Oldalak: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 90   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Pálinkás jó reggelt!  (Megtekintve 221668 alkalommal)
S.Fox
Vendég
« Új üzenet #600 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 10:33:23 »

Apósom idei szilvája valami fantasztikus lett  Piál Piál Piál Piál
Naplózva
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #601 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 10:47:55 »

Nem lehet rendes, ha nem kóstolta meg, pedig gyanús volt!   Röhög

Van a pálinkafőzés tudománya, meg van az emberkezelésé. Nem akarom ragozni.
Naplózva
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #602 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 10:50:04 »

Van a pálinkafőzés tudománya, meg van az emberkezelésé. Nem akarom ragozni.

Vajon ezzel mit is akarsz mondani?
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #603 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 12:44:54 »

Ennél rendesebb üstmestert még nem láttam. Mondta is, hogy nem bízik benne. 68-on indult, de csak aceton.

Ez érdekes! Pár éve nekem is volt egy technokolos szilvám, két évig "érlelődött" a cefre a hordóban, több generáció muslica felnevelődött rajta, de az csak 25-el indult.
Ami 68-as szeszfokkal kezd, abban azért jócskán kellett hogy maradjon etil is. Ablakmosó folyadéknak érdemes eltenni télire.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Troja
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 906



« Új üzenet #604 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 13:43:47 »

" Ablakmosó folyadéknak érdemes eltenni télire. "

Kellemes illat fogja körbe lengi az autót egy ablakmosó spricc után! Nyihi
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #605 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 13:51:22 »

A kutaknál kapható téli szélvédőmosók jó részének is kellemes alkoholillata van.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Erdojaro (Molnár Attila)
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 14841



« Új üzenet #606 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 13:53:27 »

Fagyállónak is jó!
Naplózva

A Vadászat olyan mint a NŐ!  Minél több időt töltesz vele, annál jobban rájössz, hogy nem tudsz róla semmit!
Eb
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1989



« Új üzenet #607 Dátum: 2012. Szeptember 19. - 15:43:09 »

Ami 68-as szeszfokkal kezd, abban azért jócskán kellett hogy maradjon etil is. Ablakmosó folyadéknak érdemes eltenni télire.

68-al indult, kb 2 liter után 52, tömény aceton szaga volt. Nem főztük tovább.
A többi cefre bőven 80 felett indult meg.
Naplózva
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #608 Dátum: 2012. Szeptember 20. - 07:19:22 »

68-al indult, kb 2 liter után 52, tömény aceton szaga volt. Nem főztük tovább.
A többi cefre bőven 80 felett indult meg.


80 felett???? Valami extra készülékkel dolgozhatsz.
Soha nem főztem még olyan pálinkát, ami akár a 70-et elérte volna az első liternél.
Az alszeszfőzésnél az első liter átlaga 55-65 között szokott lenni, gyümölcstől függően, majd literenként 5-7 fokot esik.
A finomításnál az első liter 65-69 fok, ezt eleinte jól tartja, alig 1-2 fokot veszt, majd gyorsan zuhanni kezd.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Voldi
Adminisztrátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9520


Piros betűs nagyokos...


« Új üzenet #609 Dátum: 2012. Szeptember 20. - 12:17:05 »

Békési Zoltán - Csarnai Erzsébet - Házi pálinkafőzés (2010)


Formátum: pdf | Méret: 12MB

Leírás:
Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet. Az is előírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhető, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsből, szőlőtörkölyből, illetve aszú szőlőtörkölyből készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehető. A pálinkához nem adható tömény vagy hígított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni." Aki pálinkát szeretne főzni, annak a jogszabályok ismeretén (könyvünk 6. fejezete) kívül azzal is tisztában kell lennie, mely gyümölcsök a legalkalmasabbak erre a célra (2. fejezet). A házi pálinka jó minőségének egyik meghatározó eleme a szakszerű cefrekészítés ( 3. fejezet ). Házi pálinkát főzhetünk otthon is, és főzethetjük bérszeszfőzdében is. A házi pálinkafőzés módszerét, eszközeit mutatja be könyvünk 4. fejezete. Hogy milyen pohárból, milyen hőmérsékleten igyuk ezt a hungarikumot, hogyan adjuk meg a kellő tiszteletet a gyümölcs termesztőjének, az ital készítőjének, vagyis mindannak, ami egy kortynyi pálinkában ölt testet, arról az ötödik fejezet szól.


http://gbitfiles.com/og7n31h4w41z/Hapaf.rar.html
Naplózva

-Voldi, ritka rusnya vagy alsógatyában...
-Levegyem?

-"Ha mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lenni köll!"
Balkóbátya
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11250


Lábonlőtt Akác törzsfőnök


« Új üzenet #610 Dátum: 2012. Szeptember 20. - 13:47:32 »

Ha jól értem a gumicsizma akkor kilőve... Ördög
Naplózva

„ Ha el tudnánk adni a tapasztalatainkat annyiért, amennyibe nekünk kerültek: milliomosok lennénk. ”

Abigail Van Buren
Németh Lajos
Globális moderátor
Vadász
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 9988



« Új üzenet #611 Dátum: 2012. Szeptember 21. - 07:10:05 »

Ha jól értem a gumicsizma akkor kilőve... Ördög

Hát, való igaz, hogy gumicsizmafa elég szórványosan fordul elő a magyar házikertekben.
Naplózva

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.  /Ady/
Soma
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1531


« Új üzenet #612 Dátum: 2012. Szeptember 21. - 11:43:22 »

Pedig én már le is védettem a gumicsizma traktorgumi vegyes pálinkámat!  Rííí Ezek szerint a vegyvédelmi ruhából a múlt hónapban főzöttet is önthetem ki?
Naplózva

Ha fogalmad sincs, merre mész, minden út oda vezet.
bird0
Tudásra éhes, tanuló Vadász
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 927



« Új üzenet #613 Dátum: 2012. Október 01. - 21:23:17 »

Tudom, hogy az italok királyának főzésében, igen jártas mesteremberek vannak itt a fórumon, de én csak fogyasztani szeretem eme fenséges nedűt, még készítésig nem jutottam el, de találtam egy kis tananyagot, kérem szépen véleményezni.
http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/
Hiányolom, hogy a gumicsizmáró méééé nincs szó benne?? Stoel
Naplózva

"..különleges nyelven szól a természet. Igazi csodáival nem bőkezűsködik,... Azokat inkább.., négyszemközti, bizalmas találkára tartogatja. Ezért van, hogy egyedül járó vadász találkozik leginkább az Úristennel is, aki –minden ellenkező híreszteléssel szemben– még manapság is gyakran járja az erdőt"
CID
Vadász
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 3274



« Új üzenet #614 Dátum: 2012. Október 01. - 21:38:59 »

Mert senki sem tudott annyit fizetni Somának, hogy érdemes lett volna megvenni a licenszet!  Ördög
Naplózva
Oldalak: 1 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 90   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás: