztán spekuláció, ki kéne próbálni.
Kérj a forgalmazótól egy referenciát, aztán kóstold meg, milyen pálinkát készített vele, aki élesben használja. Persze, ez sem teljesen mérvadó, mert akkor lehetne igazi összevetést csinálni, ha ugyanazt a cefrét főznénk le két készüléken, aztán azokat a párlatokat vetnénk össze.
Mondjuk az is igaz, hogy hogy az igazán profi, egy menetes készülékek árát 7-8 számjeggyel szokták leírni.

Van egyébként fantázia az egylépcsős lepárlásban, a kettős desztillációval nagyon sok illat, íz, és alkohol megy el a levegőbe.   
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Fomec
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1029


« Új üzenet #643 Dátum: 2012. December 22. - 21:17:33 »

Hát, nem tudom...
Nekem kicsit sok a saválló lemez. Aszongya', hogy réz katalizátort betesszük a főzőbe. Nem tudom mennyire tudja ez pótolni a hagyományos technológia púpját meg a hűtő rézcsövét. Az a gyanúm, hogy jellegtelen, tiszta szeszes lesz a párlat, de ez pusztán spekuláció, ki kéne próbálni.
Kérj a forgalmazótól egy referenciát, aztán kóstold meg, milyen pálinkát készített vele, aki élesben használja. Persze, ez sem teljesen mérvadó, mert akkor lehetne igazi összevetést csinálni, ha ugyanazt a cefrét főznénk le két készüléken, aztán azokat a párlatokat vetnénk össze.
Mondjuk az is igaz, hogy hogy az igazán profi, egy menetes készülékek árát 7-8 számjeggyel szokták leírni.

Van egyébként fantázia az egylépcsős lepárlásban, a kettős desztillációval nagyon sok illat, íz, és alkohol megy el a levegőbe.   
Talán az ünnepek közt kipróbálom, mert most vett a héten egyet az egyik barátom. Az összevetést pedig szintén meg tudom tenni, mert hagyok a cefréből január végére, amikor is időpontom van a pálinkafőzdében.
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #644 Dátum: 2012. December 24. - 11:42:05 »

Imént hallottam Bödőcstől:

"A máj miért nem páros szerv?"   Vigyorog
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Oldalak: 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: